Ήταν οι queen μπάντα των singles?

εχω διαβασει και εχω ακουσει πολλους να εχουν αυτην την αποψη.προσωπικα ισως να ηταν λιγο στα 80`s αλλα σε καμια περιπτωση δεν ηταν στο μεγαλυτερο μερος της καριερας τους.επισης αν προσεξετε πολλα τραγουδια τους που βγηκαν και σαν σινγκλ κιολας δεν εχουν ουτε τη δομη ουτε τη χρονικη διαρκεια για να ειναι σινγκλ,με πρωτο και καλυτερο το bohemian rhapsody,το γνωστοτερο κομματι τους.επισης αν προσεξετε δυο απο τα τρια τραγουδια τους που βρεθηκαν στο νουμερο 1 της αγγλιας ηταν to innuendo και το bohemian rhapsody,περιεργα τραγουδια δηλαδη.εσεις τι πιστευετε?

τα αλμπουμ τους, αν και ολοκληρωμενα στην πλειοψηφεια τους εχουν ολα καποια τραγουδια που ξεχωριζουν και καποια αδιαφορα.ειδικα στα 80’ς αυτο φανηκε παρα πολυ.δεν μπορω να παω με σιγουρια κατι απο τα 2 ομως

οι queen μεχρι το jazz σιγουρα δεν εκανα ουδεμια προσπαθεια για sinles,εμπορικες κινισεις κτλ.

αντιθετως το πρωτο αλμπουμ το εβγαλαν πειραματιζομενοι με τους ηχους ενος νεου στουντιο
και αυτη η πειραματικλα φαινεται στα πρωτα 4-5 αλμπουμ τους σε μεγαλο βαθμο.

επιπλεον τις επιτυχιες τους δεν νομιζω οτι της προοροζανε για singles,το bohemian rhapsody
βγηκ ετην εποχη του κλασικου rock και της disco, σιγουρα δεν ηταν ουτε για να σε κανει γνωστο , ουτε για να παιχθει στο ραδιοφωνο και ποσο μαλλον για να γινει single.

απο 77 και μετα ομως οι queen μετατραπηκαν σε κατι αλλο και εμφανως ειχαν καει εγκεφαλικα.πολλα απο αυτα που εκαναν μετα ηταν ξεκαθαρα για singles και τιποτα παραπανω.

επομενως

1)οι καλοι queen (προ 77-78) δεν εβγαλαν τραγουδια για singles και περαπαυτο
ειχαν μια πολυ ιδιαιτερη προσεγγιση που τους εκανε πολυ πρωτοποριακους.
(παρεπιπτοντως ελαχιστοι απο αυτους που ξερουν τους queen εχουν ακουσει τα καλα τους
αλμπουμ)

2)οι σκατενιοι queen (μετα 78) δεν μπορουσαν να κανουν κατι καλυτερο απο singles.

Όχι βρε παιδιά, τι λέμε.

Άλλο να είναι μια μπάντα εξ’ ολοκλήρου εμπορική, με στόχο την αγορά και τίποτα άλλο, και άλλο να έχουν ΚΑΙ αυτή ως στόχο. Οι Queen υπήρξαν το δεύτερο, αλλά υπήρξαν ταυτόχρονα και ένα απο τα μεγαλύτερα (απο άποψη αξίας) συγκροτήματα.

Εξάλλου, τόσοι και τόσοι κυκλοφορούν singles. Η αγορά είναι μέσα στο παιχνίδι, ούτως ή άλλως, για πλειάδα συγκροτημάτων.

Τέλος, προσωπικά μου άρεσαν και πολλές απο τις εμπορικές στιγμές των Queen, επομένως δε θα με χαλάει αυτή η πλευρά τους. Another One Bites the Dust, yeah! 8)

Απλος επειδη ηταν οι Queen μπορουσαν να ηταν και ποιο συγκρατημενοι, δεν χρειαζόταν να γινει εμπορικο για να ακουστει το συγκροτημα μπορουσε και χωρις αυτο το τομεα

συγγνωμη

τι εννοεις πιο συγκρατημενοι?

να μην γραφανε τραγουδια με σκοπο να γινουν singles?

ή να μην ακολουθουσανε την εμπορικη κατευθυνση που ακολουθησανε??

@brizola

σκατενια η περιοδος των queen που γραψανε ενα innuendo και ενα show must go on???

οι ανθρωποι για μενα απλα αποδειξανε οτι ηταν τοσο τελειοι που οτι και να παιζανε θα ητανε κορυφη!!!

Αυτο εννοω

ωραια θα ητανε

αλλα προσωπικη μου αποψη ειναι
οτι το κανανε επειδη βαρεθηκανε και θελανε να δοκιμασουνε κατι διαφορετικο

η ποιοτητα παρεμεινε ομως
και μας αφησανε κομματαρες
ειτε ποπ ειτε ροκ

“ήμαρτον ρε σεις” που λέει και ο γεωργίου :lol:

Έλα υπερβολές! Ακούς εκεί “σκατένιοι Queen”! Στο θέμα μας…ΟΧΙ!

παιδια, μετα το χοτ σπεης οι κουνιν δεν ακουγοτανε ε!με εξαιρεση μερικα τραγουδια…
κατι πηγαν να κανουν στα δυο τελευταια τους για να επιστρεψουν στα καλα αλλα διαλυθηκανε.
επισης ειμαι ο μονος που δεν του αρεσει το ινουεντο?

παίζει! :stuck_out_tongue:

επισης ειμαι ο μονος που θεωρω το δευτερο τους απο τα κορυφαια τους?

ε αυτό δεν είναι και παράλογο

Κακά τα ψέματα, η καλλιτεχνική κορύφωση των Queen ήταν η περίοδος '73-'80. Άλλωστε την εποχή εκείνη εμπνεύστηκαν μουσική που το 99% των συγκροτημάτων της ΤΟΤΕ σκηνής (μη μιλήσουμε δηλαδή για τις κατοπινές περιόδους) ούτε στα όνειρά τους δεν την έγραφαν. Ακόμα και τότε όμως δεν ήταν ένα “εξεζητημένο” συγκρότημα τύπου King Crimson ή Van der Graaf Generator (τυχαία παραδείγματα), η μουσική τους ήταν προσιτή, κατανοητή, “pop”, όσο περίπλοκη και εκλεκτική κι αν ήταν. Αυτό ήταν που στη συνείδησή μου έκανε πάντα τους Queen να ξεχωρίζουν, είχαν τη δυνατότητα να κάνουν Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ με τη μουσική τους και στην ουσία δεν έχει ουσία αυτός ο διαχωρισμός μεταξύ “ποιοτικής” και “εμπορικής/pop” περιόδου. Στους δίσκους των Queen συνυπάρχουν πάντα έπη τύπου “Bohemian Rhapsody” ή “The Prophet’s Song” με χιτάκια τύπου “Another One Bites the Dust” και “You’re My Best Friend”. Τί να λέμε τώρα, εδώ στις περισσότερες συνθέσεις τους ούτως ή άλλως συνυπάρχουν ο πειραματισμός και το βάθος της ενορχήστρωσης με την εμπορικότητα!

Η απάντηση είναι προφανής, όχι, προς Θεού, δεν ήταν συγκρότημα των singles οι Queen, τουλάχιστον όχι με την έννοια που θέτουμε το ερώτημα αυτό για ένα συγκρότημα υπό κανονικές συνθήκες. Πολύ περισσότερο, οι Queen δεν ακολουθούσαν τα κελεύσματα της μουσικής βιομηχανίας - μάλλον η μουσική βιομηχανία περιστρεφόταν γύρω από τις ορέξεις των Queen. 8)

well said!

οχι ο μονος αλλα αρεσει στην πλειοψηφια.εγω θεωρω παντως οτι εκει περα 82-89 ηταν πιο πολυ προς τα σινγκλς τα τραγουδια τους,αν και τοτε εβγαλαν και μια αλμπουμαρα(a kind of magic)

δεν ειναι απο τα κορυφαια τους,ειναι ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ τους

οι queen δεν ηταν σε καμια περιπτωση μπαντα των σιγκλς.απλως εκαναν οτι γουσταραν και πολλες φορες τους αρεσε να γραφουν τραγουδια που ειναι χιτακια ευπεπτα αλλα σε καμια περιπτωση απλα.ενταξει σαφως η περιοδος 73-79 ειναι απιστευτη ομως και μετα εβγαλαν φοβερα πραγματα.

εγω πιστευω παντως οτι επρεπε να κρατησουν το ‘‘υφος’’ που ειχαν στους 2 πρωτους δισκους, αντε και στον 3ο.
οχι οτι μας χαλανε τα αλλα:)

ΌΧΙ να αναφέρουμε τις δισκάρες τους τώρα; Απλά τέλη δεκαετίας 80 άλλαξαν πορία προς pop και μετά την pop δεν έχει στοπ:!: