στου κουφού την πόρτα…
Οκ, σορρυ, το λεει ο outshined… Μια χαρα τα λεει ολα ο Tate
Μετα απο αυτο τον δισκο ερχετε ο υμνος της Αμερικης
Άσχετα αν το άλμπουμ αρέσει σε κάποιον ή όχι, με τίποτα δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τους Ryche ότι υποστηρίζουν τους πολέμους που κάνει η κυβέρνηση των ΗΠΑ. Οι στίχοι είναι ξεκάθαροι,ο Τατε καταπιάνεται με τα συναισθήματα των στρατιωτών. Επειδή είναι και αυτός Αμερικάνος αναγκαστικά θα έπαιρνε συνεντεύξεις από συμπατριώτες του, τι να έκανε, ταξίδια για να μιλήσει με στρατιώτες απ’όλο τον κόσμο; Το πρόβλημα εστιάζεται στο γεγονός ότι κάποιοι μόλις δουν την λέξη “american” ΄στον τίτλο ενός άλμπουμ, βγάζουν σπυράκια.
Επίσης, πως γίνεται να θεωρούμε τους Queensryche progressive μπάντα και να ζητάμε από αυτούς να βγάλουν 3-4 operation mindcrime;
Αυτόν θα τον βρεις παιγμένο συγκλονιστικά από τον Hendrix στο live άλμπουμ από το γνωστό φιλοπολεμικό, ιμπεριαλιστικό φεστιβάλ του Woodstock. :lol:
Aρα υποστιριζει τα ζωα που πηγαν και πολεμισαν, ασε ρε τους βγηκε μια υπερηφανεια για την πατριδα τους, φυσικάακαι δεν υποστοριζει την κυβερνηση για τους πολεμους εκτος και αν τρελαθηκε αλλα ποναει αυτους που πολεμησαν, το ιδιο αποτελεσμα εχει για μενα, γιατι στο ιδιο cd δεν εβαλε και γνωμες απο αυτους που δεν πηγαν ?
εμ. μήπως γιατί το κόνσεπτ αφορούσε αυτούς που πολέμησαν?
Γιατί θέλησε να φτιάξει άλμπουμ με θέμα american Soldier και όχι American Objector! (αντιρρησίας) :p:lol:
Αν και πλάκα-πλάκα και η άποψη αυτών των τελευτάιων υπάρχει και αυτή κάπου στους στίχους του ΟΜ για όποιον θέλει να ψάξει.
Πέρα από την πλάκα καλύτερα να επικεντρωθούμε εδώ στον δίσκο ως αυτό που είναι. Για γενικότερες αναλύσεις περί Ιράκ υπάρχει και το πόντιουμ.
Επίσης: To γεγονός πως ένα καλλιτεχνικό έργο γράφεται από την οπτική ενός στρατιώτη που δεν γουστάρεις το σε ποιά πλευρά πολέμησε δεν μειώνει από μόνο του την αξία του. Από τους “Πέρσες” του Αισχύλου μέχρι το “Ουδέν νεώτερο από το Δυτικό μέτωπο” αυτό ισχύει και ο περισσότερος κόσμος φάινεται να το καταλαβαίνει όπως φαίνεται από τη διαχρονικότητα αυτών των έργων.
Αρα δεν εχουν καταλαβει το κοινο τους, αρα δεν λογαριαζουν την ευρωπη, γιατι αυτος ο δισκος μονο στην αμερικη θα πιασει, δεν αναλογηστικαν ουτε καν τι πηγαν να βγαλουνε
επίσης, να σας υπενθυμίσω να μην πίνετε Coca Cola.
τουλάχιστον όχι χωρίς παγάκια.
:lol::lol:
Γιατί ρε? Τα παγάκια είναι Ευρωπαική πατέντα?
Μεγάλο προσόν για μια μπάντα αυτό.
Δλδ καποιος δεν μπορει να κανει κριτικη για κατι που εκανε ο οποιοσδηποτε μουσικος… Κ εγω αλλα βλεπω να λεει κ αλλα να κανει.
Το τι βλακεια και ανουσιος σχολιασμος εχει πεσει εδω δεν περιγραφεται…
Εμενα μ’αρεσει ο δισκος, by the way. Unafraid, Remember Me, The Voice
Η απαντηση ερχεται απο τον Tate απο συνεντευξη στο Rock Pages:
Rockpages.gr: Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζεις το τραγούδι “War”… Ξέρεις, “What is it good for… absolutely nothing”… κτλ. Κάπου οι στίχοι λένε «Πρέπει να δώσουμε μάχη για την ελευθερία, αλλά, Θεέ μου, πρέπει να υπάρχει κι άλλος τρόπος». Αυτή είναι η ουσία του άλμπουμ; Ότι υπάρχει κι άλλος τρόπος, πέρα από τον καταραμένο πόλεμο;
Queensryche: Η ουσία του άλμπουμ αντικατοπτρίζεται στο εξώφυλλό του. Βλέπεις τις αρβύλες ενός στρατιώτη… Ξέρεις, στην Αμερική υπάρχει μια παροιμία. «Δεν με ξέρεις αν δεν περπατήσεις με τα δικά μου παπούτσια». Δεν ξέρουμε τίποτα για τους στρατιώτες, για το πως σκέφτονται, τι σκέφτονται, τι αισθάνονται… Όταν εκπαιδεύονται, όταν πάνε στον πόλεμο… Δεν έχουμε ιδέα τι θα πει να υπηρετείς τη χώρα σου, αφού στις ΗΠΑ η θητεία δεν είναι υποχρεωτική…
Rockpages.gr: Ναι, είναι όλοι επαγγελματίες…
Queensryche: Ενώ λοιπόν εμείς είμαστε ελεύθεροι να κυνηγήσουμε το όνειρό μας, να κάνουμε σχεδόν ό,τι θέλουμε στη ζωή μας, αυτοί στέκονται εκεί που στέκονται, μας προστατεύουν, μας παρέχουν τη σιγουριά ότι είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε αυτό που θέλουμε, χωρίς να νοιαστούμε για το ποιοι βρίσκονται εκεί έξω… Είναι αυτοί που μας φυλάνε…
Σας φαινεται αυτο για κατι το αντιπολεμικο, προοδευτικο η οπως αλλιως θελετε να το πειτε? Εχει καποια σχεση με τους στιχους του Operation? Να ξαναθυμισω και την περιοδεια στα στρατοπεδα που καναν για promotion… Συγνωμη αλλα προκειται για την πιο μεγαλη απογοητευση που εχω φαει ποτε απο συγγροτημα, που μαλιστα μου αρεσει και πολυ. Δεν θελω να τους ξαναδω ακομα και αν ερθουν Θεσ/νικη.
Συμφωνω 100% μαζι σου…
Δυστυχώς απάλευτος δίσκος. Κρίμα.
O καθένας έχει δικαίωμα να λεέι την άποψή του για τα όποια θέματα. Δε συμφωνώ με τον Τate, αλλά έτσι κι αλλιώς η προσωπικότητά του δεν είναι ακριβώς του γούστου μου, οπότε και αυτά που λέει ούτε με εκπλήσσουν, ούτε με απασχολούν. Αλλά και σαν γκρουπ, ότι μου άρεσε από τους Ryche, τελείωσε με το απίστευτο Promised Land, πολλά χρόνια πίσω…