Ο βραβευμένος ηθοποιός Philip Seymour Hoffman βρέθηκε νεκρός το μεσημέρι της Κυριακής 2 Φεβρουαρίου στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη. Η Wall Street Journal (που έβγαλε πρώτη την είδηση), αποδίδει σε αστυνομικές πηγές την πληροφορία ότι ο ηθοποιός βρέθηκε στην τουαλέτα με μια βελόνα στο χέρι του. Παρόλα αυτά θα πρέπει να ακολουθήσει νεκροψία για να διαπιστωθούν και επισήμως τα αίτια του θανάτου.
Ο Philip Seymour Hoffman είχε μιλήσει δημόσια για το πρόβλημα εθισμού του στα ναρκωτικά, ενώ πρόσφατα είχε καταφύγει σε κέντρο απεξάρτησης.
Ο 46χρονος ηθοποιός είχε τιμηθεί με το βραβείο Oscar A? Ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Capote».
Σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή «60 Minutes», είχε παραδεχθεί ότι ο εθισμός του στα ναρκωτικά και όλων των ειδών τις ουσίες ξεκίνησε την εποχή εκείνη («Ό,τι μπορούσα να βρω…μου άρεσαν όλα», είχε πει) αλλά παρέμεινε υπό έλεγχο μέχρι την υποτροπή του το 2013, μετά από 23 χρόνια νηφαλιότητας. «Ήμουν νέος, έπινα πολύ, και σταμάτησα. Δεν είναι τόσο πολύπλοκο. Δεν με ενδιέφερε το να πίνω με μέτρο. Ακόμη δεν με ενδιαφέρει. Επειδή πέρασε τόσος χρόνος δεν σημαίνει ότι ήταν μια φάση. Ξέρεις, αυτό είμαι», είχε πει σε συνέντευξή του στη Guardian.