?Thick guitar tones, unbelievable playing and aggressive metal/prog/melodic tunes. That’s the best way for me to describe Outworld’s latest release. Being a huge fan of Rusty, this is definitely his best to date. The guitar playing is intricate, creative and beyond comprehension at times while at the same time incorporating unique and interesting phrasing. In fact, all of the players really shine on this CD. The thing that stands out the most however, is the maturity of the song structures. Really cool riffs, melodic hooks and a great mix have made this one of my favorite releases this year.?
Jeff loomis - Nevermore
“After listening to the Outworld CD, I was blown away by the killer songwriting and musicianship of this great band. There are tons of hooks and catchy choruses that will make this driving force of excellent musicians something to watch out for in 2007!”
Mark Tremonti - Creed/Alterbridge
?Outworld’s debut cd is a world class release. Progressive Metal is an understatement, scary!!?
Gus Monsanto - Adagio
“Outworld was on my Top 5 discs of 2006(number 2), for the killer metal and awesome singing. They are one of the bands that strays away from cliches and delivers the good stuff!”[/SPOILER]
Δεν νομίζω να χρειάζεται να πω κάτι εγώ όταν μιλάνε οι μεγάλοι… Απλά να πω οτι στο βίντεο βγάζει τα λαρύγγια του ο Carlos Zema και όχι o Kelly Sundown Carpenter που έχει τραγουδήσει στο μοναδικό αlbum που αναφέρω παραπάνω…
Ε, μπάντα Inside Out. Το scouting αποδίδει.
Ωραίοι οι τυπάδες. Το κατέχουν.
Οι προσκείμενοι σε Symphony X, Evergrey (όχι των δύο τελευταίων βέβαια…) και τα συναφή να τσεκάρουν πάραυτα.
Ενταξει, δεν ξερω αν προκειται για αληθεια η παπας, αλλα μεχρι στιγμης μονο τα καλυτερα γραφουν για μια νεοεισερχομενη μπαντα απο Βενεζουελα, με το ονομα ECHOES.
Για τσεκαρετε τους και σεις οι ειδημονες του ειδους πλζ.
Έχει αναφερθεί κάπου σε αυτό το θρεντ, αλλά ήταν στα ψηλά, oπότε βγάζω το φτυάρι και από το 1991 ξεθάβω το ομώνυμο ντεμπούτο των Naked Sun.
Δύσκολο να το βρεις, αλλά αξίζει…
Κορυφαίες συνθέσεις, χωρίς τα κλισέ του ήχου (εκτός του ότι KAI αυτοί παίζουν το riff του Natural science στο Blackberry saturday), τραγουδιστής με ιδιαίτερη χροιά, σαξόφωνο…
Deckard, επειδη το prog ελαιόλαδο το εμπιστεύεσαι μέχρι σταγόνας και ξέρεις από γεύση και βλέπω ότι σου αρέσει ο Mark Boals ψάξε κάτι ακόμα πιο καινούργιο.
Τους πέτυχα εντελώς τυχαία και απο Myspace που άκουσα, πέρασαν οι Riverside, οι Porcupine Tree, οι Sieges Even απο τα αυτιά μου…Οι ίδιοι προσκυνάνε και Cynic
Αυτοί εδώ, λαμβάνοντας υπόψη τα μέλη που τους απάρτιζαν, είναι σχετικά άγνωστοι και άδικα, αφού έβγαλαν καλή και ιδιαίτερη μουσική. Συνεργασία του μπασίστα των τότε Entombed (ο δίσκος γράφτηκε το '92 και κυκλοφόρησε το '93) με τον JOhnsson των Therion, ενώ στα ντραμς είναι ένας με δύσκολο όνομα που μετέπειτα ξανασυνεργάστηκε εις διπλούν με τον JOhnsson. Η μπάντα, ηχητικά, δεν έχει καμιά σχέση με Entombed, καμιά σχέση με Therion, παλιούς ή νέους και καμιά σχέση με τους Serpent. Στον πρώτο δίσκο είναι πιο τριχωτοί death-o-grindάδες, εδώ έχουν βγάλει σπυριά κι έβαλαν γυαλιά, ενώ αργότερα άρχισαν να δίνουν και κώλο. Ενώ σας είπα με τι δεν έχουν σχέση, δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να πω με σιγουριά με τι έχουν. Ψιλοστάνταρ είναι οι Voivod της '87-'89 περιόδου, ενώ όσοι τον τρίβουν με written in waters, carhearts & blackfluxes, το πιθανότερο είναι ότι 8α γουστάρουν κι εδώ, αρκεί να μην είναι μπλακμέταλλοι. Πάντως για kakofonix metal είναι ιδιαίτερα ευπρόσιτο και είναι και 38 λεπτάκια, πράγμα θετικότατο αφού δεν πρήζει αρχίδια. Το θρεντ θα μπορούσε να είναι το ντε8 ή το αβανγκαρ, αλλά τι μας νοιάζει αδέρφια, ζήτω το προγκρέσιβ μας \μ/
Mutiny within : ντάξει με δεδομένο ότι δεν είμαι και ο μεγαλύτερος φαν του ιδιώματος δεν ξέρω κατά πόσο χωράει κάτω από αυτή την ταμπέλα ο δίσκος αλλά αφού έχουν τα απαραίτητα κρεντιτς από τους θήατερ για το ντεμπούτο τους πάρτε και ακούστε φετινή δισκάρα αν και αμφιβάλλω αν θα το εκτιμήσουν οι παλιοι. Και δεν είναι κλασσικό προγκρέσιβ περισσότερο μπασταρδεμένο προειδοποιώ !!