Podcasts

:studio_microphone: :studio_microphone: :studio_microphone:

Τι ακούτε; Πώς ακούτε;

Προσωπικά, πάντα το έβρισκα πολύ δύσκολο να ακούσω κάποιο γιατί ακόμα και σε θέματα που μπορεί να με ενδιέφεραν ήταν υπερβολικά μεγάλα (ποιος αποφάσισε ότι τρεις ώρες είναι αποδεκτός χρόνος;!) και επειδή δεν ήξερα τι να κάνω παράλληλα που να μην μου αποσπάει την προσοχή. Χίλιες φορές να βλέπω στο youtube κάποιους να μιλάνε με μικρόφωνο και ακουστικά παρά να κοιτάω το ταβάνι.

τελευταία ακούω το «Ποια γέλασε;», με τον Σωτήρη Bαλάρη που ασχολείται με την ελληνική stand up σκηνή
και σήμερα έμαθα το Philosophize This! που είναι beginner friendly σχετικά με φιλοσοφία και καταβρόχθισα 9 επεισόδια 30-40 λεπτών καθώς έπαιζα fifa. Δυστυχώς δεν νομίζω πως μπορώ να παίζω πολλά άλλα παιχνίδια παράλληλα γιατί είτε χρειάζονται ήχο ή περισσότερη προσοχή. Οπότε επιστρέφω στην αρχική μου ερώτηση:

Τι ακούτε; Πώς ακούτε;

συστηματικά ακούω uncut του μάκαρου παπασημακόπουλου και μαρμελάδα φράουλα (ανατολίτης/νταρζάνος) βράδυ για να με πάρει ο ύπνος. αν με ψήνει το θέμα και pop για τις δύσκολες ώρες (γριβέα/δημητρόπουλος)

σε πολύωρα βιντεάκια είτε μαγειρεύω είτε κάνω κάποια μηχανιστική δουλειά στο λαπτοπ που δε θέλει συγκέντρωση. αλλά ποιον κοροϊδεύω; συνήθως παίζω παράλληλα παιχνίδι στο κινητό.
προ κοβιντ και στα μμμ

1 Like

χμμ, ενδιαφερον εχει να μαθω κανενα ελληνοφωνο περα απο το Shake N Bake που ακουω.

Γενικα ακουω διάφορα κυριως για NBA (No Dunks, Lowe Post πχ) και ταινίες (Empire, /filmcast, weekly planet) και tech (Vergecast, WVFRM)

Πολλα μουσικα (Going Off Track, Tone Mob) και κωμικα (Conan Needs A Friend) που δεν ακουω συστηματικα αλλα μονο οταν εχουν καποιο καλεσμενο που με ενδιαφερει.

Εγω ακουω οταν κανω δουλειες σπιτιου (δε μπορω να κανω πιατα πχ αν δεν υπαρχει καποιο αλλο παραλληλο ερεθισμα, νιωθω οτι σπαταλαω το χρονο μου) αλλα κυριως οταν βγαζω το σκυλο βολτα. Ειναι δηλαδη μερος της ρουτινας μου το καθημερινο NBA podcast (No Dunks) στη μεγαλη βραδινη βολτα του σκυλου (1ωρα+)

All time favourites:

99% Invisble (design κλπ, αψογη παραγωγη)
Ι Was There Too (συνεντευξεις με κομπαρσους σε μεγαλες ταινιες)

@JTN, για σενα

1 Like

Δεν είμαι του podcast, κυρίως διότι διαβάζω περισσότερο απ’ όσο ακούω. Δύο καλοί φίλοι μου όμως τρέχουν δύο διαφορετικά, δικά τους αθλητικά podcast. Το ένα ασχολείται με generic αθλητικά και έμφαση σε μπασκετοποδόσφαιρο, το άλλο ασχολείται μόνο με διεθνές ποδόσφαιρο. Προς το παρόν τουλάχιστον, είναι πιο φρέσκο.

1 Like

χεχε το γνωριζω αλλα δεν εχω ακουσει ποτε. Και να προσθεσω και τον κακο ηχο στους λογους που με εχουν αποτρεψει. Ειδικα οταν οι καλεσμενοι ειναι μεσω κλησης.

ακουσα δυο από Shake n Bake προσφατα αλλα ηταν και σε βιντεο μορφη. Αυτο με την ανασκοπηση της χρονιας (οχι μπασκετικο) και αυτο με τα μπασκετικα μεν αλλά τρελα διλλήματα.

1 Like

Infowar σταθερά. Απο κει και πέρα, film pit, pick n popa καμια φορά, αυτά απο ελληνικά. Από αγγλόφωνα, χρόνο να χεις να ακούς. Democracy now, vinyl guide, hardcore humanism, thomas eriksen podcast, the guardian long reads, the quarantine tapes, και αρκετά άλλα, αναλόγως του θέματος κάθε επεισοδίου. και όσα μιλάει ο steve albini ή ο henry rollins

2 Likes

Στο ΜΠΡΑΗΝΤ ΣΑΗΝΤ δεν θα ακούσεις:
:x: Για τον σταυρό που κουβαλάνε οι ασθενείς
:x: Για αληθινούς ήρωες της καθημερινότητας
:x: Για οποιοδήποτε κλισέ συνδέεται με τις ασθένειες

5 επεισοδια μεχρι στιγμης και ασχολουνται με διαφορες χρονιες παθησεις.
Διαβήτης τύπου 1
Τύφλωση
Σύνδρομο Τουρέτ
Οριακή Διαταραχή
Συγγενής Καρδιοπάθεια

Η Δημητρα Νικητεα παντα μου αρεσε πολυ σαν κωμικος. Η Ηρα Κατσουδα οχι και τοσο αλλα ειναι πολυ ευχαριστη εδω και ο κυριος λογος που κυλαει τοσο ευκολα η εκπομπη.

Δεν ειναι κωμικο το περιεχομενο αλλα η συζητηση με τους καλεσμενους ειναι ανθρωπινη και καθημερινη. Πολυ ωραια ολα

3 Likes

κυκλοφορεί και σε podcast, γι αυτό το βάζω εδώ. 4 ώρες steve albini, μακάρι να ταν άλλες τόσες

1 Like

Καλησπέρεςςςς

Ψάχνω κάποιο νέο podcast για να ασχολούμαι τώρα τελευταία… Να πω και γω εν τάχει αυτά που άκουγα/ακούω για να δώσω ένα στίγμα λίγο πολύ του τι μ’ αρέσει

Infowar: σταθερά ενδιαφέρουσα παραγωγή του Άρη Χατζηστεφάνου, μία ώρα καταπιάνεται με ένα θέμα που (συνήθως) απασχολεί την επικαιρότητα εκείνη τη στιγμή, και το αναλύει μέσα από έναν Μαρξιστικό φακό. Άκουγα σταθερά πριν χρόνια, τώρα ακούω αν βρεθεί κάτι που μου τραβάει πολύ το ενδιαφέρον.

Άλλο Ένα Podcast: του κωμικού Θωμά Ζάμπρα, εικοσάλεπτα επεισόδια στα οποία κάνει μία ανασκόπηση της εβδομάδας του, εκφράζοντας γνώμη για διάφορα θέματα, από απλή καθημερινότητα της Ελληνικής πραγματικότητας, μέχρι σοβαρά ζητήματα πολιτικής σκηνής, ποτέ όμως με σοβαρό τρόπο.

Μαρμελάδα Φράουλα: δύο κωμικοί, ο Ανατολίτης και ο Νταρζάνος σχολιάζουν - με στήλες ενίοτε - ό,τι τους έρθει στο μυαλό. Χαζοχαρούμενο, περνάει ευχάριστα η ώρα, κρατάνε και πολύ, αλλά δεν επιστρέφω τακτικά. “Θρεπτική αξία” αντίστοιχη ζαχαριασμένης μαρμελάδας φράουλας Μαράτα από τον κεσέ.

Μπράιτ Σάιντ που έγραψε και ο @JTN άκουσα μερικά και ήταν ωραία

Φάρμα Των Ζώων / Νόστιμον Ήμαρ: οκ, αυτά είναι ραδιοφωνικές εκπομπές που τις ακούω κονσέρβα από το Press Project, και όχι podcasts, αλλά είναι το βασικό μου υλικό το χειμώνα. Έχουν οι μεν πρώτοι καθημερινή παραγωγή, οι μεν δεύτεροι εβδομαδιαία. Δημοσιογραφικές εκπομπές αμφότερες, με κάμποσο χιούμορ (που είναι στο ύφος των δημοσιογράφων, δεν είναι ότι έχουν κείμενα)

Bιβλία και Συγγραφείς: σχολιασμός νέων κυκλοφοριών με συζήτηση με τους συγγραφείς, συντονίζει ο Νίκος Μπακουνάκης. Ωραία εκπομπή, επίσης ακούω αραιά και πού (Αντίστοιχο στήσιμο που ακούγεται ως podcast είναι και η εκπομπή Βιβλιοβούλιο, με τον Μανώλη Πιμπλή στο κανάλι της Βουλής)

Ελπίζω να έχετε να προτείνετε κάποιο podcast που πιστεύετε ότι μπορεί να μου αρέσει. Ελληνικό ή αγγλικό μου είναι αδιάφορο.

Δεν παιζει αγχος από Σπηλιο Φλώρο; Κατα καιρους φέρνει πολυ ενδιαφεροντες καλεσμενους. Ειναι και vidcast. Δεν τα εχω δει ολα αλλα σιγουρα προτεινω αυτο

1 Like

Μου το έχει πετάξει το ΥΤ, αλλά δεν το έχω πατήσει ποτέ νομίζω. … Θα το δοκιμάσω, όμως :wink: