Progressive metal κυκλοφορίες/μπάντες

Εχει ακουσει κανεις αυτο ? http://www.metal-archives.com/release.php?id=27256

Εγω το ακουσα χτες και μου εκανε αρκετη εντυπωση.Καταρχας δεν ειναι μονο μετσαλ αλλα εχει
μπολικα διαφορετικα στοιχεια.Ηλεκτρονικα,sample-ακια και αλλα διαφορα και σιγουρα δεν ειναι ενα
αλμπουμ κοινοτυπο.

Όπου συμμετέχει ο Dan Rock δεν μπορεί παρά να είναι γαμάτο :!:

lol. το έβαλα πριν ένα τέταρτο :!:

Γεια σου Μανο!Το εχεις ακουσει ?

Σομνα ποια η γνωμη σου για το αλμπουμ ? Εμενα μου εκανε τρομερη εντυπωση και με τιποτα δεν νομιζει
καποιος οτι ειναι αλμπουμ του 95.

Γεια σου Κοσμά :smiley:

Ναι! Είναι αρκετά διαφορετικό από PW λόγω των samples κτλ αλλά φυσικά τα σπάει.

Το είχα εγώ σε κασσετούλα πριν πολύ καιρό, ουσιαστικά είναι σόλο άλμπουμ του Dan Rock. Μοιάζει πολυ με την τελευταία(μη κανονική βέβαια) κυκλοφορία των θεών “Dark Millenium”. Κάπως έτσι θα ακούγοταν οι Psychotic Waltz αν ξεσάλωνε εντελώς ο Dan Rock και περνούσε όλες τις ηλεκτρονικές εμμονές του στους ίδιους. Θυμάμαι που είχα ακούσει ότι για αυτό το λόγο τα σπάσανε με τον Buddy και το διαλύσανε(ο άλλος πιθανός λόγος είναι ότι δε μοιράζοταν δίκαια τα χάπια :lol::lol::lol:). Συστήνεται ανεπιφύλακτα. To δεύτερο τους δεν το είχα ακούσει.

και μένα μου αρέσει ο δίσκος, έχει πολύ ψυχεδελέ ατμόσφαιρα, 70ίλα τρελή (με το βλέμμα αγκιστρωμένο στη μαμά Γερμανία - εκτός των φλόυδ). και το δεύτερο στα ίδια μονοπάτια είναι, ίσως ακόμα καλύτερο, με πιο στρωτή παραγωγή, ενώ έχει και φωνητικά σε κάποια κομμάτια. βασικά, ντεθστερ, αφού σου άρεσε, άκου και ayreon (“Dream Sequencer”) αν δεν το έχεις κάνει μέχρι τώρα. έχουν αρκετές αναφορές, λόγω κοινών επιρροών υποθέτω.

Οκ θα το τσεκαρω.Thanks για την προταση.

Και τα δυο Darkstar ειναι δισκαρες. Το πρωτο μαλλον καλυτερο. Αν γουσταρεις ακου και το δευτερο, ε

Επισης ωραιοι οι Amen, project του Dan Rock και του Uwe των Deathrow. Οχι τιποτα το συγκλονιστικο, αλλα σιγουρα αξιζει τσεκαρισμα

Και τα δύο darkstar είναι ομορφιές, αλλά το “Marching Into Oblivion” είναι καλύτερο και περιέχει μερικές εκπληκτικές συνθέσεις.Confusion On A Grand Scale, Gateway, Out There, A New Beginning, Alone,Darkstar. Ντάξει, σε μπάντες σαν τους Psychotic Waltz κτλ τα λόγια περιττεύουν.

Επίσης, οι Andromeda μόλις έβγαλαν ακόμα μια δισκάρα!

οου γιέα.

σαφώς καλύτερο του Chimera, δύσκολα στο μεγαλείο του II=I, παλεύει τη 2η θέση με το πρώτο.
Πολύ δυνατό, αρκετά progressive, μελωδιάρες και Slaves To The Plethora Season.

Κατά τα άλλα, σου χρωστάω ένα thanks και ένα feedback για Braintoy, το οποίο θα έχεις. Από ήχο πάντως μια χαρά.

Η χρονιά πάει μέτρια για το prog με πιο rock δουλειές όπως των Beardfish ή των Demians να ξεχωρίζω. Με εξαίρεση το ψηλό ε…και το δυνατό comeback των Royal Hunt.

Amassafer και Ephrat καλές προσθήκες, το Evergrey καλό, αλλά όχι αυτό που θα ήθελα.

Περιμένω το Neal Morse.

Από τότε που τα έσπασαν τα αφεντικά της Inside Out δυσκόλεψαν τα πράγματα. Μια στοχευμένη εταιρεία, με ιδιοκτήτες οπαδούς, που έδιναν βάση στο όλο πακέτο (artwork π.χ.), που δεν περιόριζαν μουσικά τις μπάντες, ήταν απαραίτητη και υπήρξαν βασικός λόγος που είχαμε πληθώρα (ποιοτικών) κυκλοφοριών.

Σωστος.Εγω λεω να μην το τσεκαρετε απλως αλλα να το αγορασετε.Εχω να ακουσω τετοιο αλμπουμ απο το perfect element των pain of salvation.Ευχομαι το δευτερο αλμπουμ να τουσ καθιερωσει.

Σωστος.Εγω λεω να μην το τσεκαρετε απλως αλλα να το αγορασετε.Εχω να ακουσω τετοιο αλμπουμ απο το perfect element των pain of salvation.Ευχομαι το δευτερο αλμπουμ να τουσ καθιερωσει.

Λες πολύ μεγάλες κουβέντες.

Μου εξάπτεις την περιέργεια. Θα το ακούσω :-k

Λοιπον κατεβασα το αλμπουμ απο το ιντερνετ και νομιζα οτι θα το ακουσω μια φορα και θα το παραρατησω οπως τοσα αλλα.Το κακο ειναι οτι το ακουσα καμια 5αρια φορες.Εψαξα γι’αυτους και δεν πιστευα οτι αυτο το αλμπουμ ειναι το ντεμπουτο τους.Πηγα και το αγορασα μεσα σε 3 μερες.Απλως εχει ολα εκεινα τα στοιχεια που το κανουν ενα πολυ καλό προοδευτικο αλμπουμ.Ειναι η προσωπικη μου γνωμη.Ισως ειχα να ακουσω καιρο αυτο το στυλ progressive.

Είναι δισκάρα με καταληκτικές συνθέσεις και φρέσκες ιδέες.

Επίσης, αυτοί πάνε και στο prog topic

Cronian - Terra

[QUOTE=]

www.myspace.com/cronian[/QUOTE]

και βγαίνει και το καινούριο.

:!:

Chris Oliva’s Pain
Album: Global Warning
Year: 2008
Genre: Heavy / Progressive Metal

Μου άρεσε αρκετά το walk upon the water και το stories. Τώρα γενικά δεν μου κίνησε και πολύ το ενδιαφέρον το album, πιο πολυ για χαρη του Oliva μπήκα στο κόπο να το ακούσω. Ωραια συντροφιά γιατί μου είχε λειψει ο mastermind των Savatage.

Neal Morse
Lifeline

μπορεί να πάει στις καλύτερες κυκλοφορίες κατευθείαν για εμένα.
δηλώνω θαυμαστής για μια ακόμα φορά.
η νέα σύμπραξη με το Mike Portnoy είναι ένα ακόμη έργο τέχνης που συνδυάζει τις (που στο καλό χωράει τόσες ένας εγκέφαλος) μελωδίες με το τεχνικό παίξιμο.

το Lifeline (13 λεπτο) και το So Many Roads (28 λεπτο) είναι στα δικά του μέτρα.
Τα υπόλοιπα είναι 5λεπτα τραγούδια.

Το κλείσιμο του Fly High είναι τόσο ωραίο. Σε όσους λένε κάτι το Solitary Man ή το Open Up The Flood Gates από το υπέρτατο Snow των Spock’s Beard ή το I Am Willing από το Testimony μάλλον καταλαβαίνουν.

Πίστευα πως σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα που του παίρνει να βγάλει δίσκο θα με κούραζε η ακρόασή του. Καμια σχέση.

Αυτές οι (θεϊκές) μελωδίες του.

O δισκος του Κολυβα τελικα ειν’ οντως καλος. Και τα κομματια βγηκαν πολυ ωραια στο λαιβ.

Οσον αφορα του Μορς, ρε π%^%^ ελεος δηλαδη, ακομα δεν εχω προλαβει ν’ ακουσω το προηγουμενο. :stuck_out_tongue: Που τη βρισκει την εμπνευση θα θελα να ξερα. Γενικα εμπιστευομαστε, μουσικος κλασης, κτλ, κτλ. Πρεπει να τσεκαρω οσονουπω

Να ένα track-by-track της δισκάρας των Beardfish, σχετικά με το πως γράφτηκε η μουσική και μια μικρή ανάλυση του concept των στίχων.

Για όσους ενδιαφέρονται http://progsheet1.hypermart.net/beardfish.html