Σουβλάκι η pizza?

Καλό και το σουβλάκι (καλαμάκι όπως το λέτε στην Αθήνα) και οι πίτες αλλά η πίτσα είναι κάτι το οποίο μπορείς να το φας οπουδήποτε και πάντα και με πάρα πολλούς συνδιασμούς. Αμα έχει και φέτα ειδικά, γάμησε τα! Οπότε ψηφίζω πίτσα με κλειστά τα μάτια. Είμαι λάτρης της ιταλικής κουζίνας αν και η πίτσα έχει ελληνική προέλευση…

Δλδ το σουβλάκι δε μπορείς να το φας παντού και πάντα?

Στα περισσοτερα εστιατορια σερβιρουν και πιτσα ενω σουβλακι οχι
χα!
:stuck_out_tongue:
Και επισης στο νησι μου 4-5 σουβλατζιδικα πουλανε ΚΑΙ πιτσες. Χοχοχο.

Σπυρο τα ειπαμε, κι εγω λατρης της ιταλικης κουζινας. Πιτσες, μακαρονια, εβριθινγκ.

Θα το φας για πρωινό και δεν το ξερω? :lol:

Ρε φλώροι, το σουβλάκι τρώγεται πάντα μα πάντα στο δρόμο, σε πεζούλια, παγκάκια, σκαλοπατάκια κλπ, ουτε εστιατόρια, χαρτοπετσέτες πιρουνια, κουτάλια και τέτοιες φλωριές. Πείτε οτι δε ξέρετε να τρώτε(=ζείτε) να συμφωνήσουμε επιτέλους!

Εδιτ: Σπύρο, ΑΝΕΤΑ8)

Προφανως 8O

Ρε αμα δε φας 2 διπιτα και μετα δε φας και το σουβλακι της κοπελας σου και μετα δεν πιεις μια κοα κολα να σε ακουσει ολος ο δρομος δε λεει.

Συν απειρο.
Συγκρινετε μου ενα με κεμπαπ, τζατζικι και πιπερι με μια πιτσα με μπεικονια και πιπεργιες.
Νταξει καλη κι η πιτσα αλλα.

Δεν θα απαντησω στις καφρίλες σας. Το μονο καφρικο που θα πω ειναι οτι εχω φαει 8 πιτες σε μια ωρα (χωρις τζατζικι που το σιχαινομαι).

Θα πω κατι χρησημο που ισως να μην το ξερατε. (Kαι για να μη ξεχνάμε μιας και το αναφερα…) Όλα ξεκίνησαν από την αρχαία Ελλάδα…
Πρώτοι οι Έλληνες είχαν την ιδέα να φτιάξουν ένα στρογγυλό λεπτό ψωμί, για να το χρησιμοποιήσουν σαν πιάτο, το ονόμασαν πλακούντος και το έψηναν με διάφορα υλικά, το προτιμούσαν οι εργαζόμενοι άντρες γιατί ήταν οικονομικό και εύκολα μεταφερόμενο.
Aκομαι στην Περσική αυτοκρατορία, οι στρατιώτες του Δαρίωνος του μεγάλου οι οποίοι ήταν συνηθησμένοι σε μεγάλες πορίες, έψηναν πάνω στις ασπίδες τους λεπτό ψωμί και έπειτα το κάλυπταν με τυρί. Τωρα αν τρωγανε και τις ασπίδες δεν το ξερω…:lol:
Στην αρχαία Ελλάδα υπάρχουν διάφορες αναφορές και παραδείγματα συνταγών, που μπορούν να θεωρηθούν αρχέτυπα της πίτσας. Πλατιές πίτες από μίγματα ζύμης όλων των ειδών, είχαν μεγάλη απήχηση και ήταν ευρέως διαδεδομένα κατά την αρχαιότητα.
Υπάρχουν μαρτυρίες πολλών Ελλήνων συγγραφέων σχετικά με τα διάφορα είδη πίτσας που υπήρχαν εκείνη την εποχή και ήταν γνωστά με τη ονομασία ¨μάζα¨.
Οταν η τοματα ηρθε στην Ευρωπη οι Ιταλοί προσθέτουν πρώτοι σάλτσα τομάτας και έτσι δημιουργείτε η πρώτη απλή πίτσα…
Αντε παλι σας εδωσα τα φωτα μου :stuck_out_tongue:

Nα τος. Ξέρει. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε για τους φίλτατους αναγνώστες ότι τα παραπάνω είναι πχιο φτηνά από μία πίτσα.

Έδιτ: @Spiros: Και επειδή η πίτσα προέρχεται από δω, τί σημαίνει?

Για προτείνετε και καμια καλή πιτσαρία…Εγώ προτιμώ Zeas,Βenvenuto,Dominos…

Με 2 ευρω περνεις ενα διπιτο και κανεις κοιλια

Με 2,30 περνεις ενα φλουφλικο κομματι πιτσας, που οταν ανοιγοκλεισεις τα ματια σου θα χει τελειωσει, και θα πεις στον τυροπιτα, τι μου εδωσες?Γκοφρετα?

Ciao, Dominos, L’artigiano, Αγαπιτσα(στο μπραχαμι, μετσαλ).

Ισως μερικοι να το παρετε πατριωτικα επειδη το σουβλακι ειναι ελληνικο! Στο κατω κατω να μην το πω σαν Ελληνας? :stuck_out_tongue:

Αισχος…Δεν τρώγεται…:!:

Επειδη το εχετε παρει και πατριωτικα το θεμα χαζο ιφριτ.
Το πρωτο ποστ ‘‘εγω ως γνησιος Ελλην ψηφιζω σουβλακι!’’
Αμ δε. Αμα εισαι γνησιος Ελλην να ψηφισεις πιτσα:!:

Οντως απαισια ειναι… Μα καλα αλυσιδες αναφερες? Αν δεν πας σε ενα ιταλικο η μια παστερια δεν θα φας καλη πιτσα και παλι παιζει…
Οποιος ερθει Κερκυρα παντως υπαρχει ενα Ναπολιτανικο εστιατοριο που κανει original πιτσες! Με ολα τα υλικα απο την Ιταλια, ακομα και τα μακαρονια αυτος τα φτιαχνει. Το μονο κακο ειναι οτι δεν βρισκεις τραπεζει παντα…:-s

Παντως η pizza που τρώμε εδώ είναι δική μας πατέντα…Στην Ιταλία διαφέρει ολοκληρωτικά πρωτα στο θέμα της ζύμης και κατα δευτερον στο συνδυασμό των υλικών…(εχουν τεραστια ποικιλία)…+ οτι ειναι παμφτηνες εκεί…

Για delivery και γω Dominos εχω καταληξει…Για να πας να φας il parmigiano και Mamma Mia…

Πφ. Λιακοπουλίαση… :stuck_out_tongue:

Πάλεψε την. Το σουβλάκι καταρχήν δεν είναι ελληνικό, και 2ον, αμα ήταν να καταναλώνουμε μόνο ότι είναι ελληνικό, θα είχαμε πεθάνει…