R.i.p

Αντίο σε έναν πραγματικό εργάτη της Τέχνης και οραματιστή δημιουργό

+1 για εμένα προσωπικά, καθώς τον θεωρούσα πάντα ως τον κύριο υπεύθυνο για το άνοιγμα μου στον παγκόσμιο σινεμά, πέραν του αμερικάνικου που, καλώς κακώς μας συστήθηκε πρώτος

9 Likes

Τέλος εποχής.

Δεν είμαι ο μεγαλύτερος φαν, πάντα με το νουβέλ βαγκ ήμουν comme ci comme ca, αλλά δεν γίνεται να αγαπάς το σινεμά και να μην εκτιμάς τέτοιους καλλιτέχνες. Πλήρης ημερών ωστόσο και με τεράστια κληρονομιά, τέτοια νέα δεν πρέπει να τα εκλαμβάνουμε με υπέρμετρη στεναχώρια αλλά να τα αντιμετωπίζουμε σαν ευκαιρία για να (ξανα)ανακαλύψουμε κινηματογραφικούς θησαυρούς.

5 Likes
5 Likes

Είχα περάσει μια φάση παλαιότερα φοιτητής, όταν και έψαξα αρκετά την Lansbury, ταινίες, σειρές, θέατρο όπου βρήκα κάτι τεσπα,.
Μου είχε κάνει τεράστια εντύπωση, όταν την είδα σε παλαιότερες ταινίες πρώτη φορά και όντας κατά πολύ νεότερη (δηλαδή όχι στο ‘‘Murder, She Wrote’’ ή στα Disney οικογενειακά ‘‘Bedknobs and Broomsticks’’ που την μάθαμε οι περισσότεροι), το πόσο αρχικά αστεία ήταν στους πιο κωμικούς της ρόλους (μιλάμε για απίθανο κωμικό timing) αλλά κυρίως, το πόσο μεγάλο gravitas είχε σαν παρουσία και πόσο σημαντική ερμηνευτική δύναμη ήταν, ανεξαρτήτου ρόλου και είδους ταινίας… καμία σχέση με αυτό που είχα στο μυαλό μου για αυτήν, όταν έβλεπα πχ τις whodunit περιπέτειες της Jessica Fletcher στην Ερτ1 πχ…
Gaslight
National Velvet
The Manchurian Candidate
Death on the Nile
The Long, Hot Summer
και πόσα ακόμα, δίπλα σε θηρία όπως οι Orson Welles, Paul Newman, Bette Davis, Ingrid Bergman, Katharine Hepburn, να μην μασάει τίποτα πέρα από σκηνικά και διαλόγους.

Βέβαια η αποθέωση ήταν όταν κατάφερα να βρω μια βιντεοκασέτα με το original ‘‘Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street’’ του 1979 -πλέον παίζει να υπάρχει και στο youtube-, όπου σαν Mrs. Lovett δίνει ρέστα και δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου -και τα αυτιά σου- από πάνω της!!
edit:

Γενικά καταπληκτική, πλήρης ημερών, σπουδαία ηθοποιός, αξίζει μεγαλύτερης αναγνώρισης από το νεότερο κοινό που την έμαθε μόνο από τους ρόλους της μετά τα 60 της χρόνια…

8 Likes

Ήταν ηθοποιάρα:

9 Likes

Κρίμα rip :pensive:

Όχι ρε κρίμα. R.i.p.

Πολύ κρίμα ρε…

Αναπάντεχο αντίο στην πιο iconic και αγαπημένη ενσάρκωση του Σκοτεινού Ιππότη, o οποίος ταλαιπωρήθηκε πολύ από το Hollywood και τις εταιρίες παραγωγής λόγω της σεξουαλικής του ταυτότητας -έγραψε και ένα καταπληκτικό story που περιλαμβάνεται στο Pride Anthology του 2022 της DC και βρίσκεται εύκολα online- αλλά τελικά, όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά έφτασε να θεωρείται από τους φίλους της DC ως η ιδανική ενσάρκωση του Batman/Bruce Wayne. Πολύ κρίμα, νεότατος, ήλπιζα σε πολλές ακόμα μελλοντικές animated εμφανίσεις του…

8 Likes

Μας γάμησες βραδιάτικα

Συγκλονιστικός , μας μεγάλωσε γαμώτο. Τρομερή φωνή , ζωντανή, ένιωθες την ερμηνεία , καταλάβαινε τον χαρακτήρα

Είναι από τους πολύ λίγους που δικαιούνται τον χαρακτηρισμό εμβληματικός και θρυλικός ( κι ο Hamill ως Joker )

Κανένας ποτέ δεν θα είναι πιο Μπάτμαν από αυτόν , για μένα

3 Likes

Πέθανε ο αγαπημένος μου :disappointed_relieved:

green

3 Likes

πωωωω μας μεγάλωσε και αυτός … Και ήταν πολύ νέος , τι να πεις … :cry:

Καπου διαβασα πως αυτοκτονησε και δεν ξερω αν ισχυει. Πολυ κριμα. Ειχε τις περισσοτερες εμφανισεις στη σειρα.
Στο παιδικο μου μυαλο οι μονομαχιες του με τον προσωπικο μου αγαπημενο κοκκινο αντιπροσωπευαν κατα καποιο τροπο τη κοντρα Οσφπ - Παο.
Ακομα και αν ο εκαστοτε κοκκινος ranger ηταν ο κεντρικος ηρωας, ο ‘Tommy’ ηταν ολοι οι Power Rangers μαζι.

1 Like

Και γω αυτό διάβασα, κρίμα ήταν πολύ νέος.
Συμφωνώ απόλυτα με τα σχόλιά σου. Και γω έτσι κάπως το αντιμετώπιζα
X26CpHW

2 Likes

Angelo Badalamenti: Πέθανε ο κορυφαίος μουσικός συνθέτης και συνεργάτης του David Lynch (news247.gr)

δεν έχω λόγια
Aς μιλήσει ένα από τα καλύτερα πράγματα που έχω δει ποτέ μου

1 Like

Ερχόμουν τώρα να ποστάρω ακριβώς αυτό. Δεν υπάρχουν λόγια, δεν μπορώ να προσθέσω κάτι. Θλίψη.

ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ απλα ο Μπανταλαμεντι.
Οτι εχει συνθεσει για κινηματογραφο υπεροχο.

Fuck…

Δεν πρόλαβε να εκλεγεί, και ιδού τα αποτελέσματα, αδικοχαμένοι πήγαν οι άνθρωποι…