Premier League

Φετος μονο αμα το παρεις utd και τοτεναμ που ειναι ανεκδοτα ειναι και οι 2 8αδα γιουροπα. Αστον βίλα 8αδα τσου λου.

Αυτές ειναι οι ομαδες απ την 7η και κατω ποσες ειναι σε θεση να ξεφτιλίσουν την φετινη utd? Η κρισταλ παλας πούλησε τον Ολισε στην μπαγερν ο οποιος στεκεται εξαιρετικά η οασαουνα εχει τετοιν παίχτη; Παίχτη επιπεδου Μπουεμο της μπρενφορντ έχει καμια απο αυτές πλην της σοσιεδαδ; Ακομα και η καποτε παραδοσιακή Σεβίλλη κατάθλιψη ειναι 2 χρονια τώρα. Βαλένθια το ίδιο. Και δεν εχουν και πωλήσεις. Γουεστ χαμ vs Μπρεντφορντ ειναι (κατα την προσωπικη μου άποψη) πολυ πιο διασκεδαστικο απο ένα οσασουνα χεταφε.

Η La Liga εχει θεματα εσωτερικά και διαφθοράς και οικονομικά εξου και τα κύπελλα που κάνει στην Σαουδική Αραβία. Λογικο οι αγγλοι να ειναι σε καλυτερη φάση γιατι στην premier league πεφτει τρομερο χρήμα. Tο head 2 head των πρώτων ομαδων μεταξυ τους λεει πιο πολλα για τις ομαδες τις ιδιες παρα για το ισπανικο πρωτάθλημα θεωρώ.

Μην παρεξηγηθώ ειμαι και εγω της απόψεως οτι Αγγλία και overrated πανε μαζι. Σε κανενα αλλο πρωταθλημα δεν θα θεωρούνταν παίχτης πρώτης γραμμής ο Mount πχ για να δωθουν 60 μύρια. Αυτο φαινεται και στην Ευρωπη που αρκετες φορες είναι κατώτεροι των περιστάσεων αλλα νομιζω overall η premier league ειναι μπροστα στο σύνολο της και αν ρωτας εμενα ουτε 2η δεν ειναι η ισπανια κατ εμε γιατι θεωρώ πως έχει ανέβει η Ιταλία.

Περί ορέξεως στην τελικη παντως. Υπάρχουν και περίεργοι που θα παίζει Λατσιο-Αταλαντα πχ και θα κάτσουν να δουν Λαμία με Βόλο

2 Likes

Ισχύει πως και ο Κλοπ παρέλαβε μια ομάδα χρέπι και την ανέστησε σε κάθε επίπεδο. Τον θεωρώ γενικα ιδιοφυία και τον πάω με χίλια, η ειδοποιός διαφορά με τον Αρτέτα όμως είναι πως ο Κλοπ είχε ήδη κάνει το “αγροτικό” του στην Mainz για 5-6 χρόνια, είχε ανδρωθεί και είχε κάνει ήδη θαύματα με την Dortmund και ήρθε στη Λίβερπουλ έχοντας τελειοποιήσει τη φιλοσοφία του. Ο Αρτέτα μπήκε με την μία στα βαθιά (και πολύ νέος) και έπρεπε, μεταξύ των θεμάτων που έπρεπε να λύσει εντός Άρσεναλ, να καταφέρει να ανακαλύψει και να εξελίξει και την δική του προσωπικότητα σαν προπονητής. Κάτι που άρχισε να καταφέρνει περίπου από τα μισά της θητείας του, ενώ έχει πολύ πολύ δρόμο ακόμα για να φτάσει σε ένα επίπεδο όπου θα βγάζει χαρακτήρα και θα έχει εδραιωμένη φιλοσοφία.

Κατά τ’άλλα στο δίλημμα Premier vs La Liga, τάσσομαι αναφανδόν με συνοπαδό @osfp7.

2 Likes

Για την Ιστορία και μόνο (καλά τα λες γενικά)

2 Likes

Με Καρλ Μπαρκς μεγάλωσα αδερφε.

Τότε θα έπρεπε να ξέρεις! :stuck_out_tongue:

Να πω και για τα περί συγκρίσεων που γράφτηκαν.

Για μένα δεν πρέπει να υποτιμούνται ούτε το αγγλικό ούτε το ισπανικό πρωτάθλημα. Συνολικά, αν τα εξετάσουμε και από πλευράς ποιότητας ομάδων και ανταγωνιστικότητας, παραμένουν τα δύο κορυφαία της Ευρώπης. Διαφωνώ σίγουρα δηλαδή με την τοποθέτηση (δεν θυμάμαι από ποιον) ότι το ιταλικό είναι πιο δυνατό από το ισπανικό. Ό,τι και να κάνουν ομάδες όπως Ίντερ, Νάπολι, Αταλάντα, με Γιουβέντους και Μίλαν κατώτερες του ιστορικού τους μεγέθους η Serie A “χάνει” αρκετά.

Στο ευρωπαϊκό πεδίο, που όντως παίζει σημαντικό ρόλο στη συνολική αποτίμηση (αν και δεν είναι το μοναδικό κριτήριο), πιστεύω ότι και το αγγλικό και το ισπανικό θα έχουν δικές τους ομάδες νικήτριες σε φετινές διοργανώσεις:

Στο Conference εξακολουθώ να θεωρώ την Τσέλσι το μεγάλο φαβορί, αν και όχι τόσο αδιαφιλονίκητο όσο φαινόταν κάποιους μήνες πριν, καθώς είναι αρκετά πεσμένη μέσα στο 2025. Και επειδή φαίνεται πολύ πιθανό ο τελικός να είναι με την Μπέτις, μια ομάδα ποιοτική - από τις λίγες στη διοργάνωση - και που θα το διεκδικήσει με αυτοπεποίθηση (“τους έχουμε ρε, Ισπανοί είμαστε!”), δίνω και σ’ αυτή σοβαρές πιθανότητες.

Στο Europa προσωπικά βλέπω την Μπιλμπάο, και επειδή είναι εξαιρετική ομάδα - ανώτερη των Γιουνάιτεντ και Τότεναμ - και επειδή έχει μέγα κίνητρο, έχοντας και τον τελικό στην έδρα της. Σίγουρα πάντως δεν ξεγράφω τις αγγλικές (ειδικά τη Γιουνάιτεντ, λόγω μεγέθους), ενώ δεν θα μου προκαλούσε έκπληξη και αν τους τη χάλαγε ολωνών καμιά Άιντραχτ.

Στο CL δεν βλέπω να το παίρνει αγγλική (σόρι αλλά δεν θεωρώ ικανές ή έτοιμες για κάτι τέτοιο τις Άρσεναλ και Βίλα), από την άλλη οι ισπανικές είναι σίγουρα μέσα στα φαβορί (η μεν Μπαρτσελόνα επειδή είναι απλά η καλύτερη ομάδα, η δε Ρεάλ …επειδή είναι η Ρεάλ και ας το αφήσουμε εκεί), αλλά φέτος δίνω πιο σοβαρές πιθανότητες και σε άλλες ομάδες, π.χ. στην Παρί (όπου δυστυχώς τους έκανε ανθρώπους ο Λουίς Ενρίκε απ’ ό,τι φαίνεται) ή γιατί όχι στην Μπάγερν, που ως γνωστόν είναι φαβορί υπό (σχεδόν) οποιεσδήποτε συνθήκες.

2 Likes

Εγω είπα για την Ιταλία. Τα κριτήρια μου κυριως είναι υποκειμενικά βεβαία γιατι προτιμώ να δω μια Τορίνο και μια Κόμο. Ισπανια αμα κατσω να δω λογω στοιχήματος 4/5 ματς βαριέμαι την ζωη μου. Το βιγιαρεαλ ρεαλ απόλαυσα μονο τον τελευταίο καιρό απ τα 4-5 ματς που χαζεψα

Απο τόσους παιχταράδες πως κατέληξε να παίζει με μαντουεκε η τσελσι…

Α ναι, εσύ το έγραψες.

Κοίτα η Serie A είναι μεν σίγουρα σε καλύτερο σημείο απ’ ό,τι κάποια χρόνια πριν, που η κατάσταση ήταν πραγματικά θλιβερή (ουσιαστικά μόνο Γιουβέντους υπήρχε), αλλά κατά τη γνώμη μου έχει δρόμο ακόμα μέχρι να επιστρέψει σε ένα συνολικό επίπεδο όπου θα μπορούμε να πούμε ότι είναι πρωτάθλημα εφάμιλλο της Premier League και της La Liga.

Ισως είναι και ετσι. Παντως εγω για να το κλείσω βλεπω την λα λίγκα σε πτωτική πορεία στο σύνολο της τα τελευταία χρόνια

https://x.com/scousericey/status/1908961548871102609

Είναι αλήθεια, δε δίνουν κόκκινες όταν παίζει η Λίβερπουλ, τι να κάνουμε

Το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ ΒΕΡΤΖΙΛ ΦΑΝ ΝΤΑΗΚ ενημερώνει πως το δεύτερο γκολ με τη West Ham δεν έπρεπε να μετρήσει ποτέ και ο ΒΕΡΤΖΙΛ ΦΑΝ ΝΤΑΗΚ θα έπρεπε να είχε αποβληθεί με κόκκινη κάρτα. Ανριαθλητικό σπρώξιμο στον ανυποψίαστο αντίπαλο με το οποίο αποκόμισε απόλυτο πλεονέκτημα. Άσε που δε θα έπρεπε να παίζει λόγω της κόκκινης κάρτας από την προηγούμενη αγωνιστική και τη φονική αγκωνιά που έριξε σε αντίπαλο, αλλά εντάξει, αυτό το προσπερνάμε.

Ένα απλό ναι ή όχι, έπρεπε να φάει κόκκινη για την αγκωνιά της προηγούμενης αγωνιστικής? Τι πιστεύεις?

Εννοείται, μπήκε και στο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ ΒΕΡΤΖΙΛ ΦΑΝ ΝΤΑΗΚ. Δε θα έπρεπε καν να παίζει χτες.

Τέλεια, άρα δε χρειάζεται να ειρωνεύεσε ότι έσπρωξε ο Βαν Ντάικ στο κόρνερ, αυτά γίνονται και δεν δίνονται (όπως είχε σπρώξει κι ο Γκάμπριελ τον Ρομέρο) . Αγκωνιές όμως παιχνίδι παρά παιχνίδι πρέπει να τιμωρούνται.

Δεν είναι κακό να παραδεχτείς ότι ο Βαν Ντάικ από την πολύ φάπα έχει γίνει βρώμικος (γιατί δεν ήταν βρώμικος)

Έχει γίνει πιο βρόμικος και από τον Σέρχιο Ράμος, τον Πάολο Μοντέρο και τον Μπιλ Λαϊμπίρ μαζί από την πολλή φάπα, ναι.

Για πες τώρα, τι θέλεις να κάνουν Άρσεναλ και Λίβερπουλ την αγωνιστική που έρχεται;

Ο Σέρχιο Ράμος κι αν έχει φάει φάπες από Καταλανούς :stuck_out_tongue: Δεν ξέρω γιατί έχει γίνει βρώμικος, αλλά έχει γίνει, δεν είναι κακό να το παραδεχτείς σου ξαναλέω.

Α δεν ξέρω, τις επόμενες δυο βδομάδες μόνο χόκει, κρίκετ και Metallica για μένα, ούτε Τοτεναμάρα δε θα δω φαντάσου :stuck_out_tongue:

1 Like

Τι κρικετ ρε μπρo…

Απτο να βλέπω Τοτεναμ καλύτερα :stuck_out_tongue:

2 Likes

Πρωτη φoρα φετoς ειδα και δεν θα ξαναδω στην ζωη μoυ

Εχεις καταλαβει σε ποιο ματς ειναι πολυ πιθανο να τελειωσει μαθηματικα το πρωταθλημα η’ οχι :stuck_out_tongue:;

1 Like