Μλκ, τι παρταρα ηταν αυτη. Ευτυχως που μου εκοψε και δεν… εκοψα τη συναυλιαρα. Περασαμε τελεια.
Συγκλονιστικά βαρετοί ελπίζω εννοείς.
Τέτοιο φτύσιμο από κοινό σε συγκρότημα δεν παίζει να έχει ξαναπαίξει, κι όχι άδικα.
Κρεμάλα κανονική
WE LOVE PULP
Κ εμένα μου φάνηκαν τρομεροί. Φουλ προ εμφάνιση, χωρίς πολλά φρου φρου, μίλησαν τα όργανα σε ένα οργανικό τζαμ συνδιασμένο με το νέο δίσκο. Δεν είμαι ο μεγαλύτερος φαν Radiohead να σημειωθεί, οπότε δε περίμενα κάποια ‘έκπληξη’ στο σετ, που δε θα έβαζαν ούτως ή άλλως. Έπαιξαν από ηλεκτρονικά μέχρι τζαζ και γκαραζοψυχεδέλια. Οργανική εξέλιξη του σετ, χωρίς κοιλιές και ωραίες εναλλαγές. Για μένα από τις καλύτερες συναυλίες της χρονιάς.
Αλλη συναυλια ειδαμε μαλλον Μου αρεσαν πολυ ρε
Νταξ, μπάντα που έχουν φτιάξει για να παίζει κάνα μπασάκι ο Yorke και να καυλώνει, με 5 καλά τραγούδια και 15 μοιρολόγια της φώκιας.
Σαν να βλέπουμε jam session στο σπίτι τους.
Σε καμία περίπτωση συναυλιακό πράγμα πάντως.
Κυριολεκτικά οι μόνοι που δεν είχαν πιάσει ψιλή κουβέντα, ήταν όσοι χαζεύαν στο κινητό τους κι όσοι είχαν πάει για φαι, κατούρημα, κτλ. Εντάξει, υπήρχαν και 20 άτομα που καπου- κάπου χειροκροτούσαν. Εσείς θα ήσασταν!
Ειχε πολυ boomero-κοινο οποτε το καταλαβαινω
Fixed.
O ορος πρεπει να προστεθει ΑΜΕΣΑ στο slang.gr
Καποιος στραβοκοιμηθηκε
Χθες να δεις τι έλεγα.
Σήμερα είναι οι ψύχραιμες κριτικές μου.
Πέρα από την πλάκα τώρα, μια χαρά έπαιξαν.
Το υλικό τους όμως είναι κυρίως κοροϊδία κι αυτό φαίνεται λάιβ πολύ περισσότερο.
Έχουν πιαστεί με τα μεγάλα νοήματα και πάνε να κάνουν ψαγμενιες τύπου Neubauten και Swans χωρίς να έχουν ούτε τα προσόντα, ούτε το background, ούτε την έμπνευση, μόνο και μόνο γιατι και οι δύο τους θέλουν να αποδείξουν πως είναι μουσικές διάνοιες και όχι μέλη ενός από τα καλύτερα alt groups των '90s.
Τα ίδια προβλήματα δλδ που έχουμε και στους Radiohead από το Hail to the Thief και μετά.
Το πρώτο Smile κάπως έδειχνε πως ίσως ακόμη να μπορούν να γράψουν proper τραγουδια που δεν τα καταπινει η ματαιοδοξία τους. Το δεύτερο πάλι, όχι. Αυτή η μαλακια του σου πετάω ένα ψαγμενο μπιτακι, μια μπάσογραμμή του κώλου που όμως είναι λίγο ψαρωτικη και ένα πνευστό γιατι είμαστε και πολύ ψαγμενοι ρε αδερφάκι μου είναι σούπερ κουραστική για μένα. Αν σε αυτά προσθέσουμε και τη μιρλα του Yorke γιατί το να τραγουδήσει είναι ξεπερασμένο apparently, δεν είναι να απορεί κανείς που το μόνο που σκεφτόμουν όσο έπαιζαν ήταν η ατάκα του Τζιμακου που έβαζε τα εφέ στο synth κι έλεγε “τι σας παίζω με 5 χιλιάρικα”.
Πωπω ρε Αντωναρε, βρισκεσαι στα ορια της εμπάθειας!
Καλά, το επιχειρημα “μιλουσε το κοινό” δεν μου λέει απολύτως τιποτα, εχω δει αδιανοητους καλλιτέχνες σε τραγικά κοινά.
Εγω νομίζω πως η μουσική των The Smile ειναι έτσι κι αλλιώς εσωστρεφής και αντισυναυλιακη. Απαιτεί να προσηλωθεις για να την εκτιμησεις. Σίγουρα δεν είναι για φεστιβάλ.
Μου δίνεις την εντύπωση πως απλώς αντιπαθησες τον δισκο και προεκτεινεις την αποψη σου και για την συναυλια.
ΥΓ: Να συμπληρώσω βέβαια πως οταν επαιξαν Δουβλίνο (δεν ημουν) το live ειχε ξανά αναμικτες αντιδράσεις, λογω ηχου ομως. Ηταν το πρώτο live αυτής της περιοδείας.
Καλά το κοινό όταν βγήκαν στη σκηνή ηταν στα όρια του ήρθαν οι Beatles στο χωριό μας. Το να τους χάσει μέσα στα πρώτα 3 τραγούδια φανερώνει τεραστια αμπαλιαση από μέρους τους.
Και δεν έκαναν και καμία προσπάθεια, αφού το υλικό αυτό είναι, έστω να βρουν μια κάποια σύνδεση με τον κόσμο.
Από εκεί και πέρα, θα συμφωνήσω για αντισυναυλιακο αλλά ξέρεις τι γίνεται;
Δεν γίνεται να έχεις τόσο αντισυναυλιακο υλικό και να εχεις αξιώσεις να παίζεις δεύτερο όνομα σε μεγάλο φεστιβάλ επειδή είσαι ο Yorke. Θες να κάνεις την ψαγμενια σου; Υποστήριξε την κατάλληλα.
Βρες χώρους, ντυστο αλλιώς.
Και τα οφέλη του mainstream, και τα perks του είμαστε intellectuals δεν γίνεται. Ή τέλος πάντων, δεν γίνεται χωρίς να προσπαθήσεις και λίγο. Αυτοί ήταν χθες λες και παιζαν jazz μπροστά σε 7 άτομα. Πουτσα τους όλα.
Ε, όχι ρε συ, είναι κοροϊδία.
Χαχαχαχχα!!
Το δέχομαι αυτο που λες. Αλλά αφου παιζουν παντού σε χωρους με 5000-10000 κοινό, τι να πουν, “θα παιζω μονο σε club”; ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΟΥΝ;
Θα ήθελα να τους εχω δει,τους εκτιμω τρομερα σαν μουσικούς και θα ειχα κατσει καπου μπροστά για να δω τι και πως το κανουν, οχι για να "συνδεθώ με την μουσική ".
Ας βαλουν 200€ εισιτηριο, καποιοι θα πανε
Απο Ride ηξερα τι να περιμενω και αυτο ακριβως πηρα. Τρομερη και ζωντανη μπαντα. Απο Pulp δεν ηξερα τι να περιμενω και με εξεπληξαν πολυ ευχαριστα. Παρα πολυ καλοι, ομορφα τραγουδια, φοβερο περφορμανς απο Τζαρβις. Πολυ καλη μερα η χτεσινη, κι ας αφησαμε τα κοκκαλα μας εκει.
ευχάριστη έκπληξη και οι Tramhaus. θα πήγαινα να τους δω αν μας ξανάρθουν σε κλειστό χώρο
…αν επανελθει ποτε το δερμα τους απο τα εγκαυματα
Αν τα είχε ξεπεράσει πώς θα ήταν διαφορετικά; Εκτός κι αν εννοείς ότι είναι στα όρια, αλλά από την αντίπερα όχθη
Επειδή είστε χαζουληδες υπενθυμίζω πως το πρώτο Smile ήταν στη 15αδα μου.
Καμία εμπάθεια. Αυτό που είδα λέω.