Premier League

Θυμίζει πολύ την ομάδα τη χρονιά που έχασε το πρωτάθλημα και ο Μανέ έπαιρνε χρυσό μετάλλιο στη σκοποβολή. Ίσως τους έκανε καλό πέρσι που δε τους βγήκε τίποτα και έχουν κίνητρο οι ίδιοι περίπου παίχτες. Ο Virgil δυστυχώς μου φαίνεται πως έχει αρχίσει να πέφτει.

Πολύ ευχάριστη ομάδα να την παρακολουθείς και παίζουν όχι μπαλάρα, αλλά αυτό το κύμα που επιτίθενται 30 άτομα μαζί και πάνε με τα χίλια, αν και ντάξει με τη Utd παίζατε, κι εμείς 6 της ρίξαμε πέρσι στο χαλαρό :alien:

1 Like

Πίεζε και η Λίβερπουλ ψηλά

Από τον χθεσινό αγώνα Crystal Palace - Newcastle

@Lupin Περιμένω το σχόλιο σου

Απόλυτα δίκαιος -και αναμενόμενος- διασυρμός, χωρίς καν να προσπαθήσει η Liverpool κατά τη γνώμη μου, απέναντι σε μια United έρμαιο της ανύπαρκτης διοίκησης, του ανύπαρκτου προπονητικού team και των λίγων παικτών…

Για την Liverpool τα είπατε και συμφωνώ με τους παραδοσιακούς φίλους της εδώ, ωραία ποδόσφαιρο, επιθετικό και θεαματικό, χαίρεσαι να την βλέπεις και περνάς καλά όντας ουδέτερος ή ακόμα και όχι… δεν θεωρώ ούτε εγώ ότι της βγήκαν οι φάσεις απλά χτες, ήταν δουλεμένη σε αυτοματισμούς και γρήγορο transition, ενώ ευνοήθηκαν προφανώς και από την τραγωδία άμυνας και μεσαίας γραμμής που έχει η United αυτή τη στιγμή… η μπάλα είναι απλή και ομορφότερη όταν παίζεται απλά, 2-3 πάσες στους σωστούς χώρους, σωστές κινήσεις και ταχύτητα αρκούν, αν η ομάδα είναι καλοδουλεμένη και διαβάσει σωστά τον τρόπο παιχνιδιού του αντιπάλου από πριν.

Αν και φέτος για κάποιο λόγο βλέπω Chelsea-City να παίξουν για τίτλο, θα προτιμούσα αν η Liverpool συνεχίσει έτσι και δεν κάνει κοιλιά να μπει σφήνα και να τους το πάρει μιας και παίζει πολύ ελκυστικότερο ποδόσφαιρο από όσο έχω δει μέχρι τώρα…
Το έχω ξαναπεί, δεν είμαι Άγγλος ούτε κανένας κομπλεξικός Ελληνάρας και δεν καταλαβαίνω τις κόντρες που έχουν οι ίδιοι στο Νησί ούτε κάποιο diss έχω μαζί τους. Η Liverpool ήταν ανέκαθεν συμπαθητική για εμένα (Ιστορική όσο λίγες στην Αγγλία και την Ευρώπη, πάντα με πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και ας μην έπαιρνε πρωταθλήματα), και όντας στην θέση τώρα που ήταν αυτοί επί 30 χρόνια -και η Liverpool τώρα σε αυτή της United επί Fergie-, καταλαβαίνω και συμμερίζομαι απόλυτα το ξέσπασμα και την χαρά που έχει φέρει η αναγέννηση του συλλόγου με τον Κλόπ…
Από την άλλη, προφανώς δεν γουστάρω και να βλέπω την αγαπημένη μου ομάδα να διασύρεται έτσι από την κλασσική αιώνια αντίπαλό της. Μπορεί να ασέλγησε σε ένα πτώμα, αλλά από την άλλη δεν μπορώ να δεχτώ ότι ομάδα με τόσο ποιοτικό roster σε αρκετές θέσεις και κυρίως με το σήμα της United μπορεί να χαρακτηριστεί ‘‘πτώμα’’ σε οποιαδήποτε στιγμή, πόσο μάλλον σε ένα παραδοσιακό Αγγλικό ντέρμπυ!
Well played λοιπόν, ευχάριστο δεν ήταν αλλά δυστυχώς έτσι είναι τώρα και προχωράμε…

Για την United τα έχω ξαναπεί, τέλος με Ole και παρεάκι στον πάγκο. Δεν μπορούν και δεν θα μπορέσουν να διαχειριστούν ομάδα σε τέτοιο επίπεδο.
Ηigh pressing χτες με ΜακΣως στο κέντρο που δεν είναι ούτε για Noritch -δεν νομίζω να τους έβαζε βασικούς η Noritch και αν τους είχε-, Maguire δεν απλά, Lindeloff οκ τιμιότερος και πιο μαχητής από τον Κεφαλά αλλά έχει πιάσει ταβάνι, Σω κάνει πολύ κακή σεζόν αμυντικά -αν και επιθετικά συνεχίζει να είναι σε καλή φόρμα-, Μπιζάκα αξιοπρεπής… ουσιαστικά πάλι με ‘‘6’’ αμυντικούς, high pressure χωρίς λόγο και να κλέψουμε κανένα goal στις αντεπιθέσεις…

Ο Ronaldo θέλει ένα συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού για να αξιοποιηθεί εντός περιοχής σωστά, αλλιώς δεν έχει λόγω ύπαρξης στην 11άδα. Τρόπο που το προπονητικό team δεν έχει ιδέα πως να εφαρμόσει.
Ρασφορτ και Γκρήνγουντ λυπάμαι που το λέω αλλά αν εξαιρέσεις το καθαρά αθλητικό κομμάτι -δύναμη, ταχύτητα, αντοχή-, έχουν 0 εξέλιξη από τότε που ήταν 17-18 και ντεμπούταραν μέχρι σήμερα. Κεφάλι κάτω, τρέξιμο, σουτ. Καμία εξέλιξη στο passing game τους, στην κίνησή τους στο χώρο, στην δημιουργία κτλ… ειδικά αυτός ο Γκρηνγουντ που ακόμα τον θεωρώ ταλεντάρα και πολύ ανώτερο του Ράσφορτ, σπαταλιέται στην United και καίγεται, σχεδόν λυπάμαι που θα περάσει την καριέρα του σε εμάς και δεν θα πιάσει το potential του ποτέ.
Τώρα ο Ole έκρινε ότι με 2 τόσο μονοκόμματους και 0 δημιουργικούς παίκτες, ο Ronaldo μπροστά θα ευνοηθεί :expressionless:… Bruno μόνος που την παλεύει, αλλά απελπιστικά μόνος, άλλος παίκτης που δεν μπορεί ο Ole να αξιοποιήσει δημιουργικά… Sancho 80 εκατ. πάγκο -ο παίκτης που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά χτες αν έπαιζαν πιο ορθολογικά-, δίπλα σε Instagramer και Donny (μακάρι να φύγει τον Γενάρη το παιδί να μην καταστραφεί η καριέρα του), για να παίζουν MακΦρεντ και Ράσφορτ/Γκρήνγουντ…θλίψη!

Αλλά πάνω από όλα, η United φαίνεται ομάδα που δεν έχει αθλητικό ταυτότητα και τρόπο παιχνιδιού, είναι ομάδα ατομικών εκλάμψεων μονάχα και τίποτε άλλο…

Η United πρέπει να απομακρύνει άμεσα Ole και παρεάκι, να κάνει μια καλή εσωτερική ενδοσκόπηση για το τί σύλλογος θέλει να είναι -marketing ή ποδοσφαίρου-, να φέρει έναν προπονητή που θα έχει πλήρη έλεγχο, έναν καλό τεχνικό διευθυντή, να διώξει λίγη σαβούρα και να φτιάξει επιτέλους ένα κέντρο που δαγκώνει… κυρίως όμως να εφαρμόσει μια φιλοσοφία και ένα τρόπο παιχνιδιού που θα αξιοποιεί πλήρως τα ατου και τα όποια μειονεκτήματα έχει αυτή η ομάδα. Τα αυτονόητα δλδ :stuck_out_tongue:
Mε ένα φίλο που είδαμε το ματς της Τετάρτης, του είπα μετά τη λήξη ρητά 0-4 θα πάει το ματς της Κυριακής και του φάνηκα υπερβολικός. Η United είναι άρρωστη αλλά δυστυχώς εκ των έσω, κάτι που δεν θα αλλάξει ούτε του χρόνου ούτε σε 3-4 χρόνια… ομάδες με κακοδιοίκηση σε αυτό το επίπεδο στην Αγγλία, δεν απέχουν πολύ από μια 10ετία-20ετία στον πάγο, το έχουμε ξαναδεί το έργο πολλάκις…

‘‘lads, it’s only Tottehnam’’ λέει το παραδοσιακό ρητό ε, πιο πολλά post για το United-Liverpool παρά την ήττα από West Ham :stuck_out_tongue:
υγ. Μαγική εικόνα ήταν το 1-6 ούτως ή άλλως ήταν το συγκεκριμένο ματς (μια μούφα κόκκινη στην αρχή κτλ), σας απολύσαμε τον προπονητή στην άλλη φάση στο μεταξύ μας ματς, σας πετάξαμε από Ευρώπη και μετά τερματίσαμε 2οι…αλλά οκ ναι, αυτές οι νίκες μικρο-μεσαίων ομάδων απέναντι σε παραδοσιακά ισχυρές είναι και που μετράνε πραγματικά για αυτές στην Αγγλία, μιας και είναι συνήθως ότι καλύτερο θα καταφέρουν σε μια σεζόν.

4 Likes

Επειδή θα σκάσω και έχω ειλικρινέστατη απορία, πρέπει να ρωτήσω. Γιατί κάποιος να απεχθάνεται την Liverpool? Εγώ με πιο ουδέτερα μάτια (αν και υποστηρίζω Arsenal, οκ), δεν θυμάμαι ποτέ να είχα οποιονδήποτε λόγο να την αντιπαθήσω είτε στα καλά της είτε στα άσχημά της.

Αν είδε κάποιος το παιχνίδι της Tottenham προχθές ας μιλήσει να κάνουμε κουβέντα, σε κάθε ματς που παίζει η ομάδα αν δεις ποστάρω τι είδα, αλλά να μιλάω μόνος μου?

Όσον αφορά τα άλλα, τα έχουμε ξαναπεί, ποτέ οπαδοί της μόδας και ας είμαστε μικρο-μεσαία ομάδα που απ’ότι καταλαβαίνω έχει να κάνει με το ύφος της συζήτησης κάθε φορά ποια θεωρούμε μικρο-μεσαία ομάδα, και μπορώ να γίνω κι εγώ γραφικός λέγοντας ποιος πήρε το πρώτο νταμπλ ή το πρώτο Ευρωπαικό τρόπαιο, αλλά κλαιν, δηλαδή πραγματικά δε με απασχολεί κι ας βγούμε 13οι.

Το περσινό ματς ήταν χαλαρή νίκη και πριν σας τρελάνει ο Λαμέλα, πλάκα σας κάναμε, είχε γυρίσει ήδη το ματς και είχαμε χάσει και κανά 2 γκολ πριν την αποβολή. Όπως και να’χει ανταποδίδω τις φιλοφρονήσεις λέγοντας πως και εσείς μικρομεσαία ομάδα είστε τα τελευταία χρόνια και σας πονάει που μόνο με το Μουρίνιο είχατε ρεαλιστικές πιθανότητες για κάποιον τίτλο :sunglasses:

Κάποτε είχα απαντήσει με αυτό

1 Like

yep, καλό Ιντερτότο φέτος -ή πως το λένε anyway-

τα τελευταία χρόνια όμως, όχι μια ζωή :stuck_out_tongue:
Αν και 2η-3η θέση ψιλοσταθερά δεν ξέρω αν πιάνεται για μικρομεσαία ομάδα…

Με Μουρίνιο κανείς δεν ασχολείται σοβαρά, μην τα ξαναλέμε

Τι είναι “οπαδοί της μόδας”;

Η Tottenham παντα ηταν στην σκια της Αρσεναλ … Ακομα και τωρα που η Αρσεναλ ειναι χαλια εριξε
3 στην Τottenham . Παντως ειναι συμπαθητικη ομαδα και ας εχουν να παρουν τιτλο απο το 2008

Όταν απ’τους βασικούς σου αντίπαλους τρως 5αρες λογικό να κάνεις bullying εκεί που σας παίρνει κι ας τρώτε κι από αυτούς 6αρες. Και μια 4αρα όμορφη απ’τη Leicester δε σας χάλασε. Τουλάχιστον τις θέσεις 10-20 τις κερδίζετε εύκολα με όλους αυτούς τους παιχταράδες.

Έχεις δίκιο, my bad, με τον OGS τα τελευταία χρόνια έχετε ανέβει και μπαίνετε σταθέρα στην 4αδα.

Είναι οι GNTM enthusiasts

καλά τα λες, αλλά εγώ μπορώ να τρώω 5άρες 6άρες και 4άρες και να συνεχίσω το τουπέ μου όμως, αυτή είναι η διαφορά μας :stuck_out_tongue:

Θα τα πούμε την επόμενη βδομάδα φίλε μου, εκτός αν χάσουμε που θα σας βάλω όλους σε ignore list

2 Likes

Τι θα πούμε ακριβώς; Με τους λιμανίσιους που έχουν ειδικό βάρος τα λέγαμε ακόμα και τα πέτρινα χρόνια. Οι υπόλοιποι…

Πολύ επιθετικοί είστε σήμερα οι της Utd, μήπως να πάρετε λίγο παράδειγμα από την ομάδα σας και να προσέχετε τα μετόπισθεν?

Αν πάρουμε παράδειγμα, κάθε 2-3 χρόνια πρέπει να αλλάζουμε φόρουμ

2 Likes

(η αλήθεια είναι ότι προβλέπω να κερδίζετε την άλλη βδομάδα και εσείς :stuck_out_tongue: :sweat: )

Έεεεετσι να ξεκινάνε τα μαζέματα από τώρα :stuck_out_tongue:

Δεν ξέρω αν το είδες το ματς, αλλά ήταν μια απελπισία, δεν μπορούσαν να αλλάξουν 2 πάσες απ’το κέντρο και κάτω. Ο Kane φανερά δεν ψήνεται να παίξει, ο Son δεν ξέρει μπάλα και έχει γίνει εντελώς finisher σε νοοτροπία χωρίς να είναι Cristiano ξέρω γω, ο Lucas την έχει δει Messi και πάει παντού, ο Ndombele νομίζω ότι έκανα λάθος και είναι κλασσικός Γάλλος τεχνίτης που όποτε το θυμάται παίζει, Hobjerg κλασσικός 7 σε κάθε ματς, Skipp η μόνη ελπίδα μαζί με τον Romero, Regui, Romero τα μπακ που αγαπάμε που κάνουν πολλά και δεν κάνουν τίποτα, Dier ντάξει.

Δεν είναι τοοοοσο κακοί παίχτες, αλλά είναι φανερά αδούλευτη η ομάδα ρε γαμώτο, έχουν μείνει στάσιμοι, βαριούνται, ξέρω γω τι γίνεται. Ας πουλήσουν τον Kane και τον Son και να κάνουν rebuild, να βλέπουμε λίγο μπαλίτσα τουλάχιστον κι ας παλεύουμε για τις θέσεις 6-8. Τώρα για τα σενάρια Πόκε, προφανώς θέλω με τα 1000% συναισθηματικά, αλλά πάει πέρασε αυτό…

Δεν μπορώ να πω ποτέ ότι θα χάσουμε, λέω ότι προβλέπω να κερδίζουμε και θα δω πως θα το μαζέψω την Κυριακή

δεν το είδα, ούτε καν το γκολ ή φάσεις, ήταν derby day και δεν είχα διάθεση να δω τίποτε άλλο πριν γιατί ψυλλιαζόμουν την τσαπού εδώ και μέρες… αλλά η West Ham είναι σε καλή κατάσταση εδώ και καιρό, ήταν δύσκολο ματς εξαρχής -αν και προβλέπω να ψιλοκλατάρει και αυτή προς τα Χμας με τα rotation που κάνει/δε κάνει ο Moyes…

Η Tottenham θέλει να δώσει όντως Kane και κάνα Son επιτέλους, να βάλει χοντρά φράγκα στα ταμία και να αρχίσει ένα mini rebuild, η φουρνιά που άφησε ο Poce -ότι έμεινε τεσπα- τα έφαγε τα ψωμιά της…

Εγώ την βλέπω την ήττα μας πάντως… η λογική θέλει νίκη μετά από τέτοια σφαλιάρα για να μετριαστούν οι αρνητικές εντυπώσεις, αλλά ειλικρινά φέτος θεωρώ, με την παρούσα εικόνα, δεδομένη την ήττα από όλες τις big-6, εντός και εκτός.

Πολλά ακούγονται πάντως για United σήμερα, για αλλαγή προπονητή κτλ… προφανώς πρέπει να φύγει ο Ole + ολόκληρο το team Φήλαν/Μακένα/Κάρικ αλλά δύσκολο να αναλάβει κάποιος πρωτοκλασάτος αρχές Νοέμβρη. Προβλέπω να μένει για 1-2 ματς ακόμα, αν φάει παρόμοιες φάπες από Τότεναμ/Ιταλική Λήντς/Μαν Σίτυ φεύγει, με το παρεάκι για προσωρινούς -ή κανα Blanc που διάβασα κάπου- και το καλοκαίρι κοιτάμε για κάτι άλλο, που θα είναι και το ταιριαστό χρονικό σημείο για την χάραξη ενός νέου πλάνου.
Ειλικρινά δεν ξέρω όμως ποιόν θέλω για προπονητή, καθότι δεν πιστεύω ότι η Διοίκηση ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για ριζικές αλλαγές και όποιος και να έρθει θα βρει τοίχο…

Ο Κόντε δεν έχει ομάδα. Το θέμα είναι, ψήνεται ο Κόντε να πάει σε αυτή τη Γιουνάϊτεντ;

Ελα στην Γιουβεντους Αντονιο!