το πιο ακριβες imho σχολιο για την συγκεκριμενη ταινια ηταν οτι “απογοητευσε οπως μονο μια κακη ταινια μιας ιδιοφυΐας μπορει να απογοητευσει”
‘’[B]Volver[/B]’’(2006)
Eπιτελους το ειδα κι εχω να πω εντελως αβιαστα οτι προκειται για μια απο τις καλυτερες ταινιες του [B]Almodovar[/B],καθως ειναι ενα ανατρεπτικο δραμα με υπεροχες ερμηνειες και ειναι η πρωτη φορα που πραγματικα βγαζω το καπελο στην [B]Penelope Cruz [/B]την οποια ως ηθοποιο δεν εκτιμω ιδιατερα.Εδω ομως δινει ερμηνειαρα,βγαλμενη μεσα απο τα ιταλικα νεορεαλιστικα δραματα των δεκαετιων 1950-1960,στα οποια στο κεντρο βρισκοταν απλοι λαικοι ανθρωποι,ενιοτε του περιθωριου,με βασανα και κρυμμενα μυστικα.
Κατι τετοιο βλεπουμε κι εδω οπου ο [B]Almodovar[/B], κανει ενα tribute σε αυτο το ειδος και το εμπλουτιζει με εγκλημα και μυστηριο,αλλα απο την αλλη περναει απο χειρουργειο τη νοοτροπια της επαρχιας και μαλιστα του χωριου,βαζει στο προκηνιο απλους,καθημερινους ανθρωπους και τους εφοδιαζει με ατοφια κατινια,με προβληματα και με παθη…
Ολοκληρωμενη ταινια με ουσια,ενταση,κλιμακωση και αποκαλυψεις που σoκαρουν στο τελος,αλλα εχουν μια almodovar-ιλα…
…
…τον προτιμούσα όταν η μούσα του ήταν η Βικτόρια Έπριλ…’‘Ψηλά Τακούνια’’, ‘‘Κίκα’’ κ.α.:):!:
Ωραία περιγραφή!
Να σημειώσω εδώ και κάτι αναφορικά με την ερμηνεία της Penelope Cruz. Αν και δεν την είχα κι εγώ σε ιδιαίτερη εκτίμηση, ειδικά μετά τη σχέση της με τον Κρουζ, ο οποίος - σημειωτέον - μου σπάει τα νεύρα, σε όσες ταινίες του Αλμοδοβάρ την έχω δει (Γύρνα πίσω, Όλα για τη μητέρα μου) μου αρέσει πολύ! Και το αποδίδω σε αυτό που είχε πει ο Αλμοδοβάρ σε κάποια συνέντευξή του ή ένα απόσπασμά της τέλος πάντων που είχε πάρει πριν καιρό το μάτι μου. Ότι δηλαδή προσπαθεί να αναδείξει το λατίνο ταμπεραμέντο και το πάθος των ηθοποιών, αναφερόμενος ειδικά στην Κρουζ που είναι και η μούσα του. Ίσως γι’ αυτόν τον λόγο οι ηθοποιοί να είναι πειστικοί όταν παίζουν σε μία ταινία που βασίζεται στην γλώσσα τους και στην κουλτούρα τους. Άλλωστε ο Αλμοδοβάρ δεν είναι απλά ένας σκηνοθέτης, δίνει σάρκα και οστά στους χαρακτήρες του, τους δίνει βάθος. Είναι μαγκιά αυτό. Δεν είναι η (υπό)κουλτούρα του hollywood, μέσα απ’ τις ταινίες του οποίου έχει μάθει ο περισσότερος κόσμος την Κρουζ.
Για την ταινία τα είπες όλα εσύ. Ό,τι κι αν έχει κάνει αυτός ο άνθρωπος μ’ αρέσει. Μέχρι τώρα έχω δει πέντε ταινίες του, τα Μίλα της, Όλα για τη μητέρα μου, Κακή εκπαίδευση, Γύρνα πίσω και Καυτή σάρκα!
…δες ‘‘Ψηλά Τακούνια’’ …απ’τις καλυτερές του, πιστεύω:):!:
…ξέθαμα μιας είδα μετά από καιρό το’‘Όλα για τη μητέρα μου’’ …ανήκει σε μια απ’τις πολύ καλές εποχές του Pedro Almodovar με εκτός απ’αυτήν τα ‘‘Ψηλά Τακούνια’’, το ‘‘Μίλα Της’’ και άλλες
:):!: