Εξαιρετικα και τα δύο που ποστάρατε!
Καταπληκτικη επιστροφη των Ice Age 22 χρονια μετα το προηγουμενο τους.
Οι φιλοι του «ορθοδοξου» prog metal θα το απολαυσουν
Κάπου διάβασα ότι επιστρέφουν οι Ολλανδοί Elegy.
Oblivion Protocol recently announced their signing to Atomic Fire Records and today, the new project of Threshold keyboard player and songwriter Richard West unveil first details of their debut album »The Fall Of The Shires« which will be released later this year: The record was written as a sequel to THRESHOLD‘s 2017 concept album »Legends Of The Shires,« and delivers a dense, climactic sound somewhere between RUSH, STEVEN WILSON, »The Dark Side Of The Moon«-era PINK FLOYD and hard rock masters GHOST, all the while providing the listener with clever little nods, bows and references to the first instalment.
Richard West explains: “When my THRESHOLD band mates decided not to record a sequel to the »Legends Of The Shires« story, I knew I wanted to stay in that world a little longer, so I wrote my own sequel called »The Fall Of The Shires.«”
OBLIVION PROTOCOL‘s line-up is completed with three renowned musicians: guitarist Ruud Jolie (Within Temptation), bassist Simon Andersson (Darkwater) and drummer Darby Todd (Devin Townsend). Last but not least THRESHOLD‘s Karl Groom has also contributed some truly enthralling guitar solos to the record.
“The Fall Of The Shires” Track Listing:
- The Fall (Part 1)
- Tormented
- Public Safety Broadcast
- This Is Not A Test
- Storm Warning
- Vertigo
- Forests In The Fallout
- The Fall (Part 2)
The album cover - designed by celebrated artist Thomas Ewerhard who was responsible for so many of THRESHOLD‘s classic covers such as »Hypothetical« and »Subsurface« - depicts the downfall of the world shown on »Legends Of The Shires.« The group’s debut single »Forests In The Fallout« will be unveiled on May 26th alongside album pre-order options.
Με εξεπληξε θετικα το νεο vass/katsionis.Κι αυτο οχι γιατι δεν μου αρεσε το πρωτο,καθε αλλο, αλλα γιατι εδω το πραγμα ξεφυγε απο την λογικη του αποτιω φορο τιμης στις επιρροες μου(βλ. Fates warning).Εδω λοιπον το πεδιο των επιρροων εχει διασταλει (empire era queensryche,theater) και εντελει το γκρουπ οδευει ολοταχως προς την δικη του ξεχωριστη φωνη μεσα σ’αυτο που λεμε μελωδικο progressive metal.
Η παραγωγη ειναι πραγματικα καταπληκτικη,το songwriting ειναι πολυ υψηλου επιπεδου,η φωνη απολυτως αυτοφωτη και το παιξιμο αψεγαδιαστο.
Πολύ ενδιαφέρον δίσκος με hilight το 23λεπτο Heliacal Vessels που είναι χωρισμένο σε δύο μέρη. Ιδιαίτερος τραγουδιστής (ειδικά στα καθαρά του), γενικά θέλει το χρόνο του για να αφομοιωθεί.
Η κορυφαια μοντερνα us prog power (dark melodic metal κατ’αυτους)μπαντα κυκλοφορει το τεταρτο και ,μαλλον , καλυτερο αλμπουμ της.Και αυτο λεει πολλα μιας και εχει κυκλοφορησει μονο αλμπουμαρες!
Αυτη η ιδιοτυπη μιξη Sanctuary/Nevermore με King Diamond και Iced Earth βρισκει εδω την απόλυτη ισορροπια της.Ο αγαπημενος μου σρεντερ Jake Dreyer ζωγραφιζει,ως συνηθως,ενω ο Joseph Michael ερμηνευει με δραματικο,περπετειωδη τροπο οπως αρμοζει στην μουσικη τους.Οι δε Minnemann/Crawford ειναι ενα απο τα απολαυστικοτερα rythm sections που υπαρχουν εκει εξω.
Ελπιζω να τους δω καποια στιγμη live (εξω πιθανοτερα καθως για καποιο μυστηριο λογο δεν φαινεται να κανουν γκελ στο εγχωριο κοινο)
Σας λείπουν οι Shadow Gallery? Πάρτε νέο project του Wehrkamp να ξεδιψάσετε.
Edit:
Βλέπω σήμερα κυκλοφόρησε και ο δίσκος, εδώ σε playlist:
-Could you delve into the concept behind these songs and characters?
-Sure. The inspiration came from my time as a news writer and my exploration of Christianity.
Αυτό δεν είναι κάτι ούτε νέο ούτε κρυφό τόσο για τον Wehrkamp όσο και για τους SG γενικά.
Πολυ ωραιο αυτο που το ακουσα χτες. Εχει στοιχεια απο Shadow Gallery. Ωραια φωνητικα, πολλες αρμονιες, πιανο. Promising
Ενδιαφέρον progressive metal ντεμπούτο από την Ταϊλάνδη.
For fans of: Mastodon, 70’s prog rock γενικά, α ναι και Mastodon.
Έχει στοιχεία, αλλά τόσο πολύ τους βρίσκεις τους Mastodon μέσα εδώ;
Έχει πολλά Mastodon στοιχεία ρε, δες ας πούμε τις κιθάρες στα δύο πρώτα κομμάτια, ή τα ντραμς στο δεύτερο, ή στο ομώνυμο pt1 τις κιθάρες στο σόλο, και στο p.2 οι κιθάρες παντού σχεδόν. Προφανώς δεν είναι η μόνη επιρροή τους αλλά οι κιθάρες έχουν μια πιο ροκ λογική των mastodon, και ο ντράμερ έχει αυτό το αγχωτικό γεμάτο παίξιμο (όχι συνέχεια όπως στους Mastodon αλλά το έχει).
Ναι, λέω, υπάρχουν στοιχεία, αλλά νομίζω απέχει λίγο (αρκετά) από αυτό που περιμένεις όταν ακούς “Mastodon”. Αν και έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες, νομίζω η γενική πλαισίωση και η παραγωγή με ξεμακραινουν εν τέλει και με πάνε σε πιο μοντερνοπρογκ καταστάσεις
Αντίθετα από μπάντες όπως Black Peaks που πολύ πιο έντονα μου δημιουργούν συνειρμούς
Οι Black Peaks έχουν πιο “άγριο” ήχο και για αυτό είναι πιο άμεση η σύνδεση. Πάντως και σε αυτούς υπάρχει η σημαντική διαφορά στην ύπαρξη αυτών των πιο καθαρών “ξεκουραστων” μελωδιών που τους διαφοροποιούν σημαντικά. Στους Mastodon δε χαλαρώνεις, στους black peaks έχεις λιγότερη πίεση.
Ναι, ούτε οι Black Peaks είναι κόπια (αυτό θα το έλεγα για τους Witchripper)
Δε νομίζω ότι έχω ακούσει από αυτούς, ή αν έχω ακούσει δεν το θυμάμαι