καλά τα λέει ο γερο-Ρότζερ.
Πριν λιγες ωρες κυκλοφορησαν το νεο stereo mix του James Guthrie για το Shine on στην ολοτητα του (parts 1-9).Μπορει το τελειο να ακουστει τελειοτερο;Κι ομως!
Ίσως το πρώτο βινύλιο, απ τα πολλά στην δισκοθήκη του πατέρα μου, που θυμάμαι σαν παιδί να χαζευω το artwork του cover…μεσα κ έξω…ενώ έπαιζε Another brick in the wall στο background, στα ηχεία “στύλους” του μπαμπά που είχε/έχει κόλλημα με την τέλεια ποιότητα ήχου σε δυνατή ένταση.
Πάντα με εντυπωσίαζε η παύση της μουσικής κ ο ήχος του ελικοπτέρου…κ ξαφνικά ντραμς. Μεγαλώνοντας κ κατανοώντας περισσότερο τη μουσική κ τους στίχους, εκτίμησα περισσότερο την ανάμνηση.
Ένα μεγαλεπήβολο concept που χάνεται κάπως στο μουσικό κομμάτι και δυστυχώς, σηματοδοτεί το τέλος της δεύτερης περιόδου των Floyd.
Κι εγώ πάντως πρώτη φορά σε βινύλιο από τον πατέρα μου το είδα και μου έκανε εντύπωση το λιτό εξώφυλλο, ενώ η γραμματοσειρά μέσα δεν ήταν και ότι πιο ευανάγνωστο για τα μάτια ενός παιδιού!
Γιατί για κάποιον λόγο έχω την εντύπωση ότι στο 99% των posts που αφορούνε την προσωπική μας σχέση με τους Floyd (για να μην πω και για το “The wall” συγκεκριμένα), η λέξη “πατέρας” θα υπάρχει πάντα εκεί;
εγω ειμαι στο 1%. Ο δικός μου άκουγε βοσκόπουλο και Πάριο
Αδεεεεερφια μου αλήτες, πουλιά …
Εμενα οι γονεις μου καμια σχεση με ροκ. Τους ξερουν τους Pink Floyd (αλλωστε στα 60ς μεγαλωσαν), αλλα περα απο 2-3 χιτακια δεν ασχολουνται.
Μονος μου τους ανακαλυψα και τους αγαπησα.
Ομολογουμένως, κι εγω στο 1%. Ήταν η μάνα μου που με μύησε στους Floyd, ειδικά στο The Wall. Είδα την ταινία κάπου στα 8, ήξερα τους στίχους ολόκληρους στα 9.
Ακουει κ απ αυτά!
Δεν είναι κλασική περίπτωση ροκά ο πατέρας μου. Έχει λόξα με τη μουσική γενικότερα. Ελληνικά, ξένα…αρκεί να έχουν μια “ποιότητα”, όπως αυτός την ορίζει φυσικά.
Από τα πρώτα τραγούδια που θυμάμαι μικρός από τον πατέρα μου ήταν το Dogs. Πώς να μην αγαπάω αυτό το album;
Ηγετικό τρολάρισμα οπωσδήποτε
Αν δεν ήταν του Οζυ, αλλά ξργ, του Ντρέιμαν, θα μας φαινόταν εξίσου μαγκιά και έξυπνο;
πάντοτε σκατοψυχία έβγαζε … δεν περιμέναμε και τπτ πιο σοβαρό απο τη $hauron, πρέπει να χουν φάει αρκετή φρίκη εκεί πέρα που έσπασε ο κουμπαράς ε? ας ανοίξουν κανα λογαριασμό για τις πλαστικές να στείλουμε αφειδώς… τπτ ούρα αλλά να γραψουμε οτι είναι υαλOYROνικό.
Θα μας φαινοταν εξισου τραγικο ![]()
Αχρείαστο beef που στενοχωρεί εμάς που αγαπάμε και τους δύο καλλιτέχνες.