Pedro Almodovar

Πολυς ντορος τελευταια στο '‘Ti Tαινια//Dvd ειδατε σημερα’'για τον Ισπανο δημιουργο κι ετσι λοιπον ειπα να κανω ενα thread αποκλειστικα γι αυτον.


Η φιλμογραφια του ειναι μεγαλη και φυσικα δεν εχω δει ολες τις ταινιες του.
Θα αναφερθω χρονολογικα και θα σχολιασω αυτες που εχω δει,περιμενοντας εναγωνιως τον Lupin να μπει και να κραξει,αλλα και τα ευαισθητα/συναισθηματικα κοριτσακια του forum που ακουνε Δημητρα Γαλανη και διαβαζουν Paolo Coelho να μπουνε και να αποθεωσουνε.
Τα θεματα του γνωστα.Ανικανοποιητα σεξουαλικα απωθημενα,αδερφες,τραβεστι,kitch αισθητικη και σκηνικα,μελοδραματα επιπεδου ‘‘Βερα Στο Δεξι’’ και ‘‘Μυστικα Της Εδεμ’’,αλλα με θαυμαστη σκηνοθετικη αποψη.
Εμμονες με ηθοποιους(Marisa Paredes,Carmen Maura,Penelope Cruz,Victoria Abril.Antonio Banderas)

Ξεκιναω…

1)

‘‘What Have I Done to Deserve This?’’(1984)
Kλασσικη ταινια της ΕΤ 1.Απο τις πρωτες ταινιες του Ισπανου με τον πιτσιρικα που ακουει ΚISS κι εχει αφισσες τους στο δωματιο του.Δεν τη θυμαμαι τελεια,αλλα μου ειχε αρεσει…
2)

'‘Μatador’’(1986)

Το '‘Matador’'ειναι ταινιαρα κι ας παιζει ο αμπαλος ,ο Banderas.Eχει στοιχεια κι απο thriller κι απο drama.Πολυ δυνατη ταινια και πολυ αρρωστη!!!

3)
‘‘Κika’’(1993)

Aλλη μια ταινια με τη γνωστη trash αισθητικη του Almodovar.Πουτανες,αδερφες,starlets,ΤV περσονες τελειωμενες,sex.Πολυ γελιο και πολυ καλη αναπαρασταση της πραγματικοτητας.

4)

‘Live Flesh’’(1997)
Javier Bardem στα καλυτερα του.Ταινιαρα πραγματικα.Ερωτας,θλιψη,πονος,κλασσικα θεματα για κλαμα,αλλα ταινιαρα ρε γαμω το!!!Δυνατο δραμα για φαινομενικα φθηνη καταναλωση!!!

5)

‘‘Αll About My Mother’’(1999)
Η ταινια που ειχε κανει κυριολεκτικο παταγο οταν ειχε βγει,ειναι καλη,ειναι δυνατη,οι σινεφιλικες αναφορες της σε αναλογες ταινιες των 40’s-50’s ακομα καλυτερες,αλλα για μενα ειναι λιγο υπερτιμημενη!!!

6)

'Τalk To Her’’(2002)
Καπου εδω αρχιζουν τα αριστουργηματα!!!Ενταξει μιλαμε για ΤΑΙΝΙΑΡΑ!!!

7)
‘‘Βad Education’’(2004)
Με τον λατινο γοη Gael Garcia Βernal μας προσφερει αλλη μια φοβερη ταινια με παιδοφιλους παπαδες,αδερφες,εγκλημα,ανωμαλιες,sex και μεγαλη συναισθηματικη πιεση και φυσικα ατμοσφαιρα που αλλοι για να πετυχουν πρεπει να παλευουν χρονια!!!Μεγαλη Ταινιαρα για μενα!!!

8

'‘Broken Embraces’’(2009)
Αυτη η ταινια με την film noir αισθητικη και το κιτς αγαπουλιστικο story που εγω πραγματικα απο Αlmodovar γουσταρω να βλεπω,ψιλοθαφτηκε απο τους κριτικους,αλλα εμενα μου αρεσε πολυ.

9)

‘‘Τhe Skin I Live In’’(2011)
Για το τελευταιο του διαμαντι σας παραπεμπω στο σχολιο μου που εκανα προχθες στο thread’‘Τι ταινια ειδατε σημερα?’’

Μπραβο ρε Almodovar!!!Aυτος ο ανθρωπος την τελευταια δεκαετια και συγκεκριμενα μετα το ‘‘Todo Sobre Mi Madre’’ κανει πραγματικα σπουδαιες ταινιες και η μια ειναι καλυτερη απο την αλλη,πραγματικα.Εδω μακρυα απο μελοδραματα και κωμωδιες με τραβεστι και πορνες,κανει ενα φορο τιμης στον Hitchcock,στα films noirs,στο horror genre,στο sci-fi,σε νερα δλδ απατητα γι αυτον μεχρι προ τινος.Ελα ομως που τα καταφερνει κι εδω περιφημα.Κλειστοφοβικο,αρρωστο,εντυπωσιακο,συκινητικο και συγκινησιακο film δοκιμαζει τα ορια του θεατη ,με το να δειχνει ποση αρρωστεια κρυβει το ανθρωπινο μυαλο και μεχρι που ειναι ικανο να οδηγησει τον ανθρωπο το παθος καθε μορφης.Σκηνοθεσια φοβερη,χαρακτηρες ακραιοι που ολοι κουβαλανε κατι αποκοσμο και σκοτεινο,μουσικη που πλαισιωνει την ταινια σχεδον καθ’ολη τη δυωρη διαρκεια της
και δημιουργει ατμοσφαιρα και εικονες μυστηριου και εντασης και ενα τελος,αναμενομενο λιγο πριν το δουμε,μη αναμενομενο ομως κατα τη διαρκεια της θεασης της ταινιας.Ακομη και ο Antonio Banderas μπορει να παιξει και μαλιστα ανταποκρινεται καλα στο ρολο του και θεωρω οτι και αυτος ,αλλα και η Penelope Cruz τα πανε καλυτερα σε ισπανοφωνους ρολους!Σιγουρα απο τις καλυτερες ταινιες της χρονιας,μπορω να πω οτι ενθουσιαστηκα με την ατμοσφαιρα ,αλλα και τις σεναριακες ανατροπες και διακυμανσεις!!!

http://www.rocking.gr/modules/forum/showthread.php?t=2918

Nαι,ε?
Εκανα search αλλα δεν εβγαλε τιποτα ομως.
Ας κανουν συγxωνευση τοτε οι mods!!!

Kραταμε αυτο το θρεντ.Το αλλο ειναι σαν το βαριεμαι
και το αρχικο του ποστ ειναι της πλακας.

εχω προσπαθησει χιλιαδες φορες να ανοιξω θρεντ για τον πεδρο αλμοδοβαρ, και τα παραταω στη μεση παντα. (ενοχη?) αγαπη που εχω κληρονομησει απο την βαμμενη στα χρωματα το πεδρο μανα μου. Θα επανελθω εκτενως

Ολα για τη μητερα μου AΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ, και η σκηνη που η μανουελα φτανει μετα απο 20 χρονια υπο τους ηχους του tajabone ειναι απλα συγκινηση

3 φορές ξεκίνησα να δω ταινία του. Αν θυμάμαι καλά και τις 3 πρέπει να την έκοψα. Αυτό που σίγουρα θυμάμαι είναι πως μετά από δική του ταινία έβαλα μετά από πολλά χρόνια και είδα την δυνάμη δέλτα με τον Τσακ Νορις \m/

Υπερβολές.

Δεν έχω πλήρη άποψη για την φιλμογραφία του, το “Όλα Για Την Μητέρα Μου” το βρήκα αριστούργημα όπως και (σε μικρότερο βαθμό) το “Μίλα Της”. Δεν ξέρω όμως αν οφείλεται στις ταινίες καθαυτές ή στο τότε background και την ψυχοσύνθεσή μου. Παρολαυτά ειδικά την πρώτη την έχω αρκετά ψηλά.

Από κει και πέρα, βρίσκω άψογη την (μικρο)αστική παρακμή όπως απεικονίζεται στην “Κίκα” ενώ το προπέρσινό του “Broken Embraces” μέχρι τα μισά ήταν αρκετά ενδιαφέρον για να γίνει εντελώς μαλακία στο τέλος.

Από την άλλη, η “Κακή Εκπαίδευση” είναι εύκολα στις πιο κακές ταινίες που έχω δει, δεδομένου και ότι προσπαθεί να πραγματευτεί ένα σοβαρό θέμα. Το κάνει τελείως επιφανειακά με παντελώς αδιάφορους χαρακτήρες.

Καλά ειδικά αυτό ήταν αίσχος. Το είχα βάλει παρασυρόμενος από τις αποθεωτικές κριτικές παντού και μούτζωνα κριτικούς μετά.

εγω οταν ειπα οτι ο πεδρο αλμοδοβαρ ειναι ενοχη αγαπη το ειπα διοτι αν ταινιες σαν κι αυτες τις εκανε ελληνας δημιουργος θα τον χαρακτηριζαμε στανταρ ΠΑΠΑΚΑΛΙΑΤΗ. Ωστοσο η τρομερη σκηνοθεσια, το feeling και η ατμοσφαιρα που βγαζουν τα φιλμ του, σε συνδιασμο με την ειλικρινη και αγνη αγαπη αυτου του ανθρωπου για το θεατρο και τον κινηματογραφο απογειωνουν τις ταινιες του

Dead,εγω απο την αλλη το ‘’[B]Bad Education[/B]’’ το βρηκα εξαιρετικο.Παντως επειδη σου αρεσουν τα thrillers,σου προτεινω να δεις την τελευταια του η οποια δεν εχει σχεση με τις αλλες ταινιες του και εχει πολυ μυστηριο.

Το ψιλοσκέφτομαι να σου πω γιατί αν δεν κάνω λάθος ο Αλμοδοβαρ ήταν παραγωγός στην ταινία Η ράχη του διαβόλου που σκηνοθέτησε ο Ντελ Τόρο που είναι και γαμώ τα θρίλερ. Αλλά τον έχω πάρει από φόβο :lol::p:p

Give It A Try!!!

ε καλα. και ο μπεργκμαν να ταν ελληνας, δεν θα γλιτωνε.

jiopa το volver σ’αρεσε?

ναι αλλά το μέρος που δεν έκανες quote, με κάνει να μη με νοιάζουν τα ο, τι να ναι σενάρια του.:stuck_out_tongue: (προφανώς και με μπεργκμαν το ιδιο)

Samis,απο τα τελευταια του ,το ‘’[B]Volver[/B]’'ειναι το μοναδικο που δεν εχω δει.

‘’[B]Tie Me Up,Tie Me Down[/B]’’(1990)

Aς επαναφερω λιγο το συγκεκριμενο thread διοτι μολις ειδα μια ταινια του και θα ηθελα να την παρουσιασω,αν και δεν μπορω να πω οτι μου αρεσε.
Ο [B]Αntonio Banderas[/B] ειναι ενας τροφιμος ενος ψυχιατρειου που επιτελους κερδιζει μια θεση στην κοινωνια και απελευθερωνεται.Αν και δηλωνει οτι θελει να ενταχθει στην κοινωνια κανοντας οικογενεια,αντιθετως απαγαγει μια πρωην porn-star και junkie και τωρινη ηθοποιο σε b-movies,για την οποια ομως φαινεται να εχει αγαθους σκοπους.
Τα γνωριμα θεματα του [B]Almodovar [/B]ειναι κι εδω εμφανη,δλδ ναρκωτικα,sex,περιθωριο,βια κλπ,αλλα η ταινια ειναι λιγο αναρχη και το μαυρο της humour δεν θα ελεγα οτι ειναι και πολυ απολαυστικο κι αυτο γιατι μαλλον δεν ειναι πλουσιο.Περιμενα να δω μια dark comedy και ειδα μια ταινια που δεν εντασσεται ευκολα σε καποιο ειδος(αυτο δεν ειναι κακο φυσικα) και ειναι αργη και σκοτεινη(αυτο ειναι καλο),αλλα καπως ανουσια και αφελης.
Περιμενα περισσοτερο βαθος και σαρκασμο διοτι απο τον [B]Almodovar [/B]ειχα συνιθισει ντελιριακες καταστασεις με θεματα οπως η πορνεια ,τα ναρκωτικα και το sex.
Eδω νομιζω οτι κινειται καπως στα χαμηλα…

μπαμπ!

Πρωτόείδα pedro almodovar πάρα πολύ μικρός κι έκτοτε τρέφω ιδιαίτερη αγάπη για τις ταινίες του. Όπως έχω ξαναπεί, η ατμόσφαιρα, το feeling, τα συναισθήματα, και η ανθρωπιά που βγάζουν οι χαρακτήρες του είναι το κάτι άλλο. Τελοσπάντων όσο περνούν τα χρόνια, και όσο περισσότερες ταινίες του (με ρυθμούς χελώνας) βλέπω, τόσο πιο πολύ τον γουστάρω.

Anyway, σειρά είχε το φανταστικό [B]Volver[/B] (2006).

θαυμάσια γυναικόκρατούμενη ταινία, με ανατρεπτικό τέλος, αίσθηση χιούμορ, και καταπληκτικές ερμηνείες για μία ακόμη φορά. Αναδρομή στο παρελθόν, ξέθαμμα καλών και κακών αναμνήσεων, κλίμα ζεστασιάς, αναφορές στον θεσμό της οικογένειας, απωθημένα, ανεκπλήρωτες επιθυμίες, ζωή-θανατος, και πολλά τέτοια όμορφα. Γαμάτη κλιμάκωση, και αριστοτεχνικός ο τρόπος με τον οποίο μας οδηγεί η ταινία στο τέλος της.

Συστήνεται.

Εχω να την δω απο οταν την ειδα σινεμα,αλλα θυμαμαι οτι μου ειχε αρεσει παρα πολυ.Πολυ καλη δουλεια σε ολους τους τομεις οπως λες και εσυ.

‘’[B]Los Amantes Passajeros[/B]’’(Aka ‘’[B]I’M So Excited’’[/B]) (2013)

Mετα το σκοτεινο,χιτσκοκικο,ατμοσφαιρικο και εξαιρετικα καλο ‘’[B]The Skin I Live In’[/B]’ περιμενα ο [B]Almodovar[/B] να αφησει τοσο τις trashy κωμωδιες,oσο και τα πικρα ψιλοκωμικα δραματα και να ασχοληθει με το mystery/crime/thriller διοτι στην προηγουμενη του ταινια εδειξε οτι μπορει να τα καταφερει και σε αυτο το ειδος πολυ καλα.Δυστυχως ομως επελεξε να κανει μια κωμωδια απο την οποια λειπει τοσο η φρεσκαδα οσο και το ποιοτικο/πρωτοτυπο humour το οποιο αν μη τι αλλο κατεχει.
Το τελευταιο του λοιπον εργο ειναι μια κωμωδια καταστασεων ,στην οποια οι επιβατες ενος αεροπλανου ενημερωνονται απο τους gay υπαλληλους οτι το αεροσκαφος δεν μπορει να προσγειωθει λογω προβληματος στο συστημα προσγειωσης κι ετσι ακολουθουν σκηνικα πανικου και γελιου(?)…
Αν και εχει κανα δυο εξυπνα σημεια,η ταινια κρινεται απο μενα καπως χαζη,ανουσια,βαρετη και γεματη χιλιοειδωμενα αλμοδοβαρικα κλισε τα οποια δεν προσδιδουν τιποτα απολυτως στο εργο,το οποιο περα απο το οτι απλα βλεπεται,δεν νομιζω οτι ειναι αιτια να ασχοληθει κανεις και πολυ σοβαρα μαζι του…

Ψιλοαπογοητευτικη ταινια θα ελεγα…