Η δικια μας ειναι με παχια στρωση ζυμης ενω στην Ιταλια ειναι πολυ λεπτη. Εμεις κανουμε και χωριατικη με φετα, ελιες, κρεμμυδι ενω αυτοι δεν κανουν, χεχε…
Και να ξεκαθαρισουμε,αυτο το τιγκα στο λαδι γιγαντιο πραγμα της Pizza Hut για παραδειγμα δε χαρακτηριζεται πιτσα.
Εκτος το ο,τι ειναι μεσογειακο ειναι και το πιο υγιηνο, οπως εχουνε αναφερει στατιστηκες, να σου πω οτι το σουβλάκι είναι ένα χαρακτηριστικό ελληνικό έδεσμα, το οποίο είναι ονομαστό σε όλο τον κόσμο, το οποίο σερβίρεται κατ’εξοχήν σε ειδικά μαγαζιά (σουβλατζίδικα). Είναι επίσης και ένας τύπος γρήγορου φαγητού που το συναντάμε σε υπαίθριες εκδηλώσεις εορταστικού χαρακτήρα. Στα ελληνικά πανηγύρια, σχεδόν πάντα συναντούμε πρόχειρες ψησταριές που πουλάνε σουβλάκια με ψωμί. ΤΙ ΔΕΝ ειναι ελληνικο? Μας δουλευεις?
Ρε ελεος, αφηστε αν ειναι ελληνικο η οχι.Στην τελικη φατε πιτσα για μεσημερι και σουβλακια το βραδυ.
Και μια καρμποναρα στο ενδιαμεσο!!!
Παιδιά, εγώ μόλις τρώω Domino’s παθαίνω αναφυλαξία (γεμίζω σπυριά στα χέρια μου). Εχω καταλήξει πως σε κάτι φταίει η σάλτσα (έχω φάει και από διάφορες περιοχές). Κατα τ’ άλλα, είναι πολύ ωραία.
Επίσης, να τονίσουμε πως όταν λέμε “λεπτή, ιταλική ζύμη”, δεν εννοούμε τη “thin & crispy” της Pizza Hut, με την οποία λίγη σχέση έχει… Μιλάμε για εντελώς άλλο πράγμα το οποίο σε εθίζει και σε κερδίζει για πάντα (ακόμα αναπολώ τη δική μου εμπειρία)!
Η καλύτερη εναλλακτική λύση για μένα είναι η ψημένη σε φούρνο με ξύλα. Στην Κέρκυρα και λόγω κουλτούρας γενικά έχει καλά ιταλικά εστιατόρια. Σπύρο, πολύ καλή pizza φτιάχνει μια πιτσαρία στον Πετριτή, αν ξέρεις, αν και μάλλον δεν είναι τόσο ιδιαίτερη ώστε να αξίζει να κατέβεις από τα βόρεια (όπου υποθέτω πως βρίσκεσαι) τόσο χαμηλα. Αλλά έχει και ωραία, καινούρια και γραφική, ήσυχη πλατεΐτσα…
Απο τον Πετριτη ειμαι μολις 6 χιλ. Αυτο που λεω εγω ειναι στο κεντρο (Ποταμο κοντα) και ειναι στο φουρνο τα παντα και το εχει Ιταλος (φίλος μου). Οταν βρεις ευκαιρια να πας. Ειναι σαν να βρισκεσαι στην Ιταλια
Ψάξε για κάτι που λέγεται αραβική πίτα και θα βρεις την προελευσή του.
Επίσης, αν δεν απατώμαι, και την πίτσα όλοι σαν ιταλικό φαγητό την ξέρουν, όχι σαν ελληνικό…
Μιλησα για σουβλακι και οχι για πιτα. Οσο για την πιτσα ψαξε λιγο την αρχαια Ελλαδα καλύτερα. Δεν θα σου πω εγω.
Ωχ ρε παιδιά, άλλος γουστάρει πίτσα, άλλος σουβλάκι
Λες και άμα αποδείξει ο Σπύρος πχ ότι η πίτσα είναι αρχαιοελληνική, θα κόψουν όλοι τα σουβλάκια.
Τσιλλ άουτ και φάτε ότι προτιμάτε
Δεν το ειπα γι αυτο ρε συ. Απλα το αναφερα, κουβεντα να κανουμε…:-s
Ε βλέπω εδώ και 20 ποστς να λέτε γι’αυτό το πράμα. Δεν είναι απλή αναφορά αυτό.
Νο offence σπυρους
Ναι αλλά το σουβλάκι προέρχεται από την πίτα, δηλαδή η πίτα είναι η πρώιμη μορφή του. Ενδ οφ κονβερσέισον για να μην φωνάζει και το σαμάνι.
Τον Ποταμό δεν τον ξέρω. Κάθε χρόνο όμως που βρίσκομαι Κουσπάδες, στον Πετριτή καταλήγω γιατί έχει και ωραία σερβιτόρα (αν και τώρα έφυγε για Αθήνα)…
Δυο σουβλάκια,το πολύ 4 ευρώ,χορταίνεις.
Μια πίτσα,κάνα 10ευρω.
Τα 6 ευρώ είναι 3 πακέτα τσιγάρα των 2 ευρώ.
¶ρα,σουβλάκι και τσιγάρα των 2 ευρώ.
Κάτι έμαθα σε δαύτο το φόρουμ τόσο καιρό ε:)
Oταν ειναι και ερθεις θα σε στειλω εκει και θα δεις
ΟΚ, next August…
Ήταν επίσης ένας Ιταλός που είχε κάποτε μια pizzeria στον Άι Γιώργη, αλλά μετά έφυγε… Νομίζω Dino λεγόταν (ο Ιταλός)… Δεν πιστεύω να λες τον ίδιο…
Πάντως από τόπο σε τόπο το σουβλάκι είναι λίγο πολύ το ίδιο , δηλαδή θα έχει άλλη γέμιση μεν (οι Αθηναίοι πχ με την υπέρχοη σάλτσα τους:)) αλλά θα είναι το ίδιο νόστιμο (υπάρχουν και εξαιρέσεις , νταξ).
Στην πίτσα όμως ο καθένας μπορεί να βάλει ότι π@π@ρι@ θέλει.Στην Ρόδο και στο Νάυπλιο είχα δει κρεμμύδι ,και κίτρινες πιπεριές μέσα μπλιαχ.:?
Στην Αθήνα είχα φάει με κιμά και ήταν άψογη.8)
SoUvLaKi__Riiiiiii____[!]
sorry, μου ξεφυγε το emo χD
μη το ξανακάνεις γιατί είναι σπαστικό όμως