Ακουσε κανείς το “Ki” του Devin Townsend;
Δεν έχω την παραμικρή επαφή με τις μπάντες του, άκουσα στο youtube μερικά κομμάτια, ωραίο ακούγεται.
Δεν ειναι τυπικο Devin καθως μεσα θα βρεις blues και funk καταστασεις εκτος απο μερικα σημεια οπου θυμιζει την τρελα στην οποια μας εχει συνηθισει(εχει και λιγο Elvis μεσα!).Το Addicted ειναι πιο κοντα στον χαρακτηρα του αν και ολιγον τι απλουστευμενο.
Αυτωνων δεν βρισκω ουτε ενα τραγουδι στο youtubi.Τι γινεται?
Και ερχόμουν να ποστάρω αυτή τη δισκάρα! Eκτός από Di Giorgio παίζει και ο θεός John Allen (Testament, Sadus κλπ) όπως και οι Fred Marshall (Zero Hour) και οι axemen Pattison και Wentz. Φοβερές μελωδίες, συγκρατημένα τεχνικό και αρκετά πιασάρικο σε σημεία.
Mε ψήνει, έχω να ακούσω κάτι καινούριο από το Στίβαρο χρόνια. Αλλά μ’ αυτό το εξώφυλλο και θέλουν να παίξουν και μπρογκρέσιβ έλεος.
Ε, άλλη φάση μουσικά. Όποιος γουστάρει τους θεούς Alkemyst πιστεύω οτι θα κωλοψηθεί με Futures End.
Ποιος θα κατσει να ασχοληθει με γερομπισμπικια, καθηγητες μουσικης και οικογενειαρχες; Τρελος εισαι;
Παρ’ολη την πλακα, το συγκεκριμενο αλμπουμ μου χει επιδρασει ως ενα οχυρωμενο απο 10 πυργους βασιλειο, το οποιο μονο στην επομενη δουλεια των SG θα ανοιξει οικοιοθελως τις πυλες του για να ακουσω αλλο αλμπουμ. Αχ γαμωτο το μονο μειον που διακρινω επειτα απο τοσες ακροασεις, ειναι η απουσια ενος επαγγελματια drummer στα πλην των 2 κομματιων. Δεν μπορω να καταλαβω το ποσο πνιγμενος ηταν με τις jazz μπαντες του και τα μαθηματα ο Nevolo για να παιξει σε ολα τα κομματια.
Φέτος έγινε ο κακός χαμός από κυκλοφορίες “μεγάλων” progressive συγκροτημάτων και ονομάτων.
πρόχειρα σκέφτομαι Dream Theater, Queensryche, Redemption, OSI, Transatlantic, Riverside, Shadow Gallery, Pain Of Salvation (έστω EP), Subsignal (κατα κάποιο τρόπο Sieges Even), βάλτε και μερικά νέα ονόματα όπως των Enochian Theory και μπάντες που φλερτάρουν με το progressive (όπως οι Dredg πχ) και θα αντιληφθείτε ότι ο όγκος είναι τεράστιος και το progressive είναι μια μουσική που απαιτεί χρόνο και προσοχή στα ακούσματα κατά κανόνα. το Shadow Gallery είναι και μπλεγμένη και ιδιαίτερη κατάσταση…
υπάρχουν δίσκοι που ξεχωρίζουν και λάμπουν…
δίσκοι που ικανοποιούν
δίσκοι που μπερδέυουν
και δίσκοι που απογοητεύουν κατά κάποιο τρόπο…όπως ο παρακάτω…
http://www.rocking.gr/review2655.php
δεν είναι και Queensryche, αλλά…
__Kαι σ’ αυτές ίσως προστεθεί και το νέο των Atheist (άντε, τι έχει γίνει μ’ αυτό, έχουμε καιρό να μάθουμε νέα και περιμένουμε πως και πώς και τη διασκευή σε Rush!!), αλλά και αυτό των Shadow Theory…
__Ετσι και βγει και το Mathematics… ΚΛΕΙΣΑΜΕ! 8) :roll::papas: ( <- ευχέλαιο)
από τα λίγα που ξέρω, υπάρχει ενδεχόμενο να πάθουμε μεγάλο κοκομπλόκο.
και στο λέω εσένα που νομίζω ξέρω τι prog θέλεις.
αλήθεια, πώς σου φάνηκε η συνέντευξη;
να περιμένεις κάτι “μεγάλο” theater στο περιοδικό…
__Tι μεγάλο; τι μεγάλο;
__Ετσι θέλουμε, να πάθουμε κοκομπλόκο! Πάει καιρός… Η δε συνέντευξη σούπερ-εύγε! Μεγάλη και μιλούσε για τα πάντα +εβγαζε ειδήσεις. Μ’ άρεσε και η έξτρα συνέντευξη - συμπλήρωμα του “δικού μας” πληκτρά… Με έβαλε στην πρίζα!
__Και για τον Terrana (που όπως είχα αναφέρει στο τόπικ των Theory δεν ήξερα και πολλά γι’ αυτόν), έμαθα πως έπαιζε και με Tony MacAlpine (μεταλοτζαζφιούζονας απ’ τους καλύτερους τις πιάτσας)… 8)
steve thorne
into the ether
δεν τον ξερω
αλλα σε αυτο το αλμπουμ παιζουν πολλοι παικταραδες
Pete Trewavas : (Marillion / Transatlantic / Kino),
Nick D’virgilio : (Spocks Beard /Genesis),
Gavin Harrison : (Renaissance / Porcupine Tree / King Crimson),
Tony Levin : (King Crimson / Peter Gabriel / Liquid Tension Experiment),
John Giblin : (Peter Gabriel / Brand X / Fish / Jon Anderson / Alan Parsons / Kate Bush),
John Beck : (It Bites / Alan Parsons Project / Kino),
John Mitchell : (It Bites /Kino / John Wetton),
Gary Chandler : (Jadis)
(Ναι είναι το πρώτο μου ποστ!!!)
Έχοντας διαβάσει όλο το thread θα ήθελα να προσθέσω στην συζήτηση 4 αγαπημένα άλμπουμ. Υπάρχει πιθανότητα να έχουν αναφερθεί και να μην το θυμάμαι?
Πρώτο το εκπληκτικό ?Among the elements? των Γερμανών Ricochet
Δεύτερο το ευχάριστα μελωδικό ?1825? των Δανών Carisma
Τρίτο το ?Nailed to the Shade? της μπάντας του Victor Smolski, τους Mind Odyssey, οι οποίοι πρόσφατα κυκλοφόρησαν άλμπουμ μετά από πολύ καιρό
Και τέλος τα 36 επιβλητικά, αγχωτικά, υγρά, ευφυή, πνιγηρά λεπτά του ?Precious? των Βρετανών Seer’s Tear
Πολύ σωστός ο παίχτης!
[QUOTE=Deckard;779136](Ναι είναι το πρώτο μου ποστ!!!)
Έχοντας διαβάσει όλο το thread θα ήθελα να προσθέσω στην συζήτηση 4 αγαπημένα άλμπουμ. Υπάρχει πιθανότητα να έχουν αναφερθεί και να μην το θυμάμαι?
Πρώτο το εκπληκτικό ?Among the elements? των Γερμανών Ricochet
ρε παιδια ξερετε που μπορω να βρω αυτο τον δισκο?
αυθεντικο αποκλειεται και σε ολοκληρο το νετ που εψαξα δεν βρισκω τπτ ουτε rapidshare ουτε torrent . το εχει κανεις να το ανεβασει?
[quote="“acidmario,post:555,topic:3337”]
Δεν εψαξες σε blog ομως
Εχεις pm
αφου ελιωσαν τα ματια μου να διαβαζω 70 σελιδες να προσθεσω κι εγω ενα λιθαρακι…
EDWIN DARE: CANT BREAK ME
:thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:
βγάζω και γω το φτύαρι μου και ξεθάβω:
Δεν ξέρω αν έχουν ανάφερθει:
Psyco Drama - The Illusion
Το άλμπουμ είναι απλά μυθικό!! (μ’αρεσουν οι υπερβολές, έτσι και αλλιός το progressive σαν υπερβολική μουσική το κατηγορούν…)
και αν είναι δυνατόν υπάρχουν και στο youtube: http://www.youtube.com/watch?v=wqWkxwcHOfQ
και ένα ακόμα:
Jesters of destiny - Fun at the funeral
με ημερομηνία κυκλοφορίας 1986!!! και με εξώφυλλο που όχι από μέταλ συγκρότημα, αλλά ούτε από τους bauhaus δεν περίμενες εκείνη την εποχή…
Και υπάρχει και η κομματάρα digging that grave στον σωλήνα: http://www.youtube.com/watch?v=Xo5bY7CM-YY
ξερει καποιος που μπορω να βρω να ακουσω mayfair???
μεταχειρισμένα στην ξεφτίλα
http://www.secondspin.com/search.jsp?page=1&type=music.keyword.buy&query=mayfair&image.x=0&image.y=0
υπαρχουν 3 κομματια στα 3,17 δολλάρια!!!