Pink Floyd

Σίγουρα απέφυγε το β). Το Shine On με αυτά που έχεις νομίζω ότι δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές, μη σου πω ότι είναι και ίδια.

Σίγουρα θα πήγαινα για το γ)!!! :wink:

Γιατί να απορρίψω αβλεπί το (β);
Συμφωνώ για το (α) αλλά έχει και ένα cd με “early singles”. Μπορώ να τα βρω αλλού αυτά;
Να υποθέσω ότι το (γ) θα έχει αρκετά καλύτερο remastered ήχο από το (β);

Merci!!!

Αν δεν με απατά η μνήμη μου, το remaster των CD που έχεις και του β) είναι ίδιο, άσε που είναι κυκλοφορία η οποία έγινε με πρωτοβουλία της εταιρείας που τότε κόντευε να τους χάσει από το roster της, δηλαδή πέρα από το συλλεκτικό χαρακτήρα (για τους συλλέκτες), δε σου προσφέρει κάτι άλλο.

Για το CD με τα ακυκλοφόρητα early singles, δεν έχω ιδέα, αλλά φαντάζομαι ότι τα περισσότερα από αυτά θα περιέχονται στα extras των επανεκδόσεων που ξεκινούν από Σεπτέμβρη.

Για το θέμα του ήχου, αν υποθέσουμε ότι α)=β) (στις περισσότερες περιπτώσεις), εκτιμώ ότι δεδομένης της εμπλοκής των guru Andy Jakcson και James Guthrie, θα είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να βρεις σε CD.

(και γενικότερα, δεν υπάρχει CD των Pink Floyd που να μην είναι τουλάχιστον αξιοπρεπές από ηχητικής πλευράς - remastering, κλπ.)

Εγώ στην θέση σου θα προσανατολιζόμουν για το υλικό που θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες,δηλαδή την “γ” επιλογή!

Για το Shine On στα είπε καλά ο Raziel.Το Oh By The Way κυκλοφόρησε το 2007,με τους Sax και Guthrie να δουλεύουν,όπως επίσης και με τον Thorgeson του οποίου η δουλειά είναι αξεπέραστη,και για εμένα προσωπικά αξίζει να το πάρεις μόνο και μόνο για αυτό τον λόγο!
Καλά εντάξει,το τελευταίο καταλαβαίνεις ότι βγαίνει από το στόμα ενός αμετανόητου φάνμποη,αλλά περιέχει και μία δόση αντικειμενικότητας:p

Αν θέλεις να πάρεις κάτι,και μιας και δεν έχεις τίποτα από τα 3,και εγώ θα σου προτείνω την έκδοση που θα βγει τώρα.Αφήνοντας από έξω “συλλεκτικούς” λόγους κτλ,η νέες κυκλοφορίες έχουν δουλευτεί πάρα πολύ από το συγκρότημα και τους μηχανικούς του,και το αποτέλεσμα θα είναι κάτι παραπάνω από επικό στο σύνολο της τεράστιας αυτής καμπάνιας που δημιούργησαν!

Η Astoria δεν κοιμάται λέμε,όλη μέρα δουλεύει και επεξεργάζεται!:smiley:

Συνεπώς ξεκίνα με την πιο πρόσφατη κυκλοφορία που θα υπάρχει,δηλαδή με αυτήν που θα βγει(πιστεύω ότι θα προσφέρει τα περισσότερα)και αργότερα και για συλλεκτικούς λόγους παίρνεις και τα άλλα!8)

Shine On You Crazy Diamond

Ίσως το καλύτερο τραγούδι όλων των εποχών.

όχι. αλλά ακολουθείται από αυτό
[I]
What did you dream? It’s alright we told you what to dream[/I]

Ok.
Έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει [I]το καλύτερο τραγούδι όλων των εποχών[/I].
Η έκφραση αυτή είναι άτοπη εξ’ορισμού.

Απλά ακούγοντάς το με λίγο αλκοόλ να τρέχει στο αίμα, μπορείς να το ισχυριστείς…:slight_smile:

Ναι βρε.
όπως δεν υπάρχει και καλύτερος δίσκος όλων των εποχών.
Αλλά αν υπήρχε, το wish you were here θα μπορούσε να είναι αυτός. :smiley:

εγω το πιστευω παντως:p

^ κι άλλος πιωμένος. =p

+1 :wink:

αμπαλοι
το animals ειναι μιλια μακρια

οτι λεει ο ασυφταος

Να μην απορρίψεις καθόλου το β. Είναι καλοφτιαγμένο, και θα σου κοστήσει λιγότερο από το γ.

Όσο για τα early singles κυκλοφορούν και μόνα τους σε διάφορες συλλογές:

Εγώ έχω τη δεύτερη εκδοχή που σε συνδυασμό με το Relics νομίζω ότι σε καλύπτει για τα singles των Floyd.

Ναι όντως. Το Animals είναι μίλια μακριά του Wish You Were Here. Απλά το Animals είναι πιο πίσω!!! :stuck_out_tongue:

Όπως είπα προηγουμένως, από τη στιγμή που έχει τα albums στα remaster '92-'94, τα (α) και (β) δεν θα του προσφέρουν κάτι εκτός από το συλλεκτικό κουτί ή τα early singles. Το ηχητικό περιεχόμενο δηλαδή είναι ίδιο.
(άντε κάνα δύο εξαιρέσεις ίσως - το Final Cut π.χ. που ξαναέγινε remaster το '03 αν θυμάμαι και είχε και το When the Tigers Broke Free σαν bonus)

Με το Oh By The Way θα αποκτήσει και τα άλμπουμ που του λείπουν (και δεν είναι και αμελητέα αυτά - δεν έχει το More για όνομα του Θεού!). Επίσης αφού τον ενδιαφέρει και η συσκευασία κτλ, θα τα βρει σε vinyl replicas και μάλιστα πιστά αντίγραφα των αρχικών εκδόσεων. Σημαντικό κι αυτό…

@ ARIAN:

Εξαρτάται από το τι λεφτά έχεις και θες να διαθέσεις:

Το “Shine On” box set που έχω εγώ, προσωπικά δεν θα το συνιστούσα. Το mastering είναι αδύναμο, οι μαύρες θήκες των cd με το αυτοκολλητάκι εξώφυλλο κάπως φτηνές και το βιβλίο κακοφτιαγμένο, αν και περιέχει κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Το μόνο που αξίζει είναι όντως το “Early Singles” compilation γιατί περιέχει συμμαζεμένα τα singles της πρώτης περιόδου (δεν ξέρω αν το “Point Me At The Sky”, ένα από τα καλύτερα ψυχεδελοτράγουδα όλων των εποχών, περιέχεται προς το παρόν κάπου αλλού σε μορφή cd).

To “Oh By The Way” δείχνει πραγματικά ωραίο, αλλά δεν έχω ιδέα τι περιέχει μέσα.

Εγώ στη θέση σου πάντως, θα συμπλήρωνα με τις κυκλοφορίες που μου λείπουν από τις παλιές επανεκδόσεις οι οποίες και καλό ήχο έχουν και ωραίο artwork.

poli kaloi!!!

Τειν’ τούτο τώρα. ΤΙ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ

jesus pig save us

The message you have entered is too short. Please lengthen your message to at least 5 characters