Pop & Rock Magazine

Να ρωτησω, παιρνεις κανεις αυτο το περιοδικο? Ειδα στο νεο τευχος εχει οδηγο επιβιωσης για mosh-pit…

Για πειτε, αξιζει να το αγορασω?:-k

Παλια το επαιρνα,δεν ξερω αν βελτιωθηκε αλλα οσο το θυμαμαι ηταν αθλιοτατο,σαν το hammer χωρις το οπαδιλικι και με συγκροτηματα κατω του μετριου(για το δεδομενα του ειδους τους).Με λιγα λογια μακρια…

Δεν το εχω παρει ποτε… Απλα λογω του αφιερωματος ενδιαφερομαι…

Δηλαδή τι θα λέει στο αφιέρωμα? Έχει και κανόνες το mosh pit? Καλά είσαι εδώ που είσαι… Στο Ιντερνετ θα βρεις πολύ πιο ενδιαφέροντα και “ανεξάρτητα” πράματα…(γνώμη πάντα…)

Αυτο που πρεπει να λεει ειναι να προστατευεις το μερος της κοιλιας… Αυτο κανω εγω, βοηθαει στο να βγεις αλωβητος…

Απο τα παλιά και αξιόπιστα περιοδικά…

Το πρωτο περιοδικο που πηρα οταν αρχισα να ακουω ροκ.:oops:
Μετριο θα ελεγα, ε παρτο και κρινεις μονος σου…:stuck_out_tongue:

Αν το Metal Hammer είναι μια φορά σημαντικό απο άποψη ιστορικής αξίας και μόνο (ανεξάρτητα απο όλα τα άλλα), το Ποπ & Ροκ είναι 10 φορές, μια που είναι πολύ παλαιότερο του Hammer (υπάρχει απο τα 70ς, αν και δεν ξέρω πότε ξεκίνησε ακριβώς). Θυμάμαι είχα πετύχει ένα τεύχος στο Μοναστηράκι του '81. Είχε “αφιέρωμα στο metal” και μιλούσε για led zeppelin, blue oyster cult και τέτοια. Και για ένα ανερχόμενο νέο γκρουπ, τους Iron Maiden!
Το καλό με το Ποπ & Ροκ ήταν, όπως αναφέρθηκε, το οτι υπήρχε λιγότερο φανατισμός και οπαδική αντίληψη σε σχέση με τα μεταλλοπεριοδικά. Εξάλλου, και μόνο το οτι το εύρος της μουσικής που κάλυπτε ήταν πολύ μεγαλύτερο απο εκείνο των μεταλ περιοδικών θα ήταν αρκετό για να το προτιμώ.

Ωστόσο έχει κι αυτό τα ελαττώματα του, πιστεύω παλιά ήταν καλύτερο. Αν και δε το γνωρίζω τόσο. Ώρες ώρες πολύ “καλογυαλισμένο” μου φαινόταν, σα να είναι το επίσημο περιοδικό του Red FM, ένα πράγμα. Αλλά αυτό κυρίως για πιο πρόσφατα τεύχη. Και εδώ συνάντησα κριτικές άλμπουμ που ο καθένας έγραφε ό,τι ήθελε, και άλλα τέτοια… Σε γενικές γραμμές, πιστεύω πως οι ομοιότητες του με το Hammer (πέραν της μουσικής) είναι πολύ περισσότερες απ’ ότι οι διαφορές, καλώς ή κακώς.

Το έχω πει, το ξαναλέω, δεν υπάρχει κανένα μουσικό περιοδικό αυτή τη στιγμή που να με καλύπτει εμένα προσωπικά.

Τρεις φορες το εχω παρει και δν ειναι κατι το σημαντικο κατα τη γνωμη μου.

Εγώ που το έχω διαβάσει γύρω στο 95 και για αρκετά τεύχη, αυτό που θυμάμαι είναι ότι ήτανε μεγάλο (σε σελίδες), πράμα λογικό αφου είχε πάρα πολλές δισκοκριτικές και αφιερώματα… Αν και δεν ήτανε ακριβώς στα χωράφια μας ήτανε πολύ πλήρες και έδινε και ωραία cd…

Και δεν το παίρνεις…το πολύ πολύ να το πετάξεις! :wink:

Το πηρα… Καλη φαση, και το αφιερωμα και το ρεβιου του ροκγειβ…

[I]Τέλος για το μουσικό περιοδικό ΠΟΠ+ΡΟΚ.

Το περιοδικό κυκλοφόρησε το τελευταίο τεύχος του τον Αύγουστο και σήμερα ανακοίνωσε την διακοπή της κυκλοφορίας του μετά από τρεις δεκαετίες έκδοσης, έστω και με σκαμπανευάσματα και αλλαγές ιδιοκτησίας και τίτλου. [/I]

http://www.avopolis.gr/news/default.asp?ID=10499

http://www.pop-rock.gr/news/preview_news.asp?CATEGORY_id=78&NEWS_DATA_ID=63713

To περιοδικό πάνω στο οποίο στηρίχτηκε το συγκεκριμένο site, δυστυχώς σταματάει την κυκλοφορία του. Το Ποπ+Ροκ, δεν θα συνεχίσει την πορεία του στον μουσικό Τύπο. Παρόλα αυτά το site pop-rock.gr θα συνεχίσει να υφίσταται με νέα, reviews και εμπλουτισμένη ύλη.

To αφιέρωμα του στο Rockwave και στο φεστιβάλ του Gagarin στο Ελληνικό είχε καλύτερες φωτογραφίες από τα αντίστοιχα των Metal Hammer- Rock Hard.

Κατά τα άλλα το περιδικό δεν λέει πολλά πράγματα, τουλάχιστον για εμένα. Ασχολείται με πολλούς μουσικούς που μου είναι αδιάφοροι.

Το διάβαζα στα μέσα της δεκαετίας του '80 όταν έγραφε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος και πλακωνόταν με κάτι φλώρους συντάκτες.
Αλλά τότε δεν υπήρχε όχι internet, ούτε καν δορυφορική τηλεόραση. Tα κανάλια και τα ραδιόφωνα ήταν όλα κρατικά και πολύ πιό αρτηριοσκληρωτικά σε σχέση με τα αντίστοιχα σημερινά κρατικά ΜΜΕ. Όσοι εκεί μέσα ήθελαν να παίξουν rock/hard rock (υπήρχαν κάποιοι) φοβόντουσαν για την δουλειά τους. Ο τότε πρωθυπουργός ήταν δηλωμένος οπαδός των σκυλάδικων (Ρίτα Σακελλαρίου) :smiley: και είναι γνωστό πως έπαιρνε τηλέφωνα αν έβλεπε/άκουγε κάτι που δεν του άρεσε…

Με δυό λόγια, εμείς τότε στα χάλια μας το διαβάζαμε ελλείψει εναλλακτικών. Δεν βλέπω γιατί κάποιος να θέλει να το διαβάσει σήμερα που και εναλλακτικές υπάρχουν και το περιοδικό είναι μάλλον χειρότερο.

Κρίμα, όπως και να έχει αποτελεί μεγάλο, πολύ σημαντικό κομμάτι του ελληνικού μουσικού Τύπου. Μάλλον διένυσε τον κύκλο του. Με βλέπω να τρέχω Μοναστηράκι να ψάχνω παλιά τεύχη, θα γίνουν συλλεκτικά!

σου προτεινω το “ΠΙΣΤΑ”, αξιοπιστο, κοντα στον αναγνωστη και συνηθως με δωρο 3-4 cd…:lol: :lol: :lol:

αλλα μονο παλια αξιοπιστο…
διαβασα κατι review για συναυλιες στις οποιοες ημουν κ πεθανα απο τα γελια…
ιδικα για το Live των TUll ηταν μεσα στα “ιστορικα λαθοι” κ ετοιμαζομουν να τους στειλω γραμμα για το συγκεκριμενο Review…

Μα, είμαι συνδρομητής στο ΠΙΣΤΑ. Μαζί με τη συνδρομή είχε δώρο και χρυσή αλυσίδα με κρίκους, η οποία ταιριάζει ασορτί με το ροζ μου πουκάμισο (και αρέσει και στη Σούλα). Viva la Pista! ~ #-o

αυτές οι αλυσίδες είναι χρήσιμες. Σου δείχνουν μέχρι που να ξυρίζεσαι…:stuck_out_tongue:

Το pop-rock το πηρα μια φορα γιατι ειχε αρ8ρο για scrps…το ξεφυλλιζα ευχαριστα μεχρι που διαβασα το αρ8ρο για τς scrps…μονο που δν τς εβριζε!!! ηταν review στο καινουργιο album το humanity - hour 1 που εμενα μ αρεσε πολυ γτ ηταν πιο hard απο τα αλλα + με νοημα…το περιοδικο ελεγε οτι ειναι γεροι + οτι 8α επρεπε να σταματησουν να παιζουν μουσικη γτ δν τς παιρνει αλλο…στ αλμπουμ ειχε βα8μολογια 4/10!!! οπως ηταν τ περιοδικο πηγε στα σκουπιδια!!! τσαμπα τα 6 ευρω…[-X