Όταν το έμαθα το Σάββατο στενοχωρήθηκα και τσαντίστηκα ταυτόχρονα. Στα σκουπίδια την πέταξε τη ζωή της κυριολεκτικά και είναι πολύ θλιβερό αυτό ρε γαμώτο. Κρίμα τέτοια φωνή, ειδικά από την στιγμή που είχε και πολύ αξιόλογα τραγούδια σε αντίθεση με άλλες pop/rock τραγουδίστριες του κώλου.
[B]R.I.P.[/B]
R.I.P. Amy.
Χάθηκε μια απ’τις πιο ενδιαφέρουσες alto φωνές που είχα ακούσει ποτέ. Τόσο βαθιά, συναισθηματική, με όμορφα γυρίσματα, ιδιαίτερη και αξέχαστη φωνή. Θα μου λείψει αυτή η καλλιτέχνις κι ας μην ήμουν καμιά φανατική της θαυμάστρια.
(Όσον αφορά το κράξιμο που έριξαν μερικοί για τις επιλογές της καταντάει απλά αστείο. Ενήλικη ήταν και έκανε τις επιλογές που ήθελε. Οπότε γιατί να την κρίνουμε σαν 10χρονο που θέλει την καθοδήγηση της μαμάς και του μπαμπά; Ήταν αυτή που ήταν και σε όποιον αρέσει. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τί δαίμονες κουβαλούσε στην ψυχή της.)
Btw, δεν χρειαζόταν αυτό το τόπικ να μετατραπεί σε “Amy Vs μακελειό στην Νορβηγία”. Συνεχίστε στο podium σχετικά με εκείνη την είδηση.
Επειδή βαριέμαι να διαβάσω όλο το θέμα, R.I.P… πολύ κρίμα για το ταλέντο της και που πέταξε έτσι τη ζωή της!!
Παιδιά… καλοκαιράκι είναι… κάνουμε και κάνα μπανάκι να συνέλθουμε…
πρεπει να ναι η πιο αναμενομενη ειδηση της δεκαετιας. RIP βεβαιως.
[B]H Microsoft απολογείται για το tweet περί Amy Winehouse[/B]
Λίγο μετά την είδηση του θανάτου της Amy Winehouse, ουκ ολίγοι έσπευσαν να εκμεταλλευτούν το τραγικό συμβάν.
Συγκεκριμένα ένας ενημερωτικός λογαριασμός του Xbox στο Twitter καλούσε όλους τους followers να τιμήσουν τη μνήμη της άτυχης τραγουδίστριας αγοράζοντας το album της ?Back to Black? από το μουσικό κατάστημα της Microsoft, Zune.
Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν έλειψαν τα αρνητικά σχόλια από πλευράς των χρηστών του Twitter με αποτέλεσμα η Microsoft να απολογηθεί:
[QUOTE] ?Ζητούμε συγγνώμη αν το προηγούμενο μας tweet για download του album της Amy Winehouse φάνηκε να είναι καθαρά εμπορικό. Καμία σχέση, σας διαβεβαιώνουμε.?
Η Microsoft όμως δεν είναι η μόνη εταιρεία που κατηγορήθηκε ότι προσπάθησε να εκμεταλλευτεί οικονομικά το θάνατο της 27χρονης τραγουδίστριας. Και η Apple με τη σειρά της έβαλε το ?Back to Black? να εμφανίζεται πάνω πάνω στο iTunes Store, όπως ακριβώς και η Amazon?[/QUOTE]
Money, money, money, money, money … . . . . . . .
Απλα τραγικο… Διαβασα και τα υπολοιπα post και αυτο που εχω να πω ειναι οτι ειναι λογικο να υπαρχουν διαφορετικες αποψεις και οπτικες γυρω απο το νεο ενος θανατου ενος διασημου καλλιτεχνη. Αλλα οποια και αν ειναι η γνωμη σου για αυτον οσο ηταν εν ζωη, ο θανατος ειναι παντα κατι λυπηρο και λογικες του τυπου “τα΄θελε και τα παθε” ειναι πολυ τραβηγμενες…
Εν τω μεταξύ, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου της Amy Winehouse, πολλοί καλλιτέχνες από τον rock/metal χώρο εξέφρασαν τη λύπη τους για το χαμό αυτού του ταλέντου, ενώ ο Tommy Lee δεν έδειξε ιδιαίτερη συμπόνια:
Myles Kennedy (Alter Bridge): «Είναι απλώς η γνώμη μου, αλλά πιστεύω ότι η Amy Winehouse ήταν ένα σπάνιο ταλέντο. Πόσα τραγούδια έμειναν χωρίς φωνή πλέον; Λυπητερά νέα.»
Tommy Lee (Motley Crue): «Η Amy Winehouse πέθανε. Είναι μια επιλογή lifestyle. 87 άτομα δολοφονήθηκαν στη Νορβηγία. Αυτό είναι πραγματική τραγωδία.»
Glenn Hughes (Black Country Communion, Deep Purple): «Λυπήθηκα πολύ όταν άκουσα τα νέα για την Amy Winehouse… Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένειά της… Ο εθισμός είναι μπελάς.»
Dave Navarro (Jane’s Addiction): «Θεέ μου! Λυπάμαι πολύ για την Amy Winehouse! Τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά της. Θα μας λείψεις Amy!»
Dave Mustaine (Megadeth): «Amy Winehouse, αναπαύσου εν ειρήνη. Εύχομαι να είχες πει «ναι, ναι, ναι». Θα μας λείψεις.»
Billy Corgan (Smashing Pumpkins): «Λυπήθηκα πολύ όταν έμαθα για την Amy. Πάντα θρηνώ όταν κάποιος από εμάς πεθαίνει. Τραγωδία… χωρίς αμφιβολία.»
Hayley Williams (Paramore): «Η Amy ποτέ δε θα «φύγει» πραγματικά. Έχετε ακούσει τη φωνή της;»
Alex James (Blur): «Ο χαμός της Amy Winehouse είναι πολύ λυπητερός, θα μπορούσε να είχε συμβεί και σε εμένα.»
Μεγάλο κρίμα αλλά ήταν απολύτως αναμενόμενο όπως είπαν και πολλοί εδώ μέσα. Ξεκίνησε τα ναρκωτικά από μια ερωτική απογοήτευση και στο τέλος αυτό την σκότωσε. Τραγικό. Ήταν μεγάλο ταλέντο. RIP.
Και όσο για την Microsoft δεν πειράζει, το είδε έτσι…σειρά της apple να φυτέψει ένα δεντράκι στη μνήμη της. Ο καθένας όπως βολεύεται.
Δεν μου αρεσε η μουσικη της (μαλλον εκνευριστικη την θεωρουσα, γενικα σαν φυσιογνωμια και σαν καλλιτεχνιδα), αλλα οσο να’ναι η ειδηση ενος θανατου σοκαρει.
Προβλεπεται τωρα να στηνεται χορος πανω απο το μνημα της απο τους διαφορους επιτηδειους (δισκογραφικες εταιρειες και μη) που θα προσπαθησουν να πλουτισουν απο αυτο το γεγονος.
Καπου διαβασα οτι ηδη οι πωλησεις των δισκων της εχουν ανεβει κατα 40%…
στο lastfm απο 5 εκατομμυρια πηγε 35 σε 2 μερες
Και πέφτετε απ’ τα σύννεφα; Με όλους έτσι γίνεται.
Σε διαφορα σαιτ ηδη κυκλοφορουν μπλουζακια με RIP Amy και τα σχετικα (τα πιο πολλα μουφες, αλλα και ‘επισημα’ να ηταν το ιδιο αισχρο θα ηταν…).
Πραγματικα αξιολυπητο να εμπορευματοποιειται ο θανατος τοσο πολυ.
Tης έχουν και αφιέρωμα στο Mega, το Σάββατο νομίζω.
Όπως ξέρουμε όλοι περισσότερα αξίζει νεκρός παρά ζωντανός ένας καλλιτέχνης την σήμερον ημέραν.
Είσαστε απίστευτοι, 15 σελιδες περίπου από την τελευταία φορά που έγραψα (υπέρ της σημειώστε), και ακόμα συζητάτε γιατι και πως και τα λοιπά! Εσείς ρε παιδί μου και την Λουκά κάνετε να χριστοπαναγιάσει στο τέλος.
(Εντάξει ίσως είμαι λίγο υπερβολικός μιας και στις τελευταίες σελίδες έχουν υποθεί σωστά πράγματα :))
Ε είσαι λίγο υπερβολικός. Οι τελευταίες σελίδες είναι αυτό που θα πρεπε να είναι το θρεντ κατά το μεγαλύτερο του μέρος.
Μπλουζάκια με rip amy… Και μη χειρότερα…
edit. Μια που ποσταρίστηκε στην κεντρική, αξίζει να υπάρχει και εδώ:
«Θα ήταν ασέβεια εκ μέρους μου εάν δεν έκανα αναφορά στο θάνατο μιας εκ των αγαπημένων μου μουσικών όλων των εποχών. Για μένα ήταν εξίσου σημαντική με την Billie (Holiday), την Bessie (Smith), την Ella (Fitzgerald) και τώρα κάνει παρέα μαζί τους. Ανυπομονούσα να ακούσω το καινούργιο της υλικό, αλλά θα μου αρέσουν πάντα οι δίσκοι της. Ένα σπάνιο ταλέντο έφυγε από κοντά μας, η φωνή της όμως θα επιζήσει περισσότερο από τα όσα της έχουν προσάψει κατά καιρούς»
Geezer Butler
Μου άρεσε που ο Geezer εκτίμησε το πραγματικά μεγάλο ταλέντο της Amy αλλά, εδώ που τα λέμε, ήταν λίγο υπερβολικός. Δεν ήταν στο επίπεδο αυτών των τριών η μακαρίτισσα ούτε κατά διάνοια.
Είχε βέβαια τα φόντα να γίνει…
r.i.p
Στοιχήματα για τον επόμενο, μάγκες…
“Ρεκόρ πωλήσεων έκαναν τα CD της Amy Winehouse αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με το Nielsen SoundScan, αφού οι φανατικοί θαυμαστές της τραγουδίστριας έσπευσαν να αγοράσουν το δεύτερό της CD, Rehab.
Συγκεκριμένα την εβδομάδα μέχρι τις 24/7, πουλήθηκαν 50.000 αντίτυπα, 6.000 περισσότερα από τις υπόλοιπες εβδομάδες του 2011.”