Αγαπημένη Post Punk/New Wave μπάντα

δεν έχω ασχοληθεί πάρα πολύ με το είδος αλλά υπάρχουν κάποιες κορυφαίες μπάντες σ’αυτό (βλέπε joy division…) και δε βρήκα κάποιο σχετικό δημοψήφισμα οπότε είπα να δημιουργήσω ένα.
οι μπάντες είναι πάρα πολλές και το κριτήριο με το οποίο έφτιαξα το πόλλ είναι καθαρά υποκειμενικό.

είχα φτιάξει ένα παρόμοιο τόπικ, αλλά με δίσκους

http://rocking.gr/modules/forum/showthread.php?t=13340&highlight=post+punk

Από αυτά που παραθέτεις, νομίζω ότι με άνεση οι Joy Division, Bauhaus και οι πρώιμοι Cure. Παρ’ όλ΄αυτά, οι επιλογές που έχω στο τόπικ που ανάφερα προηγουμένως είναι χαρακτηριστικές των δικών μου γούστων. All time αγαπημένη μπάντα θα έλεγα μάλλον τους new model army. και από ελληνικές χαλαρά οι Metro Decay (νομίζω ότι το Υπέρβαση μαζί με τα δύο κομμάτια του EP τους κοντράρει ισάξια όλους τους “μεγάλους” του είδους).

Οι Killing Joke μέχρι και το Night Time. Μετά παίζουν ιντάστριαλ μέταλ.

αυτοί δεν είναι που έχουν ένα τραγούδι που είναι κλεψιά του Come As You Are? Και ένα άλλο που είναι κλεψια του Chosen Few των Kreator?

:lol::lol::lol::p:p:p

πάντως ο όρος post-punk είναι πολύ γενικός. Χωράει μέσα αποστάσεις, από Bauhaus σε Talking heads, από Cure σε Sonic youth, από Gang of four σε Jesus and mary chain και από Swans σε Nick Cave

Ναι ναι αυτοί! Έχουν κατακλέψει όλο τον κόσμο οι άτιμοι. Μέχρι κι εμένα μου έκλεψαν ένα ρολόι τις προάλλες. Συμπαθητικό συγκροτηματάκι κατά τ´ άλλα…

Δύσκολο πολλ, τόσο γιατί αναφέρονται κορυφαία ονόματα, όσο και γιατί αυτή η σύμπτυξη του post punk με το new wave είναι λίγο προβληματική… όχι πως διαφωνώ κιόλας, είναι αλήθεια πως τα δύο αυτά είδη συγγενεύουν μεταξύ τους, ενώ η πορεία συγκροτημάτων όπως οι Cure ή οι (εναπομείναντες) Joy Division επιβεβαιώνει οτι υπάρχει μια σχέση ανάμεσα στα δύο αυτά στυλ…

Ωστόσο δε παύουμε να μιλάμε για δύο διαφορετικά μουσικά στυλ. Το new wave είναι πιο ηλεκτρονικό και πιο κοντά στη synthpop μουσική των '80ς, το post punk πιο πειραματικό και πιο κοντά στο punk. Οι διαφορές ανάμεσα στους πρώιμους Depeche Mode (synthpop) και στους πρώιμους Bauhaus ή στη Siouxsie είναι πάρα πολλές. Να μη συγκρίνω και με τους Sonic Youth.

Στην ουσία η καρδιά του πολλ νομίζω πως είναι τα συγκροτήματα που ξεπήδησαν κάπου στα τέλη των '70ς/ αρχές '80ς, που, αν και με post punk επιρροές στην αρχή, προχώρησαν σε κάτι διαφορετικό στη συνέχεια.Και λίγο πολύ χάραξαν το πρόσωπο των '80ς. Επίσης, τα περισσότερα απο τα γκρουπ που αναφέρονται έχουν μικρότερη ή μεγαλύτερη συγγένεια με το ανερχόμενο στα '80ς goth κίνημα.

Έχοντας κάνει όλη αυτή την - αναγκαία για μένα - εισαγωγή, να πω πως αγαπημένοι μου όλων, ανεξαρτήτως στυλ, είναι οι Cure, ειδικά των πρώτων δίσκων.

Οι Cure των πρωτων δισκων,ανετα…

φαίνεται πως είσαι πολύ πιο ψαγμένος στο είδος.
τους metro decay δεν τους ξέρω αλλά με έψησηες να τους τσεκάρω…

βασικά ο όρος post punk χωράει μέσα άνετα 4-5 είδη.
απλά είναι πιο εύχρηστος και συγκεντρώνει πολλές μπάντες που έδρασαν μια συγκεκριμένη εποχή.

έχεις κάνει διατριβή στο είδος!:stuck_out_tongue:
περισσότερο όπως είπα ασχολούμαι με μπάντες που στην ουσία αποτέλεσαν μια εποχή.γιατί όντως όπως είπες πολλές έχουν μεγάλες μουσικά διαφορές μεταξύ τους.

εγώ πάντως ψηφίζω joy division γιατί, άν και κυκλοφόρησαν μόλις δύο δίσκους, λατρεύω τον curtis σαν προσωπικότητα και γιατί βασικά ήταν μπροστά από την εποχή τους.

Big Black :!:

σ’αυτούς δεν έπαιζε ο steve albini?
δεν ξέρω αλλά μου φαίνονται πιο heavy φάση.

Ναι, η μπάντα του albini είναι.
Δε νομίζω ότι είναι και τόσο πιο heavy από τους Sonic Youth.
Τεράστια μπάντα πάντως!

Έχω επιδερμική σχέση με την φάση, αλλά λίγο πολύ τους έχω ακούσει όλους όσους υπάρχουν στο πολλ, με εξαίρεση αυτούς τους New Order που ούτε καν ως όνομα τους ξέρω. Είμαι μεταξύ Joy Division και Bauhaus. Closer, κλασικός και αγαπημένος δίσκος, όπως και το The Sky’s Gone Out αντίστοιχα. Μάλλον οι Bauhaus είναι ένα κλικ πιό μπροστά και λίγο πιο καμένοι. Επίσης οι Jesus And Mary Chain και οι Sonic Youth μου αρέσουν αρκετά.
Από την άλλη, Cure δεν κάνω και τούμπες, Siouxsie και Echo ποτέ δεν χώνεψα, Depeche Mode πέρα από 3-4 κομμάτια τους βαριέμαι ελεεινά.
Στο πολλ δεν θα ταίριαζαν και οι Mission όπως και οι New Model Army; Ωραίες μπάντες!
Σε τέτοια φάση δεν ήταν και οι Love & Rockets; Κάποιο μέλος από όλους αυτούς που αναφέρετε δεν τους είχε φτιάξει; Είχα ένα δίσκο τους μικρός και τον είχα λιώσει μιλάμε.

η ελληνική σκηνή ειδικά στα 80’ς είχε μπόλικο ψωμί στο συγκεκριμένο ιδίωμα. Αν ενδιάφερεσαι να την ψάξεις λίγο, θα βρεις αρκετά αξιόλογα πράγματα. Και αν θες να δεις μια καταγραφή των σημάντικότερων στιγμών αυτής, ρίξε μια ματιά εδώ. Είναι ένα αφιέρωμα που είχε το φιλοξενήσει το Ποπ και Ροκ προ 5 ετών γραμμένο από τον Δρίβα των Distorted Image. Μπορείς να το κατεβάσεις και να δεις τί παίζει.

Δεν έχεις καν ακουστά τους New Order, ακα την μετεξέλιξη των Joy Division?

Κατα τ’ άλλα με τους Mission θα ξέφευγε το πολλ απο τα συγκροτήματα τέλους '70ς-αρχές 80ς και θα μπαίναμε σε καθαρά gothic rock μονοπάτια. Απο την άλλη οι New Model Army θα ήταν ωραία προσθήκη, ναι.

Ενδιαφέρον. Θα τσεκάρω ασαπ.

thanx!:smiley:
κατεβαίνει τώρα…
πάντως με τους new model army για κάποιο λόγο δεν έχω ασχοληθεί ποτέ μαζί τους.
απ’ό,τι λέτε πρέπει να είναι καλοί οπότε τώρα θα το κάνω σίγουρα.
τους mission θα μπορούσα να τους έβαζα αλλά τότε θα μπορούσα να βάλω και sisters of mercy και γενικά να επεκταθώ αρκετά στο gothic χώρο.
επίσης ίσως να μπορούσα να έβαζα και τους smiths αλλά δε μ’αρέσουν…:stuck_out_tongue:

Ψήφισα Joy Division φυσικά!! Αν και τους αγαπώ σχεδόν όλους τους άλλους(εκτός από τους Sonic Youth:p), πάντα θεωρούσα τους Joy Division ένα σκαλί πάνω. Μετά έρχονται Cure, Echo κλπ αν και στο μυαλό μου οι Depeche Mode δεν είναι post punk ούτε οι New Order ,με εξαίρεση το πρώτο άλμπουμ στο οποίο δεν είχαν προλάβει να ξεφύγουν από τον ήχο που είχαν ως Joy Division.

Μεγάλη αγάπη από αυτούς που δεν είναι στο πολλ, το τεράστιο συγκρότημα που λέγεται The Sound!!!

Αυτό ακριβώς.

Από την λίστα όλα τα συγκροτήματα τα υπεραγαπάω. Αν υπήρχαν και οι Sound με του Metro Decay θα ήταν ακόμα πιο πλήρης…

βλέπω πως πολλοί αναφέρετε τους sound.μόνο το όνομά τους ξέρω.για πείτε,τι ακριβώς παίζουν?