Οι Rebreather απο το Ohio ειναι μια απο τις πιο αγαπημενες μου και πιο υποτιμημενες μπαντες στο χωρο του stoner-sludge metal,ξεκινησαν το 1999 και κυκλοφορησαν το
2002 - Need Another Seven Astronauts
2003 - Half Speed Ahead
2004 - Starchild / Rebreather(split)
2006 - Finale(ΕΡ)
2006 - No. 4
2008 - Sunflower
Γενικα εδω συνανταμε ατμοσφαιρικο sludge με heavy-stoner πινελιες,φωνητικα που πραγματικα τσακιζουν κοκκαλα(θυμιζουν και λιγο unsane φαση),τελεια παραγωγη,τρομερη κιθαριστικη δουλεια,μελωδιες που σου καρφωνονται στο μυαλο με τη μια,με ατμοσφαιρα που σε συνεπαιρνει, riff-αρες που σε κολλανε στο τοιχο,post rock αισθητικη,hardcore επιρροες…
Κανενας δισκος δεν ειναι κακος,γενικως τα σπανε…
Για φανς neurosis-isis-unsane-Weedeater-cable…
Μην τους προσπερασετε,ακουστε τους οπωσδηποτε και μετα πειτε και καμια γνωμη εδω ετσι για να περναει η ωρα ευχαριστα…
(ξεχασα να αναφερω οτι μεσα στο 2011 θα εχουμε καινουργια δισκαρα)
Τους έψαξα και βρήκα το ντεμπούτο τους, Need Another Seven Astronauts και το τελευταίο τους, Sunflower. Το πρώτο το άκουσα 2-3 φορές και μου φάνηκε γαμάτο. Τώρα ακούω και το δεύτερο.
Τα χάρντκορ φωνητικά τους με τρελαίνουν, λέμε…
Αν δεν βρισκεις τα αλλα τους δισκακια ενημερωσε με για να σου στειλω λινκς…
να τσεκαρετε και τους Thousands(Rebreather side project)και το ακυκλοφορητο ΕΡ τους(υπαρχει στο ιντερνετ…:D)
Εγω να δεις τη ζημια ειχα παθει μολις τους ειχα ανακαλυψει(και ακομα παθαινω ακουγοντας τους ) και εχεις δικιο φερνουν στο νου τους 16.
Τσεκαρετε τους και οι υπολοιποι ΔΕΝ θα χασετε