Φοβερή ατμόσφαιρα, υπνωτικοί ρυθμοί και μελωδίες από αλλού…το παραπάνω είναι βασισμένο σε μουσικές παρτιτούρες που βρέθηκαν χαραγμένες σε μαρμάρινες πλάκες από την Ελλάδα. Το συγκεκριμμένο ανήκει στους ορφικούς ύμνους. Αν παίζαν οι tool στους…δελφούς κάπως έτσι θα ακούγόντουσαν! 8) Τσεκάρετε! :!:
Λογικό, γιατί αυτός πρέπει να ναι. Άλλωστε το κομμάτι ανήκει στους Δαιμόνια Νύμφη, στους οποίους απ’ όσο ξέρω ο Ιωαννίδης μόνο τυπικά δεν είναι μέλος (συμμετέχει συνεχώς κτλ.)
Πάντως elmarad δεν ξέρω που βρήκες αυτό το στοιχείο ότι το κομμάτι βασίζεται σε… αρχαίες μουσικές παρτιτούρες, αλλά είναι κάπως αποπροσανατολιστικό. Θα νομίζει κανείς ότι εδώ έχουμε αυθεντική αρχαιοελληνική μουσική ξέρω γω! Ενώ ως γνωστόν δεν έχει σωθεί τίποτα από τη μουσική των Αρχαίων Ελλήνων. Είναι προφανές ότι εδώ ακούμε μουσική των Δαιμόνια Νύμφη εμπνευσμένη από αρχαίο ελληνικό κείμενο, αυτό είναι όλο.
Πάντως το κομμάτι είναι όντως πολύ ωραίο. Με ψήνει να τους ψάξω περισσότερο.
Έχουμε κάποια λίγα σωζόμενα αποσπάσματα μουσικής σε μουσική σημειογραφία από τη μουσική των αρχαίων Ελλήνων (περίπου 50 συνολικά - κυρίως ύμνοι σε αποσπάσματα και έχουν μεταγραφεί στη σημερινή μουσική γραφή). Το παραπάνω κομμάτι βασίζεται σε ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα αποσπάσματα. Τώρα ποιο έιναι το πρωτότυπο και ποιο στοιχείο έχουν προσθέσει οι Δαιμόνια Νύμφη θα σε γελάσω…
Επίσης να πω ότι είχαν δικιά τους σημειογραφία οι Έλληνες όσων αφορά τις νότες (τις συμβόλιζαν με κεφαλαία γράμματα). Τα μουσικά μέτρα γράφονται περίπου όπως τα σημειώνουμε και εμείς σήμερα (4/4 κτλπ).
Θα το κοιτάξω και θα ποστάρω. Βασικά, το κομμάτι το συγκεκριμμένο μου το έδειξε ένας φίλος, που έχει κάνει ανώτερες μουσικές σπουδές και έχει ασχοληθεί και με αρχαία μουσική.
Το λινκ ΓΑΜΑΕΙ. Βασικά έχω ακούσει κι εγώ κάτι Γερμανούς που έπαιζαν αρχαιοελληνική μουσική και είμαι σχεδόν σίγουρη ότι ήταν ύμνοι. Τραγικά τ’ αρχαία τους, αλλά εδώ δεν έχει αξιωθεί κανείς έλληνας να παίξει αρχαιοελληνική μουσική απ’ όσο ξέρω. Ό,τι πιο περίεργο, απόκοζμο, ατμοσφαιρικό, τρομακτικό κλπ έχω ακούσει. Οι δαιμόνια νύμφη δεν πρέπει να έχουν κάποια σχέση μουσικά btw.
Ναι και εγώ έχω ακούσει κάτι αποσπάσματα από Γάλλους, έκει να δεις προφορά… Απίστευτη μελωδία, από τις πιο “καθαρές” που έχω ακούσει (παρ’ολο το περίεργο μέτρο). Kαι εμένα μου βγάζει κάτι τελείως αλλού, γιατί είναι από “αλλού”. Νυμφες, μούσες, θεότητες να χωρεύουν γύρω από τη φωτιά, έρχονται μπροστά από τα μάτια σου και δεν είναι πλεον παραμυθάκια από άλλες εποχές. Α ρε τόπος…:!:
μου κινήσατε την περιέργεια.
Έχω οργώσει το σερτς του sludgeswamp και του mediaportal, χτενίζω απελπισμένα το discogs μπας κι έχουν σπλιτ με Agathocles αυτοί που λέτε, αλλά τζίφος…
Πώς θα γίνει να μάθουμε καμιά επιπλέον πληροφορία πέρα από το “είχα ακούσει κάποτε κάποιους που ήταν κάποιοι και ήταν βουργουνδοί Μαραθωνομάχοι και διασκευάζανε κομμάτια από χαμένα αρχαία επτάιντσα”???
νύμφες, φωτίτσες… ευχάριστες εικόνες δημιουργείς :Ρ εγώ φαντάζομαι να ετοιμάζουν ασπροντυμένοι περίεργοι τύποι μέσα στο πισσοσκόταδο από τα δέντρα την Ιφιγένεια για σφαγή.
μιας και είμαστε εδώ, τσεκάρετε http://clubs.pathfinder.gr/logiamusic/294004
edit/ bleedin δες εκεί που λέει ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ στο λινκ
καναδυο cd μπορώ να βρω και να φτιάξω λινκζ, αλλά θέλει κάμποσο χρόνο.
Tώρα που το λές! :!: Είναι αυτή η συνεχής επανάληψη της μελωδίας που μου βγάζει κάτι από δάση και νύμφες/νεράιδες ή το τραγούδι των σειρήνων, σαν να σε παρασέρνουν σε μια μέθη όλο και πιο βαθεία που οδηγεί στη λήθη…
και για να υπάρχει ένας μικρός μπούσουλας γι’ αρχή, ορίστε κάποια πράματα που βρήκα
De Organographia - Music of the Ancient Sumerians, Egyptians, and Greeks
αυτό που λέει ο τίτλος. δύο καθηγητές ενός πανεπιστημίου παίζουν σωζώμενα απόσπασματα κομματιών από σουμέριους, αιγύπτιους κι έλληνες.
Gregorio Paniagua/Atrium Musicæ de Madrid - Musique de la Grèce Antique
επίσης μια προσπάθεια για να παιχτούν σωζώμενα απόσπασματα, το πάλεψαν πολύ. όμορφος δίσκος.
Petros Tabouri - Music of Greek Antiquity
τα κομμάτια αυτού του δίσκου είναι εμπνευσμένα από θεωρητικές μελέτες διάφορων αρχαίων ελλήνων πάνω στη μουσική αλλά έχει και κάποια αυθεντικά. ειδικότερα για να δείτε ποιο είναι τι http://www.medieval.org/emfaq/cds/fmr653.htm
Melpomen - Ancient Greek Music
στίχοι και όργανα είναι αυθεντικά μόνο. η μουσική είναι δικιά τους. και καλά αυτά τα κομμάτια θα έπαιζαν σ’ ένα συμπόσιο.