Ακούω αυτόν το δίσκο εδώ και ένα δίμηνο…
Τώρα που τον έχω σε cd μπορώ να πώ 2 λόγια!

Να τονίσω πρωτίστως ότι έιμαι οπαδός των Γερμανών από τις αρχές του 1998 που κυκλοφόρησε το ντεμπούτο τους!
Τους έχω παρακολουθήσει στενά, αν και κατά περιόδους δεν ήμουν ευχαριστημένος μαζί τους…
Λατρεύω το πρώτο τους album Primal Fear (1998 ) και το [COLOR=“Indigo”]Devil’s Ground /COLOR, θεωρώ πολύ αξιόλογο το [COLOR=“Indigo”]Black Sun /COLOR, συμπαθητικά τα Nuclear Fire (2001) και Jaws Of Death (1999) και τρελή απογοήτευση το τελευταίο τους Seven Seals (2005)!
Αυτή την στροφή που επιχείρησαν το 2005 την θεώρησα πολύ αποτυχημένη και συνθετικά ανέμπνευστη! :thumbdown:
Ειδικά ύστερα από τον καταιγιστικό “Devil’s Ground” περίμενα ανάλογη συνέχεια!
Ευτυχώς όμως η παρέα του Ralf Scheepers, στον καινούργιο δίσκο με εκπλήσσει πολύ ευχάριστα! :yahoo:

Κάνανε κατι απλό!
Συνεχίσανε την προσπάθεια του προηγούμενου album πειραματιζόμενοι με νέο ήχο, αυτή τη φορά όμως δώσανε μεγάλη βάση στις συνθέσεις και το αποτέλεσμα τους δικαιώνει! :yes:
Μου θυμίσανε τους Nocturnal Rites, που ο δίσκος της “αλλαγής”, το “Afterlife” (2000) ήταν αποτυχημένος, αλλά οι επόμενοι ήταν απείρως καλύτεροι και ιδιαίτερα φρέσκοι!
Η παραγωγή είναι απόλυτα συμπαγής και διαθέτει τον σωστό ήχο!
Πολλά από τα τραγούδια δεν πιστεύεις ότι είναι δικά τους!
Κρατάνε εν μέρει τον τευτονικό ήχο στις κιθάρες, στα solos και σε πολλά riffs, αλλά σε πολλά άλλα, υπάρχουν ορχηστρικά μέρη, γυναικεία φωνητικά (φοβερό το ντουέτο με την Simone των Epica!) και γενικότερα εξευγενισμένος ήχος!

Η εναλλαγή αυτών των 2 διαφορετικών κόσμων, δημιουργεί ένα πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα! :thumbup:
Όλα τα τραγούδια έχουν κάτι το διαφορετικό να προσφέρουν!
Το priest-ικό “Sign Of Fear”, το πιασάρικο “Face The Emptiness”, η ευρηματική μπαλλάντα “Fighting The Darkness”, το “Curse Of Charon” με το θεϊκό riff και τα γεμάτα συναίσθημα θέματα, το “World On Fire” με το ανεπανάληπτο solo και το “The Man (That I Don’t Know)” όπου ο Ralf κάνει επίδειξη της τεράστιας φωνάρας που διάθετει, είναι κάποια από τα καλύτερα του album! 
Εκτελεστικά τα πάντα είναι άψογα, με τον Scheepers να κλέβει μάλλον την παράσταση! :respect:
Μπράβο στους Primal Fear! Τα κατάφεραν πολύ καλά σε αυτή την νέα τους διαδρομή! =D>
Σίγουρα μέσα στους καλύτερους δίσκους της χρονιάς!
[SIZE=“1”]P.S. Μόνο σε μένα δεν άρεσε καθόλου το “Seven Seals”;[/SIZE]