Red Hot Chili Peppers 04/09/2012 Ο.Α.Κ.Α

αυτή η φήμη πλανάται γύρω και από τους tool, όπως και τους mastodon…
αλλά λες… του φούστη…

Είχα δει τους RHCP σε γήπεδο της Αγγλίας το 2006 (stadium arcadium tour). Απίστευτη συναυλία. Χθες τα τραγούδια ΟΚ, έλλειπαν πολλά αλλά δεν μπορώ να πω ότι έπαιξαν 1μιση ώρα και έφυγαν, εξάλλου τόσα albums έχουν.

Θέλω να σταθώ στο ότι χθες γύρισα στις 2:00 και πριν από τη 1:00 υπήρχαν ήδη ειδήσεις σχετικές με τη συναυλία που είπαν τι τέλεια που ήταν όλα #-o Φυσικά αυτές οι ειδήσεις γέμισαν το ιντερνετ από τα sites/blogs που αναμηρυκάζουν οπότε ίσως αυτό έγινε σκόπιμα.

Χθες ήμουν στην αρένα. Το μετάνοιωσα γιατί ενώ ήμουν από μέση και μπροστά πραγματικά έκοβε βόλτες τόσος κόσμος λες και έδωσαν ?45 για να διασχίζουν πλήθος με υπόκρουση RHCP. Ο ήχος [B]τραγικός[/B]. Υπήρχαν φάσεις που η κιθάρα ακουγόταν μέσα από το πηγάδι, ειδικά μέχρι το parallel universe. Το ίδιο και ο τραγουδιστής. Και στο encore επίσης χάλια. Κρίμα γιατί η μπάντα έπαιξε καλά και όλοι τους προσπάθησαν.

Μετά από το χθεσινό, αν έχω τη δυνατότητα θα πηγαίνω σε φεστιβάλ έξω.

Λοιπον ισως ειναι η πρωτη φορα που κανω post στο forum αλλα θα ηθελα και εγω να πω καποια πραγματα για το χθεσινο Live.
Θα συμφωνησω με οσα εχουν πει οι προηγουμενοι για τα προβληματα της συναυλιας. Ο ηχος στην καλυτερη μετριοςν η κιθαρα ανυπαρκτη, ο Kiedis οπως τον περιμενα, με μετρια φωνη στην καλυτερη των περιπτωσεων. Επισης ενα προβλημα ηταν οτι σε αρκετα κομματια επαιζαν μεγαλα μεγαλα intros και outros τα οποιο μπορει να ηταν τεχνικος αρτια αλλα ηταν μονο αυτο. Εμενα μου φανηκαν σαν τις ασκησεις που μπορει να κανουν ο Flea ή ο Chad.
Και για το τελος να πω κατι σε οσους κατηγορουν τον κοσμο οτι δεν συμμετειχε…παιδια απλα η μπαντα δεν groov-αρε πως να συμμετασχει ο κοσμος?

Καλή συναυλία!Ούτε τέλεια άλλα ούτε και χάλια για κάποιον που του αρέσει η συγκεκριμένη μπάντα!ΟΚ δεν περιμέναμε το χθεσινό λάιβ για να καταλάβουμε ότι ο Kiedis δεν είναι του πολύ μπλα μπλα…άλλωστε δεν πήγαμε για να πιάσουμε κουβέντα μαζί του!Ο ήχος είχε όντως πρόβλημα σε αρκετά σημεία αλλά όχι τόσο τραγικό ώστε να χαλάει την όλη φάση!Έχουμε ακούσει πάρα πολύ χειρότερα ειδικά σε κλειστούς χώρους!Το ότι θα υπήρχε προτεραιότητα στο μπάσο ήταν κάτι ψιλοαναμενόμενο…
Κόσμος πολύς…ειδικά πιτσιρικαρία αλλά λίγο ντάουν αν και σε αυτό δεν βοήθησε και το γκρουπ…

Λοιπόν ας γράψω κι εγώ…Δεν ήμουν τρομερός φαν του συγκροτήματος αλλά ήθελα να τους δω…Ε, μπορώ να πω πως ήταν ίσως η πλέον βαρετή συναυλία που έχω πάει ποτέ…Ήχος άθλιος (τουλάχιστον όπως άκουγα από την θύρα 30 που ήμουνα)…Το μπάσο στον θεό (κάλυπτε τα πάντα), τα ντραμς μια χαρά, η φωνή χανότανε και η κιθάρα απλώς δεν υπήρχε…Το παλικάρι το έχουν θάψει εντελώς…Και απ’ όσο τον άκουσα μάλλον δεν έχουν και πολύ άδικο…Επίσης γιατί ρε μάγκες σε κάθε τραγούδι στην αρχή και στο τέλος αυτοσχεδιασμοί αδιάφοροι, ανούσιοι και άσχετοι με το τραγούδι…Μπορώ να πω πως αρκετές φορές τα χάλασαν κιόλας…Καλά για το setlist δεν έχω κάτι να πω…Παγερά αδιάφορο με βαρβάτες απουσίες (είναι δυνατόν να μην παίξεις το Otherside αλλά το Parallel Universe και να περιμένεις από κάτω την ίδια αντίδραση από τον κόσμο, where is blood, sugar…???) !!! Τέλος για τον κόσμο ναι οκ ήταν άνευρος,αδιάφορος κλπ αλλά όταν δεν σε βοηθάει και το συγκρότημα μην περιμένεις και πολλά…

Τραγικός ο ήχος στην αρένα. Μια βαβούρα από μπάσο και ντραμς. Με γύρισε πολλά χρόνια πίσω, τότε που οι ενισχυτές είχαν μπροστά αυτοκόλλητα ΜΑΝΟΣ. Και η σκηνή πολύ χαμηλή. Το συγκρότημα έδειχνε να αποδίδει ΟΚ, αλλά λίγη σημασία είχε. Ανάθεμα και αν τους είδα. Νόμιζα ότι αυτά τα προβλήματα έχουν λυθεί εδώ και πολλά χρόνια σε show αυτού του βελινεκούς αλλά μπααααα.

Highlights μου τα Suck my kiss και Higher Ground.

Λιγα λογια για να αγαπιομαστε.
Αν και δεν ειμαι ο τρελος φαν των Peppers, εχω να πω οτι η συναυλια ηταν μετρια,η κιθαρα ηταν εξαφανισμενη σε πολλα σημεια ( σ.σ. αν δεν υπηρχαν οι οθονες να δειχνει τον κιθαριστα,δεν θα καταλαβαινα οτι υπηρχε κιθαρα στην σκηνη ) και ο κοσμος υπερβολικα ξενερωτος. Δεν μετανιωσα τα λεφτα που εδωσα,περασα καλα αλλα δεν εμεινα απολυτα ικανοποιημενος.

Πάντως διαβάζω κάτι πράγματα του τύπου “τους είδαμε και δαύτους”…ψιτ…κατουράτε και λίγο ε…

Πολύ πολύ βιαστικά γιατί είμαι στη δουλειά, ένα τεράστιο ρισπέκτ σε ένα από τα καλύτερα rhythm sections στην ιστορία της σύγχρονης ροκ μουσικής…Flea και Chad Smith είναι κτήνη, προσωπικά αυτό που μου έμεινε περισσότερο από τη συναυλία είναι να παρακαλουθώ αυτούς τους δύο. Ο καινούργιος ιδιαίτερο παίξιμο, προσπαθεί να διαφοροποιηθεί, έβλεπα και διαφορετικα σόλο με distortion, delay, wah wah κτλ (πολύ Χέντριξ)…όντως η κιθάρα του ήταν θαμμένη πάντως. Το μπάσο στην μουσική των Peppers είναι ψηλά ούτως ή άλλως γιατί αυτή είναι η φύση της μουσικής τους, εμένα προσωπικά δεν μ’ενόχλησε. Από το χάλι που περίμενα τον Kiedis με εξέπληξε ευχάριστα: ευελπιστούσα ν’ακούσω δύο πράγματα, την χροιά του και τονικά να είναι ανεκτά σωστός (να μη μας ταράξει στο φάλτσο), και ομολογώ ότι μας έδωσε ακριβώς ότι περιμέναμε για να μη ρίξει την απόδοση της μπάντας. Εντάξει η σέκσυ-φάνκυ (sic) εκφραστικότητα έλειπε κάπως αλλά δεν είναι και παιδαρέλι πια. Σέτλιστ αρκετά εναλλακτικό σε στιγμές (όχι με την καλή την έννοια), θα μπορούσε να είναι αρκετά καλύτερο. Επίσης ήταν προσανατολισμένο προς την πιο ψυχαγωγική πλευρά των Peppers παρά την πιο ενδιαφέρουσα μουσικά.

Συνολικά μια σπουδαία μπάντα που είχαμε την ευκαιρία να δούμε. Επειδή αυτές οι μπάντες αυτών των μεγεθών έρχονται μια φορά στην καριέρα τους, και η φάση είναι πιο πολύ σαν one-in-a-lifetime-tribute, θα πρότεινα να εκτιμούσαμε περισσότερο αυτό που μας προσφέρεται ανεξάρτητα από το αν άγγιξαν το τέλειο ή όχι. Προφανώς και στα τόσα χρόνια καριέρας τους θα έχουν δώσει πολλές καλύτερες συναυλίες από αυτή, αλλά αυτό που είδαμε στο σανίδι ήταν φανερά μια μεγάλη μπάντα.

Τελικά γράφω γρήγορα:p

ουτε φαν ειμαι ουτε βαζω να τους ακουσω ποτε (ισως καμια φορα πολυ παλια), μονο στο αμαξι του κολλητου μου με τον οποιο κ ανεβηκα οακα…μια χαρα ηταν, φανηκε να ειχαν πολυ ορεξη εκτος απο τον κιεδις αλλα απο τη στιγμη που στα φωνητικα ηταν αψογος ουτε που με πειραζει…ο κοσμος ηταν ο κλασικος που μαζευεται σε μεγαλες συναυλιες αλλα χτες στα πιο low tempo κομματια ακουγοταν πολυ βαβουρα, σιγα μην το βουλωσει ποτε ο ελληναρας…επισης εγινε του τζαμπατζη το καγκελο κατι που αυτοματα μειωνει το επιπεδο του λαιβ

Χωρίς να θέλω να μειώσω τη μπάντα, δεν ασχολούμαι, δε ξέρω οπότε το αφήνω για τους ειδικούς αυτό.

Αλλά όταν διαβάζω κάτι για μεγαλύτερη εν ενεργεία μπάντα, απίστευτο live, άψογα τα πάντα και τέτοια ε ψόφο ρε παιδί μου. Μια ζωή οι ίδιες μαλακίες! Ευτυχώς που υπάρχουν και σοβαρά άτομα που εμπιστεύομαι τη κρίση τους και μπορούμε να βγάλουμε καμιά άκρη για το πως πήγε η συναυλία!

Αυτό με τους τζάμπες τι να πω… Σε live τέτοιου μεγέθους ανύπαρκτη ασφάλεια. Για άλλη μια φορά τα συγχαρίκια μου στους ντιντήδες! Τα καταφέρατε περίφημα. Α και φάπες στους τζάμπες!

Kάτι που δε το αναφέρατε επειδή πήγα μέσω Κηφισιας ειχα αρχίσει 7 από Θησείο και εφτασα 9! Τετοια κίνηση στη Κηφισιας δε συνάντησα αλλη φορά! Αλλή φορά να ξαναέρθουνε Σαββατο/Κυριακή γιατί η Τρίτη μας χαντάκωσε όλους! Γιαυτό ήταν ψιλοξενέρωτος ο κόσμος!

Στην Αρένα στη μέση που ήμουν, επειδή εχω πάει και σε αλλες συναυλίες, [B]ο ήχος ήταν πάρα πολύ καλός[/B] λίγες φορες υπηρχε μπούκωμα ήχου! Ο ήχος της κιθάρας μια χαρα ήταν,στην αρχή δεν ακουγόταν μετά εστρωσε αλλά δεν είναι Fruciante είναι ο Κλινγχόφερ τι να κάνουμε με τα εφε του και λιγοτερο γκρουβ!

Ολα πολύ ωραία, μεγαλιώδης συναυλια, το μόνο που με χαλασε οτι δε παίξανε Οtherside και Αround the world ή Zephyr song που τα παίξανε σε μεγάλο αριθμο συναυλιών πριν και παιξανε το Strip my mind και ξενερωσα μετά από γ@μιστερό αρχικό σετλιστ!

Ο flea/Smith όλα τα λεφτά!

Παιδιά εντάξει κατα τα άλλα αξιζαν τα λεφτα . Το μονο που δε μπορουσες ειναι να δεις τη σκηνή ολοκληρη. Εβλεπα λίγο το ντραμερ λίγο τον Keidis λίγο το flea! Αλλα τα περίμενα αυτά! Η συναυλία ήταν μοναδική! :slight_smile:

Τσίμπησα και μπλούζα με 10 ευρώ ρωτώντας αν ειναι 15! Κύριος ο πωλητής!

ααα και ξεχασα να πω για τη σκηνη, πιο χαμηλη δεν εχω δει σε μεγαλη συναυλια…αν δεν μπορεις να δεις συναυλια απο υψος 1.83 γαμησε τα, ευτυχως πηγα λιγο πλαι πανω σε κατι σανιδες και εβλεπα καλα…πρωτη φορα αντιμετωπισα τετοιο προβλημα…@ ασταλδο, μαζι σου για τις φαπες στους τζαμπατζηδες αλλα πρωτα απ’ολα φταινε οι μαλακες που τους αφηνουν να περνανε αερα… απο οτι εμαθα ανοιγαν τις πορτες και τους εβαζαν λιγους-λιγους απο τις 9.30.στα παπαρια μου αν δεν ειναι γεματο και δεν φαινεται ωραιο. σεβαστειτε λιγο

επίσης τσαμπατζήδες μπήκαν και φίλοι που δούλευαν για να φτιάξουν αυτό όχι μόνο κι αυτούς που αφήσαν μετά τις 9μισι (δε ξέρω αν αφήασν στους Bon Jovi αφήσαν πάντως) !

Προφανώς και φταίει η διοργάνωση. Δηλαδή οι άλλοι που πληρώσανε τι ήταν; Μαλάκες; Πραγματικά εύχομαι με όλο μου το είναι να κλείσει η didi. Είναι απαράδεκτοι, ανοργάνωτοι, δεν μπορούν να κάνουν ένα απλό δελτίο τύπου χωρίς να ξαναστείλουν διόρθωση σε 5 λεπτά, και δε σέβονται καθόλου τον πελάτη.

Για ελάτε να ρίξετε φάπες στους τζάμπες. Από τις 20:30 μέσα ήμουν αέρα κι εσύ έδωσες 50 ευρώ κορόιδιο. ΟΙ ΤΖΑΜΠΕΣ σας γλεντάνε φλώρια

πιο χαμηλή σκηνή σε τέτοιου μεγέθους συναυλία ναι, δεν πρέπει να’χω ξαναδεί.
και επίσης τόσο χαμηλά τις γιγαντοοθόνες…

genius οι σχεδιαστές…

:lol::lol::lol:

Γεια σου ρε μάγκα !!! Σε πάω !!! Φαντάζομαι πως και στην εφορία τα ίδια λες, ε??? Εσύ ψηφίζεις κιόλας ??? Με όλη μου την καρδία εύχομαι αν δουλεύεις κάπου να δουλεύεις τζάμπα (γιατί είναι μαγκιά να μην πληρώνεις) ή αν έχεις δικιά σου δουλεία (που πολύ αμφιβάλλω) να σε έχουν φεσώσει οι πάντες (γιατί είναι μαγκιά να μην πληρώνεις)…

To κίνημα “δε πληρώνω” και στο ΟΑΚΑ! :lol:

Και μένα ο ήχος δε μου φάνηκε ιδιαίτερα καλός , ειδικά στην αρχή (ήμουν στη θύρα 30 , επάνω διάζωμα) αλλά παιζει ρόλο και το σημείο που είναι ο καθένας…
Δεν είμαι οπαδός του συγκροτήματος , γι΄αυτο δεν έμεινα πολυ ικανοποιημένος…Παρ’ όλα αυτά προσπάθησαν πολύ , δεν ήταν αδιάφοροι (λιγο ο Kiedis νομίζω ήταν αλλά κάπως έτσι είναι σχεδόν πάντα)…
Όπως προείπαν και κάποια άλλα παιδιά εδώ ο κόσμος ήταν σχετικά υποτονικός , τον περίμενα πιο ζωντανό…Για τους τζαμπατζήδες που λέει ο Astaldo είναι ένα θέμα που πολύ φοβάμαι θα υπάρχει από εδώ και πέρα όλο και περισσότερο…:?
Για την ασυνεννοησία στις εισόδους από τους ανθρώπους που ήταν εκεί θα ήταν κοινοτυπία να αναφέρω , κάθε φορά τα ίδια σχεδόν , σε έστελναν αλλού για αλλού ενώ τους έλεγες πως θα πας στη θυρα που έπρεπε…Αθάνατη di-di music με την οργάνωσή σου…8O
Επισης να πω για τα σόλο που έκαναν οτι ήταν ωραία αλλά με κούρασαν και βαρέθηκα από ένα σημείο και μετά…Ήταν πάρα πολλά…