RAGE - Seasons of the black

Μόλις το άκουσα.Τίποτα το ιδιαίτερο, πάλι παίζουν μια από τα ίδια, αλλά δεν υπάρχει κάποιο τραγούδι που θα σου μείνει. Όπως και με τον προηγούμενο δίσκο είναι για μια-δυο ακροάσεις και μετά στη λήθη. Μπορεί αν έρθουν για συναυλία στην Αθήνα το Δεκέμβριο, να το φρεσκάρω εκείνη τη μέρα.
Κρίμα πάντως γιατί με το νέο line up και με τις δηλώσεις που είχαν κάνει, περίμενα κάτι περισσότερο δυνατό.

ο δισκος ΓΑΜΑΕΙ και ανακοινωσαν co-headline shows με Firewind 15/12 Principal και 16/12 Gagarin

Οκ γούστα είναι αυτά. Πάντως μετά το Soundchaser, ζήτημα είναι αν έχουν βγάλει 1-2 πολύ καλά τραγούδια, δηλαδή εδώ και 14 χρόνια.
Πάντως το καλό νέο είναι για τη συναυλία, πριν δύο χρόνια ήταν πολύ καλά.
Αν φέρουν και Helloween εκείνες τις μέρες, θα έχουμε γεμάτο πρόγραμμα.

1 Like

απο οσο ξερω εκεινη τη βδομαδα θα ειναι και οι Helloween

Το προηγούμενο ήταν πολύ καλό ρε συ . Εντάξει δεν ξέρω τι περιμένεις από μια μπάντα με τόσους δίσκους στην πλάτη αλλά αν είναι σαν το προηγούμενο θα είμαι πολύ ευχαριστημένος.

καλυτερος ειναι

Η αλήθεια φίλε shadowking είναι ότι έχουν κυκλοφορήσει πάρα πολλούς δίσκους και νομίζω ότι έχουν στερέψει πλέον από έμπνευση. Τη δεκαετία του 90 που είχαν έμπνευση κυκλοφορούσαν τη μια δισκάρα πίσω από την άλλη (trapped, link, mind, days) και έβγαλαν και το lingua mortis. Μετά το ΧΙΙΙ και τις αλλαγές στη σύνθεση, έπεσαν λίγο, έκαναν αναλαμπή με το soundchaser, αλλά με απογοήτευσαν με το speak. Από κει και μετά οι επόμενοι δίσκοι τους δεν μου έκαναν ιδιαίτερο “κλικ”, όπως και στη συναυλία στο Fuzz to 2011, έδειξαν ότι πήραν την κάτω βόλτα. Με την αλλαγή της σύνθεσης και μετά τη συναυλία το 2015 φάνηκε ότι επανέρχονται, αλλά δεν ξεπέρασαν τις προσδοκίες μου, μάλλον ανέβηκαν κάπως μετά την κατρακύλα που είχαν πάρει.
Περιμένουμε το crawling chaos να έρθει…

μια χαρά είναι. Τυπικοί, μεν αλλά κάνουν αυτό που πρέπει, σε αξιοπρεπέστατο επίπεδο. Οχι σε επιπεδο - αχ ναι είναι το καίνουριο εβεργκρεί, με το ζόρι θα μου αρέσει. Εδώ δε δυσκολευεσαι για να σ αρεσουν πολλά απο τα κομμάτια. Και τα 6 αβεντζερ είναι καλή φάση.

Λοιπόν ήδη με την πρώτη ακρόαση νομίζω ότι μου αρέσει περισσότερο από το προηγούμενο, γαμάτο είναι, έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά στα ρεφρεν. Όπως πρέπει να είναι! Μαγκιά τους…

και το βίντεο για το ομώνυμο…

1 Like

Με αυτό δεν τρελάθηκα, εκεί στο 3:13 μου φαίνεται σα να έχει το ίδιο riff του blackened karma παιγμένο με σαν lick με ταπινγκ

Το οποίο blackened karma είναι προσωπικό μου κόλλημα. Τέρμα πιασάρικο το λατρεύω και το ακούω σχεδόν κάθε μέρα

πάντα θα έχουν το ρησπεκτ μου οι Rage

5 στο χάμμερ ? Έλεος. δεν το είδα το άρθρο αλλα μάλλον δεν του αρέσει όποιου το έκανε το συγκρότημα, δεν εξηγείται αλλιώς. Ειναι παραπάνω απο αξιοπρεπές το δισκάκι…

5;;; μάλλον κάποια γκόμενα θα του φάγανε… Ποιος την κάνει;

δεν είδα, απλά μου το είπανε και εχώντας ακούσει το δισκάκι, δεν κρατηθηκα και το τσίμπισα, μαζί με το νέο desolation angels που παίζει ο τραγουδιάρης απο elixir τους NWOBHM, που μ αρέσαν ανέκαθεν. Ελεος όμως 5 δλδ πρέπει να ναι πολύ “πάτωμα” ένας δίσκος.

Ωραίος! Το έβαλα πάλι το Rage μήπως απογοητεύτηκα τόσο από το Lost και μου φάνηκε δισκάρα αυτό εδώ… μια χαρά μου ακούγεται ακόμα.
Edit: για να γίνω πιο συγκεκριμένος, τα 4 πρώτα είναι όλα πολύ δυνατά, μετά κάνει μια κοιλιά με τα 3 επόμενα τα οποία χωρίς να είναι κακά είναι κάπως μέτρια απλά με χαλάει το ότι είναι μαζεμένα, και στην συνέχεια η τετραλογία είναι αρκετά ενδιαφέρουσα. Νομίζω ότι είναι όπως το περίμενα, ευχάριστο άκουσμα, αξιοπρεπέστατο.

Καλά διαβάζετε ακόμα Metal Hammer;
Εγώ το έπαιρνα 2 χρόνια (Μάρτιος 1990 - Δεκέμβριος 1991) όταν πήγαινα γ’ γυμνασίου και α’ λυκείου και μετά το παράτησα.
Τα μόνα τεύχη που διάβασα ήταν 2-3 καλοκαίρια πριν 10 χρόνια περίπου όταν το πήρε ένας φίλος στις διακοπές για τα 100 καλύτερα άλμπουμ, τραγούδια για να συζητάμε στην παραλία.

Για να πω και τα καλά του, θυμάμαι ότι στο τεύχος του Απριλίου του 1990 είχε συνέντευξη Sanctuary (μεταφρασμένη προφανώς από ξένο Hammer), ένα συγκρότημα που δεν το ήξερα καθόλου. Με εντυπωσίασε τόσο το λογότυπο και η μαλούρα του Dane που μετά πήγα και πήρα το Into the mirror black, αυτή την υπερδισκάρα. Αυτό τους το αναγνωρίζω.

Προσωπικά έχω να το αγοράσω πάνω από 10 χρόνια. Αλλά από το 95 μέχρι το 2005 περίπου το διάβαζα σχεδόν κάθε μήνα, δεν μου αρέσει να γίνομαι μηδενιστής πολλά από αυτά που έμαθα τα έμαθα από το Hammer, στην πορεία με το ιντερνετ κτλ άλλαξαν τα πράγματα.

Καλά τώρα με το internet δεν βρίσκω το λόγο να πάρω Hammer. Πάω σε μαγαζί με ρούχα με τη σύζυγο και έχει ο μαγαζάτορας το περιοδικό στο ταμείο. Μέχρι να διαλέξει η σύζυγος, του λέω: Φίλε να το χαζέψω;
Το ξεφύλλισα, αλλά δεν μου έκανε κανένα ενδιαφέρον.
Πόσο χρονών είσαι φίλε Shadow? Προφανώς δεν είσαι γεννημένος το 69.

Όχι είμαι του 82, ούτε πολύ νέος ούτε πολύ γέρος, απλά το γούστο μου όπως ίσως έχεις καταλάβει είναι πιο παραδοσιακό ας πούμε…Φαντάζομαι εσύ είσαι μεγαλύτερος

1 Like

Είμαι του 76. Σε ρώτησα επειδή σου έχω υποσχεθεί κάτι μπύρες, μην μου βγεις στην πορεία ανήλικος.:slight_smile:

1 Like