Νομίζω ότι έχει ενδιαφέρον ιστορικά να διαβάσει κάποιος τις συνεντεύξεις που έχουμε κάνει με τον Mariusz για τους Riverside για να καταλάβει το mindset και την προσέγγιση σε κάθε άλμπουμ:
(2013: Για την κυκλοφορία του “S.O.N.G.S.”)
(2015: Για την κυκλοφορία του “Love, Fear And The Time Machine”)
(2016: Για την κυκλοφορία του “Eye Of The Soundscape”)
Αγαπημένα όλα τα albums τους, από το Second Life Syndrome που τους γνώρισα διαβάζοντας κριτική στο Metal Hammer ότι φέρνουν σε Anathema με prog στοιχεία και λέω εδώ είμαστε.
Ιδιαίτερη θέση στην εκτίμησή μου φέρει και το Memories in My Head EP που μαζί με το S.O.N.G.S. και το τότε τέλειο live στο Gagarin συνέβαλαν να κολλήσω για τα καλά με την μπαντάρα.
Πολύ SLS/REM ήχος και το λατρεύω. Δεν βρήκα επίσημο stream, αλλά ένα topic που κυκλοφόρησε πριν δέκα ώρες. Είναι πολυεπίπεδο πάλι, και γουστάρω! Πολύ καλύτερο από το one-off single που έβγαλαν πέρσι.
Αν προσέξεις βέβαια, ο δυναμισμός μπάσου/πλήκτρων έφερνε κάτι και από τον ηλεκτρισμό του ADHD, ενώ κάτι loops που έπαιζαν ήταν ξεκάθαρα τέλος του Hybrid Times αλλά τώρα μόνος μου σκέφτομαι και γράφω…
Όταν ακούω και τα ψιθυριστά “ρατατατα” του Duda έσκασα χαμόγελο, ομολογώ
Έχει και ωραία ατμοσφαιρική κιθάρα με κρατημένες νότες για ambience που θυμίζει Piotr. Νομίζω φαίνεται ότι γράφτηκε με κιθάρα αυτό το τραγούδι, και δεν ανατέθηκε εκ των υστέρων σε έναν κιθαρίστα να βγαλει άκρη
πιστευετε οτι οι στιχοι εχουν να κανουν με Lockdown, Υποχρεωτικοτητες κτλ, αντιπαλα στρατοπεδα τυπου κανε αυτο, μην κανεις το αλλο? κατι τετοιο μου βγαζει και απο το βιντεο με τον πολιτικο
“We live in times of anger and helplessness. In times dominated by Big Techs, populists, conspiracy theories, hatred, greedy corporations causing the planet and the human nature to die at an accelerated speed. We live in times when one country can attack another out of the blue just because they think they are more deserving of something. These days it’s simply hard to sing only about love, friendship and escapes into imaginary worlds. “I’m Done With You” is about an anger and frustration!”