Possessed Live Thessaloniki-Athens

8ball 21/12
Κυτταρο 22/12
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
• Περιορισμένη προπώληση: 23€
• Προπώληση: 26€
• Ταμείο: 29€

Το ψήνω άσχημα!

Στο Η.Β. παίζουν με Belphegor και Absu. Δεν ξέρω (πιθανολογώ πως δεν) αν θα φέρουν οι διοργανωτές και κάποιους εξ αυτών.

Αν και εχουν πεσει ολες οι συναυλιες μαζεμενες και δεν θα εχουμε να φαμε, με ψηνει ασχημα…

Ε,αντε να τιμησουμε και εκει. Στο τελος δεν θα εχω λεφτα να παρω γαλα στο παιδι μου.

Υ.Γ. Belphegor??? Μπααααα!!!

Από ότι είδα στο YouTube, δεν είναι κακές οι συναυλίες τους φέτος, ίσως αξίζουν.

POSSESSED ??

Tι λε ρε φίλε !!!

Πηρα απο την προηγουμενη εβδομαδα εισιτηριο, Νο. 0070, ευτυχως προλαβα τα 23αρια. Δεν ξερω τι ακριβως να περιμενω απο την συναυλια μιας και δεν μιλαμε για το original lienup εκτος του Jeff Becerra αλλα ανυπομονω για το live. Εχουμε προγραμμα? Υπάρχει κάποιο support?

Πως και δεν εχει γραψει κανεις εδω? Εστω και καθυστερημενα οπως συνηθως ας γραψω την γνωμη μου για την τελευταια συναυλια για το 2016 για εμενα.

Possessed λοιπον, ενα συγκροτημα με βαρυ ονομα στον χωρο του metal και ειδικα στον χωρο του ακραιου metal, ενα συγκροτημα που επαιζε thrash αλλα ο τροπος που το επαιζε δημιουργησε ενα νεο ιδιωμα το Death Metal. Για τους περισσοτερους οι Possessed ειναι οι “νονοι” του Death Metal και το πρωτο συγκροτημα που μπορει να χαρακτηριστει Death Metal. Βεβαια προϋπηρχαν οι Hellhammer που εξελιχθηκαν στους Celtic Frost ή οι Venom που επηρεασαν σε τεραστιο βαθμο τις μπαντες που επαιζαν ακραιο metal εκεινη την εποχη και εκει βρισκονται οι σποροι αυτου του ηχου, αλλα με τους Possessed και τους Death εγινε ξεκαθαρο, οριοθετηθηκε και διαχωριστηκε απο το Thrash Metal.

Το γεγονος λοιπον οτι αυτη η ιστορικη μπαντα θα μας επισκεφτοταν για πρωτη φορα ηταν κατι πολυ ιδιαιτερο αν και η αληθεια ειναι οτι δεν ειναι το ιδιο οι Possessed του τοτε με τους Possessed του σημερα. Μονο ο τραγουδιστης Jeff Becerra εχει μεινει απο το original lineup. Ο Jeff Becerra ο οποιος μετα απο μια ενοπλη ληστεια στην οποια επεσαν πυροβολισμοι το 1990 εμεινε παραλυτος απο την μεση και κατω και πλεον μονο τραγουδαει και δεν παιζει και μπασο οπως εκανε στην αρχη. Απο εκει και περα ο βασικος συνθετης και κιθαριστας Mike Torrao δεν ειναι καν ενεργος σαν μουσικος πλεον, οπως και ο drummer Mike Sus, απο την αλλη ο δευτερος κιθαριστας ο βιρτουοζος Larry LaLonde απο οταν διαλυθηκε η μπαντα το 1987 και μετα παιζει στους Primus. Ο Mike Torrao επαναδραστηριοποιησε τους Possessed με αλλα μελη το 1990 για καποια χρονια και εβγαλαν καποια demo αλλα δεν τραβηξε η ολη φαση. Το 2007 ηταν η σειρα του Jeff Becerra να επαναδραστηριοποιησει την μπαντα με μελη απο τους Sadistic Intent αρχικα και να αρχισουν να παιζουν σε διαφορα festival. Μεσα στα χρονια υπηρξαν διαοφρες αλλαγες στα μελη με εξαιρεση τον ντραμερ και τον Jeff εννοειται και η μπαντα εδινε συναυλιες οχι πολυ συχνα αλλα ηταν ενεργη.

Δεν περιμενα να πω την αληθεια οτι θα μας εφερναν ποτε στην Ελλαδα τους Possessed και επειδη δεν εκαναν τοσο συχνες περιοδειες και επειδη μπορει οι διοργανωτες να φοβοντουσαν λογω του οτι δεν ειναι το original lineup. Να ομως που συνεβη και ημουν εκει εχοντας πριν την συναυλια μεγαλη απορια για το τι θα παρακολουθησω. Οφειλω να ομολογησω ότι δεν ειμαι ο μεγαλυτερος φαν τους αλλα ηθελα πολυ να δω live αυτη την μπαντα και να ακουσω live αυτα τα κομματια που τοσους και τοσους επηρεασαν.

Εφτασα στο Κυτταρο και προλαβα και το μεγαλυτερο μερος της εμφανισης των Abyssus οι οποιοι ειχαν δυναμικη παρουσια παιζοντας κλασικο death metal, παθιαμενοι και δυναμικοι. Δεν τρελαθηκα, ειχαν και κακο ηχο αλλα ηταν δεμενοι και εκαναν σωστα την δουλεια τους να αναψουν τα αιματα πριν τους Possessed.

Οταν ακουστηκε το Intro απο τα ηχεια και αφου ανεβασαν τον Jeff Becerra με το καροτσακι στην σκηνη απο κατω επικρατησε πανδαιμονιο στο κοινο. Εδω να τονισω οτι η προσελευση του κοσμου ηταν πολυ ικανοποιητικη, δεν πρεπει να εγινε sold out αλλα ηταν γεματο το Κυτταρο. Εβλεπες κοσμο ολων των ηλικιων απο παλιους thrash-αδες και death-αδες που πηγαν εκει να δουν την τοσο επιδραστικη μπαντα που ακουγαν στα νιατα τους, μεχρι πιτσιρικια που ηθελαν να δουν απο μονα τους αυτη την ιστορικη μπαντα για την οποια τοσα ειχαν ακουσει απο τους μεγαλυτερους τους. Ξεκινανε με το Pentagram και απο κατω γινεται πολεμος, κατι το οποιο συνεχιστηκε καθολη την διαρκεια της εμφανισης τους. Επαιξαν τα Pentagram, Satan’s Curse, The Exorcist, Fallen Angel, Evil Warriors, Seven Churches και Death Metal απο το φοβερο ιστορικο ντεμπουτο τους Seven Churches, δηλαδη απο τα 10 κομματια αφησαν απ’ εξω τα Burning In Hell, Holy Hell και Twisted Minds. Απο την δευτερη full-length κυκλοφορια τους το πολυ καλο αλλα με “περιεργη” παραγωγη Beyond The Gates επαιξαν τα The Heretic, Tribulation και το ομωνυμο και απο το πολυ δυνατο EP The Eyes Of Horror επαιξαν τα 4 απο τα 5 κομματια το ομωνυμο και τα Swing Of The Axe, My Belief και Storm In My Mind αφηνωντας εκτος setlist το Confessions. Ειχαμε επισης ενα καινουριο κομματι το Abandoned το οποιο θα ειναι στον δισκο που θελουν να κυκλοφορησουν μεσα στο 2017 και απο οσο μπορεις να κρινεις ακουγοντας ενα τραγουδι για πρωτη φορα live μου φανηκε πολυ καλο και ταιριαστο με τα παλαιοτερα κομματια της μπαντας. Μια χαρα το setlist αλλα η συναυλια ειχε διαρκεια 1 ωρα και κατι ψιλα, θα μπορουσαν να παιξουν λιγο παραπανω θεωρω, αλλα επειδη δεν ξερω τι παιζει με τις αντοχες του Jeff και λογω της ιδιαιτεροτητας της καταστασης δεν χαλαστηκα απο την διαρκεια. Ο ηχος δεν ηταν καλος στο μεγαλυτερο μερος της συναυλιας αν και μετα απο το 5ο-6ο κομματι βελτιωθηκε αρκετα. Βεβαια δεν περιμενεις και κρυσταλινη ποιοτητα σε συναυλια των Possessed αλλα χωρις να ειναι απαισιος ο ηχος θα μπορουσε να ειναι πολυ καλυτερος, σε πολλες φασεις ειδικα στην αρχη δεν ακουγα σχεδον καθολου την φωνη του Jeff.

Απο πλευρας αποδοσης της μπαντας ολα τα μελη ηταν καλοι μουσικοι με εμφαση στον drummer αλλα υπηρξαν καποια λαθακια σε αρκετα σημεια, σε καποια solo κτλ. οχι κατι πολυ τραγικο ομως. Ο πρωταγωνιστης της βραδιας ομως εννοειται πως ηταν ο Jeff Becerra ο οποιος αν και ξεκινησε καπως μουδιασμενος στα φωνητικα στην πορεια της συναυλιας βελτιωθηκε και αν και δεν τον βοηθησε και ο ηχος το παλεψε. Αλλα η φωνητικη αποδοση ειναι το λιγοτερο στην περιπτωση του, παρα το γεγονος οτι ειναι σε αναπηρικο καροτσακι ηταν πολυ ορεξατος, με παθος, χτυπιοταν και γενικα ηταν συνεχεια χαμογελαστος. Σωστος μαχητης της ζωης, κανει αυτο που αγαπαει παρα την μεγαλη ατυχια που του επιφυλαξε η μοιρα. Αυτη ειναι και η βασικοτερη αναμνηση μου απο την συναυλια. Δεν ηταν η τελεια ή η αξεχαστη συναυλια, αλλα περασα καλα, ειδα μια ιστορικη μπαντα να παιζει ωραια κομματια και να εχει για τραγουδιστη εναν τυπο που μπορει να ειναι σε αναπηρικο καροτσακι αλλα ζει την καθε στιγμη.

Μετα την συναυλια πολυς κοσμος περιμενε τον Jeff Becerra για αυτογραφα και υπογραφες, γενικα αποθεωθηκε και ηταν συνεχεια χαμογελαστος και σου εβγαζε τοσο ωραιο mood, ενω δεν χαλασε χατηρι σε κανεναν. Μαχητης της ζωης, του αξιζουν πολλα συγχαρητηρια.

2 Likes