Premier League

Η villa γιατί τόσο μέτρια πράγματα; Σίγουρα έφυγε ο Γκριλις αλλά πήρε 3-4 καλά παιχτακια στα χαρτιά έχει πιο γεμάτη ομάδα από πέρσι που παραλίγο να βγει Ευρώπη. Για να δούμε τι θα κάνει ο Τζέραρντ

Το αναμενόμενο διαζύγιο United - Solskjaer έγινε με 2 εβδομάδες καθυστέρηση και άλλη μια ντροπιαστική και αχρείαστη ήττα και με τις ανακοινώσεις να πέφτουν σήμερα, έχουμε τα εξής:

Ο Solskjaer απολύθηκε αλλά το team Phelan - Fletcher - Carrick - McKenna παραμένει, παρά το γεγονός ότι σε άπειρες συνεντεύξεις εδώ και 3 χρόνια ο Ole έχει πει ότι ο ρόλος του είναι κυρίως διαχειριστικός, σαν manager, ενώ το coaching-trainning και το κομμάτι των τακτικών/συστημάτων είναι στην ευθύνη των τεσσάρων υπολοίπων του management team -γιατί μιλάμε για management team εδώ και 3 χρόνια και δεν το έχουν πάρει χαμπάρι οι μισοί οπαδοί!
Δηλαδή ότι ο υπαίτιος της κατρακύλας ήταν ένας μόνο, τον οποίο εύκολα η διοίκηση ‘‘άδειασε’’ για να ηρεμήσει την πλέμπα, μην προχωρώντας όμως και στην απόλυση του υπόλοιπου προπονητικού team, προπονητικό team που υπήρχε και στην εποχή Mourihno και πλέον βαδίζει στην 3η του εποχή ανέγγιχτο και στο απυρόβλητο!

Δεύτερον, η ανακοίνωση αναφέρει ότι υπηρεσιακός αναλαμβάνει ο Carrick, με σκοπό την εύρεση interim manager ξανά μέχρι το καλοκαίρι και τότε να παρθεί απόφαση για νέο προπονητή.
Άρα, όταν άλλες ομάδες πχ Chelsea πέρυσι ή Spurs φέτος, απολύουν τον προπονητή τους μέσα της σεζόν και κατευθείαν χτυπάνε ένα μεγάλο όνομα ή anyway έναν ελπιδοφόρο προπονητή για το μέλλον με περγαμηνές, η United θα ρισκάρει την φετινή σεζόν ως προς το τί θέση θα τερματίσει μην φέρνοντας κανονικό προπονητή + θα φέρει καινούριο το καλοκαίρι που για τα δεδομένα της ομάδας μας όπως αυτή λειτουργεί εδώ και μερικά χρόνια, αυτό σημαίνει ότι η επόμενη χρονιά ‘‘ανοικοδόμησης’’ θα είναι από τώρα χαμένη και αυτή. Θα ρισκάρει επίσης να χάσει ένα σωρό παίκτες τζάμπα φέτος ή άλλους που ευλόγως θα ζητήσουν άμεσα μεταγραφές ή ακόμα και τον Ronaldo που έχει δεν έχει κάνα χρόνο ακόμα σε αυτό το επίπεδο και θα θέλει να παίζει Ευρώπη, επειδή ‘‘δεν δύναται’’ να σκάσει ένα σκασμό λεφτά εδώ και τώρα και να πάρει όποιον πραγματικά προπονητή γουστάρει!

Προφανώς τα παραπάνω δεν είναι γιατί υπάρχουν 10 πίθηκοι στο board της United που απλά τρώνε μπανάνες και πατάνε κουμπιά, αλλά γιατί υπάρχει το γνωστό πλάνο ξεζουμίσματος της ομάδας από τους Glazzers, το οποίο πλάνο δεν προβλέπει προπονητή βεληνεκούς Klopp, Conte κτλ που φυσιολογικώς θα θελήσει να αναδιοργανώσει τον σύλλογο και εκ των έσω, παράλληλα με τις ριζικές αλλαγές που θα απαιτήσει στην πρώτη ομάδα.
Θα τους χαλάσει πχ το social media τμήμα λέγοντάς τους ότι Maguire που φέρνει 10.000.000 likes το μήνα παίρνει πούλο το καλοκαίρι γιατί είναι ένα όρθιο ζωντανό ψυγείο, θα τους χαλάσει τα έσοδα από φανέλες στην Ασία ζητώντας την μη ανανέωση του Pogba γιατί είναι ένα σκουπίδι που δεν έχει σχέση με ποδόσφαιρο, θα ζητήσει να κάθονται πάγκο μερικά μηδενικά τύπου McSause αλλά θα βρεί τοίχο γιατί ο McSause έχει χτίσει εδώ και καιρό με επικοινωνιολόγους της ομάδας το profile του ‘‘σκληρού εργάτη των ακαδημιών’’ και πως θα προσεγγίσουμε νέα ταλέντα, θα απαιτήσει την αποχώρηση επιτέλους του Woodward επειδή δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο -ο οποίος ακόμα να φύγει btw-, θα απαιτήσει τεχνικό διευθυντή αλλά θα του πουν ‘’‘όχι γιατί θα κάνει καλά τη δουλειά του και θα φέρει παικτάκια Α’ διαλογής που όμως δεν είναι αρκετά εμπορικά σαν χαρακτήρες/εμφάνιση’’, θα ζητήσει Declan Rice αλλά θα του πούν ‘‘όχι γιατί ο Sancho, παρότι δεν τον χρειάζεσαι ουσιαστικά, είναι τρελό όνομα για φανέλες και διαρκείας οπότε κάνε λίγο υπομονή με Fred που σε έχει ξαναβάλει 4άδα -Ο Στόχος-’’ κοκ…
Θα βρουν χίλια δύο στραβά για τα οποία οι Glazzers, τρέχοντας την ομάδα σαν ένα τεράστιο Marketing project, δεν θα θελήσουν να έρθουν σε αντιπαράθεση και να γκρεμίσουν ότι με τόσο κόπο έχτισαν από τα μέσα του 2000, που τους βοήθησε να ξεπληρώσουν το πελώριο δάνειό τους, που κάθε χρόνο τους δίνει μερίσματα που άλλοι executives σε άλλες ομάδες ούτε καν φαντάζονται!

Άρα μένουμε με 4 Yes Men που δεν θα αλλοιώσουν τον σύλλογο όπως έχει στηθεί ως τώρα, θα έρθει ένας Υes Man το καλοκαίρι για να μπορεί να φύγει και αυτός under the bus όπως ο Ole σήμερα όταν χρειαστεί και πάμε!!

Η United στο επίπεδό της στην Αγγλία, είναι μακράν ο χειρότερα διοικούμενος σύλλογος -παραλίγο να πω και παγκοσμίως αλλά θυμήθηκα πχ την Barcelona που έπρεπε να έχει χρεωκοπήσει, να έχουν μπει φυλακή οι μισοί και να έχει διαλυθεί ήδη- από όλους τους υπολοίπους. Είναι εμετικό αυτό που έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν εις βάρος της ίδιας της ομάδας και των οπαδών της, κάτι που δεν θα το ευχόμουν σε καμία αντίπαλό μας και κανένα οπαδό να το βιώσει. Να παίζουν με τα νεύρα του κόσμου που έχει μια Κυριακή για να ξαλαφρώσει από την σαπίλα της καθημερινότητας, χρεώνοντάς τον και ένα μηνιάτικο για μια Κυριακή στο γήπεδο, με το να χρησιμοποιούν το logo της United σαν μια μηχανή χρημάτων και όχι σαν το σήμα μιας ποδοσφαιρικής ομάδας.

Για τον Όλε τα έχω ξαναπεί, πλέον όμως δεν πιστεύω ότι είδαμε ποτέ τις πραγματικές του δυνατότητες σαν προπονητή. Προφανώς δεν εννοώ ότι είχαμε έναν μικρό εκκολαπτόμενο Fergie ούτε έναν World Class προπονητή που ‘‘η κακιά διοίκηση τον κατέστρεψε’’, αν μη τι άλλο μερικά αντιπροσωπευτικά δείγματα είχαμε πάρει για τις δυνατότητές του. Αλλά σε ένα τόσο τοξικό περιβάλλον που ο προπονητής δεν έχει κανένα ειδικό βάρος, είμαι σίγουρος ότι πρέπει να έζησε πολύ άσχημα σκηνικά όντας και άπειρος/αφελής.
Προτιμώ την era του από αυτή πχ του Mourihno γιατί σε αντίθεση με τότε, τα τελευταία χρόνια είχαμε διαστήματα που παίξαμε καλή μπάλα, μερικές πολύ μεγάλες νίκες και κάποιοι παίκτες σαν τον Shaw πχ ευνοήθηκαν αρκετά και εξελίχθηκαν σε κάτι καλύτερο. Δεν μετριούνται σε τίτλους και στατιστικά η κάβλα και η ομορφιά του αθλητισμού, το Uefa του Mourihno με το σάπιο ποδόσφαιρό του έχει περάσει στα αζήτητα εδώ και 3 χρόνια.
Όμως πλέον αρχίζω και εκτιμώ με τον καιρό την εποχή του Ολλανδού. Αυτός πραγματικά ανέδειξε τις ακαδημίες και έφερε μια φιλοσοφία παιχνιδιού στην ομάδα που άλλος δεν κατάφερε μέχρι τώρα. Έφυγε νύχτα δικαίως αλλά όπως και για τον Ole και τον Mou, δεν ξέρω τί σκατό και τί πίεση έφαγε πίσω από τις κάμερες από την Διοίκηση.

Στεναχωριέμαι να βλέπω βουρκωμένο στο αποχαιρετιστήριο βίντεο-συνέντευξη που ανέβηκε πριν λίγο, έναν παίκτη που ανήκει στους ζωντανούς θρύλους του συλλόγου και σίγουρα ήρθε με τις καλύτερες προθέσεις στην ομάδα, αλλά ο χρόνος θα του φερθεί καλά νομίζω και μακάρι να βρει την προπονητική του ‘‘Ιθάκη’’ σε ένα μέρος που του αξίζει.
Δεν παύει για εμένα να είναι ο ‘‘δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο’’, που κάθε φορά που σηκωνόταν για ζέσταμα όταν ήμουνα μικρότερος γύρω στο '70, άκουγα δίπλα μου απανωτά ‘‘ωχ’’ και ‘‘ωχ’’ από φίλους μου που βλέπαμε μαζί τα ματς και υποστήριζαν την αντίπαλη ομάδα.
Όπως και να έληξε το προπονητικό του ταξίδι στην United, είμαι 40 χρονών σχεδόν και πρέπει να κρατήσω ένα και μόνο ποδοσφαιρικό βράδυ σε όλη μου τη ζωή που θα θυμάμαι για πάντα, είχε αυτόν ως έναν από τους πρωταγωνιστές!
Oπότε Ole, το ξέρω ότι διαβάζεις στα μουλωχτά rocking.gr forum :stuck_out_tongue: γιατί σε έβλεπα στο πάγκο να παίζεις με το ταμπλετάκι σου κάθε λίγο και λιγάκι :stuck_out_tongue: , μην ξενερώνεις γιατί ακόμα και έτσι legends will be legends

Η επόμενη μέρα σχετικά με την προπονητολογία, θέλει ένα σωρό ονόματα να έχουν πέσει στο τραπέζι.
Δεν ξέρω ποιόν θέλω γιατί όποιο και να θέλω, ξέρω ότι θα είναι πολύ δύσκολο να αποδώσει με αυτή τη διοίκηση και αυτούς τους ιδιοκτήτες. Χωρίς όμως να τον εμπιστεύομαι και να τον θεωρώ και προπονητή επιπέδου Pep, Klopp κτλ, θα ήθελα Zidane. Μόνο και μόνο γιατί είναι superstar, θα τους κάνει πουτάνα και θα τους εκθέσει ανεπανόρθωτα με την πρώτη μαλακία. Δεν κώλωσε σε ολόκληρο Πέρεθ, θα κολλήσει στους Glazzers?
Ρεαλιστικά οκ, προφανώς κάτι Ten Hag θα ήταν πολύ ενδιαφέρον επιλογή σε μια ομάδα που θα αποζητούσε και η ίδια ριζικές αλλαγές προς το καλύτερο.
Προφανώς επίσης Rangnick, pioneer της νέας Γερμανική σχολής των Klopp και σια με άκρες παντού, αδειάζει και φτιάχνει ομάδα για τίτλο σε ένα καλοκαίρι και μόνο.
Αλλά μιλάμε για την United, οπότε όχι.

11 Likes

Ν’ αγιάσει το στόμα σου.

Δεν κάνεις μία καλή να το κοινοποιήσεις εδώ, στην Supporter’s feedback διεύθυνση;

Άντε, μπας και ακούσουν μία ορθότατη κι εμπεριστατωμένη άποψη και δούμε καμία “άσπρη μέρα” που καταντήσαμε το “καφενείο” και ο περίγελος του Νησιού.

1 Like

Ασε τώρα μην αρχίσω τα τηλέφωνα και τις παναγίες στα ελληνικά και νομίσουν ότι έκανε καμία μαλακία κανένας Maguire πάλι

Νταξει ο Maguire έχει τα media μαζί του. Παίζει στην εθνική Αγγλίας το παιδι επίσης

Ok έγινε το αδιανόητο και η Διοίκηση πήρε την πρώτη φαινομενικά σωστή απόφαση, μετά την έξοδο του Sir Alex.

O Ralf Rangnick ήταν για εμένα η νο1 επιλογή για interim -εφόσον θέλουμε interim- αλλά η προοπτική να τον έχουμε σε συμβουλευτικό ρόλο/τεχνικού διευθυντή για +2 χρόνια (και όσο μετά θελήσει, αν ανανεώσει) με σκοπό να κάνουμε επιτέλους το επόμενο βήμα εμπρός, είναι το καλύτερο πράγμα που έχει κάνει αυτή η διοίκηση τα τελευταία 10 χρόνια (και συμπεριλαμβάνω και τις όποιες μεταγραφές παικτών)! Υποθέτω όλοι που παρακολουθούμε λίγο μπάλα πλην του επιφανειακού, ξέρουμε ποιος είναι ο Rangnick και τι βιογραφικό έχει… τρομερή τεχνογνωσία και οργανωτικές αρετές, άκρες σε όλο τον κόσμο, ειδικός στο να χτίζει ομάδες από το 0 και με μια ποδοσφαιρική φιλοσοφία και τρόπο παιχνιδιού που σήμερα ακολουθούν οι σπουδαιότεροι Γερμανοί -και όχι μόνο- τεχνικοί στον κόσμο…

Μάγος δεν είναι ο άνθρωπος και δεν περιμένω να εφαρμόσει 100% το high pressure παιχνίδι και την ‘‘Gegenpressing’’ φιλοσοφία του, με παλτά όπως Maguire, Pogba, McSause κτλ, αλλά σίγουρα θα την προσαρμόσει στα δεδομένα και τις δυνατότητες της ομάδας αυτή τη στιγμή. Αν μη τι άλλο περιμένω να δουλέψει ένα 6μηνο τώρα με ότι έχει, να βελτιώσει ότι προλάβει, να περάσει σιγά σιγά την νέα του προσέγγιση στους παίκτες και το παιχνίδι τους και καλή ώρα το καλοκαίρι να δούμε με τον νέο προπονητή, κάποιες key μεταγραφές και μια ριζική re-construction πολιτική στις βασικές δομές και φιλοσοφία του συλλόγου, την πολύ-αναμενόμενη ουσιαστική αλλαγή πορείας προς το μέλλον!

Θέλω να πιστεύω βέβαια ότι ο Rangnick, όντας μπαρουτοκαπνισμένος Γερμαναράς και όχι κανένα γατάκι, για να συμφώνησε σε τόσο μεγάλο project θα έλαβε εγγυήσεις ότι θα έχει έλεγχο και επιρροή σε όλα τα στρώματα του συλλόγου, ενώ και ο ίδιος ο σύλλογος προσλαμβάνοντας τον θα έκανε την αυτοκριτική του σε ένα βαθμό και ίσως όντως κατάλαβε ότι έπιασε πάτο και ήρθε η ώρα για ριζικές αλλαγές!
Παρ’ όλα αυτά, κρατάω προς το παρόν λίγο χαμηλά τον πήχη μέχρι να δω και από την άλλη πλευρά κινήσεις που θα υποστηρίζουν το πλάνο του!

Πάντως σαν πρώτη ανάγνωση, εξαιρετικά νέα, πρώτη τόσο μεγάλη χαρά που παίρνω από την United εδώ και μια δεκαετία!

3 Likes

Πολύ κακό νέο για τους υπόλοιπους, η Τσέλσι πέρσι έκανε αλλαγή το Γενάρη και πήρε Τσου Λου, FA και βγήκε και 4αδα… Το ροστερ της Utd είναι μια χαρά, ώστε ένας καλός προπονητής με λίγη τύχη φέτος να πάει πάρα πολύ καλά

Είναι καλός ο Αρτετα τελικά?

Ο άλλος γκρέμισε τον δικό του τερματοφύλακα και φάγανε γκολ. Μόνο η Utd αυτά. Μας ισοφάρισαν βέβαια πριν το ημίχρονο

Fred.
‘‘Βραζιλιάνος’’.

2 Likes

Ούτε η ίδια η United δεν ξέρει πως κέρδισε, ας όψεται ο Νορβηγός που δεν έχω ιδέα τι στον μπούτσο έκανε εκεί πέρα. Τουλάχιστον Χ ήταν το δίκαιο, αν και έφτασα σε σημείο να παίζω με 19-81 κατοχή και καλή μπάλα και διαρκές pressing μέσα στο Old Trafford, αλλά τι να γίνει, ποδόσφαιρο. Πρέπει να μάθει η ομάδα να διαχειρίζεται τα ντέρμπυ πάντως, αν και σήμερα φάνηκε πως το αντιμετώπισε σωστότερα στο ψυχολογικό κομμάτι και δεν τα παράτησε σε κανένα σημείο του ματς.

2 Likes

Καλά την άξιζε τη νίκη η United σήμερα, κακή εμφάνιση αλλά είχε τον έλεγχο του match και έπαιζε κόντρα όχι στην -άχρωμη- Arsenal αλλά απέναντι στο δικό της κακό πρόσωπο…

-Ο Fred είναι ο πιο αστείος παίκτης της Premier και επισήμως, σήμερα ήταν από τα ‘‘καλά’’ του παιχνίδια, ήταν μέσα σε όλα τα goal -έδωσε και το 1ο στην Arsenal- και κλασσικά έχασε κάθε προσωπική μονομαχία.
-O MacSause είναι βίζμα και ελπίζω να είναι ο επόμενος που δεν θα ξαναδώ στην ομάδα, ιδανικά να πουληθεί κάπου άμεσα και εκτός Premier για να μην τον βλέπω έστω και από σπόντα. Το ότι ξεκινάει βασικός παίκτης που έχει να κάνει όχι καλή αλλά έστω μέτρια εμφάνιση από το Πάσχα, με ξεπερνάει…πούλο!
-Rasford τα έχω ξαναπεί, εγώ θα τον κάθιζα πάγκο αρχικά για αλλαγή και μόνο και ιδανικά θα τον πούλαγα κάποια στιγμή τώρα που έχει αξία ακόμα, εφόσον δεν άλλαζε λίγο τον τρόπο παιχνιδιού του. Καλός χρυσός αλλά κούρασε…
-Σάντσο σε χαμηλά νερά σήμερα αλλά η ποιότητά του δεν κρύβεται, με σωστή διαχείριση θα κάνει παπάδες.
-Ronaldo, απλά Ronaldo.
-Fernandez δυνατός στο πρώτο μέρος, έπεσε στο β’ αλλά γενικά έκανε δουλειά
-Αμυντικά τα ίδια προβλήματα + Dallot είναι να χαιρετάει άμεσα
-De Gea κλασσικά, ρολά

Tα κλασσικά προβλήματα όπως πάντα, λογικά ο Γερμανός στην εξέδρα θα γέμισε ένα καινούριο τετράδιο Α4 με παρατηρήσεις και σχόλια

ΥΓ. παραιτήθηκε μόλις και ο Carriick, αλλάζει σελίδα οριστικά από ότι φαίνεται η ομάδα…

1 Like

O Ζοτα θα είναι στα πρωτοχρονιάτικα βιντεος… :smile:

1 Like

Ερώτηση προς τους λάτρεις των xG. Με τους καινούριους κανονισμούς για τα offsides, η σημαία σηκώνεται αργά και πολλές φορές γίνεται φάση που κανονικά δε θα γινόταν και δε σφυριζεται το offside τελικά αφού η μπάλα πάει στους αμυνόμενους. Η φάση αυτή μετράει στα xGoals?

Επίσης οι Λιβερπουλιανς έχουν βγάλει τσεκούρια ε

ναι
παραδειγμα

1 Like

Ανάλογα με τον φορέα/εταιρεία. Η Opta π.χ. μπορεί να τα μετράει, η Statsbomb όχι

Αυτό το επικό που μόλις έχασε ο Ζότα πόσο να είχε άραγε

1 Like

Δεν ρίχνω κατάρες ακόμα στην τσέλσι αλλά αν κερδίσει ο ολυμπιακός και η μπάγερν σε λίγο θα έχω χάσει 300 ευρώ εξαιτίας της. Δεν μπορώ κιόλας να χαρώ που έχασε η σιχαμένη.

Μεγάλος Σαλάχ αλλά κι ο τερματζής έφυγε όπως όταν πρωτομαθαίνεις να παίζεις με αναλογικό