Progressive metal κυκλοφορίες/μπάντες

Ενα πολύ δυνατό άλμπουμ που ανακάλυψα πρόσφατα. Οι οπαδοί των Ark και γενικά του progressive θα το λατρέψουν.

John Macaluso/Union Radio - The Radio Waves Goodbye

Εχει ένα μεγάλο φάσμα επιρροών και δεν είναι το τυπικό prog. Εχει βέβαια και τα στοιχεία που θέλουν οι οπαδοί του είδους. Ο Macaluso εντυπωσιάζει τόσο ως ντραμερ όσο και ως συνθέτης.

Ο Adrian Holtz που προοριζόταν για αντικαταστάτης του Lande στους Ark, είναι πολύ καλός τραγουδιστής!
Επίσης συμμετέχουν και ο Labrie με τον Dimeo (Riot).

Σπουδαίος ντράμερ ο Macaluso. Ακόμη και στα 2 άλμπουμ του μουσικού δικτατορα Malmsteen με είχε εντυπωσιάσει με την προσωπικότητα που έδωσε.

Στις κιθάρες οι Masi-Caffery και άλλοι 5-6 :lol:
Ολοι προσφέρουν ανάλογα με το ύφος του καθε τραγουδιού.

Eίναι πολύ καλό άλμπουμ, δεν ξέρω αν έχει τόση σχέση με Ark αλλά γενικώς πρόκειται για ενδιαφέρουσα δουλειά, για όποιον ψάχνει έναν πολυδιάστατο prog δίσκο.

Ο φετινός καινούργιος δίσκος των Scale The Summit (“The Collective”) εδραιώνει για τα καλά τη μπάντα στο σύγχρονο prog metal και ειδικά στο πιο πειραματικό κομμάτι του. Όσοι είχαν εντυπωσιαστεί με το “Carving Desert Canyons” (2009) μάλλον δικαιώνονται με αυτή την κυκλοφορία.

Για όσους δεν τους γνωρίζουν, πρόκειται για instrumental κουαρτέτο από το Los Angeles, τα μέλη του οποίου είναι ακόμα μικροί σε ηλικία (αν και σχηματίστηκαν το 2004 και έχουν κυκλοφορήσει τρεις δίσκους) και καταπληκτικοί παίκτες:

[ul]
[li]Jordan Eberhardt - 6 string bass
[/li][li] Chris Letchford - 8 string guitar
[/li][li] Pat Skeffington - drums, percussion
[/li][li] Travis Levrier - 7 string guitar
[/li][/ul]

Το στυλ τους μουσικά έχει στοιχεία από Cynic και Canvas Solaris.

Παραμενουν instrumental και σε αυτο το δισκο?Ουτε ιχνος φωνητικων?

Ωραιο το προηγουμενο,αυτο να δουμε.

Yep, ούτε ίχνος φωνητικών. Δύο αγαπημένα κομμάτια:

σε νέες κυκλοφορίες

Περιμένουμε με αγωνία το καινούργιο Leprous

όπως και το καινούργιο Haken, το οποίο πάει για Φθινόπωρο

Επίσης για όποιον μπορεί να τον ενδιαφέρει, καινούργιο Garden Wall κάπου εκεί έξω

οχι… δεν ειναι ουτε εταιρεια κουριερ, ουτε αεροπορικη!!!
ειναι μια μπαντα απο το Rhode Island της αμερικας που εβγαλε αυτο το πολυ ομορφο demo το 1992.
οχι τιποτα ιδιαιτερο, αλλα καλο!!!

Σωστός ο Deckard (once again). Το καινούργιο των Leprous το περιμένω κι εγώ με ενδιαφέρον και λόγω εξωφύλλου και έχω τη διαίσθηση (βασικά εύχομαι) ότι θα ξεπεράσει το “Tall Poppy Syndrome”. Στο επερχόμενο “Bilateral” συμμετέχει και ο (κολλητός τους) Ihsahn (του οποίου το τελευταίο album “After” ήταν μάλλον ότι καλύτερο έχει κάνει ποτέ). Τρία clips από τις ηχογραφήσεις του"Bilateral":

Για τους Haken δε συζητάμε. Το “Aquarius” παίζει να ήταν το καλύτερο album του 2010 για μένα. Πάντως, για όσους δεν τους ξέρουν (ακόμα) οφείλω να πω ότι είναι περισσότερο prog rock μπάντα με metal στοιχεία, όπως οι περισσότερες άλλωστε (prog rock μπάντες) σήμερα.

Πού τους θυμήθηκες τους Garden Wall ρε συ; Εγώ είχα μείνει στα δύο πρώτα (“Principium” και “Path of Dreams”) στις αρχές 90s. Καλά ήταν και τα δύο, κυρίως το δεύτερο νομίζω. Προτείνεις κάτι άλλο από δαύτους;

Σωστός ο Deckard (once again). Το καινούργιο των Leprous το περιμένω κι εγώ με ενδιαφέρον και λόγω εξωφύλλου και έχω τη διαίσθηση (βασικά εύχομαι) ότι θα ξεπεράσει το “Tall Poppy Syndrome”. Στο επερχόμενο “Bilateral” συμμετέχει και ο (κολλητός τους) Ihsahn (του οποίου το τελευταίο album “After” ήταν μάλλον ότι καλύτερο έχει κάνει ποτέ). Τρία clips από τις ηχογραφήσεις του"Bilateral":

Για τους Haken δε συζητάμε. Το “Aquarius” παίζει να ήταν το καλύτερο album του 2010 για μένα. Πάντως, για όσους δεν τους ξέρουν (ακόμα) οφείλω να πω ότι είναι περισσότερο prog rock μπάντα με metal στοιχεία, όπως οι περισσότερες άλλωστε (prog rock μπάντες) σήμερα.

Πού τους θυμήθηκες τους Garden Wall ρε συ; Εγώ είχα μείνει στα δύο πρώτα (“Principium” και “Path of Dreams”) στις αρχές 90s. Καλά ήταν και τα δύο, κυρίως το δεύτερο νομίζω. Προτείνεις κάτι άλλο από δαύτους;

Από [B]Ihsahn[/B] μου αρέσει εξίσου και το [B]Adversary[/B]. Γενικά πάντως ήταν σοφή η κίνηση να διαλύσει τους Emperor πριν μετατραπούν σε καθαρή progressive μπάντα.

Οι [B]Garden Wall[/B] συνεχίζουν αθόρυβα να βγάζουν δίσκους τόσα χρόνια. Θα σου πρότεινα σίγουρα τα δύο επόμενα ([B]The seduction of madness[/B] και [B]Chimica[/B]). Γενικά μιλάμε για μια πολύ πειραματική μπάντα που σε κάποια αυτιά μπορεί να φανεί ότι θυσιάζουν την σύνθεση για τον πειραματισμό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το τελευταίο άλμπουμ που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί χαοτικό ή βαρετό. Όχι από εμένα πάντως που το ακούω συνέχεια τις τελευταίες μέρες. :stuck_out_tongue:

Leprous!

Μα είναι όνομα κι αυτό; Γαμάνε όμως οι τύποι.

το ντεμπουτο ηταν πολυ ελπιδοφορο…
πανε για να ξεχωρισουν…μακαρι
για να δουμε

οσο για τον ihsahn, οι leprous νομιζω ητανε η λαιβ μπαντα τους οταν περιοδευε
και το εξωφυλλο οντως φοβερο και φτιαγμενο απο τον τυπα που κανε το amputechture των mars volta

παντως πλακα πλακα
η νορβηγια εχει ξεπεταξει τα τελευταια χρονια μπανταρες!!

Σωστός.

ναι, μονο τα τελευταια χρονια, παλιοτερα ουτε για δειγμα
τι λες βρε καψερε? :stuck_out_tongue:

(Ελπίζοντας πως δεν είμαι οφτόπικ εδώ,) μόλις είδα στα νέα του rocking ότι πέθανε στις 3 Αυγούστου ο Andrew “Mac” McDermott, πρώην τραγουδιστής των Threshold σε ηλικία μόλις 45 ετών.

http://www.rocking.gr/news/Efuge_apo_ti_zwi_o_Andrew_Mac_McDermott_Threshold_Powerworld/10535/

Η ανακοίνωση υπάρχει και στο site της πρώην
(http://www.thresh.net/)
και της τελευταίας μπάντας του (http://www.powerworld.org/HumanParasite/space_nav/navi_space.htm):

Εξαιρετική φωνή με φανταστική άρθρωση, στο γνώριμο βρετανικό μελωδικό prog στυλ. Προσωπικά μου θυμίζει (όπως και ο D. Wilson σε μικρότερο όμως βαθμό) τραγουδιστή neo-prog rock μπάντας, στοιχείο που του προδίδει και μία μορφή πρωτοτυπίας (εξάλλου οι Threshold ποτέ δεν υπήρξαν η κλασσική prog metal μπάντα). Απ’ ότι ξέρω ο toxikos είναι μεγάλος οπαδός των Threshold και το έχει εκφράσει πολλές φορές στο forum.

Από τα πέντε albums που ηχογράφησε o McDermott με τους Threshold στο διάστημα 1998-2007, προσωπικά ξεχωρίζω το “Hypothetical” (2001) και κυρίως το φοβερό “Critical Mass” (2002).

Πολύ νέος…

Ζήλεψα το αφιέρωμα του Dekay σε Νορβηγικούς prog rock δίσκους και είπα να κάνω ένα για το metal

[B]Conception ? Flow (1997)[/B]

Ο τελευταίος δίσκος του τεράστιου αυτού συγκροτήματος, είναι ένα ακόμη διαπιστευτήριο της συνθετικής μεγαλοφυΐας του Ostby. Αυτή τη χρυσή τομή που συνδυάζει τη τέλεια μελωδία με την τεχνική, το ευκολοάκουστο με το εγκεφαλικό. Έτσι οδηγούμαστε στο…
[B]Ark ? Burn the sun (2001)[/B]

…στο οποίο μένει η ίδια μεγαλοφυΐα και αλλάζουν οι (εξίσου ταλαντούχοι) συνεργάτες. Πρέπει να έχω ξαναγράψει κάπου ότι ο τρόπος που δίνει χώρο στους υπόλοιπους σ αυτόν το δίσκο, τον καθιστά έναν από τους πιο low profile guitar heros.

[B]Spiral Architect ? A sceptic?s universe (1999)[/B]

Έχουν ειπωθεί τα περισσότερα για αυτό το μεγαλούργημα. Αν είχαν συνεχίσει θα μπορούσαν να γίνουν οι νέοι watchtower αν και μόνο μ αυτόν το δίσκο δικαιούνται αυτόν τον τίτλο. Για την απουσία συνέχειας μας παρηγορεί το…
[B]Twisted into form ? Then comes affliction to awaken the dreamer (2006)[/B]

…που αν και δεν πλησιάζει την ιδιαιτερότητα του universe, είναι ένας εξαιρετικός δίσκος τεχνικού μεταλ. Σεμινάριο για το πώς παίζεται το είδος.

Ο τραγουδιάρης των Spiral Architect λοιπόν, ήταν τα παλιά τα χρόνια σε μια μπάντα που έβγαλε έναν δίσκο
[B]Manitou ? Entrance (1995)[/B]

και όσοι προσκυνάτε το Perfect symmetry δεν θα χάσετε αν του δώσετε μια ευκαιρία.

Αφού φτάσαμε στα παλιά τα χρόνια να πούμε και για το
[B]Trivial Act ? Mindscape (1997)[/B]

που ανέφερε πρόσφατα ο dyingfreedom. Ντεμπούτο και δυστυχώς μοναδικό τους άλπμουμ. Κρίμα γιατί είχαν τον αέρα μεγάλης μπάντας

Ένα χρόνο μετά ο Jorn ο Lande πριν γίνει επίτιμος guest star της σκανδιναβικής χερσονήσου τραγούδησε στο
[B]Mundanus Imperium ? The spectral spheres coronation (1998 )[/B]

Το οποίο ήταν μια παράξενη περίπτωση. Αρχικά η μπάντα είχε σκοπό να παίξει Arcturιανό progressive black metal, αλλά ο ερχομός του Lande άλλαξε τα πράγματα.

Κάπου εδώ θα μπορούσε να ανοίξει ένα ολόκληρο κεφάλαιο με Arcturus, Borknagar, Solefald, in the woods, Drawn, Green Carnation, Enslaved κτλ. αλλά ας το αφήσουμε για κάποια άλλη φορά

Ας γίνουμε λοιπόν gentlemen και ας πούμε για το
[B]Madder Mortem ? Deadlands (2002)[/B]

Στο οποίο ακούμε τη φωνάρα της Agnete Kirkevaag να συγκλονίζει το σύμπαν. Και όλα αυτά πάνω σε απίστευτα prog-doom riffs. Να σημειώσουμε ότι αξίζει να έχετε όλους τους δίσκους τους.
Μέλη των Madder συμμετέχουν και στο
[B]Frantic Bleep ? The sense apparatus (2005)[/B]

παραδίδοντας έναν ακόμη πολύ δυνατό άλμπουμ, a good addition to Madder Mortem?s discography (sic)

Τέλος ας πούμε ξανά για το
[B]Leprous ? Tall poppy syndrome (2009)[/B]

Έναν δίσκο που παρόλο την ποικιλία του δεν χάνει το focus του και έχει και μια ατμόσφαιρα που σπάνια πετυχαίνεις. Περιμένουμε το επόμενο να είναι όπως πρέπει για να στεφτούν ως η επόμενη μεγάλη prog μπάντα.

έχει πολύ ψωμί ακόμα. Για κάντε καμία good addition…

Σε πρώτη σκέψη από Νορβηγία…

[B]- Circus Maximus [/B]
από αυτούς θα έλεγα μάλλον το 1o τους - “The 1st Chapter”. Για όσους αρέσκονται σε θιατερισμούς ακόμα και λατρεύουν Seventh Wonder.

[B]- Pagan’s Mind[/B]
από αυτούς χμ, δεν ξέρω, όλα καλά είναι, κανένα δε θα έλεγα ότι είναι classic, για αυτό ακούστε το τελευταίο (“Heavenly Ecstacy”)

[B]- Beyond Symmetry (ex-Aspera)[/B]
αυτοί είναι αδυναμία, αν και τους πήγαν πίσω τα νομικά θέματα. Είναι πιτσιρικάδες, με πολύ καλό potential. Μελωδικό prog, με Theater, Symphony X, κλπ στοιχεία.

[B]- Green Carnation[/B]
πιάνουν για prog αυτοί; Με διαφορά το αγαπημένο μου είναι το “A Blessing In Disguise” αν και οι περισσότεροι προτιμούν το “Light of Day…”

Deckard, όσον αφορά τους Leprous, παίζει να είναι καλύτερο κι από ότι περιμένεις!

Επειδή ξέρω καλά την πολιτική με την οποία υπογράφει πλέον η Inside Out, θα ακούσεις λίγα άλμπουμ που θα αξίζουν από την εταιρεία αυτή.

Και δεν μπορείς να φανταστείς πόσο γαμάει το “Bilateral”.

ναι οι Aspera που άλλαξαν όνομα. Ωραίο δισκάκι το Ripples.

Εντάξει μ αυτά που λες για Leprous, έχει γίνει ήδη ο πλέον αναμενόμενος δίσκος μαζί με το Road Salt

Άψογο ποστ από [B]Deckard [/B]:!:

Έχει παιχτεί μεγάλη μπάλα στις τελευταίες σελίδες με την προσθήκη του DeKay στην ομάδα !

Μπράβο παιδιά

not to be an asshole που λέει κι ο Axl, αλλά μιλάμε έσκασαν μαζί DT, POS, Leprous και Redemption και γίνεται της κακομοίρας.:stuck_out_tongue:

βάλε κι Opeth και καταλαβαίνεις τι έχει να γίνει το Σεπτέμβρη!