Psychotic Waltz, Royal Hunt -28/4/2012 @Fuzz Athens, 29/4/2012 @block33 Thessaloniki

4,5 ΩΡΕΣ PROGRESSIVE METAL ΗΔΟΝΗΣ!

Όπως τα έλεγα σε άλλο φόρουμ. Όπου έκανα paste όπως τα έλεγα σε φίλο στο fb:

Η μπάντα για 11άρι με την εξαίρεση του Norm που τον περίμενα πιο ανελέητο. Μια χαρά δηλαδή ήταν, απλά η παράσταση ανήκε αποκλειστικά σε κιθάρα και φωνή.

Αλλά ο ήχος για 6, άντε 7 στα πιο ακουστικά πράγματα. ΚΑΚΟΣ ΛΕΜΕ. Βέβαια, βγαίνοντας από την αίθουσα οι Μιχάλης/Μηνάς/Άγγελος (=κάποιοι κοινοί μας φίλοι) ήταν εκστασιασμένοι και σχεδόν προσβλήθηκαν που έκανα παράπονα για τον ήχο οπότε μην το παίρνεις και τοις μετρητοίς, ίσως είμαι μίζερος και άνιωθος.

Από την μεριά μου ευχαριστήθηκα γκάρισμα και κοπάνημα και ερ γκιτάρ αμά λάχει με την σέσουλα αλλά μονίμως μου έσπαγαν τα νεύρα να βλέπω τον Buddy να τα δίνει ΟΛΑ (λέμε ΟΛΑ) και εσύ να ακούς την φωνή πίιισω κάπου. Μόνιμος βόμβος και μπλέξιμο των συχνοτήτων σε μεγάλη ένταση. Δεν το συζητάμε ότι οι μη-φανατικοί (οι περισσότεροι εκεί) τα έφτυσαν νωρίς και δεν την πάλευαν κάστανο. Να αποχωρεί κόσμος πριν τελειώσει η συναυλία (φανς της μπάντας) και τέτοια.

Συνολικά το ευχαριστήθηκα αλλά περίμενα να αφήσω τα κόκκαλά μου εκεί μέσα. Και είμαι απογοητευμένος ιδιαίτερα επειδή ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΓΕ η μπάντα. Το περφόρμανς το τέλειο ήταν εκεί μπροστά μου και κάποιος δεν έκανε καθόλου καλά την δουλειά του για να μην μπορώ να το απολαύσω όπως έπρεπε. Αυτό ήταν ΜΕΓΑ σπάσιμο. Να πεις ότι ήταν σκουριασμένοι ξέρω γω και δεν τους έβγαινε… άψογοι ήταν.

Γενικά, ο οπαδός δεν μπορούσε να μην νιώσει. Το σετλιστ το είδατε, του έλειπαν μόνο το Little People (το κέρατό μου) και το Successor για να αγγίξει την τελειότητα. Κακός ήχος αλλά η ίδια η μουσική και το περφόρμανς ήταν επαρκή για να αρχίζουν οι ανατριχίλες, οι οποίες υπήρξαν, ακόμα και με αυτόν τον άθλιο ήχο. Αλλά πραγματικά, ειδικά στο Everflow μου ερχόταν να παρατήσω την μπροστινή σειρά, να πάω στον εξώστη και να αρχίσω τον ηχολήπτη στις μάπες. Είναι δυνατόν η δισολία ΑΥΤΗ να είναι πίσω; Ίσως λέω πάλι είμαι άνιωθος και δεν μπορώ να αρχίσω τα :bow2: γιατί με τρώει το παράπονο. Αν είχαν έστω καλό (όχι καμπάνα ρε αδερφέ, απλά καλό) ήχο θα μιλούσαμε για μια από τις συγκλονιστικότερες συναυλίες έβερ, πανάξιο υποψήφιο για την συγκλονιστικότερη. Ε, νιώθω ότι μου την έκλεψαν αυτή την εμπειρία και δεν ευθύνεται η μπάντα που τα έδωσε όλα.

Αυτά.

MYSTIC FORCE

http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/545719_403352036365202_100000712285965_1275716_2031985482_a.jpg

PSYCHOTIC WALTZ

150 λεπτά κράτησε το Ψυχωτικό Βαλς στο Block 33, και μας συνεπήρε στο ρυθμό του, άσχετα αν απο ένα σημείο και μετά προσωπικά δεν ακολουθούσα τα βήματα, έχοντας χαθεί στη δίνη του…ειδικά απο το 45’ που βελτιώθηκε και ο ήχος (και σταμάτησε ο ηχολήπτης να πειραματίζεται) το “χάσιμο” ήταν αναπόφευκτο…εξωπραγματική παρουσία-ερμηνεία απο τον Devon Graves ( αφού έτσι θέλει) με τους υπόλοιπους να συμβάλουν ισάξια σε αυτό το τριπάκι τα μέγιστα επίσης…μια συναυλία πολύ περισσότερο απο value for money και πιθανότατα για μένα γεγονός της χρονιάς, εκτός αν γυρίσει ο De Garmo στους Ryche και τους δω να παίζουν ζωντανα τα Rage for Order και Promised Land καπάκι…(που δεν θα γίνει, άρα συναυλία της χρονιάς η χθεσινή…)…

Οι psychotic waltz προσωπικα δεν μου αρεσουν ιδιαιτερα αλλα αφου κερδισα εισιτηριο ημουν εκει χθες:DΟι τυποι σε αυτο που παιζουν ειναι καταπληκτικοι! Ειδικα ο Devon Graves εχει απιστευτη φωναρα αν και ετσι οπως χορευε εχω την υποψια οτι πρεπει να ειχε παρει τιποτα περιεργο:pΠαρολα αυτα για να γκρινιαξω και λιγο δεν γινεται ενω εχουν τοσο μεγαλο σετλιστ να ανεβαινουν στην σκηνη 12 παρα 15 και να τελειωνει 2 και κατι το λαιβ ενω η αλλη μερα ειναι εργασιμη, το πρωι ημουν σαν ζομπι απο την αυπνια:?

Γεια σε όλους

Αν και είμαι επισκέπτης του site και του forum εδω και χρόνια δεν είχα κάνει register αφού δεν είμαι μεγαλός fan του γραψίματος…Αλλά δεν άντεξα…ήθελα να πω κι εγώ το κατιτίς μου…

Για τον ήχο τα είπαν οι προλαλήσαντες…Και ναι…ήταν ένα οπάδικό live…αλλά πως να μην ξενερώσεις…Δεν ξέρω και δεν έχει σημασία ποιος είναι υπεύθυνος για το ηχητικό αποτέλεσμα αλλά κανείς δεν θα έπρεπε να είναι ευχαριστημένος με το να φύγει από το live και να πει ῾Τελικά μου αρεσε…῾…Σε ένα live που αν είχε τελειο ήχο θα έπρεπε να παραμιλάμε για τις επόμενες βδομάδες…

Να έχεις τετοια φωνή στο μικροφωνο και να μην μπορείς να την ακουσεις καν κατα διαστηματα είναι μεγάλη ξενέρα…Δεν είναι κακο να είμαστε απαιτητικοί…ιδιαίτερα σε τετοιες σπάνιες και ιδιαίτερες στιγμές…

Και κατι τελευταίο…έλεος πια με την διαργάνωση τετοιων live…δεν είναι festival…υπάρχει κανείς που πάει απο την αρχη (εκτός από “ultras” των εκάστοτε opening acts) όσο καλή διάθεση κι αν έχει;;; 7 ώρες ορθοστασία δεν παλεύονται…κι αυτό αδικεί και τις υπολοιπες μπαντες…

Όπως επίσης ξενέρωσα που μερικοί αναγκάστηκαν να φύγουν…δεν γίνεται να τελειώνει μια συναυλία στις 2…ακόμη κι αν έχει αποφασιστει από πριν ότι οι μπάντες θα παίξουν full setlist…δεν έχουν όλοι την πολυτέλεια να έχουν αμάξι, ούτε να τα σκάσουν σε ταρίφα… ούτε να περπατάνε μέχι το πρωί για να πάνε σπίτι μετά από την προαναφερθείσα ορθοστασία…

Ps: Σημειωτεον οτι τα προηγούμενα τα είπε ένα που πήγε στο Fuzz με το αυτοκινητακι του, λιγο πριν βγουν οι headliners…αλλά κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται…

Συμφωνώ σε όλα αγαπητέ μου.

Προσωπικά εγώ πήγα κατά τις 7:30 εκεί, περπατώντας από σταθμό ΗΣΑΠ Πετράλωνα, και βασικά όντας όρθιος από το σπίτι μου (6:15). Μοναδική ανάπαυλα ήταν 5 λεπτά που έκατσα μόλις τελείωσαν οι Royal Hunt.
Πραγματικα δεν πίστευα πως θα άντεχα μέχρι τις 1:30. Ειδικά άμα χτυπιέμαι κιόλας (κράτησαν και τα καλά για το τέλος οι άτιμοι :stuck_out_tongue: ). Αλλά παρ’ όλη την κούραση έφυγα με ένα μεγάλο χαμόγελο (μάλλον και γιατί έσφιξα χέρι Graves και Ward).

Έπρεπε όμως να αρχίσει νωρίτερα η συναυλία. Ειδικά από τη στιγμή που παίξανε 130+ Λεπτά τα Support.

Μετά περπάτησα κάνα 45 λεπτο συνολικά (αφού πήρα ταξί + μετρό (από Σύνταγμα εώς Αγ. Δημήτριο) και ήμουνα λιώμα στην κούραση, αλλά η καύλα ακόμα δεν έχει περάσει :D.

Edit :
Ένα αρχιδάκι ταξιτζής, με το που βγαίνω από το Club με ρωτάει :
-Φίλε να σε πετάξω κάπου?
-Ναι, στον πλησιέστερο σταθμό Μετρό.
-Δεν έχει μετρό τώρα!
-1:45 είναι , έχει μέχρι τις 2:20.
-(σιγοψιθύρισε και άρχισε να απομακρύνεται και να ψάχνει άλλον).

Α ρε ΚΟΡΑΚΙΑ.

Aφού μπόρεσα και συνήλθα κάπως απτο λάιβ της Θεσσαλονίκης να γράψω κι εγώ στα πεταχτά (αφού τα έχετε πει πολύ ωραία οι περισσότεροι και για τον ήχο) ότι δεν περίμενα ποτέ πως θα δω Psychotic KAI Shadow Gallery από κοντά…μόνο και μόνο γιαυτό…

Ήμουν ήδη κουρασμένος όταν πήγα στο λάιβ οπότε όταν τελείωσε με το καλό κατά τις 2 και, η παρέα με μάζευε με …το κουταλάκι. Νομίζω περιττεύει να σχολιάσω περαιτέρω τον μαραθώνιο και το περασμένο της ώρας.

Για τον ήχο τα περίμενα πάνω κάτω…block33 σε συνδυασμό με Psychοtic άστα (εδώ Fates Warning θάβονται κάθε φορά)…κλασικά κιθάρες τρυπούσαν τύμπανο, μπάσο να μπουκώνει τα πάντα, ταμπούρο να μας παίρνει τ’αυτιά ε τα γνωστά…ΑΛΛΑ ήταν οι Psychotic και όταν μπήκε η εισαγωγάρα του Ashes εγώ ταξίδεψα στην εφηβεία μου…γνήσια συναισθηματικό λάιβ λοιπόν, και όσοι τους αγαπάνε χρόνια καταλαβαίνουν…αυτά αρκούν για ένα απο τα πιο αξιομνημόνευτα λάιβ που έχω δει στη ζωή μου.

έντιτ: Toν Devon τον έχω ξαναδεί με Deadsoul Tribe όοοχι και με τις καλύτερες συνθήκες, εδώ τον απήλαυσα περισσότερο.

Και 2 βιντεακια απο εμενα. αντε αν εχεις καποιος και φωτος ας ανεβασει :stuck_out_tongue:

Ανέβασα εγώ,αλλά από το live της Θεσσαλονίκης.Πάνε λίγες σελίδες πίσω και θα τις βρεις.

Οι Υ&Τ θα βρεθούν για πρώτη φορά στη μακρόχρονη ιστορία τους στην Ελλάδα στις 15 Σεπτεμβρίου και συγκεκριμένα στο Κύτταρο. Αναμένουμε σύντομα περισσότερες πληροφορίες.

Goystarwwww!!!

ωραιοος! :smiley: