Red Snapper @ Koo Koo Live Music Bar, Αθήνα - 07/12/2013

[CENTER]RED SNAPPER [London, UK]
ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ @ KOO KOO LIVE MUSIC BAR
Opening act: TBA[/CENTER]

Η επιστροφή ενός θρύλου με τα αυθεντικά-ιδρυτικά μέλη επί σκηνής είναι γεγονός! Συνοδεύεται μάλιστα από ολοκαίνουριο σπουδαίο άλμπουμ! Tο Κοο Κοο Live Music Bar θα πλημμυρίσει με ένα υπέροχο χαρμάνι Acid Jazz/Trip-Hop/Electronica ήχων χάρη σε ένα από τα σημαντικότερα και πλέον πρωτοπόρα συγκροτήματα των τελευταίων 20 χρόνων. Μια μοναδική συναυλία, με πανέμορφη Intelligent Dance Music που όλοι αγαπήσαμε εξαιτίας της εξαιρετικής δισκογραφίας των Red Snapper! Άλλωστε το λέει κι ένα από τα καλύτερα και πλέον κλασικά άλμπουμ τους: «Our Aim Is To Satisfy»?
Το συγκρότημα που έχει τη φήμη οτι παίζει ακόμα καλύτερα στη σκηνή απ’ ότι στο στούντιο, οι RedSnapper έκαναν αίσθηση από τη στιγμή που εμφανίστηκαν στα μουσικά πράγματα. Ή καλύτερα από τη στιγμή που κυκλοφόρησαν την πρώτη τους μεγάλης διάρκειας δουλειά, το καταπληκτικό ‘PrinceBlimey’ του 1996. Τις δουλειές αυτές άκουσαν και τα αφεντικά στη Warp και έτρεξαν να τους αρπάξουν, και καλά έκαναν. Γιατί οι RichardThair, AliFriend και DavidAyers, με την προϋπηρεσία τους σε jazz τζαμαρίσματα αλλά και τη διάθεσή τους να τα πλουτίσουν με νέα στοιχεία, από το hiphop και το funk μέχρι το house και τη disco, έφτιαξαν ένα πολύ ιδιαίτερο χαρμάνι, που πλέον χαρακτηρίζει και οριοθετεί τον ήχο τους. Η περιοδεία τους με τη Bjork, τους Fugees και τους MassiveAttack επιβεβαιώνει την αξία τους και τους προβάλλει σε ακόμα μεγαλύτερο κοινό, ενώ δεν περνάνε απαρατήρητες οι συνεργασίες τους με τον DavidHolmes, τον AndrewWeatherall και την BethOrton. Οι χορευτικότερες δομές του επόμενου δίσκου τους, τους εντάσσει και στα ευρύτερα όρια της dance-electronica κουλτούρας, κάτι που επιβεβαιώνει και η περιοδεία τους με τους Prodigy. Έχοντας πλέον την απόλυτη αναγνώριση με το μέρος τους, το 2000 τους βρίσκει με νέο δίσκο, το κορυφαίο ‘OuraimistosatisfyRedSnapper’, με αφομοιωμένη πλέον την acidjazz εμπειρία του ‘PrinceBlimey’ και το τριπαριστό dance του ‘MakingBones’, ενώ η σχέση τους με την τεχνολογία γίνεται πιο στενή αλλά κυρίως ουσιώδης, αποκτώντας έτσι ένα πιο ηλεκτρονικό χαρακτήρα.
Οι Red Snapper πέταγαν το γάντι στους συνομηλίκους τους δημιουργώντας ήχο 100% σύγχρονο με μίνιμουμ ηλεκτρονικά μέσα. Στη θέση των σάμπλερς και των υπολογιστών είχαν να αντιπαρατάξουν μια εκπληκτική, όλο και πιο σπάνια στην εποχή μας, δεξιοτεχνία. Δεν είναι τυχαία η ηλικιακή γκάμα των οπαδών τους, από αμετανόητους παλαιορόκερ ως ρέιβερ που ψάχνουν για κάτι περισσότερο από το απλό μπιτ.
Χωρίς υπερβολή, οι RedSnapper είναι από τους πιο έμπιστους acidjazztriphopfunkyhouse ‘μουσικόμυλους’ των 90’s που άνετα όμως διατηρεί την ιδιαίτερη ταυτότητά του. Διαφορετικά δε νομίζω πως η εκλεκτική Warp θα έσπαγε το σερί των μινιμαλιστικών και μέχρις εσχάτων αφαιρετικών κυκλοφοριών της για να τους πάρει στο ρόστερ της. Είχε τους λόγους της. Τώρα τους ξέρουμε όλοι μας.

[CENTER]RED SNAPPER LIVE VIDEO! : http://www.youtube.com/watch?v=_ILV3pIIDC4

Tιμες Εισιτηριων:
Προπωληση : 17? (τα πρωτα 200)
Προπωληση/Ταμειο : 20?

Σημεια Προπωλησης:
Viva.gr , Public , Seven Video Spots , Βιβλιοπωλεια Παπασωτηριου

oι πορτες ανοιγουν στις 21.00[/CENTER]

αυτή η 7η Δεκεμβρίου με Red Snapper, Jarboe και Rotting Christ μας μάμησε… :stuck_out_tongue: