Progressive Rock

Για παμε με νεα ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΑ απο Pure Reason Revolution, και επερχομενο δισκο βεβαια.

Low key η αγαπημενη μου prog rock μπαντα των τελευταιων 10 χρονων… βαριεμαι και τους Haken, βαριεμαι και τον Wilson, βαριεμαι κι ενα σωρο αλλους που διαφημιζονται πολυ. Οι Βρετανοι εχουν ψυχη, συναισθημα, φοβερο ηχο, ενδιαφερουσες συνθεσεις, και κολλητικα ριφφς απο δω κι απο κει. Και αλλαγες οπως αυτη στο 2:00 που ισοπεδωνουν τον γαλαξια μας.

3 Likes

Οντως πολυ ωραιο κομματι το οποιο θα μπορουσε ανετα να ειναι Steven Wilson βεβαια - ειναι ολο το υφος απαραλλαχτο.

1 Like

Θα μπορούσε να είναι Steven Wilson αν με έβαζε για ύπνο εύκολα :stuck_out_tongue_closed_eyes:

2 Likes

Για μας που χαζεύουμε τις prog κρουαζιέρες της Καραϊβικής και μας τρέχουνε τα σάλια.
Έναν κουμπαρά από τώρα

4 Likes

Τι λες τωρα :astonished::astonished::astonished:

1 Like

Καλοκαιράκι, ώρα για Zeuhl! Πρέπει να μιλήσουμε για μια πολύ εξαιρετική περίπτωση μπάντας, τους Papangu από την Βραζιλία.

Ντεμπούταραν το 2021 με το ‘‘Holoceno’’, ένα διαμάντι που ξεκινούσε από τους Magma κι έφτανε ως τα πρόθυρα του sludge. Είχα γράψει δυο λόγια εδώ:

Και δυο μήνες αργότερα το ανακύρηξα underground album της χρονιάς! Ακούστε το.

Στις 6 Σεπτεμβρίου, οι Papangu επιστρέφουν με την δεύτερη τους δουλειά:

Έλαβα το άλμπουμ προχτές και μπορώ να πω ότι είμαι ενθουσιασμένος. Εδώ το γκρουπ στρέφεται λίγο περισσότερο προς το jazz rock, είναι καλύτερα δομημένο, πιο ώριμο και πιο σίγουρο για τον εαυτό του.

Από τους King Crimson, στους Magma και στους Mahavisnu, φτάνουμε στο 2024 και στους Papangu. Για μένα ένα από τα πιο ανερχόμενα γκρουπ αυτού του χώρου, αν όχι το πιο ανερχόμενο.

5 Likes

Ε ειναι, αντε και οι VAK απο τη Γαλλια - οι οποιοι ομως ειναι αρκετα «ησυχοι» δισκογραφικα απο το ‘18- αν και ενεργοι στα λάιβ.

2 Likes

Δεν τους ξερω! Να σπευσω;

1 Like

Εχουν μονο ενα full length, ντεμπούταραν με το Budo του 2018. Εκπληκτικο αλμπουμ που κοιτα στα ματια μεγαθηρια του ειδους. Εννοειται να σπευσεις!

1 Like

Οριστε και δυο επισημα λογάκια για το νεο άλμπουμ των Papangu.

Φοβερό άλμπουμ και γκρουπ!

4 Likes

Στρατιωτικοί;

2 Likes

Την μπάντα δεν την ξέρω, έπεσε το μάτι μου στο απίστευτο εξώφυλλο κ σκάλωσα. Symphonic neo prog κλπ ακαταλαβίστικα…

Είσαι σίγουρος ότι δεν έπεσε το εξώφυλλο σου στο απίστευτο μάτι;

3 Likes

Ας ακούσουμε λίγο τον μεγάλο

5 Likes

Αφού μπήκαμε στο κλίμα, ας τον ακούσουμε και στην υπερδισκάρα Fragile που κατά σύμπτωση κυκλοφόρησε πριν από 53 χρόνια τέτοιο καιρό!

6 Likes