Premier League

Για πάμε:

Σταματήστε μωρέ να βλέπετε και να μετράτε με το παρελθόν. Για τώρα που μιλάμε, η τάση είναι ότι η Τότεναμ έχει ανοδική πορεία (και ταβάνι την 3η-4η θέση για λόγους που εξήγησα παραπάνω) και η Άρσεναλ καθοδική.

Όλα αυτά ναι συμφωνώ. Παρολαυτά η Λίβερπουλ είναι πάρα πολύ ομάδα Κλοπ, και όταν φύγει δεν μπορείς να ξέρεις αν θα έχει συνέχεια αντίστοιχη, και σε ένα βαθμό και η Σίτι έχει γίνει ομάδα Πεπ. Με τη διαφορά να είναι πως η Σίτι τα σκάει και συστηματικά και είχε πάρει και πρωταθλήματα πριν τον Πεπ. Η μόνη ομάδα που ανεξάρτητα από το ποιος κάθεται στον πάγκο είναι μες στους τίτλους είναι η Τσέλσι η οποία όμως με την όλη κατάσταση δεν ξέρεις τι θα γίνει. Επίσης θα είναι τρελό fail, αν αυτό που λέει ότι ο Αμπράμοβιτς ότι δε θέλει το 1.5 δις πίσω, όντως γίνει… Αν δε θέλει να το πάρει πίσω, τότε η Λίγκα θα πρέπει με κάποιο τρόπο να το ζητήσει απ’την Τσέλσι να αποπληρωθεί και να το δώσει πίσω στις μικρότερες κατηγορίες, διαφορετικά είναι τελείως αθέμιτος ανταγωνισμός. Αμέσως μετά είναι η Σίτι.

Αν μείνει ο Κόντε είναι σχεδόν σίγουρο πως θα γίνει, γιατί η στρατηγική θα είναι αυτή. Είναι μεγάλη επένδυση για να πεις ότι θα επαναπαυτεί με το να γίνει σταθερά ομάδα 4αδας.

Not the same. Το στάδιο είναι ολοκαίνουριο και τα specs που ίσχυαν το 2006 πχ που έφτιαξε το Emirates η Arsenal, δεν έχουν καμία σχέση με τα specs τα τρέχοντα. Πριν λίγο καιρό έγινε αυτό

Το οποίο σε έναν casual fan δε λέει πολλά, αλλά όλοι οι οργανισμοί και επιχειρήσεις θα παλεύουν για καλύτερη χρηματοδότηση (δάνεια και investments) που δε θα παράγουν emissions, σε απλά λόγια. Αντίστοιχα σε επίπεδο community, όπου δουλεύουν πάρα μα πάρα πολύ με τον τοπικό κόσμo, ώστε όλη η περιοχή να αναβαθμιστεί, που σε απλά λόγια σημαίνει εύκολη και φθηνή πρόσβαση σε £££££. Αντίστοιχα είναι φταγμένο έτσι ώστε να φιλοξενεί αγώνες NFL, Rugby, box και συναυλίες (αντί να γίνονται στο Wembley πχ), πράγμα που σημαίνει πως τα έσοδα δε θα είναι μόνο στις μέρες του αγώνα. Και αν όλα αυτά γίνονται παντού ή σε αρκετά στάδια (προφανώς), μιλάμε για ένα υπερσύγχρονο στάδιο που φτιάχτηκε για όλους αυτούς τους σκοπούς και είναι βελτιστοποιημένες όλες οι παραμέτροι για να γίνονται όλα αυτά αποδοτικά.

Για τον Βενγκερ ναι, προφανώς μπορείτε να τα λέτε και έτσι είναι. Έκανε τρομερή δουλειά για να γίνει το transition, αλλά μετά δεν έγιναν σωστές επιλογές. Το πρόβλημα της Αρσεναλ είναι πως το transition έγινε ενώ είχε μάθει να κυνηγάει τίτλους, και τα λιγότερα λεφτά προς επένδυση σε συνδυασμό με κακές επιλογές την έκαναν να πέσει επίπεδο. Η Τότεναμ ευτυχώς ή δυστυχώς δεν είχε τέτοια θέματα. Κανείς δεν περίμενε να πάρει πρωτάθλημα ο Ποκετίνο, ούτε να πρωταγωνιστεί. Έτυχε, μεσω μιας φοβερής φουρνιάς και καλής δουλειάς.

Ο ιδιοκτήτης της Τότεναμ δεν έχει βάλει ούτε ένα λεπτό μετά την αγορά, μη λέτε πράγματα που δεν ξέρετε. Από όταν έγινε η αγορά μέχρι και σήμερα η ομάδα, τρέχει οργανικά και με τα έσοδα που δημιουργούνται από την επιχείρηση. Επιφυλάσσομαι, γιατί δεν είναι public εταιρεία και δεν έχω πρόχειρα άρθρα κλπ, αλλά είμαι 99.99% σίγουρος πως έτσι είναι τα πράγματα. Ούτε δάνεια από ιδιοκτήτη, ούτε ΑΜΚ ούτε τίποτα.

Τα τελευταία 15 χρόνια έχω δει Berbatov, Modric, King, Bale, Rafa, Moussa, Lloris, Kane, Sonny, Walker, Eriksen, Toby, Jan αλλά οκ, ό,τι πεις.

Ποιος είναι ο πάτος που έπιασε ρε παιδιά? Τι μανία είναι αυτή να βλέπετε την μπάλα με τέτοιο τρόπο? Και να πεις ότι μιλάγαμε για Ελλάδα, να πω εντάξει το καταλαβαίνω, αλλά μιλάμε για Αγγλία, υπάρχουν άπειρες ομάδες που έχουν χιλιάδες κόσμο να τις υποστηρίζει, για λόγους πέρα από το αν κερδίζουν.

Αρχικά είπα ότι σε αυτά τα χρόνια έδωσε τον πρώτο σκόρερ που όσο κι αν το κάνεις, το να λες ότι ο πρώτος σκόρερ πριν την Πρέμιερ (δεν θα αλλάξει ποτέ) και κατά τη διάρκεια της Πρέμιερ (πολύ δύσκολο να αλλάξει) ήταν σημαίες της Τότεναμ είναι κάτι σημαντικό για την ομάδα. Επίσης προφανώς βοηθάει στην προσπάθεια για τίτλο, φαντάσου αντί του Kane να είχαμε Lacazette ή Nketiah, πως θα μπαίναν τα γκολ? :stuck_out_tongue:

Ό,τι πιο γελοίο σε πέναλντι, τα έχουμε ξαναπεί. Το αναφέρω μόνο όταν μιλάνε για διαιτησία οι της Λίβερπουλ. Καλά έκανε κι αυτός κι ο ΤΑΑ. Fun fact για τον Κλόπ, στον τελικό η κατοχή ήταν 64-36 υπέρ της Τότεναμ, αλλά ίσως έχω εγώ το πρόβλημα που δε μ’αρέσει αυτό το ποδόσφαιρο.

Οσοι δεν κλεβουν, αυτο κανουν πανω-κατω.

Εεε ναι, αλλά μόνο εσείς γκρινιάζετε. Το είχα ξαναπεί και πιο πάνω, η Τότεναμ είναι η πιο well ran ομάδα στις μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος, και αν εφαρμοστούν κανόνες θα έχει πολύ μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα. Επειδή δε θα γίνει όμως, χαίρομαι για την ομάδα μου αλλά επιλέγω να μιλάω για την μπάλα και το πως παίζουμε, όχι να γκρινιάζω ότι η Σίτι έχει ολόκληρο κράτος από πίσω.

Τα ξαναλεμε λοιπον οταν φτασει να διεκδικησει τιτλο η ομαδα σου και οι κλεφτες ειναι οι αμεσοι αντιπαλοι της.

Περίμενε 1-2 χρονάκια να σας δείξουμε πως γίνεται κλαψιαρηδες

Ενα ακομα ραντεβου. Θα περιμενω, be there :wink:

Μια χαρα τα λεει ο νννκκκ για την Τοτεναμ κι ας υπερβαλλει λιγο.

Ειναι αθλος το οτι μπορεσε να εισχωρησει μαζι με την City στους Big 4 που κυριαρχουσαν στο αγγλικο ποδοσφαιρο την 20ετια απο το 1990 εως το 2010, και πλεον εδω και μια δεκαετια να μιλαει για Big 6 ο κοσμος οσον αφορα το αγγλικο πρωταθλημα. Και μαλιστα, εκτοπιζοντας τα τελευταια χρονια πληρως ιστορικες ομαδες οπως η Man Utd. και η Arsenal.

Η Τοτεναμ της τελευταιας δεκαετιας θα ειχε 2-3 πρωταθληματα αν δεν ειχαν ταυτοχρονα χωσει απειρα λεφτα οι Liverpool και Man City ωστε να φτιαξουν ομαδες με αρμαδες απο σουπερσταρ. Και ειναι και η πιο ατυχη ομαδα της δεκαετιας οσον αφορα το timing, αφου τις δυο χρονιες που ειχε εξαιρετικη ομαδα, επεσε πανω στο θαυμα της Λεστερ την μια χρονια το 2016 (ναι ενταξει, υπηρχε και η Αρσεναλ 1 βαθμο πιο πανω, αλλα η Τοτεναμ παρατησε τα 2 τελευταια αδιαφορα βαθμολογικα ματς), και στην αναγεννημενη Τσελσι την δευτερη, το 2017, που κατεκτησε το πρωταθλημα με 93 βαθμους.

Ειναι τουλαχιστον υπερβολικο να του λετε οτι η ομαδα του ειναι ανυπαρκτη και δεν κανει πρωταθλητισμο ή ξερω γω τι αλλο. Προφανως η Τοτεναμ ειναι σταθερα μια απο τις 3-4 καλυτερες ομαδες της Premier League την τελευταια 5ετια. Αν ειχε το marketing και την ιστορια που εχουν οι αλλες 3 που ειναι hot ονοματα αυτην την στιγμη (City, Liverpool, Chelsea) , θα πουλαγε και περισσοτερο, και θα την σεβοταν και η διαιτησια και ο κοσμος περισσοτερο (οσο τους αξιζει δηλαδη).

:joy: :joy: :joy:

Για πες, που ειναι τα γελια? Θελεις να παμε λιγες σελιδες πιο πανω που ο ομοιδεατης σου εβαλε πινακακι με τα εξοδα των ομαδων της Πρεμιερ Λιγκ για μεταγραφες, και η Λιβερπουλ ηταν δευτερη με σχεδον 1 δις λιρες, κατω μονο απο την Σιτι?

Οχι, δε θελω, δεν εχει καποιο νοημα. Επιτρεψε μου να συνεχισω να γελαω.

Μπορεις να γελας οσο θελεις οσο λες ψεματα στον εαυτο σου, it’s a free country.

Εχουμε βρει αλλωστε την δικαιολογια ηδη.

“Ναι αλλα δες το net spending, πουλησαμε τον Κουτινιο για τα μισα λεφτα απο οσα μας χρεωσε ο Βαρουφακης, αρα μια χαρα μπορουμε να ξοδευουμε 1 δις για παικτες και να μας περισσευουν και 3 δις”

Κι εσυ μπορεις να κρατας οσες ισες αποστασεις θελεις. Καποιος που αγοραζει εναν παιχτη με ουρανοκατεβατα λεφτα παιζει με τους ιδιους ορους απεναντι σε καποιον που πουλαει για να αγορασει. Κανενα προβλημα να πουμε και οτι ο γαϊδαρος πεταει. Πεταει αν το θες.

Εγώ λέω να βγείτε λίγο έξω να διασκεδάσετε γιατί η πολλή πρέμιερ βλάπτει :exclamation:

Κερνάμε κρασιά στη Γη.

1 Like

Φυσικα και παιζουν με τους ιδιους ορους οσον αφορα το αποτελεσμα της βασικης εντεκαδας που χτιζουν και οι δυο. Η Θλιβερπουλ εχει χτισει μια πανακριβη ομαδα με ενα σωρο σουπερσταρ, ξοδευοντας σχεδον 1 δις λιρες. Τα υπολοιπα ειναι δικαιολογιες που λες στον εαυτο σου για να ανυψωνεις την ομαδα σου πιο πανω απο τις αλλες του ιδιου συναφιου.

Δεν εισαι ο υπευθυνος για τα οικονομικα της Λιβερπουλ, και προσωπικα θεωρω ανθυγιεινη την σχεση που εχετε σχεδον ολοι εδω μεσα με τις ομαδες που υποστηριζετε, θα το λεω ξανα και ξανα μπας και ξυπνησει κανενας λιγακι και αποστασιοποιηθει απο την ΜΠΑΛΑ.

Δεν βλεπω σχεδον ποτε Πρεμιερ Λιγκ γιατι το ποδοσφαιρο (οπως φανηκε και χθες) ειναι 100% προβλεψιμο σε καθε φαση. Ξερω απο πριν τι ενεργεια θα κανει καθε ποδοσφαιριστης, σα να βλεπω ρομποτακια ειναι. Διασκεδαζουμε με ποτηρακι κρασι και τριγκαροντας τσουκαλαδες :smiling_imp:

@nnnkkk sorry brother βλέπω έχεις κάνει κατάθεση ψυχής αλλά έχω βγει για ποτάκι επέτρεψε μου να σου απαντήσω αύριο :stuck_out_tongue:

2 Likes

Καταλαβαίνω, οι της Αρσεναλ έχετε γενικά αργές επιστροφές

Τουλάχιστον δεν μεθάμε με 3 γκολάκια…εεε 3 ποτάκια και νομίζουμε ότι είμαστε κάποιοι και κάτι καταφέραμε.

1 Like

Πρώτον θα τα πούμε αύριο από κοντά, δεύτερον καλό Europa

5-6 μην σου πω

Και η Άρσεναλ πλέον ανοδική πορεία έχει. Από την 8η θέση και εκτός Ευρώπης (τι εκτός Ευρώπης εδώ ο Άλαρνταις έλεγε οτι μας βλέπει σαν αντιπάλους για την σωτηρία με την west brom) στην 4η θέση και πάνω από Τότεναμ και Γιουνάιντετ. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο τέλος αλλά έχω κάθε λόγο να είμαι αισιόδοξος βλέποντας την Άρσεναλ με άπειρο προπονιτή και παίχτες να το παλεύει στα ίσα.

Καλά τα λες εδώ. Αυτό λέω και εγώ πως είναι ομάδες προπονητή δεν ξέρεις πως θα ναι μετά. Η Τότεναμ με Κόντε όπως ξαναλέω έχει όλα τα φώτα να γίνει τέτοια ομάδα αλλά δεν ξέρω αν θα κάτσει ο Ιταλός αρκετά για να το πετύχει.

και εδώ συμφωνώ.

γιατί ο Κρόνκε και ο κάθε Κρόνκε πόσα βάλανε νομίζεις; Δεν λέω ότι δεν βάλανε και τίποτα αλλά έτσι λειτουργούν και οι άλλες ομάδες ή τουλάχιστον η Άρσεναλ. Γι αυτό ο Βενγκέρ εκτός από προπονητής ήταν και διαχειριστής οικονομικών και ακολουθούσε ένα συγκεκριμένο πλάνο με βάση τα έξοδα/έσοδα. Οι μόνοι που έβαλαν τρελά ποσά ήταν οι Άραβες και ο Αμπράμοβιτς γιατί έπρεπε να χτύσουν το brand και να ανέβει η ομάδα λέβελ άμεσα.

Καλοί παίχτες αλλά το θεμα δεν είναι εκει. Σχεδόν όλοι αυτοί κάνανε όνομα στην Τότεναμ ή είχαν όνομα αλλά δεν ήταν στα τοπ. Αν η Τότεναμ δεν είχε Kane και το έψαχνε για Λεβαντόφσκι υπήρχε περίπτωση να τον πάρει; Όπως και η Άρσεναλ κυνηγάς ευκαιρίες (Κουλουσέφσκι, Όντεγκαρντ) ή προσπαθείς να τους φτιάξεις εσύ (Kane, Saka, Martinelli).

Ναι αλλά ακόμα και στην Αγγλία υπάρχουν ομάδες που διαχρονικά είναι ψηλά και η μια είναι η Άρσεναλ. Την υποστηρίζω την άρσεναλ ότι και να γίνει (αν γινόμουν ομάδα για τους τίτλους θα γινόμουν τσέλσι ξέρω γω) αλλά δεν αλλάζει το γεγονός πως είναι πάτος αν δεν βγει Ευρώπη.

μωρέ ναι αλλά απ την άλλη δεν αρκεί μόνο αυτό

Δεν λέω πως δεν έχει τα δίκια του… Φυσικά και είναι άθλος που η Τότεναμ έφτασε και ξεπέρασε άλλες ομάδες αλλά μέχρι εκεί. Δεν πήρε τίποτα (λόγω και κακού timing όπως λές το γράφω και εγώ ) και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχει εκτοπίσει την Άρσεναλ. Αν εξαιρέσεις την πρόοδο της Τότεναμ που η Άρσεναλ δεν χρειαζόταν να κάνει η μόνη διαφορά είναι ένας τελικός τσου λου. Ούτε πελατειακές σχέσεις μας έχουν όπως πχ η Λιβερπουλ (μοιρασμένα τα ματς) και τα τελευταία χρόνια μια θα τερματίσουν από πάνω και μια όχι. Δεν είναι ανύπαρκτη η Τότεναμ έχει μπει πλέον με τα μπούνια στο κλάμπ των μεγάλων αλλά τίτλο δεν έχει (τουλάχιστον εμείς παίρνουμε και κάνα FA που και που :stuck_out_tongue:) Respect για την πρόοδο, το γήπεδο και όλα αλλά δεν έχεις πάρει ούτε league cup δεν πρέπει να αλλάξει αυτο;