Leitmotiv (fr) αγνώστων λοιπών στοιχείων. death-rock
Μου το πρότεινε βετεράνος psychobill-ας, θαμώνας στο μαγαζί που δουλεύω και γαμάει.
Θα τσεκάρω και τις δικές σας προτάσεις γιατί απ’ το χώρο έχω ακούσει πολύ λίγα!
Ξυπνάτε αδέρφια μας άδειασε το μπάσταρδο νεογνό τόπικ crust (το μπάσταρδο με την κυριολεκτική του σημασία).
Λοιπόν έχω πάθει πλάκα με δύο πράγματα τελευταία. Αρχικά έμαθα ότι επανακυκλοφόρησε το ντεμπούτο των Rats και έχω ξεθάψει το δεύτερο τους άλμπουμ (ναι το άλλο το περιμένω όμως) με τον τίτλο ‘‘Intermittent signals’’. Cole, Toody, Sam Henry (Wipers, Napalm Beach κ.α.). Γαμηστερότατο και μελωδικότατο πρώιμο punk rock με garage επιρροές, ιδανικός πρόπομπος των Dead Moon. Aδυνατώ να βρω καλύτερο τραγούδι απ’το ‘‘Nightmare’’ αυτήν την εποχή.
Συνοδευτικά δείτε και το ‘Dead moon story’’.
Στο live των Insuiciety/Infekcja είχε ένα από τα πληρέστερα distro που έχω δει. Έτσι λοιπόν τσίμπησα μπόλικα βινύλια με το αγαπημένο μου να είναι το κύκνειο άσμα των Δανών Gorilla Angreb ‘‘Βedre Tider’’. Είναι μία από τις καλύτερες punk μπάντες των '00s και ας έχουν ηχογραφήσει μονάχα 17 τραγούδια. Θυμίζουν X, Avengers και γενικώς ότι late '70s, early '80s μελωδικό female fronted μπορείτε να σκεφτείτε. Στίχοι καυστικοί & ευφυέστατοι, στην μητρική τους γλώσσα όμως.
Σύντομα θα ακολουθήσει αναφορά στις τελευταίες μου emocore αναζητήσεις. Αν δεν βαριέστε δλδ
Γενικώς αν σου άρεσε θα την καταβρείς με το είδος. Άκου και το τελευταίο τους (life is a grave and I dig it) που είναι πολύ καλό επίσης. Εγώ δεν έχω τσεκάρει όμως τα τελευταια που προτάθηκαν, και θα το κάνω σύντομα μπάντως.
καλη χρονια ρε συ.
για ρατς τωρα που θα το βρούμε;
captain αν δεν έχεις σλσκ πες μου να ανεβάσω.
πήγες στο λαιβ την παρασκευή ρε συ;
Το άλμπουμ “Over the Edge” από τους Wipers. Το έχω λιώσει…Από τα καλύτερα άλμπουμ του είδους πιστεύω. Η κυκλοφορία είναι το 1983. Η μπάντα έχει διαλυθεί εδώ και χρόνια και ο frontman Greg Sage κάνει solo καριέρα (με επίσης πολύ καλά άλμπουμς)
Λοιπον. Το νεο Propagandhi ειναι συναρπαστικα καλο. Δε φτανει τα δυο προηγουμενα, αλλα δεν εχει σημασια. Ειναι συναρπαστικα καλο.
Και το γκρουβ στο Night Letters γκρεμιζει δισκογραφιες εμπορικων συγκροτηματων.
επ… καλό νέο αυτό θα τσεκαριστεί.
Κατά τα άλλα εγώ πριν λίγες μέρες πήρα πρέφα ότι έχει βγει νέο Die Toten Hosen.
http://www.dietotenhosen.de/strom/
αυτό είναι το κλιπ από το single του δίσκου. Κλασσικά πράγματα, μερικές σταθερές αξίες μένουν εκεί ψηλά για πάντα. Στο κλιπ τα σπάνε σην κυριολεξία.
Τι αν δεν εχω;
Οχι δε πήγα και το μετάνιωσα…
soulseek εννοώ ρε. ανεβάζω.
Aκούω των τελευταίο δίσκο των Βombenalarm oνόματι ‘‘No Mistakes’’. Μαλακία μου που τον είχα δει και δεν τον είχα πάρει τις προάλλες. Φίλοι των Tragedy και Wipers, σπεύσατε. Μοντέρνο crust με πολλές μελαγχολικές στιγμές και λίγα αλλά εντελώς κολληματικά leads ικανά να σε χαζέψουν. Γερμανοι!
Δε ξερω αν αναφερθηκε…
Slaughter & the dogs - Do it dog style (1978 )
ΔΙΣΚΑΡΑ!
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ οχι δεν έχω…
αλλιως δε το βρίσκω δλδ;
Λοιπον αυτο εδω φοβομουν πως θα χανοταν μεσα σε ολα τα hardcore οποτε:
[SIZE=“2”]Kafka Prosess - Ingen Fattige[/SIZE]
Νορβηγικο hardcore βουτηγμενο μεχρι τα μπουνια στις πανκικες ριζες του. Και γενικα ρε πστη μου δε μπορω να καταλαβω πως τα καταφερνουν αυτοι οι Νορβηγοι με τα κορ τους. Εχουν ενα πολυ ιδιαιτερο υφος που ακροβατει αναμεσα σε πορωση και θλιψη, λες και μεσα απ ολες αυτες τις ταχυτητες και το χυμαδιο τραγουδανε για πραματα που τους πονανε.
angmar αγόραρε που το ξέθαψες ετούτο δω;
Δεν το ξεθαψα αγορινα! Παιχτηκε τρελο κιε γουστοζικο κονε!!
Edit: Μλκ ειλικρινα ομως, κατι τετοιο μου χε πει ο Βαγγελας και δεν εχει αδικο. Νορβηγια θρησκεια κι οι κιθαρες να κλαινε ολη την ωρα.
δεν θυμάμαι να έχουν αναφερθεί οι Zounds. Άγγλοι. 1977. Κολλητιλικια με Crass κλπ. H μουσική τους βέβαια ήταν πολύ πιο προσιτή και πιο κοντά σε αυτό που αργότερα ονομάστηκε post punk. Γενικά, αν θέλετε να ακούσετε ένα πανκ άλμπουμ για όλα τα γούστα, τσεκάρετε το The Curse Of Zounds. Να σημειώσω ότι η Σαλονικιώτικη εταιρία Lazy Dog Records είχε αναλάβει την επανακυκλοφορια και διανομή κάποιων άλμπουμς τους.
Πολύ πίσω μας πας!!!
Ενώ τόσα χρόνια ήταν ξεχασμένοι, με το που επανακυκλοφόρησε η Lazy Dog το άλμπουμ, άρχισαν να γράφουν το ένα περιοδικό μετά το άλλο! Νομίζω είχε επανακυκλοφορήσει και Mob.
Ορίστε και το εξώφυλλο:
σωστά τα λες! H τριάδα Zounds, Mob και Astronauts είχε πάρε δώσε με την Lazy Dog. Εγώ τουλάχιστον μέσω της Lazy Dog τους έμαθα.