Premier League

Πάντως απ’ τα 9 γκολ, 3 ήταν πέναλτι. 2 για μας κι άλλο ένα γι’ αυτούς.
Οπότε τα “κανονικά” γκολ ήταν “μόνο” 6. :razz:

Ρε τι ματσαρα γινεται στο villa park;;;

απολαύστε κριτική ποδοσφαιρική σκέψη, από τον πρόεδρο των οργανωμένων της Τσέλσι: “I am gobsmacked. Chelsea pulled the rug from under Roberto Di Matteo, which was just ludicrous. Now they have got in someone of Benitez’s calibre, who is a poor manager. Nobody has wanted to employ him for two years. What does that tell you? In England he won two things, both on penalties. Di Matteo did that in 20-odd games, it didn’t take four years. Benitez has a propensity for zonal marking, which doesn’t work in the Premier League. He is the wrong choice for Chelsea and the fans do not want him.”

Τελικά μπορώ να αναγνωρίσω ένα πράγμα στον Αμπράμοβιτς: έχει αίσθηση του χιούμορ. Μόνο έτσι εξηγείται η έμπνευσή του να φέρει για προπονητή έναν από τους πιο μισητούς τύπους για τον κόσμο της ομάδας.

Θα πέσει γέλιο, το μόνο σίγουρο.

Με βοηθό τον πιο βλάκα παίκτη που φόρεσε τη φανέλα μας μετά τον Κβάρμε. Ζέντεν κύριοι…να τους χαίρεστε…

Για να μαθεις να τον αναφερεις και να μου τον θυμιζεις …και δε σεβομαι ουτε την ηλικια σου. :stuck_out_tongue:

Ο Ζεντεν ηταν βασικος το 07 με τη Μιλαν, με το Μπενιτεθ να θυμαται τον Κραουτς γυρω στο 80.

Για την Τσέλσι ο Τζόλα θα ταίριαζε. Που δε ξέρω τι κάνει τώρα.
Εννοείται Χίντιγκ που δεν γυρνάει τώρα αφού κολυμπάει στα λεφτά των Ρώσων εκεί πάνω.

Τώρα για Μπενίτεθ, ακόμη και το κεφάλαιο Λίβερπουλ που έχει γραφτεί με τόσες σελίδες και πάλι δεν μπορείς να κατασταλάξεις κάπου. Κούρασε κόσμο και κουράστηκε από το περιβάλλον. Εδωσε και πήρε. Είναι αμφίδρομο. Πήρε τον απίστευτο παικταρά Χάβι Αλόνσο και τον Τόρες στα καλύτερά του, αλλά και κάτι Χοσέμιδες, Ακουιλάνι (20 εκατομμύρια κιόλας), Φαμπιο Αουρέλιο κλπ κλπ.
Γελοιοποιούνταν κάθε χρόνο πέρα από την χρονιά που πήγε πράγματι να διεκδικήσει πρωτάθλημα, αλλά πήρε και Τσάμπιος Λιγκ (οκ και ένα Κύπελλο Αγγλίας).

Στην Ιντερ πήγε να την αλλάξει ΑΜΕΣΩΣ και να βάλει το δικό του στυλ. Οι παίκτες τραυματίζονταν συνέχεια και δεν μπορούσαν οι νεότεροι να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις αμέσως. Δεν αποκλείεται και τώρα να θέλει να αλλάξει τα πράγματα και να βάλει την δική του σφραγίδα. Αλλά ξέρει ότι είναι υπηρεσιακός, δεν νομίζω να θέλει να ρισκάρει. Επειτα υπάρχουν ισχυρές προσωπικότητες που απέλυσαν τον Μπόας επειδή ήθελε να αλλάξει το στυλ της ομάδας.

Ο μέγιστος σαν παίκτης Τζιανφράνκο (αν και δεν έχω ιδέα τί μπορεί να κάνει σαν προπονητής) απ’ όσο ξέρω είναι στη Γουότφορντ.

Ο Χίντινκ θα ήταν το απόλυτο όνειρο, αλλά ούτε γω το κόβω δυστυχώς.

Ο Μπενίτεθ δε θα καταφέρει τίποτα. Ποτέ προπονητής που είχε απέναντί του τον κόσμο δεν κατάφερε τίποτα. Ό,τι και να κάνει, δεν μπορεί να πετύχει καλό κλίμα στην ομάδα και το σύλλογο γενικότερα. Η μόνη ελπίδα που θα είχε να χτίσει κάτι καλό και στο τέλος να κερδίσει και τον κόσμο θα ήταν να έχει το χρόνο με το μέρος του, αλλά με Αμπράμοβιτς this is not an option. :roll:

Τέλος πάντων, ας βγει η χρονιά όπως-όπως και όλοι οι Τσελσάδες σταυρώνουμε τα δάχτυλά μας να πει του χρόνου το “ναι” ο Ζοζέ και να γυρίσει…
Πρέπει να το χω ξαναπεί, αλλά τη μπάλα που παίξαμε με Μουρίνιο δεν την παίξαμε ποτέ μέχρι τότε και ποτέ έκτοτε. Ούτε την περίοδο '97-'00 που ο προσανατολισμός ήταν φουλ επιθετικός και είχαμε στην ομάδα Τζόλα, Φλο, Ντι Ματέο και Πογέτ.

Γενικά πάντως, ο Μπενίτεθ νομίζω πως δεν είναι ο προπονητής που θα παίξει το σύστημα του άλλου ή οτιδήποτε. Θέλει να βάλει την σφραγίδα του στην ομάδα και αυτό απαιτεί χρόνο (συνήθως). Και εδώ δεν ξέρω κατά πόσον θα του δωθεί τέτοιος.

Αλλά το πρόβλημα το μεγάλο είναι η εξέδρα που θα είναι πολύ σκληρή νομίζω μαζί του.
Αν και για μένα δεν υπάρχει προπονητής Ντι Ματέο (ακόμα τουλάχιστον), κατάφερε να κάνει κάτι που δεν θα σβήσει εύκολα από το μυαλό των οπαδών της Τσέλσι και πλέον ο Μπενίτεθ έχει να διαχειριστεί μια πολύ δύσκολη διάδοχη κατάσταση. Για μένα ατυχής επιλογή Αμπράμοβιτς.

Επίσης έχει ένα ωραίο στοιχηματάκι να κερδίσει ο Μπενίτεθ.Φερνάντο Τόρες. Αν το κερδίσει, πιθανόν να κερδίσει πολλά παραπάνω.

Αν δεν υπήρχε η μεταγραφή του Κάρολ, άνετα θα ήταν η πιο γελοία μεταγραφή παίκτη στη Λίβερπουλ… Aκόμα πρέπει να γλεντάνε στη Ρόμα…

H μεταγραφη Καρολ ηταν το ανεκδοτο της 10ετιας. Οταν δωσανε 20 για Ακουιλανι ειπα “πολλα, απλα καλος παιχτης”, οταν δωσανε τα 30 για Καρολ ημουν “DAFUQ???”.

Πολυ καλο αρθρακι για Μπενιτεθ: http://www.contra.gr/Columns/CaesarSalad/myrwdias-asxetos-alla-me-champions-league.2023774.html

Eχει καποια ριζα η αντιπαθεια των οπαδων της Τσελσι προς Μπενιτεθ??

Ο ίδιος την έχει προκαλέσει. Όταν ήταν στη Λίβερπουλ είχε κάνει αρκετά προκλητικά σχόλια εναντίον των ίδιων των οπαδών της Τσέλσι, με κυριότερο μια φορά που μας κορόιδευε για τα σημαιάκια που κουνάμε στους ευρωπαϊκούς αγώνες, κάτι έλεγε ότι “οι δικοί μας δε χρειάζονται τέτοια καραγκιοζιλίκια για να κάνουν καλή εξέδρα” κτλ. Φυσικά αυτό έχει να κάνει εν πολλοίς με το γεγονός ότι όταν ο Μπενίτεθ ήταν στη Λίβερπουλ έπαιζε 4-5 κρίσιμους αγώνες τη σεζόν εναντίον μας. Πρωτάθλημα, Τσάμπιονς Λιγκ, Κύπελλο, Λιγκ Καπ, παντού, τα θυμάστε. Για κάποια χρόνια είχε δημιουργηθεί μεγάλη κόντρα. Είναι και λίγο λογικό νομίζω να ήθελε να πει και κάτι παραπάνω.

Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι στο Στάμφορντ Μπριτζ είναι ανεπιθύμητος και ό,τι και να κάνει δε θα γίνει αγαπητός στον κόσμο. Βασικά, δεν προλαβαίνει να το πετύχει αυτό.

Πέραν αυτού, εγώ τον θεωρώ πολύ καλό προπονητή και γενικά συμφωνώ με τον αρθρογράφο (αν και σε κάποια σημεία είναι ίσως κάπως υπερβολικός στην προσπάθειά του να τον υπερασπιστεί). Ουσιαστικά η μόνη πραγματική αποτυχία του ήταν στην Ίντερ, ισχύει αυτό. Και βέβαια δεν ξεχνώ τα δύο πρωταθλήματα και το Ουέφα που έφερε στη Βαλενθιάρα.

Αλλά σε μας θα αποτύχει. Δυστυχώς γι’ αυτόν.

Φεύγει ο Λάμπαρντ λέει το καλοκαίρι. Για Αμερική τον κόβω.

Και ο Κόουλ επίσης. Να δω τί θα χει απομείνει του χρόνου από την περσινή ομάδα που κατάκτησε την κορυφή. Μιλάμε για αποδεκατισμό γαμώτο. :frowning:

Btw, ξέχασα να σχολιάσω στο άρθρο που πόσταρε ο Μέταλ Λοζ την τελευταία φράση που για μένα είναι φάουλ. Ουσιαστικά χαρακτηρίζει κακούς προπονητές τον Ρανιέρι και τον Ντι Ματέο. Για τον Ρανιέρι δεν το σχολιάζω καν. Αλλά ρε πούστη μου μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τί κάνει τον Ντι Ματέο κακό προπονητή; ΟΚ παρά τη δική μου λατρεία προς το πρόσωπό του για λόγους οπαδικούς δε θα έφτανα στο σημείο να τον χαρακτηρίσω ακριβώς “κορυφαίο προπονητή”. Αλλά κακός; Γιατί; Επειδή εκτός αυτών των μηνών στην Τσέλσι δεν έχει να επιδείξει κάτι το σπουδαίο; Ή μήπως επειδή η ομάδα έκανε τον τελευταίο μήνα κοιλιά με κάμποσα στραβοπατήματα; Αν ισχύει το δεύτερο όμως τί πρέπει να πούμε για τον Αντσελότι, που πρόπερσι μ’ αυτόν προπονητή η κατρακύλα της Τσέλσι δεν είχε τέλος;
Αλλά ξέχασα, αυτός έχει πάρει δυο ΤσουΛου με τη Μίλαν οπότε είναι στο απυρόβλητο, ε;

Απλά ο Ματέο είναι διαχειριστής περισσότερο παρά προπονητής.

Και ξαναρωτάω: από πού ακριβώς προκύπτει κάτι τέτοιο;

Αυτή την εικόνα βγάζει περισσότερο. Ηξερε την ομάδα και μπορούσε να δει τι μπορεί να κάνει κάθε παίκτης, χωρίς να αλλάξει κάτι δραματικά.
Να μην πούμε για την προσωπικότητα. Εγώ τον πήγαινα και τον θεωρώ μεγάλο μάγκα αλλά όπως και ο Γραντ, δεν μου γεμίζουν το μάτι. Πάντα μου έβγαζαν την εικόνα του υπηρεσιακού, ότι έχουν ημερομηνία λήξης ότι και να κάνουν.
Η διαφορά τους με Μπόας, Αντσελότιδες και προφανώς Μουρίνιο κλπ είναι ότι δεν θα τολμούσαν να αλλάξουν κάτι. Πατάνε σε τακτικές και συστήματα των προηγούμενων, ξέρουν ότι θα φύγουν κάποια στιγμή και κάνουν τα πάντα να μην ρισκάρουν.

Ακόμα κι αν διαχειρίστηκε όμως μια κατάσταση πέρυσι, φέτος δεν προσπάθησε να δείξει κάτι άλλο? Μου φαίνεται πως ο ΝτιΜατέο πρέπει να κριθεί αφού δουλέψει και σε άλλες ομάδες.

Κάνεις μπαμ ότι είσαι προκατειλημένος (“δε μου γεμίζει το μάτι”, “βγάζει την εικόνα ότι…”), αλλά συνεχίζω: σε ποιανού τα συστήματα και τις τακτικές πάτησε ο Ντι Ματέο;

Του Βίλας Μπόας;

Οπως και ο Γκουαρντιόλα :wink:

Eίμαι με την έννοια ότι ξέρουμε την τακτική του Αμπράμοβιτς τόσο καιρό. Θα παίρνει τέτοιους τεχνικούς που ξέρουν την ομάδα (αδού την είχαν υπηρετήσει από άλλο πόσο, ο Γκραντ δεν ήταν προπονητής νομίζω έτσι;) και αυτοί κάνουν τα απολύτως απαραίτητα.
Η Τσέλσι από Μουρίνιο βασίζεται στο 4-3-3, ο Αντσελότι εφάρμοζε που και που το 4-4-2 αλλά και πάλι συνολικά στηρίζεται σε 5-6 σταθερές κολώνες - παίκτες.
Ο Μπόας πήγε να αλλάξει γρήγορα τα πράγματα και δεν τα κατάφερε, τον έδιωξαν παίκτες και ο Ρώσος.