Riverside

Νομίζω ότι έχει ενδιαφέρον ιστορικά να διαβάσει κάποιος τις συνεντεύξεις που έχουμε κάνει με τον Mariusz για τους Riverside για να καταλάβει το mindset και την προσέγγιση σε κάθε άλμπουμ:

(2013: Για την κυκλοφορία του “S.O.N.G.S.”)

(2015: Για την κυκλοφορία του “Love, Fear And The Time Machine”)

(2016: Για την κυκλοφορία του “Eye Of The Soundscape”)

(2018: Για την κυκλοφορία του “Wasteland”)

(2020: Μετά το “Wasteland”)

(τόσο κόπο έχουμε κάνει ρε παιδιά, :stuck_out_tongue: )

10 Likes

Αγαπημένα όλα τα albums τους, από το Second Life Syndrome που τους γνώρισα διαβάζοντας κριτική στο Metal Hammer ότι φέρνουν σε Anathema με prog στοιχεία και λέω εδώ είμαστε.
Ιδιαίτερη θέση στην εκτίμησή μου φέρει και το Memories in My Head EP που μαζί με το S.O.N.G.S. και το τότε τέλειο live στο Gagarin συνέβαλαν να κολλήσω για τα καλά με την μπαντάρα.

2 Likes

Απο τις ποιο λατρεμενες μου αγαπες ειναι σαν γκρουπ… Αξεχαστο και το live στο Rodeo …που ισα ισα δεν κουτουλαγαν στο ταβανι…

2 Likes

δεν ειχα ασχοληθει με τη μπαντα μεχρι την αρχη της κορονας που αχοληθηκα με το wasteland,εκπληκτικο…ηταν κ η εποχη τετοια που μου κατουρησε την ψυχη

3 Likes

21/10 βγαινει το 1ο single…

10 Likes

Αργεί γαμώτο…

2 Likes

Αύριο βγαίνει το single… :grinning:
Για να δούμε τι θα ακούσουμε σαν πρώτο δείγμα του δίσκου.

2 Likes

Πολύ SLS/REM ήχος και το λατρεύω. Δεν βρήκα επίσημο stream, αλλά ένα topic που κυκλοφόρησε πριν δέκα ώρες. Είναι πολυεπίπεδο πάλι, και γουστάρω! Πολύ καλύτερο από το one-off single που έβγαλαν πέρσι.

9 Likes

Κομματάρα!
Ήχος απο την εποχή της τριλογίας ξεκάθαρα, πολυεπίπεδο, δυναμικό και μελωδικό ταυτόχρονα.
Ξεκινήσαμε γερα!

3 Likes

Αν προσέξεις βέβαια, ο δυναμισμός μπάσου/πλήκτρων έφερνε κάτι και από τον ηλεκτρισμό του ADHD, ενώ κάτι loops που έπαιζαν ήταν ξεκάθαρα τέλος του Hybrid Times αλλά τώρα μόνος μου σκέφτομαι και γράφω…

Όταν ακούω και τα ψιθυριστά “ρατατατα” του Duda έσκασα χαμόγελο, ομολογώ

3 Likes

Εμενα Anno Domini vibes μου βγαζει περισσοτερο…Κομματαρα!

3 Likes

Ναι τώρα που το ακούω ξανά (και ξανά) υπάρχει σίγουρα ADHD μέσα. Στα πλήκτρα και την συνολική ατμόσφαιρα.

2 Likes

Έχει και ωραία ατμοσφαιρική κιθάρα με κρατημένες νότες για ambience που θυμίζει Piotr. Νομίζω φαίνεται ότι γράφτηκε με κιθάρα αυτό το τραγούδι, και δεν ανατέθηκε εκ των υστέρων σε έναν κιθαρίστα να βγαλει άκρη

2 Likes

Τα σπάει άσχημα :heart_eyes:

1 Like

Τραγουδαρα και μετα το 4ο λεπτο μονο αγαπη…

2 Likes

ID.entity στις 20 Ιανουαρίου!

12 Likes

Σας διάβαζα, δεν άκουγα, περίμενα, “Υπομονή” έλεγα στον εαυτό μου, “τρωγόμουν” με τα ρούχα μου…

Και ήρθε η ώρα!

Αυτό είναι, ρε πούστη μου! Το γάργαρο νερό, το ασφαλές το καταφύγιο, γεμάτο θαλπωρή…

Τραγουδάρα με τα όλα της και μέγιστο fuck-off οι στίχοι.

8 Likes

πιστευετε οτι οι στιχοι εχουν να κανουν με Lockdown, Υποχρεωτικοτητες κτλ, αντιπαλα στρατοπεδα τυπου κανε αυτο, μην κανεις το αλλο? κατι τετοιο μου βγαζει και απο το βιντεο με τον πολιτικο

Πολύ δυνατό το τραγούδι. Έχω μεγάλες προσδοκίες, όπως πάντα.

4 Likes

We live in times of anger and helplessness. In times dominated by Big Techs, populists, conspiracy theories, hatred, greedy corporations causing the planet and the human nature to die at an accelerated speed. We live in times when one country can attack another out of the blue just because they think they are more deserving of something. These days it’s simply hard to sing only about love, friendship and escapes into imaginary worlds. “I’m Done With You” is about an anger and frustration!”

5 Likes