Λοιπον . Ενδιαφερομαι να ανεβω προς Γερμανια μερια για να παρακολουθησω αυτο το φεστιβαλ . υπαρχει κανεις που να ενδιαφερεται ? Η ημερομηνια ειναι 1-3 ιουνιου και οι μπαντες που εχουν ανακοινωθει so far ειναι : As I Lay Dying, Billy Talent, Deichkind, Dick Brave and the Backbeats, Die Toten Hosen, Donots, Enter Shikari, Gossip, Guano Apes, Kasabian, The Koletzkis, Killswitch Engage, Lamb of God, Lexy & K-Paul, Linkin Park, Machine Head, Marilyn Manson, Metallica, MIA., Motörhead, The Offspring, Opeth, Skrillex, Soundgarden, Tenacious D, The Subways and Trivium . Τα εισητηρια εχουν τιμη 160 ευρω και υπαρχει και διανυκτερευση σε camp .
λοιπον . το εψαξα πολυ πολυ καλυτερα και τα info που εχω να δωσω ειναι τα εξης :
Rock Am Ring = η συναυλια που γινετε στην πιστα της F1 Nürburgring .
Rock Im Park = η συναυλια που γινετε στον πολη της Νυρεμβεργης .
Οι μπαντες παιζουν και στα 2 live . Eναλαξ λογικα . Η τιμη για το Rock am ring ειναι 160 euro ενω για rock im park 155 euro .
Για Rock Am Ring : Διαδρομη : Αεροπλανο για Φρανκφουρτη ( κοντα στα 130 euro πηγαινε-ελα ) , τρενο απο φρανκφουρτη για κομπλετζ και απο εκει λεοφωρειο του event για την πιστα .
( ακουγεται δυσκολο (αλλα οικονομικο ) αλλα θα τα καταφερω-ουμε αν βρω παρεα )
Για Rock Im Park : Διαδρομη : Αεροπλανο για Νυρεμβεργη (δυστυχως γυρω στα 200 euro ) και η ταξακι για το παρκο ή με τα ποδια αν αντεχετε !!! ( 11 χλμ αποσταση αεροδρομιο με χωρο συναυλιας )
Λοιπόν Rock Am Ring είναι στα βουνά της Γερμανίας με τρελο κρύο και υγρασία.Ακόμα και τον Ιούνιο η θερμοκρασία μπορέι να πέσει κοντά στο μηδέν και επομένως η διαμονή εκεί είναι λίγο μανίκι αφού βρίσκεται στη μέση του πουθενά και δεν υπάρχουν ξενοδοχεία παρά μόνο το camping.
Rock im Park ειναι σαφώς καλύτερη επιλογή.Γίνεται μέσα σε πόλη αρκετά μεγάλη και με καλύτερο καιρό.Για να πάει κάποιος θα ψαχτεί για Μόναχο(μια ώρα και κάτι ψιλά με τρένο) ή Φρανκφούρτη(είναι περίπου δύο ώρες με απευθείας τρένο από το αεροδρόμιο).Εγώ φέτος το ψήνω για ακόμα μία φορά κυρίως λόγω Soundgarden.
Εαν εχεις χρονο ψαξε στο forum του rocking για Rock Am Ring …υπαρχουν ατομα απο εδω που εχουν παει 2-3 φορες…Φανταζομαι οτι θα σου πουνε λεπτομερειες:wink:
εσυ ψηνεσαι για rock am ring ?? εγω το ψηνω για rock im park καθως εισαι μεσα στην πολη και φτανεις πιο ευκολα . το κοστος πανω κατω το ιδιο ειναι και αφου οι μπαντες ειναι οι ιδιες τοτε μια χαρα . μονη διαφορα ειναι οτι στο ενα εισαι στην πιστα της F1 ενω στο αλλο σε ενα παρκο
Με το τρένο είναι περίπου μια ώρα και λίγο παραπάνω.Για μέσα στη Νυρεμβέργη παίζουν τα πάντα ,λεωφορεία , τραμ, μετρό ,προαστιακός, ταξί.Και με το εισιτήριο του festival είναι τσάμπα η μετακίνηση με ΜΜΜ μέσα στην πόλη και τα πέριξ.
Θα δείξει ,είναι πολύ πιθανό.Αν είχε λίγο καλύτερο line up θα το είχα σίγουρo.Περιμένω την επόμενη ανακοίνωση ονομάτων , αν έχει Refused που ακούγονται σαν φήμη,έφυγα.
παιδιά είναι κανείς που έχει πάρει εισιτήριο για φέτος? γιατί στο σαιτ δεν βλέπω να έχει επιλογή για ελλάδα για το ηλεκτρονικό εισιτήριο??
και μερικές ερωτήσεις για όσους έχουν ξαναπάει… για το rock-im-park που είναι κοντά στην πόλη της Νυρεμβέργης γενικά ποιο είναι προτιμότερο, το camping ή κάποιο ξενοδοχείο?? απότι είδα τα ξενοδοχεία κοντά στο φεστιβάλ ή είναι sold out ή είναι τραγικά ακριβά, ενώ τα ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης είναι οκ… το θέμα είναι μετά το τέλος της συναυλίας που δεν θα υπάρχουν μέσα, πόσο εύκολο θαναι να βρεθεί ταξί? ή μήπως βάζουν λεωφορεία δικά τους?
Έξω από το festival μετά το τέλος ,φέυγουν συνέχεια λεωφορεία δωρεάν προς το σιδηροδρομικό σταθμό στο κέντρο.Είναι καλή φάση το festival ,όμως φέτος προτίμησα να δω τα πιο ενδιαφέροντα ονόματα που έχει Soundgarden και Refused μόνους στο Μιλάνο.Είναι βέβαια και ο Sringsteen δύο μέρες μετά και βγαίνει πιο οικονομικά.Επίσης με το το βραχιολάκι του festival ,οι μετακινήσεις με τα ΜΜΜ στην πόλη είναι τσάμπα.
έγινε sold out και το Rock im Park, 3 μήνες πριν!! ανακοινώσανε και την κατανομή των συγκροτημάτων ανά ημέρα, που όμως δεν ήταν και η καλύτερη… εκτός από Metallica και Offspring βάλανε όλα τα άλλα μεγάλα ονόματα την ίδια ημέρα…!! άσε που το ότι βάλανε headliners τους Linkik Park και 2ο όνομα τους Soundgarden δεν μπορώ να το χωνέψω!!
Πολύ περίεργοι αυτοί οι Γερμανοί.Σκοτώνονται να αγοράσουν εισιτήρια λόγω αυτών των απίθανων Billy Talent(δε θα τους δείτε σε σχεδόν κανένα lineup σοβαρού ευρωπαικού festival πλην γερμανόφωνων χωρών όπου πάντα πουλάνε τρελά και είναι είναι headliners) και των ξεπερασμένων πια Linkin Park kai Marilyn Manson.Επίσης αναρωτιέμαι, ποιος μη Γερμανός θα ταξιδέψει ως εκέι για να δεί Toten Hosen ως το μεγάλο όνομα του festival.Νομίζω ότι πλέον οι διοργανωτές δεν ενδιαφέρονται να κρατήσουν το festival ανάμεσα στα κορυφαία της Ευρώπης , αλλά θέλουν να ικανοποίσουν τους Γερμανούς πιτσιρικάδες που συρρέουν εκεί για να ξεδώσουν μετά το κλείσιμο των σχολείων.
για toten hosen η αληθεια ειναι οτι θα πηγαινα εγω . δεν με λες ομως και 100% ελληνα καθως εχω μεγαλωσει γερμανια…τωρα για το πως παιζουν μπορω να πω οτι δεν με χαλαει … αυτο που με χαλασε ειναι οτι λογο τραπεζης δεν προλαβα να παρω εισητηριο και ξενερωσα την ζωη μου