Αναφορικά με τη συνέντευξη του SW: με βάση τα λεγόμενά του, στην ουσία οι Porcupine Tree έχουν διαλυθεί, το οποίο βέβαια έρχεται σε αντίθεση με όλα όσα έχω διαβάσει να λέει κατά καιρούς. Νομίζω θα ήταν πιο τίμιο να το ανακοινώσει και επίσημα, παρά όλη αυτή η ασάφεια που υπάρχει. Βέβαια, η ερώτηση αυτή μετά θα άλλαζε και θα αφορούσε ενδεχόμενο reunion.
Επίσης, κάτι που μου κάθεται άσχημα είναι (για άλλη μια φορά) η κατά κάποιον τρόπο περιφρόνηση των υπολοίπων μελών. Ναι, μπορεί ο Barbieri να μην παίζει με την ταχύτητα του Holzman, αλλά προτιμώ τον προσωπικό του ήχο του πρώτου - π.χ. στο Raven θα μπορούσε να παίζει οποιοσδήποτε τεχνικός πληκτράς και το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο. Αυτό δεν ισχύει για τους δίσκους των Porcupine Tree. Εντάξει, τώρα η σύγκριση Harrison - Minnemann απλά είναι αστεία. Μιλάμε για δύο απόλυτα καταρτισμένους drummer, με τελείως διαφορετικές προσωπικότητες / προσεγγίσεις. Ακόμα ακόμα, αδικεί και τον εαυτό του όταν συγκρίνεται με τον Govan.
Τέλος πάντων, όλα αυτά μέχρι την επόμενη συνέντευξη που θα λέει κάτι εντελώς διαφορετικό!
Awake σού 'χω κι άλλο, ο Chris Maitland είναι ο αγαπημένος μου drummer στους PT. Ο Gavin είναι εκπληκτικός, αλλά ο Maitland μου αρέσει λίγο περισσότερο.
Συμφωνω βασικα. Το μονο παλιο κομματι των PT που προτιμω με Gavin ειναι το Russia On Ice. Και οσον αφορα ποσο μεγαλος drummer ειναι ο Gavin live, να θυμηθουμε το Dislocated Day και ποσο μεγαλος ηταν αντιστοιχα και ο Maitland. Αλλη φαση βεβαια ο μεν, αλλη ο δε, ο καθενας πιστευω πως ταιριαζει στη περιοδο που ανηκε.
5.5 χρονια μετα, ισως ηρθε η ωρα να αλλαξεις γνωμη (αλλα μπορει και οχι), εγω σιγουρα εχω αλλαξει γνωμη μετα την αρχικη κρυαδα το 2005. Μια χαρα το Deadwing, πλεον παιζει και να το προτιμω απο το Fear. Το Open Car που το λες απαραδεκτο, το βρισκω απο τα καλυτερα στο Deadwing και γενικα κομματαρα.
Μιας και ειναι νομιζω το πρωτο μου ποστ στο τοπικ, ας αρχισουμε απο τα βασικα:
Η χρυση πενταδα
The Sky Moves Sideways
Signify
Stupid Dream
Lightbulb Sun
In Absentia
Εξαιρετικοι δισκοι, χωρις fillers, ενα σκαλι πιο κατω
Deadwing
Fear Of Blank Planet
Τιμια λογω ιστοριας, not my cup of tea
On The Sunday Of Life…
Up The Downstair
Ανισο *
The Incident
Βαζω αυτο το τραγουδι γιατι δεν ειναι τοσο γνωστο σε πολλους και ειναι κομματαρα πρωτον. Και δευτερον γιατι το εκλεψε ο Mustaine ενα χρονο αργοτερα στο Risk και συγκεκριμενα στο Wanderlust
*οπως σχεδον καθε δισκος prog μπαντας που παει να κανει κατι σαν concept με πολλα μικρα τραγουδια
Μπα, δεν έχω αλλάξει γνώμη, απλώς ίσως έχω πλέον λίγο πιο ήπιους χαρακτηρισμούς .
Η περίοδος Stupid Dream / Lightbulb Sun έχει πάρα πολλές τραγουδάρες που θα μπορούσαν να γίνουν ακόμα και hits. Το Baby Dream In Cellophane που έβαλες, εννοείται ότι είναι κομματάρα.
Ρε τον @LesAnTz τι μας έκανε, θα μας ρίξει πάλι στα ναρκωτικά!
Πρεζα γλυκια, ηδη εχω ακουσει ολο το Stupid Dream και τωρα βαζω το Lightbulb… ενδιαμεσα ακουσα και μερικα τραγουδια τσοντα.
Προτεινω ακουσμα του Deadwing παντως (και επιμενω) με εντελως κενο μυαλο, σβησε οτι bias εχεις αν γινεται, και μπορει να γουσταρεις περισσοτερο. Εγω προσωπικα ειχα χαλαστει που το γυρισε σε πιο μεταλ φορμες ο Wilson τοτε, αλλα οι συνθεσεις στον δισκο ειναι εξαιρετικες οπως και να το κανουμε. Δεν το βαζω οσο ψηλα οσο τα 5 που εγραψα πιο πανω, αλλα πλεον δεν το θεωρω επ ουδενι μετριο δισκο.
Τωρα ακουω Russia On Ice και απλα λιωνω, δε θα το βαρεθω ποτε αυτο το τραγουδι. @LesAnTz ακους? Βαλτο αμεσα…
Πρωτη μου συναυλια στη Νεα Υορκη, 40 μερες απο την μερα που πατησα ποδι στην ηπειρο:
Ακούω ακούω αλλά μετά από δύο τρία κομμάτια κάνω ένα διάλειμμα για να ξανακούσω το Shesmovedon … το Russia το έβαλα στο κινητό στη δουλειά μεγάλο φάουλ μου… Αύριο απογευματάκι σαλόνι στα ηχεία θα του δώσω τη σημασία που του αξίζει…
Δεν φταίω εγώ φταίει η μοίρα, γιατί έβλεπα τα best του Σακκαλη και λόγω του ότι είναι στο lightbulb το έβαλα σε λάθος μέρος την λάθος ώρα… Εντάξει τώρα που το σκέφτομαι φταίω
Ημουν 96.58% πεπεισμενος οτι προκειται για νεο αλμπουμ (και ακομα ελπιζω), αλλα καπου ειδα γραμμενο σε ενα απο τα social την αποψη οτι το PT ειναι οντως για Porcupine Tree, αλλα οτι το CC σημαινει κατι σαν “C-Factory” (δεν ειμαι καν σιγουρος οτι θυμαμαι), το οποιο ουσιαστικα ειναι για μια ακομα φορα επανεκδοσεις και remaster του καταλογου Porcupine Tree απο τον μεγαλυτερο φτωχομπινε αγροτη που αρμεγει αγελαδες σε ολοκληρη την ιστορια της ροκ μουσικης, τον Steven Wilson δηλαδη προφανως - για να προλαβω κυβερνητικους εκπροσωπους, και τωρα ανησυχω λιγακι.