Καλησπέρεςςςς
Ψάχνω κάποιο νέο podcast για να ασχολούμαι τώρα τελευταία… Να πω και γω εν τάχει αυτά που άκουγα/ακούω για να δώσω ένα στίγμα λίγο πολύ του τι μ’ αρέσει
Infowar: σταθερά ενδιαφέρουσα παραγωγή του Άρη Χατζηστεφάνου, μία ώρα καταπιάνεται με ένα θέμα που (συνήθως) απασχολεί την επικαιρότητα εκείνη τη στιγμή, και το αναλύει μέσα από έναν Μαρξιστικό φακό. Άκουγα σταθερά πριν χρόνια, τώρα ακούω αν βρεθεί κάτι που μου τραβάει πολύ το ενδιαφέρον.
Άλλο Ένα Podcast: του κωμικού Θωμά Ζάμπρα, εικοσάλεπτα επεισόδια στα οποία κάνει μία ανασκόπηση της εβδομάδας του, εκφράζοντας γνώμη για διάφορα θέματα, από απλή καθημερινότητα της Ελληνικής πραγματικότητας, μέχρι σοβαρά ζητήματα πολιτικής σκηνής, ποτέ όμως με σοβαρό τρόπο.
Μαρμελάδα Φράουλα: δύο κωμικοί, ο Ανατολίτης και ο Νταρζάνος σχολιάζουν - με στήλες ενίοτε - ό,τι τους έρθει στο μυαλό. Χαζοχαρούμενο, περνάει ευχάριστα η ώρα, κρατάνε και πολύ, αλλά δεν επιστρέφω τακτικά. “Θρεπτική αξία” αντίστοιχη ζαχαριασμένης μαρμελάδας φράουλας Μαράτα από τον κεσέ.
Μπράιτ Σάιντ που έγραψε και ο @JTN άκουσα μερικά και ήταν ωραία
Φάρμα Των Ζώων / Νόστιμον Ήμαρ: οκ, αυτά είναι ραδιοφωνικές εκπομπές που τις ακούω κονσέρβα από το Press Project, και όχι podcasts, αλλά είναι το βασικό μου υλικό το χειμώνα. Έχουν οι μεν πρώτοι καθημερινή παραγωγή, οι μεν δεύτεροι εβδομαδιαία. Δημοσιογραφικές εκπομπές αμφότερες, με κάμποσο χιούμορ (που είναι στο ύφος των δημοσιογράφων, δεν είναι ότι έχουν κείμενα)
Bιβλία και Συγγραφείς: σχολιασμός νέων κυκλοφοριών με συζήτηση με τους συγγραφείς, συντονίζει ο Νίκος Μπακουνάκης. Ωραία εκπομπή, επίσης ακούω αραιά και πού (Αντίστοιχο στήσιμο που ακούγεται ως podcast είναι και η εκπομπή Βιβλιοβούλιο, με τον Μανώλη Πιμπλή στο κανάλι της Βουλής)
Ελπίζω να έχετε να προτείνετε κάποιο podcast που πιστεύετε ότι μπορεί να μου αρέσει. Ελληνικό ή αγγλικό μου είναι αδιάφορο.