λολ και εγώ το πηρα το newsletter. Μου τραβηξε την προσοχη το εξωφυλλο και όντως πολύ ωραια κιθαρα αλλά όταν έχει 0 φωνητικά δεν λεει
Αυτό το newsletter μου πετάει συνήθως χιπστεριές αλλά αυτό με εντυπωσίασε!
Μου φάνηκε τρομερά εμπνευσμένο ως προς τις μελωδίες του, παρά το γεγονός ότι δεν έχει κάτι καινούριο σαν υφος, βεβαια. Ο τύπος έχει τρομερό αέρα παικτικά. Και τι ηχος ειναι αυτος για home δουλειά ρε παιδιά;!
σταματησα οτι κανω(κατι που κανω σπανια)…οντως παρα πολυ καλο…
οι κιθαρες σπερνουν ηχητικα και τα ριφ ειναι αερατα συνθετικα,οντως…παραθετω και 2 μπαντες μου με παρακινησε,μου θυμισε να ακουσω στα καπακια,χωρις να εχουν και πολυ σχεση
Λοιπόν, εμένα τελικά αυτός ο δίσκος μου αρέσει:
Συνήθως η διαδικασία για να βάλω ένα δίσκο πρόταση από newsletter/site είναι η εξής: Αρχικά ψάχνω την μπάντα στο Bandcamp (γιατί το προτιμώ ως πλατφόρμα από YouTube -> Google ) και το βάζω να παίζει στο background ενώ κάνω κάτι άλλο, κατά προτίμηση με ακουστικά. Αν επιβιώσει σε ανοιχτό tab του browser για 1-2 βδομάδες, το κάνω add και στο Apple Music οπότε γίνεται κομμάτι του shuffle σε περισσότερες περιστάσεις (ενώ δουλεύω, οδηγώ κτλ). Αν αντέξει και στο τεστ του χρόνου, ξαναγυρνάω στο Bandcamp για να δω αν μπορώ να τους επιβραβεύσω και χρηματικά
Αυτοί εδώ πέρασαν όλα τα tests παρόλο που είναι instrumental μπάντα (πλην 1 κομματιού) λόγω των ωραίων κιθαριστικών θεμάτων. Ξέρω κάποιους που θα έχουν ενστάσεις για τον ήχο τους και πως ακούγονται τα drums (btw επειδή υπάρχουν λίγες πληροφορίες για την μπάντα, υποθέτω ότι ίσως είναι machine?) αλλά τα ξεπερνάω λόγω της μελωδίας και των συνθέσεων.
Αξίζουν μια ακρόαση. Δεν το έβαλα στο “νέες κυκλοφορίες του 2021” topic γιατί δε νομίζω ότι απευθύνεται σε ευρύ κοινό.
Δεν το άκουσα ακόμα ολόκληρο, αλλά μάλλον πρόκειται για κάτι δυνατό. Όπως το είπες, για συγκεκριμένους. Πέραν του ωραίου εξωφύλλου που προσκαλεί, το τραγούδι που ανοίγει τον δίσκο είναι εξαιρετικότατο.
Ηρθα μονο για να σχολιασω την ειρωνεια του αφοριστικου σχολιου για την Google και την πλατφορμα του YouTube ταυτοχρονα με την χρηση καθε Apple προιοντος και πλατφορμας, και δη του Apple Music.
Δε μου αρεσει ο ηχος στις κιθαρες καθολου αλλα θα του δωσω μια ακομα ευκαιρια.
Κυριως επειδη ειναι συγχωριανοι.
Το cd το έχει βγάλει η No remorse.
Άκουσα κάποια κομμάτια από Haken, πιο πολύ από το The Visions κ μου άρεσε πολύ. Είναι όλα τα άλμπουμ σε αυτό το ύφος? Κάπου νομίζω διάβασα, ίσως σε κριτική του δίσκου, ότι είναι πιο μέταλ σε σχέση με τα επόμενα. Κάτι να προτείνετε σε παρόμοιο ύφος? Μου φάνηκαν κοντά σε Dream Theater.
το Aquarius (το ντεμπούτο) είναι αρκετά Theater-ικό, με πολύ έντονη την αισθητική του ‘νερού’ που ταιριάζει με το θέμα, και γενικά είναι ένα prog rock πανηγύρι (έχει και κάτι ξεχού άγρια φωνητικά, αλλά δένουν στο όλο πλαίσιο).
Το Visions είναι πολύ πιο μέταλ, αλλά και πολύ πιο generic, αν και σε καμία περίπτωση κακό άλμπουμ.
Το Mountain είναι κορυφή, αριστούργημα. Jazz fusion, progressive metal/rock, όλα μπαίνουν τέλεια, με κορυφαίες συνθέσεις και ερμηνείες.
Το Affinity είναι το πιο περίεργο άλμπουμ τους, με πολύ synth και ηλεκτρονική συμβολή, '80s αισθητική, και πιο πειραματική διάθεση. Σίγουρα το λιγότερο metal τους, αν και έχει το υπέρτατο The Architect, με τον Einar των Leprous.
Vector/Virus είναι πολύ metal, με εξαιρετικές συνθέσεις, πιο safe συγκριτικά με τα προηγούμενα, με πολύ djenty διάθεση, χωρίς όμως να εξαντλείται σε αυτήν. Ψυχαγωγικά στο έπακρο, με ωραίο στόρυ, λιγότερο Theaterικά αν ψάχνεις με αυτόν τον άξονα, πάντως.
Δεν ψάχνω Theater επιρροές, απλά ήταν κάτι που παρατήρησα. Κ επειδή μου αρέσουν οι Theater, τουλάχιστον μέχρι κ το Μετρόπολις ή κ το επόμενο, μου άρεσε κ το συγκεκριμένο των Haken. Με το djent δεν την παλεύω οπότε θα πρέπει να ακούσω πόσο πολύ έχουν ενσωματώσει αυτά τα στοιχεία. Ευχαριστώ για τον κόπο.
Τους The Midgard Project δεν τους ήξερα αλλά το εξώφυλλο για το άλμπουμ το κάνει ο δικός μας ο Γιάννης Νάκος οπότε κ το πόσταρε στην σελίδα του στο φβ. Καναδοί, αυτό θα είναι το 2ο άλμπουμ τους κ γκεστ θα είναι ο Stu Block (ex Iced Earth). Επιρροές από Symphony X, υπέροχο. Άκουσα κ το πρώτο άλμπουμ που είναι πολύ αξιόλογο.
Δεν είχα ιδέα πως ο κιθαρίστας των Haken βγάζει προσωπικό δίσκο. Είμαι λίγο επιλεκτικός με το μοντέρνο prog metal, αλλά αυτό εδώ μου κάθισε πολύ καλά στα αυτιά μου. Ίσως ακούσω και τον δίσκο, αρκετά πειστικό και ψηστικό δείγμα.
Δεν μπορω να ξεκολλησω πραγματικα απο τον τελευταιο δισκο των Seventh Wonder…Νομιζω οτι ειναι οτι καλυτερο εχουν βγαλει ποτε…
Καινούριο Threshold εκεί έξω
edit, The Domino Effect:
Α γεια σου, αυτό έμπαινα να γράψω