Διαλύθηκαν οι r.e.m.!

«Σε όλους τους οπαδούς και τους φίλους μας: Σαν R.E.M. σαν αδερφικοί φίλοι αλλά και σαν συνωμότες αποφασίσαμε πως ήρθε η ώρα να διαλύσουμε την μπάντα. Φεύγουμε με μεγάλη αίσθηση ευγνωμοσύνης αλλά και έκπληξης για ότι έχουμε καταφέρει. Σε όσους άγγιξε η μουσική μας, λέμε ευχαριστώ που μας ακούσατε».

Ήταν μία είδηση που φαινομενικά έσκασε σαν βόμβα αλλά ουσιαστικά είχε φανεί μία κούραση του Michael Stipe και των άλλων δύο αφού μετά την κυκλοφορία του πρόσφατου δίσκου τους, το Collapse Into Now (περασμένος Μάρτιος), αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε περιοδεία για την υποστήριξη του.

Παράλληλα, ίσως και να απογοητεύτηκαν από τις χαμηλές πωλήσεις του δίσκου, ίσως και τις χαμηλότερες στην καριέρα τους.

Ο Michael Stipe σχολίασε «Ένας σοφός άνθρωπος είχε πει κάποτε: Για να πας σε ένα πάρτυ, πρέπει να ξέρεις πότε να αποχωρήσεις. Εμείς φτιάξαμε κάτι καταπληκτικό και τώρα αποσυρόμαστε. Δεν ήταν εύκολη απόφαση αλλά όλα τα πράγματα κάποτε τελειώνουν και εμείς θέλαμε να το κάνουμε με το δικό μας τρόπο».

Οι R.E.M. έχουν ξεπεράσει τα 30.000.000 δίσκους ενώ έφτασαν στο peak της καριέρας τους στη δεκαετία του 90 με albums όπως το Automatic For The People και το New Adventures In Hi-Fi.

Αν για πολλούς η καλύτερη τους περίοδο ήταν στα 80s.

Αξίζει να σημειώσουμε πως αρχικά στη σύνθεση τους ήταν και ο drummer, Billy Berry ο οποίος αποχώρησε το 1997.

Οι R.E.M. ήταν ο τραγουδιστής, Michael Stipe, ο κιθαρίστας, Peter Buck και ο μπασίστας, Mike Mills.

Όχι ρε γμτ… Δεν πρόλαβα να τους δω live… :frowning: :frowning:

Say whaaaat ?
Πολυ κριμα, 2 φορες live τους εχω δει και ηταν πολυ καλο σοου !

καλά και ο Berry είναι rem…

*τα άλλα τα είπαμε αλλού…μόνο μνήμες

R.I.P.

:? :? :?

κριμα…αρκετα συχνα θυμαμαι εκεινο το live του MTV Day στο Καλλιμαρμαρο που δεν καταφερα να παω… ηταν ενα απο τα αγαπημενα εφηβικα μου συγκροτηματα! η αληθεια ειναι πως σταματησαν καπως αδοξα, μιας και το Collapse Into Now δεν ηταν και ο,τι καλυτερο ειχαν να παρουσιασουν… τιμιοι παντως που δεν πολυδιαφημισαν τη διαλυση τους με σκοπο το κερδος σε μια πιθανη farewell tour ξερωγω

μεσα στα 3 πρωτα συγκροτημα που μου γνωρισαν το ροκ.μπορει τελευταια να μην τα πηγαιναν καλα,αλλα παντα ειχαν ενα επιπεδο.με το κεφαλι ψηλα λοιπον!κανενα δακρυ για τον μαικ και το παρεακι του.οι μουσικες τους μενουν

I’ve had my fun and now its time to
Serve your conscience overseas (over me, not over me)
Coming in fast, over me

:smiley:

Πολύ κρίμα. Αξιοπρεπέστατη μπάντα, ποτέ δεν κίνησε το ενδιαφέρον του κόσμου με κάτι πέρα από την μουσική της. Δεν έχω ψαχτεί πολύ, αλλά έχω αγαπημένα τραγούδια απ’ αυτούς, όπως μάλλον όλοι μας.

Όπως το Orange Crush του αποπάνου.

Δεν έχουν υπάρξει πολλά κομμάτια ανατριχιαστικά όσο το Everybody Hurts

Και επίσης Losing My Religion, The one I love, Shiny Happy People, Imitation of Life, E-Bow the letter, It’s the end of the world κ.α ηταν πιασαρικα τραγούδια .Όμως άμα στερευεις από εμπνευση το κλείνεις το μαγαζί και φανηκαν στα τελευταια 2 αλμπουμ που επαναλαμβανόντουσαν!
Αξίζαν οι πωλήσεις που κάναν. Ευχαριστούμε!

R.E.M. - Bad Day

Αντίο σε μία από τις πιο σημαντικές και αξιόλογες μπάντες των 80΄ς και δώθε. Εκεί που αρχίζει ο απογαλακτισμός του “εναλλακτικού ροκ” από τον φυσικό πρόγονό του (λέγε με “πανκ”), εκεί που οι ορισμοί “χαρακτηριστικός ήχος” και “ταυτότητα” παίρνουν σάρκα και οστά, ε… εκει ακριβώς υπάρχουν ντεμπούτα σαν το Murmur και τα υπόλοιπα διαμάντια.

Mπράβο για το προηγούμενο ποστ. Και μπράβο για όσα πέτυχαν οι REM, πάντα τους είχα από σχετική απόσταση αλλά τους εκτιμούσα όσο λίγους. Συγκρότημα από τα λίγα και όσο λυπάμαι που διέλυσαν, τόσο χαίρομαι που τους πήρα λίγη από τη λάμψη τους σ’ εκείνη τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο.

ενταξει τι να λεμε …ιστορικη μπαντα…

Έτσι. Η απόφαση για διάλυση του συγκροτήματος έρχεται στη σωστή στιγμή, μετά από έναν αξιοπρεπέστατο και φρέσκο ηχητικά δίσκο. Και όσο κλισέ και αν ακούγεται, χωρίς το “Murmur” το ανεξάρτητο αμερικάνικο rock από τα 80’s και έπειτα δε θα ήταν όπως το ξέρουμε. Μεγάλη μπάντα, από τις λίγες που μπορούν και αξίζουν να φέρουν αυτόν τον τίτλο. Κρίμα που δεν κατάφερα να τους δω live.

Αυτό που έπρεπε να κάνουν μετά το “Automatic for the People”, άργησε 20 χρόνια (για την ακρίβεια 19).

Ela re gmt…tzampa dld akouga to monster kai to up tosa xronia? gelaw eksw dinata me kati tetoia varisimanta.

(sorry gia greeklish)

Δηλαδή η φυσιολογική ροή των πραγμάτων όταν έχεις όλο τον κόσμο στα πόδια σου είναι να το διαλύσεις…Μάλιστα. Kαι να πάω προς το μέρος σου…ας πούμε πως προσπαθώ…όπως αποδείχθηκε είχαν πολλά ακόμη να δώσουν.

+1 σε αυτά που γράφει ο panagiotis.

μόνο και μόνο για το Up έπρεπε να συνεχίσουν άλλα 100 χρόνια.
σε μερικούς δεν άρεσε αλλά μιλάμε για υπερδισκαρο.
άσε που με αυτόν τον δίσκο τους είδαμε ελλαδα

  • Michael…Michael…ταξίδεψα 500 χιλιόμετρα για σεναααααα
  • οκ…δεν με νοιάζει…και εγώ ταξίδεψα χιλιάδες για να έρθω εδώ :smiley:

Χτυπώ ξύλο αλλά η ανακοίνωση μου μυρίζει πρόβλημα υγείας. Κατά καιρούς ακούγονταν διάφορα για τον Stipe και το γεγονός ότι παρότι έβγαλαν έναν πολύ πολύ καλό δίσκο, δεν έκαναν καμία περιοδεία ίσως να σημαίνει κάτι. Ίσως και όχι. Όπως και να 'χει, μεγάλο συγκρότημα.

και εγω αυτό σκεφτόμουν…ελπιζω να κάνω λάθος