Remakes

Μιας και τα remakes αποτελούν σημαντικό κομμάτι της κινηματογραφικής βιομηχανίας πλέον και αρκετά δημοφιλές ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς πως ελάχιστοι είναι αυτοί που δηλώνουν θετικοί στην ανακοίνωση ενός remake, ε είπα να κάνω ένα thead να πέσει λίγη κουβέντα, κράξιμο, ποστ λατρεία για κάποια κτλ.

Πάντως τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε δει και άσχημα remake. Από τον King Kong, War of the worlds, 3:10 to Yuma, Ocean’s 11 κ.α. μέχρι και remake μη αγγλόφωνων ταινιών που συνήθως είναι fail όπως Let me in και The Departed.

Για κράξιμο θέλω να μαζέψω μια καλή λίστα και μετά θα έρθει ποστ.

Συνήθως μου τη σπάει όταν παίρνουν ασιάτικες ταινίες και τις ξαναφτιάχνουν αμερικάνικα. Κυκλοφορεί σύντομα το αμερικάνικο Oldboy πχ, και δε βρίσκω λόγο να το δω.

Άλλες πάλι όταν παίζουν ηθοποιοί που φαίνεται ότι δε μπορούν να ξεπεράσουν τη πρωτότυπη, όπως το Carrie που το ξαναγύρισαν 2 φορές.

Γενικά πιστεύω αν δεν είναι πολύ παλιά η ταινία να έχει ξεχαστεί, δε χρειάζεται και να πειραχτεί.

Μια μικρή λίστα με μερικά από τα χειρότερα remake που έχουν γίνει.

[B]Planet of the Apes[/B]

Βασικά αυτό δεν ήταν τόσο τραγικό αλλά αν το συγκρίνεις με το original φαντάζει κακό ακόμα και στα εφέ.

[B]Death at a Funeral[/B]

Αμερικανοί προσπαθούν να πιάσουν το βρετανικό black humor. Ανέκδοτο από μόνο του.

[B]City of Angels[/B]

Πως μια καθηλωτική ταινία όπως τα φτερά του έρωτα του Βεντερς μπορεί να γίνει ένα αδιάφορο και ξενέρωτο love story.

[B]Halloween[/B]

Εδώ η απογοήτευση είναι διπλή μιας και ο Rob Zombie είχε αφήσει πολλά υποσχέσεις με την ταινία που είχε προηγηθεί (house of 1000 corpses) αλλά εδώ το χάνει εντελώς.

[B]The Wicker Man[/B]

Αυτό είναι μάλλον το χειρότερο από όλα. Fail all the way.

[B]The Pink Panther[/B]

Όταν ο Steve Martin ξεκίνησε να νομίζει πως μπορεί να φτάσει τον Peter Sellers γιατί δεν βρέθηκε κανείς να τον συνεφέρει;

Από αυτά που ανέφερες όσα έχω δει (planet of the apes, halloween,wickerman,pink panther) είναι όντως άθλια. Να προσθέσω και τα Psycho με τον Vince Vaughn (την εποχή που νόμιζε ότι είναι σοβαρός ηθοποιός) στο ρόλο που απογείωσε ο Anthony Perkins και το Omen (ένα αχωνευτο παιδάκι ήταν αρκετό) . Επίσης, στην κατηγορία ρημεηκ από ξενόγλωσση, άθλιο είναι το αμερικάνικο Taxi με την Queen Latifah(?!).

Αντιθέτως, πολύ καλό remake ήταν το True Grit από τους Κοέν

Δεν έχω δει το αυθεντικό [B]True Grit[/B] αλλά των Κοέν πραγματικά με αφησε αδιάφορο…

Από τα χειρότερα που έχω δει είναι το [B]Sleuth[/B] που βγήκε το 2007 από τον Κένεθ Μπράνα.

Άλλη ματιά αλλά παντελώς αποτυχημένη για μένα, γιατί εδώ έχουμε μια από τις χειρότερες ερμηνείες όλων των εποχών (Τζουντ Λο).

Από κει και πέρα με κάτι [B]Pink Panther[/B] , [B]Wicker Man[/B], [B]Conan [/B]γελάει ο κόσμος. Θα πρεπε να πέφτουν πρόστιμα. Το 2ο ωστόσο χάρισε [U]αυτό[/U].

Γενικά λόγω έλλεψει ιδεών τα remake είναι μια πολύ safe επιλογή, ειδικά στα θρίλερ (έχουν ανακοινωθεί πχ το [B]Hellraiser[/B]!).

Αντιπαθώ εξίσου τα remakes αλλά φυσικά πολλές φορές δεν ξέρω ότι κάποιες ταινίες είναι, οπότε σπεύδω να τσεκάρω όποιες ορίτζιναλ με ενδιαφέρουν.
Η αλήθεια είναι ότι αρκετά horror/thriller γίνονται remakes και λογικό. Παίρνουν τα καλά σενάρια που άφησαν εποχή, βάζουν σάλτσες και εφέ και όλα τέλεια! Πολλοί ψάχνονται για ένα καλό θριλεράκι αλλά κανείς δε θα ασχοληθεί με ταινίες του '70-'80 για προφανείς ηλίθιους λόγους. Εντάξει δεν κατηγορώ όποιον δεν νιώθει την “καλτίλα” της εποχής, όσο και να με ενοχλεί.

Με αφορμή το πρόσφατο Evil Dead…αλλά και I Spit on your grave, Ring, Chainsaw Massacre(ωχ, βαρέθηκαν να βγάζουν εδώ), Nightmare on Elm Street(πόσα γέλια), Last House on the Left κτλ.

Τελευταία κάπου πήρε το μάτι μου κάτι για το Maniac. Το τσέκαρα και βρήκα αυτό : [U]http://www.imdb.com/title/tt2103217/?ref_=nv_sr_1[/U]
ας μου κάνει κάποιος το χατήρι και μου πει ότι δεν είναι remake του Maniac του 1980. Πείτε μου ότι δεν άγγιξαν εκείνο το έπος.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΝΑΙ.Κ ΣΑΝ ΜΑΖΟΧΑ,ΠΟΥ ΞΕΧΝΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ,ΚΑΘΗΣΑ Κ ΤΟ ΕΙΔΑ.ΜΑΚΡΥΑ.

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΤΕΡΟ ΣΛΑΣΕΡ (ΜΑΖΙ ΜΕ HALLOWEEN/BAY OF BLOOD) KAΚΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΒΑΝΑΥΣΑ Κ ΑΤΙΜΑΣΤΗΚΕ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΛΟΥΓΚΡΑ FRODO ΩΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ.
ΑΠΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΟΦΟΡΕΜΕΝΟΣ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ Κ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΟΣ,
ΤΩΡΑ ΜΑΝΙΑΚΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ.
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΒΑΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Κ ΤΟΝ ΡΑΜΠΟ, ΤΟ ΜΥΞΟΧΥΜΑ…ΟΥΥΥΥΥΥΣΤ ΡΕ ΠΑΛΙΟΛΑΚΕΔΕΣ.

Ο ΣΟΥΓΚΛΑΚΟΣ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΚΛΑΣΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΟ RΕΜΑΚΕ:

ratos εκτιμω γενικα τις προτασεις σου στο ειδος και αυτες τις επικες καλιτλες που πας και ξεθαβεις, αλλα αν το Halloween συγκαταλεγεται μεσα στα καλυτερα σλασερ εβερ δε ξερω τι να πω…ισως βεβαια καποιοι να το προλαβατε και σε εποχη που σοκαριζε ακομα, αλλα αυτη η ταινια ουτε μπομπιρες δε τρομαζει για μενα.

ΧΑΧΑΧΑΧΑχ,πόσο συμφωνώ. Δεν θα κατακρίνω το ηθοποιηλίκι του συγκεκριμένου μην μπούμε σε συζητήσεις με υποστηρικτές σε άκυρο θρεντ. Απλά όταν βρίσκεις ένα πρωταγωνιστή σαν στο Maniac, λιγδιάρη, χοντρό, άσχημο, δολοφόνοφατσα ρε παιδί μου, δεν βάζεις Wood σε remake όσο και να τραβάει “το γλυκό αγόρι της διπλανής πόρτας είναι δολοφόνος”, γιατί μάλλον κατά εκεί το πήγαν. Δεν ξέρω, δεν θέλω να μάθω, δεν πρόκειται να δω την ταινία.

Χάνεις το νόημα της κουβέντας τώρα, όπως και το feeling αυτών των ταινιών.

ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ ΑΓΟΡΙΝΑ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΟΟΥΓΗΝ ΓΟΥΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ,
ΑΛΛΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΔΕΙΣ ΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ(ΣΚΟΤΑΔΙΑ,ΝΥΧΤΑ,ΗΣΥΧΙΑ,ΜΟΝΟΣ ΚΤΛ.)
ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΔΙΚΑ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΑΠΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΡΙΛΕΡ/ΣΛΑΣΕΡ.
ΤΟΧΑ ΔΕΙ 9 ΧΡΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΚΟ(ΥΡΟ)ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΛΟΓΙΖΕΙ Κ ΚΟΙΜΟΜΟΥΝ ΚΑΝΑ 3ΜΗΝΟ ΜΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΦΩΣ.

Tι γνωμη εχετε για το Solaris του Soderbergh?
Μονο σε εμενα αρεσε?

To Solaris του Σοντεμπεργκ και εμένα μου φάνηκε ωραίο αλλά δυστυχώς δεν έχω δει ακόμα το παλιό. Βασικά καλά που μου το θύμησες κιόλας.

…εδώ είναι που διαφωνώ μαζί σου…ο Ζόμπι, στην πρώτη ταινία, παίρνει την ραχοκοκαλιά της ταινιάρας του Κάρπεντερ, και χτίζει πάνω της, και με την παιδική ηλικία του Μάγιερς, και τα χρόνια του στο ψυχιατρείο, και δίνει αυτό τον μίζερο κόσμο, αντί του Αμερικάνικου ονείρου, που ακόμα πολλοί πιστεύουν
…η δεύτερη ταινιάρα του Κάρπεντερ, είναι ουσιαστικά η συνέχεια της πρώτης, και διαγραμματίζεται την ίδια νύχτα, αλλά τώρα στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται η μικρή αδελφή του Μάγιερς…αυτό ολόκληρο το στόρυ, το ξεπετάει ο Ζόμπι, στην δική του ταινία, σένα όνειρο που βλέπει η πρωταγωνιστριά του, και από κει και πέρα έχουμε μια νέα ιστορία, που η πραγματικότητα μπερδεύεται με το μεταφυσικό…δεν έχουμε μια ξεπατικοσούρα δηλαδή, κυρίως στην δεύτερη ταινία
…δεν προσπαθώ να σε πείσω να σου αρέσουν τα δυο ρημέηκς του Ζόμπι, απλά γράφω αυτά που αισθάνθηκα εγώ γιαυτές τις δυο ταινίες
:):!:

Εξαιρετικο remke ηταν κ το[B][I] 12 angry men[/I][/B].
Καλυτερο βεβαια το πρωτο.

ΛΟΙΠΟΟΟΟΝ,

ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΛΙΓΑ ΡΗΜΕΗΚΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΞΕΠΕΡΝΑΝΕ Κ ΤΑΥΘΕΝΤΙΚΑ:

.THE FLY (1986) - ΔΕΝ ΛΕΩ, ΚΑΛΟ Κ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΒΙΝΣΕΝΤ ΠΡΑΗΣ ΑΛΛΑ ΕΔΩ Ο ΚΡΟΝΕΜΠΕΡΚ ΔΙΝΕΙ ΡΕΣΤΑ.

.THE THING (1982) - ΟΤΙ Κ ΝΑ ΠΩ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ.
Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠ.ΦΑΝΤ/ΤΡΟΜΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΑΛΙΕΝ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΤΗΚΕ ΠΟΤΕ.
ΑΝΕΤΑ ΚΑΤΟΥΡΑΕΙ ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ.

. CAPE FEAR (1991) - ΚΑΛΟΣ Ο ΜΙΤΣΑΜ,
ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΡΗΜΕΗΚ, ΝΤΕ ΝΙΡΟ,ΣΚΟΡΣΕΖΕ Κ ΤΖΟΥΛΙΕΤ ΛΟΥΙΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΙΩΣΑΝ.
ΕΠΙΣΗΣ,ΑΠΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΤΟΥ,ΚΑΤ’ ΕΜΕ, ΑΧΩΝΕΥΤΟΥ ΝΙΚ ΝΟΛΤΕ.

. HILLS HAVE EYES (2006) - ΝΑΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ,
ΑΝΑΓΟΥΛΙΑΖΩ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΝΕΑ ΡΗΜΕΗΚ ΣΕ ΠΑΛΙΕΣ ΚΛΑΣΣΙΚΕΣ ΤΡΟΜΟΥ (ΕVIL DEAD, BLACK CHRISTMAS, MY BLOODY VALNETINE, ΜΑΝΙΑΚ KTΛ.)
ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΑ.
ΓΙΑΤΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΤΟΥ ΚΡΕΗΒΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΤΣΙ Κ ΑΥΤΟ ΤΟ 8ΕΩΡΩ ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΗΜΕΝΟ ΧΑΛΙ Κ ΤΟ ΡΙΜΕΗΚ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΩΣ ΑΝΩΤΕΡΟ Κ ΒΙΑΙΟΤΕΡΟ

.Mahakaal (1993) - K ΓΙΑ ΤΕΛΟΣ ΕΝΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ Κ ΟΧΙ ΑΝΩΤΕΡΟ ΡΙΜΕΗΚ.
ΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ :NIGHTMARE ON ELM STREET ME FREDDY KRUEGER ΔΙΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΣΕ ΜΠΟΛΥΓΟΥΝΤ ΑΠΟ ΙΝΔΙΑ ΚΟΜΠΛΕ ΜΕ ΤΑ ΞΕΚΑΡΦΩΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ, ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΑ ΤΟΥ Κ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΤΑΛΑΧΤΟΥΣ ΕΡΩΤΕΣ .
ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΙ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΤΟΡΡΕΝΤ ΜΕ ΑΓΓΛΙΚΟΥΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟΥΣ.
ΕΝΔΩΣΤΕ

ΑΥΤΑ.
ΦΙΛΑΚΙΑ ΣΤΑ ΚΩΛΟΜΕΡΑΚΙΑ

Τι μπολιγουντιανό remake του Nightmare…μας δουλεύεις :?
Ακροβατικά? …

Δεν διαφωνώ, βασικά αυτός είναι ο λόγος που δεν μου άρεσε το remake. Όλη η προσπάθεια να αναλύσει την παιδική ηλικία μου φάνηκε μη ρεαλιστική για ένα χαρακτήρα όπως ο Μαιερς. Κάπου σκότωσε το μυστήριο της πρώτης. Ενδιαφέρον το ότι προσπάθησε να κάνει κάτι διαφορετικό μεν αλλά για μένα δεν του βγήκε.

ΝΑΙ ΑΜΕ…
ΙΔΟΥ:

[-X

Ιεροσυλία