Premier League

Trust the process και ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ.

Ελπίζω σε φιλικό διακανονισμό και ένα λιτό 2-0 στο Anfield μετά, να κρατήσουν και δυνάμεις για Ευρώπη τα παιδιά.

Ότι η Άρσεναλ είναι 4η και μόλις 6 πόντους από την κορυφή… Ασχολιαστο!!!

Σε ποιον να το έλεγες πριν 1 μήνα και ποιος να το πίστευε. Χαμηλά η μπάλα και βλέπουμε, υπό τις παρούσες συνθήκες η ομάδα φαίνεται πως είναι ικανή να ξαναμπει στο top 6. Σίγουρα υπάρχει μια μικρή αχτίδα φωτός πως δεν θα βολοδέρνουμε στην μέση του πίνακα και φέτος και πως θα ξαναβγούμε Ευρώπη.

Πάμε στο Ανφιλντ χωρίς άγχος και ότι γίνει. Η Λίβερπουλ ανήκει στην τριάδα ομάδων που δεν μπορούμε να κοντράρουμε με τίποτα ακόμα (μαζί με Τσέλσι και σίτι) οπότε ότι και αν έρθει από αυτό το ματς θα είναι δώρο. Στην χειρότερη αν είναι να χάσουμε να τους αγχώσουμε γιατί επί Κλοπ αέρα μας κερδίζουν εκεί μέσα.

Από εκεί και πέρα όσο απίθανο και αν ακουγόταν στην αρχή της σαιζόν μπορούμε να κυνηγήσουμε την 4η θέση του τσου λου. Λίγό πολύ θεωρώ είμαστε κοντά με τους άλλους διεκδικητές (Τότεναμ, Γιουνάιντεντ, Γουεστ χαμ κλπ). Η επιστροφή μας στην Ευρώπη γενικότερα θεωρώ πως είναι κατά 90% σίγουρη.

Τέλος λίγα λόγια για το ρόστερ: Αν εξαιρέσεις τους Όμπα και Λάκα η ομάδα έχει έναν κορμό 11-12 παιχτών σε νεαρή ηλικία 20-24, φαίνεται να έχει βρει σταθερότητα στην άμυνα με Ράμσντειλ, Γουάιτ (δεν με πείθει ακόμα αλλά οκ), Γκάμπριελ, Τομιγιασου και Τίρνευ/Ταβάρες. Σίγουρα αναβάθμηση ο Ταβάρες έναντι του Κολάσινατς, ο Τομι εναντι του μπλαζέ Μπεγεριν κ ο Γουαιτ εναντι του Μαρι. Μεσοεπιθετικά αν είναι υγιής ο Παρτέι είμαστε πολύ καλά. Η ενεργοποίηση Ναιλς και Λακαζέτ μας έδωσε βάθος ενώ τίμιος αν και απειρος ειναι ο πιτσιρικάς ο Βέλγος στο κέντρο. Τέλος έχουμε και Σακα, Σμιθ Ροου και Οντεγκαρντ όλοι τους σε τέλειες ηλικίες. Σίγουρα αναβάθμιση το ροστερ φετος αν σκεφτει κανεις οτι περσι επαιζαν κατι Ελνενι, Κολασινατς, Μαρι κλπ. Έχουμε ψωμι ακόμα δεν λεω αλλά καλή ειναι και λιγη αισιοδοξια επιτελους. Ας μας βγει σε καλο το ρεζιλικι οτι δεν βγηκαμε Ευρωπη φετοος…

ΥΓ Αυτό που θέλω προσωπικά από τον Αρτέτα είναι να παίξουν παραπάνω οι Niles Κ Martinelli. Από την δοιήκηση θέλω ένα ξεσκαρταρισμα (Τσακα, Χολντινγκ, Τσειμπερς, Κολασινατς, Ελνενι και Πεπε) για να έχουμε λεφτα να πάρουμε 2-3 καλούς παιχτες του χρόνου +επιστροφη Σαλμιμπα που βγαζει μάτια στην Γαλλία. Έχουμε πολύ δρόμο ξαναλέω χαμιλά την μπαλα και coyg

1 Like

Τρομερή ομάδα η Ham

Περίπου οι σκέψεις μου. Να προσθέσω μερικές ακόμα. Ο Νάιλς πρέπει κάποια στιγμή να αποκτήσει σταθερότητα αν θέλει να παίξει σε υψηλό επίπεδο. Τον έχουν εμπιστευτεί 3 προπονητές και πάντα στα μέσα της χρονιάς εξαφανίζεται σταδιακά. Είναι χρήσιμος παίκτης αλλά χρειάζεται διάρκεια.

Από εκεί και πέρα, μπλαζέ δεν θεωρώ με τίποτα τον Μπεγερίν, απλά μετά τον τραυματισμό είναι άλλος παίκτης, δυστυχώς. Κάτι που φοβάμαι πως ίσως συμβαίνει και με τον Μαρτινέλλι που ανέφερες. Ο μικρός είναι τρελή καψούρα αλλά δεν μπορεί, κάποιο λόγο θα έχει ο προπονητής και δεν τον χρησιμοποιεί πολύ. Ποντάρω στο νεαρό της ηλικίας και ελπίζω να ανακάμψει πλήρως από τον τραυματισμό που είχε, έχει τεράστιο potential και μακάρι να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.

1 Like

Σίγουρα ο Μπεγεριν είναι καλός παίχτης και σίγουρα οι συχνοί τραυματισμοί του τον επηρέασαν. Από εκεί και πέρα για ένα μεγάλο μέρος της καριέρας του στην Άρσεναλ φαινόταν να τον ενδιαφέρει περισσότερο το ντύσιμο και το μαλλί του παρά οι αγώνες. Μακάρι να βρει την υγεία του στην Ισπανία.

Ο Μαρτινελλι είχε έναν σοβαρό τραυματισμό δεν ξέρω αν αυτό τον κρατάει πίσω ακόμα.

Υγ Απίστευτη ομάδα η Γουέστ Χαμ δεν περίμενα τέτοια διάρκεια. Καλύτερη από την Λίβερπουλ χθες. Για να τα λέμε όλα όμως το πρώτο γκολ είναι καθαρό φάουλ

Καθαρό. Απορώ τι διάολο βλέπουν στο VAR. Πάντως στο πρώτο ημίχρονο δεν έπαιξε μπάλα η Γουέστ Χαμ, “κάθησε” πάνω στο γκολ. Όμως το αποτέλεσμα δεν μπορώ να πω ότι ήταν άδικο, δεν παίξαμε αρκετά καλά ώστε να κερδίσουμε αυτή τη δύσκολη ομάδα.

1 Like

Ο καλύτερος αυτή την στιγμή

1 Like

Χωρίς να μειώνω τον Rice (που είναι γαμώ τους παίκτες), θέλω να πω εδώ πέρα πόσο ηλίθιο στατιστικό είναι το “successful passes”. Είναι κάτι που δεν λέει απολύτως τίποτα συνολικά και ακόμα δεν ξέρω γιατί ασχολούνται με αυτό. Μπορεί ένας παίκτης να πασάρει σε κάθε ματς στα 2 μέτρα δίχως πίεση με 100% επιτυχία και ένας άλλος να βγάλει 2/10 επιτυχημένες πάσες αλλά αυτές να είναι γκολ. Δυστυχώς η ικανότητα στο passing game θεωρώ πως δεν μπορεί να αποδοθεί με ακρίβεια μέσω στατιστικής. Από την άλλη, θεωρώ πως θα ήταν ενδιαφέρον να βλέπουμε συχνότερα ένα στατιστικό με “chances created”, αυτό θα έδινε και περισσότερο credit στους παίκτες που ξέρουν και μπορούν να φτιάξουν παιχνίδι.

4 Likes

Το καλύτερο CDM είναι κλασσικά αυτό του Guardiola. Ο Rodri κάνει απίστευτα πράγματα σε κάθε παιχνίδι και φέτος

Δηλαδή ο Μπουσκέτς δεν είναι μεγάλος πασαδόρος; Αυτό μου λες Βίρνα;

Ναι Γιάγκο, ο Μπουσκέτς δεν είναι μεγάλος πασαδόρος.

1 Like

Από την άλλη, θεωρώ πως θα ήταν ενδιαφέρον να βλέπουμε συχνότερα ένα στατιστικό με “chances created”, αυτό θα έδινε και περισσότερο credit στους παίκτες που ξέρουν και μπορούν να φτιάξουν παιχνίδι

btw για expected assists λες εδώ, στις μεταδόσεις δε νομίζω να το δούμε ποτέ όμως, πώς θα βγαίνει τότε ο κάθε παρλαπίπας να λέει ό,τι να 'ναι μετά τα παιχνίδια;

Υπάρχουν και δημόσιες πηγές για αυτά, π.χ. εδώ

1 Like

Ναι ρε παιδιά, πολύ κακός πασαδορος ο Μπουσκετς, λες και όταν γυρνάει η μπάλα 150 φορές γύρω γύρω οι άλλοι παίχτες δε λειτουργούν με συστήματα και κινήσεις.

Χιλιάδες φορές οι κινήσεις, οι πάσες και το positioning του Μπουσκετς δημιουργούν προϋποθέσεις για να βγει ένα key pass ή μια assist, αλλά δεν είναι η δουλειά του, όπως επίσης και ότι τα μοντέλα xxx δε νομίζω να λαμβάνουν υπόψη τους τη δεύτερη και την τρίτη παραγωγό ή για να το πάω πιο μακρυά το χώρο καταστάσεων.

Αλλά νταξει ο Μπουσκετς πασουλες στην άμυνα κάνει μόνο

Δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση να με πείσεις για τον Μπουσκέτς, έχω προσπαθήσει πολύ να τον δω ψύχραιμα και με καλή διάθεση αλλά απλά δεν βλέπω αυτά που λες.

παντως περασε ενα tweet απο μπροστα μου χθες που ελεγε “για να καταλαβεις ποσο ποδοσφαιρο ξερει καποιος, ρωτησε την αποψη του για τους παρακατω παικτες: Μπουσκετς, Μπουσκετς, Μπουσκετς, Μπουσκετς” και η πρωτη αντιδραση μου ηταν “ε καλα 2021 εχουμε. Ποιος δεν εχει συνειδητοποιησει πλεον τι παικταρας υπηρξε ο Μπουσκετς;”

οκ το καταλαβαινα οταν εμφανιστηκε ξαφνικα και πηρε θεση βασικου πανω απο Τουρε/Κειτα αλλα στη συνεχεια εδειξε και με το παραπανω οτι το αξιζε

Καλά μωρέ, δε χρειάζεται να σε πείσω, εμείς τα λέμε στο forum κι αυτός έχει σηκώσει ο,τι υπάρχει ως βασικός και αναντικαταστατος :stuck_out_tongue:

Όποιος λέει ότι ο Μπουσκετς δεν είναι τεράστιος στην θέση του, πραγματικά δεν ξέρει Χριστό από μπάλα

Μια χαρά υπάρχουν μέθοδοι και γι’ αυτό, π.χ. (το έχουμε κάνει και για hockey αυτό)

Για τον Μπουσκέτς συγκεκριμένα, το θέμα ήταν περισσότερο το επιχείρημα-meme με τις πάσες και λιγότερο το αν είναι καλός παίκτης ή όχι αλλά τέλος πάντων, το ζουμί για μένα είναι εδώ:

Το καλύτερο CDM είναι κλασσικά αυτό του Guardiola. Ο Rodri κάνει απίστευτα πράγματα σε κάθε παιχνίδι και φέτος

Δηλαδή, όταν είσαι DMC σε καλοδουλεμένες ομάδες, ούτως ή άλλως σε αβαντάρουν τακτική και σύστημα (π.χ. στην Ίντερ επί Μουρίνιο έπαιξε εκεί ο Ζανέτι που κανονικά ήταν μπακ, η United έπαιρνε τίτλους με τον Κάρικ, κ.ο.κ.). Το να βρεις έναν κόφτη με καλές κοντινές για να το εξυπηρετήσει ενώ μπροστά ο ίδιος δεν παράγει τίποτα δεν είναι και το κατόρθωμα του αιώνα. Έστω ότι ο Μπουσκέτς κάνει ακόμα και αυτά τα πράγματα αρκετά καλύτερα απ’ τον μέσο όρο. Ακόμα και έτσι είχε την τύχη να έχει για συμπαίκτες κάποιους απ’ τους καλύτερους παίκτες έβερ, συμπεριλαμβανομένου του (στη χειρότερη 2ου) καλύτερου, οπότε είναι αρκετά προβλεπέ το να τον θεωρεί πολύς κόσμος υποτιμημένο, όταν όλοι μιλάνε για τους άλλους. Το θέμα είναι αν τη δουλειά που κάνει αυτός δε θα μπορούσαν να την κάνουν άλλοι παίκτες. Μπορείτε να συγκρίνετε π.χ. με τον Μάτιτς όταν έπαιζε στην Τσέλσι, πάλι ομάδα του Μουρίνιο όλως τυχαίως

Ε καλά, το ίδιο εύκολα μπορώ κι εγώ να γράψω “για να καταλάβεις πόσο ποδόσφαιρο ξέρει κάποιος, ρώτα τον σε τι ποσοστό ευθύνεται ο Μπουσκέτς για αυτά που έκανε η Μπαρτσελόνα ενώ είχε Τσάβι - Ινιέστα - Μέσι (εκτός των άλλων παικταράδων)“, έτσι; Το ότι τον έβαζε ο Πεπ βασικό DMC αντί του Τουρέ (που τον έβαλε μέχρι και στόπερ ενώ μετά στη Σίτι ως χαφ έβαζε σε μια σεζόν όσα ο Μπουσκέτς σε όλη του την καριέρα που λέει ο λόγος), δεν ξέρω αν λέει κάτι για τη συνολική ατομική αξία του κάθε παίκτη. Απλά στη συγκεκριμένη θέση και για αυτό που έπαιζε τότε, του έκανε περισσότερο αυτός. Το ίδιο ίσχυε και με τον Ανρί ας πούμε, που έπρεπε να χωρέσει με τον Ετό σε κάποια φάση

Τέλος πάντων, για να μην παρεξηγηθούμε, εδώ δε λέμε ότι ο Μπουσκέτς είναι μυρωδιάς, αλλά για να μη φτάσουμε και στο άλλο άκρο, μπαίνουμε στη διαδικασία να σκεφτούμε κατά πόσο ένας παίκτης είναι καλός σαν μονάδα, λαμβάνοντας υπόψη το σύστημα και τους συμπαίκτες. Ε ο Μπουσκέτς είναι ένας καλός παίκτης που ταίριαζε γάντι στις συνθήκες που βρέθηκε. Τώρα για το αν μπαίνει σε σύγκριση π.χ. με τον Βιεϊρά που αναφέρθηκε πιο πριν η με άλλους σαν τον Ρεδόνδο, νομίζω καταλαβαίνετε από τα συμφραζόμενα τι νομίζω

3 Likes