Premier League

1ον πείτε μας μέχρι ποια χρόνια είναι οκ μια ομάδα να τα σκάει χοντρα για να θεωρείται μεγάλη και όχι νεόπλουτη. Έχω καταλήξει ότι το σημείο καμπής είναι η Τσέλσι του 2004/05. Δηλαδή είναι οκ για μια ομάδα να το συνεχίζει απ’ το 50 (Ρεάλ που έχει μια ζωή γκαλακτικος) αλλά για την Νιουκάστλ πχ είναι απαράδεκτο;

2ον παίχτες και προπονητικό σταφ της Σίτι, της Νιούκαστλ της psg κλπ είναι υπάλληλοι και τζάμπα τους κράζετε για τα βρώμικα λεφτά των Αράβων κλπ όπως επίσης και για τα μεγάλα ποσά που παίρνουν. Δεν τα κλέψανε από found για την θεραπεία του καρκίνου ούτε από οργάνωση για την εξάλειψη της παγκόσμιας πείνας. Το ποδόσφαιρο πουλάει όσο ποτέ και οι αμοιβές θα αυξάνονται ανάλογα. Δεν μου αρέσει, δεν το θέλω αλλά δεν πρόκειται να πω ποτέ “καλά μλκ παίρνει τόσα για να κλωτσήσει μια μπάλα”. Εφόσον ο τύπος ψυχαγωγεί δυσ κόσμου καλά κάνει και τα παίρνει. Οι επενδυτές από την άλλη θα μπορούσαν να δώσουν πολύ λιγότερα και να λύσουν τόσα κοινωνικά προβλήματα αλλά επιχειρηματίες είναι όχι ευεργέτες και αυτή ειναι η παγερή αλήθεια.

3ον η αλήθεια είναι ρε πεπ πάντως ότι το γαμησατε λίγο και εσείς και η psg ακόμα και με τα τωρινά πόσα. Σκέψου η Άρσεναλ βγήκε πρώτη στις μεταγραφές (150 εκ) αλλά πήρε 5-6 παίχτες και εσύ έδωσες 116 για έναν. Και το λέω κυρίως από άποψη στησίματος ομάδας. Αν δεν σου βγει ο παίχτης την γαμησες (που δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα ο Γκριλις) ενώ η Άρσεναλ απ’ το πουθενά βρήκε 2-3 ενδεκαδατους (Γουάιτ, Ραμσντειλ, Τομιγιασου).

4ον έτσι όπως είναι το ποδόσφαιρο πλέον όλοι ξοδεύουν. Αν δείτε γραφήματα της εικοσαετίας Παρί, Σίτι και Τσέλσι δεν είναι τόσο μπροστά από Γιουνάιτεντ, Γιουβέντους, Ρεάλ , Μπάρτσα κλπ κλπ. Καλά και τα θαύματα της Λέστερ και της Λιλ αλλά για αυτό είναι θαύματα επειδή είναι μια στο τόσο άσχετα αν εμείς τείνουμε να τα θυμόμαστε έντονα ακριβώς λόγω του ότι είναι αναπάντεχα. Επίσης γιατί θυμάστε τις αποτυχίες στο Τσου Λου της Σίτι και όχι ότι στην Αγγλία τους γλενταει όλους με πρωτάθλημα ανά 2 χρόνια και 90+ βαθμούς κάνοντας την την 1η ομάδα στην μετά Φέργκιουσον Πρέμιερ λιγκ;

Απόψεις μου επί του θέματος κάποιες σχετικές κάποιες λίγο άσχετες. Για την ιστορία βρίσκω τον Πεπ φανταστικό προπονητή και ατάκες του τύπου μόνο με δισ μπορεί μπούρδες αλλά σίγουρα είναι αποτυχία που δεν έχει πάρει άλλο Τσου Λου εδώ και 10 χρόνια με τις ομάδες που είχε.

3 Likes

Μάλλον σε άλλον ήθελες να απαντήσεις :grinning:.

1. Ας σκάει ο καθένας ό,τι θέλει. Επιτρέπεται να εκτιμάμε λίγο παραπάνω αυτόν που τα έχει σκάσει λίγο παρακάτω ή όχι;

2. Αυτό είναι γενικότερο θέμα του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Όσο πιο πολλά λεφτά κινούνται γύρω από αυτό, τόσο θα μεγαλώνουν οι μισθοί, τα λεφτά που ξοδεύονται για ποδοσφαιριστές κλπ. Μαλακία είναι.

3. Σώπα καλέ, αφού είναι καλός γκόμενος!

4. Η Παρί, η Σίτυ, η Τσέλσι, η Γιουνάϊτεντ, η Μπαρτσελόνα, είναι ξεκάθαρα μπροστά από τους υπόλοιπους, τι να κάνουμε τώρα. Να μην το λέμε; Να λέμε “όλοι ξοδεύουν πολύ” ή “όλοι ξοδεύουν το ίδιο”; Επίσης, κανείς δεν υποβιβάζει το τρομερό κατόρθωμα της Σίτυ να κατακτά το πιο δύσκολο πρωτάθλημα στον κόσμο. Αλλά στο ΤσΛ, έχει αποτύχει, δεν είναι κακό να το λέμε. Εγώ είμαι Λίβερπουλ, χαίρομαι με την πρόοδο και την κατάσταση της ομάδας μου, θα ήθελα όμως να είχε κατακτήσει τουλάχιστον άλλη μια φορά το πρωτάθλημα. Θα ζήσω κι έτσι όμως, αλί από αυτούς που τα θέλουν όλα δικά τους :stuck_out_tongue:.

Ο Πεπ είναι φανταστικός προπονητής, οι ατάκες τύπου “μόνο με δις μπορεί” είναι μπούρδες, οι φλύκταινες με τις ατάκες του τύπου “δεν έχουμε δει τι μπορεί χωρίς δις” είναι φανμποϊλίκι, μιας και δεν του αφαιρεί κάποιο κατόρθωμα.

1 Like

Απάντησα εν μέρει στο σωστό άτομο :joy:.

All I’m saying είναι ότι έχεις 2 ομάδες που τα τελευταία 4 χρόνια είναι φαινομενικά καλές και παίζουν μπαλαρα απόλαυσε τες τζάμπα μιζεριαζεις με τα ποσά και με τις επιδόσεις. Ξαναλέω ούτε εμένα μου αρέσει η μπίζνα του ποδοσφαίρου πλέον αλλά έχω δει τα τελευταία 4 χρόνια κατι απίστευτες χρονιές στην πρεμιερ και φοβερές ανατροπές στα νοκ άουτ του Τσου Λου. Υπάρχουν και θετικά και μάλιστα πολλά

2 Likes

Σωστό :joy:

Btw, στην καριέρα του Κλοπ και του Γκουαρντιόλα, οι ομάδες τους έχουν παίξει 24 φορές αντίπαλες. 10 νίκες ο Κλοπ, 9 ο Γκουαρντιόλα, 5 ισοπαλίες. Ξεκάθαρα πελάτης του Γκουαρντιόλα ο Κλοπ :stuck_out_tongue: (για να προσπαθήσω να προλάβω όλους τους γραφικούς, δεν υπάρχει κανενός είδους πελατειακή σχέση μεταξύ τους)

Επίσης, μιας και πιάσαμε αυτούς τους δύο και την Αγγλία, ο Κλοπ πήγε σε μια ομάδα που είχε 25 χρόνια να πάρει πρωτάθλημα, ο Γκουαρντιόλα πήγε σε μια ομάδα που είχε πάρει πρωταθλήματα μόλις λίγο πριν. Ο Κλοπ βελτίωσε την ομάδα του περισσότερο απ’ ό,τι τη βελτίωσε ο Γκουαρντιόλα, έτσι δεν είναι; Και στη Μπάγερν ο Γκουαρντιόλα πήγε σε μια ομάδα που μόλις είχε κάνει τρεμπλ. Και έπαιρνε τους παίχτες του Κλοπ από την Μπορούσια :stuck_out_tongue:

Ξαναλέω για τους γραφικούς, αυτά δε μειώνουν το ότι είναι ένας τρομερός προπονητής, κάνουν όμως το οποιοδήποτε τσούξιμο στο ερώτημα “να δούμε τι θα έκανε και σε μια ομάδα που δεν είναι τόσο έτοιμη και τόσο πλούσια” αρχικά ακατανόητο και τελικά γραφικό.

1 Like

Το ερώτημα καθεαυτό είναι γραφικό στον ύψιστο βαθμό, οπότε γραφικοί κι όσοι το κάνουν, γραφικοί κι όσοι “τσούζουν” από το ερώτημα.

Την πελατειακή σχέση την δημιουργεί ο αριθμός πρωταθλημάτων.

Ο επιλεκτικός διαχωρισμός του ποιο ποσό χρημάτων καθιστά μια ομάδα “μια χαρά” ενώ μια άλλη που έχει ξοδέψει λίγα παραπάνω σε αυτές τις κλίμακες που παίζουν και οι δύο, είναι πάντοτε διασκεδαστικός. Απλά πείτε από ποιο ποσό και πάνω μια ομάδα είναι πουτανα, ενώ από κάτω είναι ιστορικός σύλλογος με άψογο management, για να ξέρουμε τι να λέμε.

Άσε ξέρω, το όριο καθορίζει η Λίβερπουλ. Οποιαδήποτε ξοδεύει περισσότερα είναι πουτάνα. Ενώ μέχρι εκεί είναι καλά.

Ναι Πεπ το ίδιο είναι. Οχι ότι η Λίβερπουλ αγοράζει μόνο με λεφτά από τις πωλήσεις της. Άρα με μηδαμινό κόστος. Οχι ότι πουλησε κάτι Σολανκε και κάτι Μπρουστερ για 20 μυρια τον καθενα. Οχι ότι η ομάδα σου έχει 900 μυρια net spend από όταν ήρθες.

FB_IMG_1652293870419
Αλισον 67 ,Βαν Ντάικ 75
Πώληση Κουτινιο 152.

Γιατί θα μας τρελάνετε τα fanboys

Εξωφρενικο το οτι ΟΠΑΔΟΙ μιας ομαδας, φανατικοι προφανως, κοιτανε το ισοζυγιο των χρηματων που ξοδευει η ομαδα τους και επιχειρηματολογουν πως η ομαδα τους ειναι “πιο τιμια” επειδη καταφερε να πουλησει πανακριβα καποιους παικτες :sweat_smile: :sweat_smile: :sweat_smile:

Κραζουν οι οπαδοι μιας ομαδας που ξοδεψε ΕΝΑ ΔΙΣ ευρω την ομαδα που ξοδεψε 1.5 δις, λες και δεν εινια και οι δυο τα ιδια σκατα, πω πω νευρικο γελιο απλα.

Α καλά μαλακα σε άλλο lvl είσαι. Κάνεις δεν φανατικός συζήτηση γίνεται. Ουτε χρειάζεται να ψάξεις πολυ λίγο στο google και είσαι κομπλέ.
Αυτά που έχετε γράψει οι groupies, είναι για γέλια, και εντάξει ο Nik, είναι φαν του πεπ . Εσύ κάποτε έλεγες ότι αυτές οι μεγάλες ομάδες χαλάνε το ποδόσφαιρο. Και το γέλιο επίσης είναι ότι δεν υποστηρίζεις City, απλά το κόμπλεξ για την Liverpool ρέει άφθονο.

Μπορει να σου ερθει ως σοκ, αλλα μπορω να συμπαθω εναν προπονητη και να σεβομαι ολα οσα εχει κανει για το ποδοσφαιρο, χωρις να συμπαθω τον συλλογο στον οποιον εργαζεται ξερεις. Συγκεκριμενα, η Man. City μου ειναι απεχθης ως ομαδα, αν και οχι περισσοτερο απο 3-4 αλλες στην Ευρωπη.

Ξερω οτι ολα αυτα για τους φανατιλες Τσουκαλαδες ειναι πολυ δυσκολα να τα κατανοησουν, αλλα χαιρομαι που επαληθευετε αυτο που ειπα κανα 2 μερες πριν, οτι δηλαδη τον Πεπ τον αντιπαθουν μονο οι “εχθροι” του ποδοσφαιρικα, οι οποιοι τυχαινει (για δες τι συμπτωση) να ειναι οι βαμμενοι οπαδοι Λιβερπουλ, πεφτω απο τα συννεφα.

Τον Κριστιανο και τον Λεμπρον ποιοι ακριβως τους αντιπαθουν, οι φιλοι των αθληματων που δεν ειναι βαμμενοι;

1 Like

Δεν ειμαι σιγουρος τι ρωτας.

Δεν εχεις καταλαβει καν γιατι δηλωνω αντιπαθεια για αυτους τους δυο παικτες?

Δεν εχει να κανει ουτε με την ομαδα στην οποια παιζουν, ουτε με καμια παραδοσιακη κοντρα μεταξυ της ομαδας τους και ττης αντιπαλης ομαδας, αλλα ξεκαθαρα με τον χαρακτηρα που δειχνουν. Παλι ανομοια πραγματα συγκρινεις? Τι σχεση εχουν αυτοι οι δυο με τον Πεπ? :joy:

Ειπε καποιος οτι ειναι αντιπαθης ο Γκουαρντιολα;

Κάνε την ανάλυση κανονικά όμως. Πες μας αν η Λιβερπουλ είχε πλεονέκτημα τις προηγούμενες δεκαετίες, πες μας αν η απαγόρευση ξένων παιχτών είχε αντίκτυπο σε κάποιες ομάδες, πες μας αν το να βρίσκεσαι κοντά σε λιμάνι έδινε πλεονέκτημα στις ομάδες, κάνε μας γενικά μια κανονική ανάλυση.

Τώρα που το κεφάλαιο διακινείται ανετότατα και γρήγορα, βλέπεις τη Φουλαμ πριν 10 χρόνια ή τη Γουλβς τώρα να κάνουν ένα ξεπεταγμα, και όλους τους αμπαλους να βγάζουν ένα τεφτέρι γιατί προφανώς η πρόσθεση και η αφαίρεση είναι το όριο τους στην κατανόηση. Αν μιλάμε για χρηματικά μεγέθη λοιπόν, πάρε όλες τις παραμέτρους.

Ναι η Σιτι δίνει λεφτά, όπως δίνουν όλες οι ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό και ακόμα περισσότερα. Διάβασε το λινκ με τον Πεπ παραπάνω και θα καταλάβεις. Τα υπόλοιπα είναι για να καυλαντιζουμε και όποιος τα πιστεύει στα σοβαρά ή δεν έχει κάτσει να το σκεφτεί σωστά το πρόβλημα ή δεν έχει την ικανότητα.

Αυτά, ό,τι είχα να πω το είπα για φέτος τουλάχιστον, τα υπόλοιπα την Κυριακή στο γήπεδο

Να σας διακόψω λίγο αν επιτρέπεται, 0-1 η Σίτι από το 7’.

Edit: 1-3 στο 24’…καθάρισε το πρωτάθλημα ο παικταράς.

Ε τι περιμενες μωρε :grinning:

North London Derby today!

επρεπε να γινει το ματς τοτε που αναβληθηκε αδικα να το πουμε αυτο. Απο την στιγμη που θα γινει τωρα και θα κατεβουμε με λιγες απουσιες παμε να κλειδωσουμε τσου λου

3 μπαλακια χαλαρά

μπα κλειστο ματς βλεπω

Χ και είστε κομπλέ και οι δύο