Α ρε tate απο ποιον σε προστατευουν ρεεε?Κριμα αλλα τελικα εχουν δικιο καποιοι…
Και για να μην παρεξηγηθώ, θεωρώ τους Ryche, ως υπεύθυνους για μερικά από τα καλύτερα πράγματα που έχω ακούσει και σαν τραγούδια και σαν κυκλοφορίες στο σύνολό τους. Και αυτό με κάνει περισσότερο κριτικό απέναντί τους. Είχα περισσότερες απαιτήσεις ρε γμτ και διαψεύστηκα. Το τελευταίο δεν το έχω ακούσει, αλλά συλλέγω μόνο αρνητικές κριτικές και δεν ξέρω πότε και αν θα το πάρω.
Μην το λες…τα γυναικοπαιδα στο Αφγανισταν ειναι πολυ επικινδυνα…ευτυχως τα αφανιζουν(κατι εγινε και σημερα νομιζω) και κοιμαται ασφαλης τα βραδια…τον φυλανε οι μισθοφοροι των εταιρειων… α ρε τραγικε Tate θλιβερος πατριωτης στα γεραματα?
Για αυτό (και γιατί από άλλες απόψεις που έχουμε ανταλλάξει έχω καταλάβει πως είσαι από τα “μεγάλα παιδιά” εδώ μέσα) κάνε ένα κόπο και άκου το άλμπουμ να έχεις δική σου άποψη.
Queensryche: Ενώ λοιπόν εμείς είμαστε ελεύθεροι να κυνηγήσουμε το όνειρό μας, να κάνουμε σχεδόν ό,τι θέλουμε στη ζωή μας, αυτοί στέκονται εκεί που στέκονται, μας προστατεύουν, μας παρέχουν τη σιγουριά ότι είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε αυτό που θέλουμε, χωρίς να νοιαστούμε για το ποιοι βρίσκονται εκεί έξω… Είναι αυτοί που μας φυλάνε…
Αυτή η πρόταση ξεχειλίζει το ποτήρι και για μένα.
Έχεις δίκαιο, θα έπρεπε να το ακούσω. Άκουσα τουλάχιστον τα 8 πρώτα κομμάτια. Και να σου πω την αλήθεια, το περίμενα χειρότερο. Και πάλι, όμως, δε μου άρεσε. Μου φαίνεται ανέμπνευστο, “επίπεδο”, άνευρο. Ρε γμτ, μου δίνουν την εντύπωση, ότι βαριούνται και πρέπει να το μάθουμε κι εμείς…
νταξ, πείτε ένας που δεν θα ήθελε να δει τις συναυλίες που δίνουν αυτή την περίοδο…
έχουν και πληκτρά στο lineup!
[SPOILER]Setlist:
Rage for Order Suite
01 Intro
02 Neue Regel
03 The Whisper
04 Screaming in Digital
05 Geoff Talk
06 I Dream in Infrared
07 Walk in the Shadows
08 Surgical Strike
09 I Will Remember
American Soldier Suite
10 Sliver
11 Geoff Talks, introduces soldier
12 The Killer
13 If I Were King
14 Man Down
15 Geoff Talks
16 Dead Man?s Words
17 Home Again
18 The Voice
Empire Suite
19 Best I Can
20 Geoff Talks
21 The Thin Line
22 One and Only
23 Hand on Heart
24 Silent Lucidity
25 Jet City Woman
26 Is Anybody Listening?
27 Encore break
28 Empire
29 Geoff Talks
30 Take Hold of the Flame
Geoff Tate - vocals, horns
Michael Wilton - guitar
Scott Rockenfield - drums
Ed Jackson - bass guitar
Parker Lundgren - Guitar
Jason Aimes - Keyboards, vocals[/SPOILER]
Σχεδόν τέλειο…
Wtf are The killing words???
You spoke wisely.
Oσο μας πληγωνουν…
/γκρινια LONDON???KILLING WORDS??? αμεσες αλλαγες στο rage section
10000ft??/τελος γκρινια
Δινω και το νεφρο μου να ρθουν.
Ολοι λενε οτι οι Theater ειναι υποδειγμα live συγκροτηματος αλλα εχοντας τους δει και τους δυο σε δικα τους headlining shows με full production: Queensryche-DT σημειωσατε 1.
βλακωδέστατη σύγκριση θα έλεγα, επιφανειακή αν μη τι άλλο.
σίγουρα οι Queensryche έχουν καλύτερο τραγουδιστή και σε φωνή και σε εκφραστικότητα αλλά ως μουσικοί οι Theater είναι καθαρά επίπεδο(α) πάνω.
μη γενικεύουμε το γούστο μας…
Ειμαστε φτιαγμενοι για βλακωδεστατες πραξεις. Και ο ενας για τον αλλο μην σου πω.
τέλος.
μην τρελαίνεσαι. η σύγκρισή σου ήταν τελείως άκυρη γιατί είναι προφανές ότι σου αρέσουν περισσότερο οι Ryche. εδώ την παλεύεις ακόμα με τους Scorpions…
Νο, no, no. Στο “Χ” ειμαι. Απλα ενδεικτικα στην συναυλια των DT (τους ειδα τον Oκτωβρη του 2005, Octavarium tour) ηταν η πρωτη φορα και η τελευταια φορα που πηγα να παρω μπυρα κατα την διαρκεια συναυλιας. Και δεν ημουν ο μονος γιατι παιξανε το Οctavarium και το μισο κοινο χασμουριοταν βλεποντας τον Rudess να παιζει κανα 5 λεπτο με το fingerboard του. Ο LaBrie live δεν παλευεται (ασχετως αν μ’αρεσει πολυ στο studio), ολη την ωρα στις ψηλες πεταει την γλωσσα εξω και οτι βγηκε, βγηκε.
Στους QR ειδα μια μουσικη τελειοτητα. Ολο το συγκροτημα σε φοβερη αποδοση, με ηχο διαυγεστατο και εναν Tate…απο αλλον πλανητη. Μας ειχαν καθολη την διαρκεια του live στην τσιτα.
Καλυτεροι μουσικοι οι DT? Nαι, σαφως. Αυτο σημαινει αυτοματως οτι προσφερουν καλυτερες συναυλιακες εμπειριες?? Δεν νομιζω το ενα να ειναι συνονυμο του αλλου.
Εχω τα ΑΠΑΝΤΑ των DT (εκτος απο τις κυκλοφοριες της Ytse Jams, το best of τους και τα περισσοτερα singles τους), ειναι ενα συγκροτημα με τεραστιες δυνατοτητες που εχουν αγγιξει την μουσικη τελειοτητα και ο αγαπημενος μου δισκος ανεξαρτητος ειδους ειναι το I&W.
Δεν το βρισκω παραλογο το να διαφωνεις με τα παραπανω λεγομενα μου. Τωρα αν τα βρισκεις και βλακωδεστατα…
μην παρεξηγείσαι. sorry αν θίχτηκες με τη λέξη, δεν ήταν για εσένα όσο για τις συγκρίσεις αυτές καθεαυτές.
Και εγώ προσωπικά ως benchmark για οποιοδήποτε live έχω το Operation:Livecrime, αλλά είναι τελείως διαφορετικά τα live της μιας και της άλλης μπάντας.
Να σου δώσω έτσι μια διαφορά που και αυτή δεν είναι απόλυτα κατατοπιστική. Οι Theater είναι music oriented ενώ οι Queensryche song oriented. Στους Theater θα ακούσεις τα μουσικά “απλώματα” από το sequencer του Rudess στο Octavarium, θα ακούσεις τζαμαρίσματα μέσα στα τραγούδια, θα ακούσεις μέχρι και το Gangland των Maiden σε jazz, αυτα είναι απαιτητικά πράγματα. Από την άλλη Ryche θα ακούσεις τραγούδια και συνειδητά το συγκρότημα είναι εδώ και πολλά χρόνια ο Tate και οι άλλοι (πλέον και στο studio). Η φωνή, το ταλέντο και η εκφραστικότητα του Tate είναι αρκετά για να συγκλονίσουν ακόμα, ειδικά όταν ερμηνεύει το ΟΜ. Καλοί μουσικοί σίγουρα όλοι τους αλλά είναι άλλο πράγμα από τους Theater, δε νομίζεις;
Από εκεί και περα είναι και θέμα γούστου, τι πορτιμάει ο καθένας και ειδικότερα σε ένα live.
To setlist των Ryche πάντως είναι εκπληκτικό. Και σίγουρα από πλευρά απόδοσης θα αγγίζουν το τέλειο.
Και θα το ξεπεράσουν μόλις βάλουν και ένα suite του “Promised Land”.
φαντάσου το American Soldier Suite να το αντικαταστούσαν με ένα Promised Land suite. Και με DeGarmo.
Χαχαχα, ναι.
Και support τους Conception!
Kαλά τα λες. Δεν μπορώ να συγκρίνω τα live τους και ας τους έχω δει και τους δύο αρκετές φορές, για τον λόγο που λες: Η κάθε μπάντα επιδιώκει άλλα πράγματα στο live της. Στα καλά τους πάντως και οι δύο έχουν παίξει φοβερά live.