Σόρι μαν αλλά αυτή η απάντηση δε με καλύπτει. Δηλαδή μ’ αυτή τη λογική και οι Σκολάρι και οι Χίντινκ ήταν διαχειριστές και απλά εφάρμοσαν το σύστημα του Μουρίνιο;
Ο Σκολάρι δεν την πάλεψε επειδή είχε συνηθίσει στην καλοπέραση και την μη καθημερινή τριβή των εθνικών ομάδων.
Κοίτα, εν ολίγοις εγώ αναφέρομαι στην προσωπικότητα του καθενός. Γκραντ και Ντι Ματέο δεν έχουν την τεράστια προσωπικότα των υπολοίπων. Και αυτό τους καθιστά υπηρεσιακούς. Δεν ξέρω πως να στο πω αλλιώς, πιο πριν εξήγησα πως το ορίζω.
Εντάξει, αυτό το κατάλαβα ήδη. Αλλά έχω το εξής αντεπιχείρημα: ο Ντι Ματέο παρέλαβε απ’ τον Βίλας Μπόας μια ομάδα σχεδόν διαλυμένη, που έτρωγε πέντε γκολ στην έδρα της από την Άρσεναλ, μια ομάδα χωρίς ξεκάθαρο χαρακτήρα μέσα στο γήπεδο, χωρίς ψυχολογία, με στραβωμένους παίκτες και που είχε αρχίσει να χάνει την παραδοσιακή βρετανική της ταυτότητα ως προς τον τρόπο παιχνιδιού. Για τον Αμπράμοβιτς, χαίρω πολύ, προφανώς και ήταν μια λύση ανάγκης και υπηρεσιακός προπονητής, το έγραψα κι εγώ αλλού. Τί έκανε όμως στην πράξη: ξανάδωσε στην ομάδα ψυχολογία και πνεύμα νικητή, επανέφερε το σκληροτράχηλο βρετανικό στυλ, ανέστησε παίκτες που θεωρούνταν καμένα χαρτιά όπως ο Λάμπαρντ και ο Κόουλ και μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα δημιούργησε ένα σύνολο αχτύπητο σε Αγγλία και Ευρώπη, που κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ και το FA Cup. Δεν ξέρω. Εμένα μου φαίνεται ότι θέλει να έχεις και προσωπικότητα για να τα πετύχεις αυτά.
Aυτό στο οποίο εστιάζω περισσότερο είναι ότι και που είχε τον καημένο τον Ντι Ματέο, ΟΤΙ και να κανε, πιστεύω αργά ή γρήγορα θα στρέφονταν στον Γκουαρντιόλα (px)
Εγώ τον στήριζα τον Ντι Ματέο (χωρίς να μαι οπαδός της Τσέλσι), μου άρεσε.
Πάντως θα θελα πολύ να δω τον Γκουαρντιόλα. Ισως πάει στην Βραζιλια τώρα λένε.
Αυτό είναι πρόβλημα του Αμπράμοβιτς όμως και της βλακώδους νοοτροπίας του στο θέμα του προπονητή, και δε σημαίνει ότι είναι σωστό να θεωρείται “λίγος” ο Ντι Ματέο ή δεν ξέρω κι εγώ τί άλλο.
Τέλος πάντων.
Πάντως απ’ το να φέρει ο Ρώσος τον Γκουαρντιόλα (μπρρρρρρ) προτιμώ ακόμα και κάποιον εκ των Βίλας Μπόας - Αντσελότι (μα την Παναγία).
Μερικα προσωπικα σχολια για τις εξελιξεις στη 2η αγαπη μου, την Τσελσι:
- Κακώς εφυγε ο Ντι Ματεο.
Πρωτον, ο σχεδον-αποκλεισμος απο το Τσ. Λιγκ.ειναι τελειως ανωδυνος
Το σηκωσαμε περσι και ειναι αδυνατον να το ξανασηκωναμε 2η σερι χρονια, επομενως ποια η διαφορα του να αποκλειστουμε απο την 1η ή τη 2η φαση του Τσ. Λιγκ;
Εγω παλι λεω πως καλως μας ηρθε ο αποκλεισμος για να δωθει περισσοτερο βαρος στις εγχωριες διοργανωσεις και να παρουν ανασες οι παικτες για την επομενη σεζον.
Δευτερον, η ομαδα στεκεται αξιοπρεπεστατα στην Πρεμιερ Λιγκ. Σε 12 αγωνες εχει 2 ηττες και παραλληλα το καινουριο κεντρο (Αζαρ-Οσκαρ-Ματα) και η καινουρια αμυνα (Λουιζ-Κειχιλ) παιρνουν παιχνιδια.
Τριτον, για μενα η ομαδα εχει ξεκαθαρο αγωνιστικο πλανο, με τον Ντι Ματεο.
Ξεκιναμε, απο το να κρατησουμε το 0 πισω και βλεπουμε τι θα παρουμε μπροστα.
Περσι ηταν πιο ξεκαθαρο αλλα φετος με τις ποιοτικοτατες προσθηκες του κεντρου, εχει ελαφρως μειωθει η αμυντικη προσηλωση.
Για μενα η Τσελσι ειναι η ομαδα των επομενων χρονων.
- Αναμενομενη η απολυση του
Ο Ρομαν, εχει ηδη αποδειξει πως δεν τον ενδιαφερει η στηριξη κανενος προπονητη γιατι θεωρει πως τα λεφτα του, ειναι ανωτερα απο οποιοδηποτε κοουτς. Το ειδαμε αρκετες φορες στο παρελθον και ειμαι σιγουρος πως θα συνεχιστει ετσι το εργο.
Να πω την αληθεια, ετσι ακριβως οπως το σκεφτεται ειναι.
- Προσφορα Αμπραμοβιτς στην Τελσι
Συμφωνω με Γρακχο, περι αξιας της Τσελσι προ-Αμπραμοβιτς , διαφωνω ομως στο μεγεθος της αξιας που της δινει.
Απο το '94-'45 που παρακολουθω την ομαδα, οντως ηταν μεταξυ 4αδας-8αδας του πρωταθληματος ΑΛΛΑ ως εκει. Ομαδα επιπεδου Τοτεναμ ειχαμε, και χρειαστηκε να ερθουν τα ρουβλια του Αμπραμοβιτς για να πρωταγωνιστησουμε, να παρουμε πρωταθληματα, να ειμαστε σταθεροι στο Τσ. Λιγκ και να εχουμε ως δεδομενο την προκριση στα προημιτελικα.
Καλος, χρυσος ο καθε παικτης-προπονητης αλλα τον Αμπραμοβιτς πρεπει να τον προσεχουμε σαν τα ματια μας και να του συγχωρουμε την ξεροκεφαλια του.
Συμφωνω μαζι σου. Η τελευταια προταση ηταν η μοναδικη που με ξενισε απ’το αρθρο. Βασικα τον Ρανιερι τον θεωρω σιγουρα καλυτερο απο Σκολαρι (το ανεκδοτο της προπονητικης) και Αντσελοτι, ο Αντσελοτι ειναι απ’τους πιο αδιαφορους “μεγαλους” προπονητες που υπαρχουν. Ο Ντι Ματεο εδωσε θετικα δειγματα οποτε δεν υπαρχει λογος θαψιματος.
Ο Ρωσος εχει ψηθει για Γκουαρντιολα μονο και μονο λογω hype. Δεν τον κοβω για βλακα ομως τον Πεπε για να παει γιατι η σχεση του με το Αγγλικο ποδοσφαιρο ειναι οσο η δικια μου με το κρικετ, πιστευω οτι ειτε θα ξοδεψει 100 μυρια ειτε θα φαει μποτα χωρις να πετυχει κατι.
Ο Μέταλ Λοζ τα λέει καλά και σωστά όπως (σχεδόν) πάντα.
Ο Νοβίτσκι πάλι καλά το πήγαινε αλλά στο τέλος το γάμησε. :?
Σιγά μην του κατεβάσουμε και τα παντελόνια και του πούμε “bitchslap me master”!
γουσταρβ με τρελα να κερδισει η Τσελσι. οδο για το κειμενο του Καισαρη ξερει πολυ ποδοσφαιρο και το τελευταιο σχολιο ειναι καθαρα για να προκαλεσει…
Σόρι αλλά αυτό για την άμυνα από πού προκύπτει; Φέτος η Τσέλσι τρώει γκολ σχεδόν σε κάθε ματς με χαρακτηριστική ευκολία και αν δεν ήταν τόσο παραγωγική μπροστά, ούτε τα μισά παιχνίδια δεν θα είχε πάρει, ειδικά απ’ τη στιγμή που πίσω τρώει περισσότερα από ένα.
Τσέλσι και Σίτυ πιστεύω ότι συμφωνούμε όσοι το είδαμε ότι και μέχρι αύριο να παίζανε τα δίχτυα δεν θα κουνιόντουσαν ποτέ. Πραγματικά πολύ κακό ματς.
βασικα πολυ συγχρονο το ματς. αυτο το τρισκαταρατο πραμα της κατοχης μπαλας που δε θα καταλαβω ποτε… 90 λεπτα το ιδιο. Σεντερ μπακ στον αμυντικο χαφ.Το χαφ παλι στο μπακ. Το μπακ στον εκαστοτε ακραιο.Ο ακραιος στο επιθετικο χαφ.Χαφ πισω στον ακραιο.Ο ακραιος παει να κανει οτι βγαζει σεντρα. α) την κανει και παει στα πουλια β) επιστρεφει στον χαφ.Ο χαφ στα μπακ. Επαναλαβατε.
Αν ισχύει αυτό που λέει ο Private Jocker (δεν είδα το ματς), ν’ ανοίξει τώρα η γης να με καταπιεί - οι αντικαταλανικές μου κατάρες μου γύρισαν μπούμερανγκ.
Ο Λεβιάθαν έχει απόλυτο δίκιο για τη φετινή άμυνα (την ποιά; λολ) της Τσέλσι.
Δεν καταλαβα το ερωτημα σου και πως κολλαει με το κομματι του κειμενου μου, που εχεις υπογραμμισει.
Περσι κατεβαιναμε με απολυτως αμυντικη κατευθυνση ενω φετος, με την ποιοτικη αναβαθμιση του κεντρου, εχει υποχωρησει η αμυντικη μας προσηλωση.
Ακομα και εφετος ομως, στο πλανο του Ντι Ματεο, πιστευω πως ηταν ως πρωταρχικος στοχος να μη φαμε γκολ. Αυτο ειναι ασχετο, με τον αν ο στοχος επιτυγχανεται ή οχι.
Στα του Μπαρτσελονικου-τροπου παιχιδιου, οντως προκαλει αυπνιες αν δεν παιζεται απο εναν Τσαβι, εναν Μεσι και εναν Ινιεστα!
Για τη δε αποτελεσματικοτητα του, οντως ειναι τελειως αναποτελεσματικο αν δεν παιζεται απο εναν Τσαβι, εναν Μεσι και εναν Ινιεστα!
Αρα, δε φταει το συστημα αλλα αυτοι που το εφαρμοζουν.
Δέχομαι ότι φέτος παίκτες σαν τον Αζάρ και τον Μάτα σου παίρνουν παιχνίδια αλλά όχι να λες ότι σου παίρνει και παιχνίδια η άμυνα, σ’ αυτό αναφερόμουν (προφανώς).
Καλά, για τον τρόπο παιχνιδιού που λάνσαρε η Μπαρτσελόνα τα 'χουμε διαβάσει/γράψει άπειρες φορές…
Γουεστ Χαμ-Τσελσι 3-1!!!Βλεπω τον Ραφα να χαιρεταει προωρα:bye:
3-4 στο 35 το Ρεντινγκ-Γιουναητεντ.Γελαει ο κοσμος με τις αμυνες.
Με 3 ανατροπες μεχρι στιγμης!!!Απιστευτο παιχνιδι
Μπηκε και 5ο,αλλα δεν το μετρησε,δεν ειδαν οτι περασε τη γραμμη ουτε ο διαιτητης ουτε ο εποπτης.