Sorry ρε παιδιά, αλλά τι ακριβώς ζόρι τραβάτε με τους τζαμπατζήδες. Εγώ πάντα πλήρωνα εισιτήριο για να μην υποστώ την ταλαιπωρία με τους πορτιέρηδες κτλ. Ποτέ μα ΠΟΤΕ όμως δεν είχα πρόβλημα με τους τζαμπατζήδες. Κάποιος έχει λεφτά να πληρώσει ένα εισιτήριο και κάποιος άλλος όχι!! Δεν είναι άποψη (συνήθως) … είναι επιλογή που απορρέει από την οικονομική δυνατότητα του καθένα.
Χτες δεν είχα φράγκα για εισιτήριο, αλλά γουστάρω πολύ Peppers. Πήγα απ? έξω μπας και καταφέρω να μπω. Τα κατάφερα και μπήκα! Και πέρασα υπέροχα!! Στην επόμενη συναυλία που θα θέλω να πάω, αν έχω λεφτά, θα πάρω εισιτήριο. Και όποιος δεν έχει…μακάρι να μπει τζάμπα και να την δει και αυτός μαζί μου και να γουστάρουμε όλοι μαζί.
Πραγματικά δεν περίμενα να υπάρχουν άνθρωποι (ειδικά στους καιρούς που περνάμε) που έχουν πρόβλημα, επειδή κάποιος άλλος μπήκε κάπου τζάμπα εκεί που αυτοί πλήρωσαν.
-Ρε Αντώνη?Πάμε Peppers?Έχω εισιτήρια με 10 ευρώ.
-Άσε ρε μαλάκα.
-Ναι ρε σου λέω,από ένα γνωστό.θες ή δεν θες?
-Θέλω.
Φυσικά όπως έμαθα όταν μπήκαμε μέσα, πλαστό το εισητήριο.Όμορφα.Εγώ και πόσοι ακόμα άραγε? Και πόσοι θα τα αγοράσανε σε καμιά μαύρη αγορά αυτά δεν ξέρω,εμένα κανονικά μου φαίνονταν…Δεν θα πήγαινα σε περίπτωση που το ήξερα πως ήταν πλαστά αλλά προνόησε ο φίλος να κάνει τις αποκαλύψεις μετά.
Γενικά η μπάντα δεν είναι και ο ορισμός του γούστου μου αλλά τους έχω σε μια εκτίμηση και γιάυτό είπα να πάω.Βασικά θα έλεγα είμαι παντελώς άσχετος, δεν θυμάμαι τίτλους ούτε από τραγουδια που μου αρέσουν(όπως το Parallel Universe που σήμερα έμαθα ποιο είναι ).Ο Flea και ο Smith απίστευτοι παιχταράδες,μακάρι να ήταν και ο Frusciante στην σύνθεση.
Ο ήχος πολύ αδύναμος,κουβεντούλα έπιανες άνετα…Αν και αρχικά η ένταση ήταν ικανοποιητική :?.Γενικά ο κόσμος ένα ξενέρωμα αλλά δεν θα πω πολλά γιατί κι εγώ ξενέρωμα ήμουν.Τουλάχιστον δεν το έπαιζα οπαδός σαν κάποιους ενοχλητικούς δίπλα μου που έπρεπε σώνει και καλά να ακούσουν το Snow και το Other Side.
Λίγο διεκπαιρεωτικές οι εκτελέσεις μου φάνηκαν,ίσως φταίει που δεν είχα και καλή οπτική και έχανα μέρος των όσων διαδραματίζονταν πάνω στη σκηνή.
Πάντως το μεγάλο χάλι ήταν η διοργάνωση που δεν την έχω ξανασυναντήσει σε στάδιο. Μια μικρή πορτούλα για να μπαίνει ο κόσμος για αρένα (τουλάχιστον), απίστευτος συνωστισμός (πιθανόν να ήταν και υπεράριθμο το κοινό με τα πλαστά) αλλά δεν μου φαίνεται φυσιολογικό αυτό που συνέβαινε ειδικά στην έξοδο από το γήπεδο.Κόσμος να σκαρφαλώνει στις κερκίδες υπό τις οδηγίες κάποιου μέλους του γηπέδου/της διοργανώτριας ή κάτι τέτοιο, τρελό στρίμωγμα, σαν ζώα στη σφαγή πηγαίναμε, και φυσικά αφού έχουμε φάει το αγγούρι φτάνουμε στην έξοδο και βγαίνει η ανακοίνωση πως υπάρχει και άλλη έξοδος.
@xardin
οταν πας να παρακολουθησεις μια συναυλια οφειλεις να πληρωσεις το αντιτιμο οπως πολλοι χιλιαδες ακομη θεατες.Γιατι αναμεσα σε αυτους τους χιλιαδες υπαρχουν παρα πολλοι που στερηθηκαν πολλα πραγματα απο την καθημερινοτητα τους για μπορεσουν να πανε αφου οπως ειπες ζουμε σε δυσκολους καιρους.Οποτε ειναι μεγαλη αδικια και πουστια να μπεις εσυ τζαμπα ενω ενας αλλος που ειναι στην ιδια ή και χειροτερη οικονομικη κατασταση απο εσενα να εχει πληρωσει κανονικα το εισιτηριο του.
Να πω και γω την γνώμη μου για την χθεσινή βραδιά…
Σε ότι αφορα τον ήχο δεν υπήρξε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα αν και ήμουν κερκίδα το μόνο που θα ήθελα όπως είπε και κάποιος άλλος να ήταν ο ήχος λίγο πιο δυνατός…
Το κοινο όπως είπαν και πολλοί άλλοι ήταν ψόφιο…Στα γνωστά τους κάτι γινότανε αλλά σε αλλά όπως το Parallel Universe δεν κουνιοταν φύλλο …(btw θα προτιμουσα να πετούσαν και κανένα Otherside στο setlist πράγμα που δν έγινε )
Δεν ξέρω αν ήταν θέμα ήχου αλλα σε κάποια τραγούδια όπως πχ Californication ο Josh έπαιζε τις πρώτες νότες και μετά δν ακουγόταν τίποτα …δηλαδή η το σκότωνε το solo η κάποιο πρόβλημα είχε ο ήχος του…
Γενικά ήταν γαματα γιατί απολαύσαμε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου με τον Flea και τον Chad να δίνουν ρέστα …
Καλά κάνουν και τη βλέπουν έτσι, εύχομαι όμως αν ανοίξουν ποτέ επιχείρηση να χουν ανάλογους πελάτες.
Για να γίνει μια συναυλία πρέπει καταρχήν να βγει το κόστος της, οπότε χρωστάνε σ αυτούς που πληρώνουν εισιτήρια, αν δεν πλήρωναν δεν θα υπήρχε συναυλία να μπουκάρουν…
Οπότε τουλάχιστον ας μην το καμαρώνουν κι απο πάνω…
θα μπουκωνε το μπάσο!!! Στο όριο του ήταν το μπασάκι αν γινόταν αυτό και θα ακουγες βαβούρα !! Μια χαρα ήταν ο ήχος παιδια εκτός από καποιες στιγμές που όντως μπούκωσε ο ήχος και τον επανέφεραν !
επειδη οι συναυλιες ειναι μαλλον το αγαπημενο μου χομπι δε γουσταρω να μπαινουν τζαμπατζηδες, οχι γιατι εγω πληρωνω σα μαλακας αλλα γιατι αν δεν κοπουν εισιτηρια δεν θα ερθουν καποια ονοματα που μαλλον στην ελλαδα δεν θα δουμε ποτε γιατι δε ρισκαρουν οι εταιριες… αλλα μετα κλαιμε που ερχονται ολο οι ιδιοι… μιλαω γενικα, προς θεου δεν παω να υπερασπηστω αυτην την κωλοεταιρια που το εχει μονοπωλειο και εχει γραψει τον πελατη τελειως…
Κάτι ήξερα και έφυγα μαζι με το φίλο μου από την αρχή του τελευταίου τζαμαρίσματος για την έξοδο! Ολοι ακόμα ήταν ακίνητοι και ελεγα στο τελος θα γίνει μακελειο απο στριμώγματα !!:-k
Εγω που ημουν στην 26 ειχε παρα πολυ καλο ηχο,απλα θα μπορουσε να ηταν λιγο πιο δυνατα.Οσο για τους τσαμπατζηδες,παντα εχει,απλα χθες πρεπει να εσπασαν το ρεκορ.Προσωπικα μπηκα στην 26 χωρις να εχει ουτε εναν ανθρωπο στην εισοδο της,με εισητηριο.Επισης δεν καταλαβαινω γιατι γραφουν τις θεσεις πανω στο εισητηριο?Αφου πηγα στις θεσεις μου και μου λεει η κοπελα που τις ειχε πιασει οτι ο καθενας καθεται οπου θελει…αλλα λογια να αγαπιομαστε…για μενα ηταν καλη συναυλια και περασα καλα.Και η αληθεια ειναι οτι οντως η κιθαρα δεν πολυακουγοτανε…:-k
Ας γράψω και εγώ τιε εντυπώσεις μου. Πρώτα απ’ολα η ανοργανοσιά σε όλο της το μεγαλείο. Όπως είπε και ένας φίλος πιο πίσω είχαν μια μικρή πορτούλα για τόσο κόσμο που έμπαινε στην αρένα. Έλεγχος ανύπαρκτος, γι αυτό και τόσοι τσαμπατζήδες (αν και προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με αυτούς).
Πέρι του συγκροτήματος τωρα… Η κιθάρα έκει που ήμουν εγώ (μπροστά-αριστερά στην αρένα) ήταν άφαντη όπως και η φωνή σε ορισμένα σημεια (αλλά δεν ξέρω αν για τη φωνή φταίει ο ήχος ή η ίδια η φωνή). Όλο το σόου ήταν ο Flea και Chad. O Josh προσπαθούσε το παιδί αλλά δεν ακουγόταν καθόλου. Όσο για το σετλιστ εμένα προσωπικά μου άρεσε. μπορεί να μην έπαιξαν 2 κομμάταρες (around the world, otherside) άλλα έπαιξαν I could have lied, suck my kiss και strip my mind. Ο περισσότερος κόσμος ήταν ξενέρωτος, ειδικά σε parallel universe, i like dirt και γενικά στα μη-single (άραγε πόσοι απο αυτούς θα πάνε στα “20 χρόνια Φοίβος”? ) Αυτό πάντως που μου έκανε εντύπωση είναι οτι ο Anthony μίλησε στο κοινό μια-δυό φορές πράγμα πρωτοφανές γι αυτόν μιας και γενικά είναι πολύ σνομπ με το κοινό (στο Μάντσεστερ ούτε ένα Thank you δεν είχε πει). Γένικα πάντως, εγώ πήγα να περάσω κάλα και πέρασα καλά:)
ΥΓ. Τα δύο σαππόρτ ήταν το ένα χειρότερο από το άλλο. Ειδικά αυτοί οι ΑΑΑΚ εκτός του ότι ήταν άκυροι για σαππορτ στους RHCP δεν ακουγόντουσαν για κανένα λόγο#-o
Είμαι από τους παλιούς fans, από αυτούς με το “αποθυμένο” να ακούσουν Peppers live. Ok άργησαν 15 χρόνια, δεν περίμενα και πολλά, σε γενικές γραμμές πεσμένα τα πράγματα, ευτυχώς που υπάρχει κι ο Flea. Ο κόσμος αναμενόμενος, βρίσκονταν ήδη στη μέση του Monarchy of roses πχ και η διπλανή μου με ρώτησε μου αν έχουν βγει στη σκηνή #-o Στα της συναυλίας:
Μπήκα 19.30 και δεν μας έκοψαν καν το εισητήριο, έμπαινες χαλαρά. Στις 20.00 που ξανα-μπήκα για να φέρω ένα φίλο, έκοβαν. Δεν ξέρω πόσοι μπήκαν τζάμπα (πέτυχα και κόσμο με πλαστά που τους έκαναν μανούρα στην είσοδο) αλλά μέσα ήταν πίτα. Από τις λίγες φορές που δεν κατάφερα να πάω στις πρώτες σειρές στο ΟΑΚΑ. Είχαν κλείσει επίσης ένα πολύ μεγάλο μέρος της σκηνής στο κέντρο για αυτούς που πάνε θέατρο κρατώντας μια μπύρα στο χέρι, με αποτέλεσμα ο κόσμος αρένα δεξιά αριστερά να είναι σαν τις σαρδέλες. Οπτική επαφή επίσης μηδέν, η σκηνή στο υπόγειο.
Ο ήχος ήταν ψιλοχάλια, τα σολο της κιθάρας είτε υπήρχαν είτε όχι το ίδιο ήταν. Ο Josh ήταν κάτι σαν filler στη σκηνή. Μπορεί να είναι ταλεντάρα μουσικά αλλά δεν στέκεται στο συγκρότημα, η απουσία του Frusciante ξαφνικά μεγάλωσε. Περαστικά του (δις)
Ο Flea πολύ ενέργεια, σκηνική παρουσία όπως ακριβώς παίζει. Τα σπάει. Ο μόνος για εμένα που έχει κρατήσει το παλιό πνεύμα των peppers.
Κiedis αδιάφορος, το I could have lied καλύτερα να μη το είχε πει live. Γενικά δεν φημίζεται για τη φωνή του, ήταν που ήταν και ο ήχος για τα μπάζα, γενικά μου έμεινε χειρότερη εικόνα απ ότι περίμενα. Επαφή με το κοινό μηδέν, είχε αναλάβει ο Flea τον ρόλο.
Γενικά δεν υπήρχε vibe, δεν υπήρχε ένταση, δεν βοήθησε και το setlist σε αυτό. Μέχρι και το Ethiopia έπαιξαν. Ιιι ααα εεε εοοο τα κοριτσάκια όλα μαζί, ξενέρωμα. Οι αυτοσχεδιασμοί ανάμεσα στα κομμάτια συμβάδιζαν με το νέο (που λέει ο λόγος) ύφος του συγκροτήματος. Αδιάφοροι (για εμένα)
Στην έξοδο κάναμε 3 τέταρτα να βγούμε. Αν είχε πιάσει φωτιά θα κάναμε πρωτοσέλιδο, “20000 πεθαίνουν σε συναυλία”. Αφού είχαμε στριμωχτεί σαν τα γίδια, ανακοίνωσαν ότι υπάρχει και 2η έξοδος, ότι να ναι. Τότε σκέφτηκαν να την ανοίξουν
Επειδη εχει ανοιχτει μεγαλο θεμα με τους τσαμπατζηδες να πω και εγω κατι.
Υπηρχαν,υπαρχουν και θα υπαρχουν. Εμενα προσωπικα δεν με ενοχλουν ( μονο στο γηπεδο γιατι στριμοχνωμαστε πολυ ),γιατι εχω φιλαρακια που δεν εχουν δουλεια,γουσταρουν να πανε σε καποιες συναυλιες και αν μπορουν να μπουν τσαμπα,μπραβο τους. Μας εχουν κοψει τα παντα εδω στην Ελλαδα,δεν θα μας κοψουν και την διασκεδαση. Η συγκριση που κανετε με δουλειες και επιχειρησεις ειναι λιγο ακυρη οπως και με σουπερ μαρκετ κτλ κτλ. Ολοι ξερουμε την ανοργανωσια των ντιντιδων και τις τιμες που μας βαζουν καθε χρονο,οποτε δεν προκειται να μπουν ποτε μεσα. Εγω δεν εχω μπει ποτε σε συναυλια τσαμπα, ισως σε μια, αλλα εαν μπορουσα θα το ριψοκινδηνευα και θα εμπαινα. Ευτυχως ακομα μπορω να παρω καποιο εισιτηριο για να παω να διασκεδασω και ακουσω καποιο συγκροτημα, εαν ομως βρεθω ( μακρια απο μενα ) χωρις δουλεια, να ειστε σιγουροι οτι θα επιχειρησω να μπω τσαμπα σε συναυλια.
Και γω δεν έχω δουλειά αλλά δε πήγα τσάμπα διότι στο κάτω κάτω δε βοηθάς το συγκρότημα να ξαναέρθει και δευτερο, εγω δε μιλαω για τους τζαματζίδες που δεν εχουν λεφτά αλλά για αυτούς που έχουν και δε πληρώνουν και ξέρω αρκετούς που πήγαν ,γιατι έχω ενα απο τα κόλπα και θα με βαλει μεσα τσαμπα ή ότι εχω φίλο που είναι στο μόνιτορ και θα με βάλει τσάμπα και γενικότερα!
Ολο αυτό ειναι καομπολιστικη συμπεριφορα για το συγκρότημα και δε σεβεται το παιδι που δεν εχει δουλεια και με το χαρτζιλικι του εδωσε λεφτα για να δει το συγκροτημα τιμια και σωστα σα κι εμενα αλλά και αλλους !
Και στο κάτω κατω το μαναντζμεντ των peppers αν δουν οτι με τοσο κόσμο εκοψαν τα μισα, δε πρόκειται να δειτε αλλη φορα μεγαλα ονοματα καθως η δυσφημηση θα γιγαντωθει !