Ας γραψω και εγω για χτες…
Πολυ καλη νεα κινηση απο νεους διοργανωτες αλλα σαν ιδεα…Σαν πραξη ηταν απλα καλη και θα καταλαβαιτε παρακατω γιατι το λεω…Ομως ελπιζω οπως ειπε ο φιλος παραπανω να μαθαινουν απο τα λαθη τους…
Αναλυτικα:
Pain Of Salvation: Αδιαφοροι για μενα…Δεν μου αρεσουν σχεδον καθολου αλλα δεν με ενοχλησαν να ανοιξουν την ημερα…Τους ειδα μαζι με μια μπυρα απο μακρια και σε σκια περιμενοντας να αρχισει το festival για μενα…(a.k.a. Moonspell)
Moonspell: Παρα την μεγαλη καθυστερηση στο soundcheck της οποιας ο λογος δεν ξερω ποιος ειναι βγηκαν,επαιξαν,τα εσπασαν κλασικα και εφυγαν…Παρα το μικρο σετ ο Ribeiro εδειξε παλι ποσο μορφη ειναι και καταφερε να παρουσιασει την υπεροχη φωνη του τοσο σε πιο σκοτεινα κομματια οσο και στα πιο ‘‘καφρικα’’…Κορυφαια στιγμη για μενα τα Scorpion Flower & Alma Mater…Πολυ καλη και η εκτελεση του Opium…Μια απο τις καλυτερες εμφανισεις της ημερας αν οχι η καλυτερη απο πλευρας εμφανισης και εκτελεσης γιατι για την ωρα του σετ μαλλον δεν ευθυνονται οι ιδιοι…
Μeshuggah: Μια απιστευτη βαβουρα που παρακαλουσα καθε λεπτο να τελειωσει…Απορω πως αρεσουν σε πολλους αλλα ενταξει γουστα ειναι αυτα…Εμενα παντως με εφτασαν σε σημειο να πεταξω και μπουκαλι αλλα ευτυχως δεν κανω τετοιες μαλακιες…Οσοι σας αρεσουν δικαιωμα σας…
Lacuna Coil: Η πιο επαγγελματικη εμφανιση του φεστιβαλ…Σοβαροι,μετρημενοι , αρτια ενωμενοι και σωστα εκτελεσμενα κομματια…Μου αρεσαν πολυ και εκτος απο το παραπονο μου οτι η Christina Scabbia ηταν πολυ σεμνη (που συμπιπτει με το παραπονο των περισσοτερων ανδρων χτες) ,εχω και το προσωπικο παραπονο οτι δεν παιχτηκε το To Myself I Return το οποιο μου αρεσει πολυ…Αλλα ενταξει ηταν πολυ καλοι…
Iced Earth: Οταν πλεον φτασαμε στο σημειο μπροστα να μην χωρανε αλλοι βγηκαν και οι Iced Earth…Ηταν φανερο οτι ολοι γι’αυτους ειχαν παει και εγινε χαμος…Βρεθηκα πολλες φορες στο pit καταλαθος γιατι δεν το γουσταρω αλλα περασα πολυ καλα…Credits στους Iced Earth οι οποιοι δεν μασησαν απο τις αναγκαστικες περικοπες των σετ και επαιξαν τα πρωτα 5-6 κομματια σερι…Παρε να εχεις κοσμε…
Πολυ καλος και σωστος ο Barlow ακομα και στα κομματια του Ripper πραγμα που δεν περιμενα…Πολυ καλη εμφανιση με υποσχεση στο τελος για επιστροφη…Πολυ καλη και η επιλογη κομματιων με λιγες ελλειψεις…
Τους βοηθησε και ο κοσμος και γουσταραν τρελα…Μεγαλη αγαπη…Αντε και να τους ξαναδουμε ωστε να ξαναγινει χαμος…
Venom: Εδω θα ερθω και θα κραξω τους περισσοτερους που εφυγαν μολις τελειωσαν οι Iced Earth και εκαναν φανερο πως μονο γι’αυτο ειχαν παει…Προσωπικα δυσκολευομαι να καταλαβω πως ακομα και αν δεν ξερεις τους Venom πετας ετσι ευκολα στα σκουπιδια 26 χρονια ιστοριας…Εχει ερθει στη χωρα μας μια απο τις προτωπορες μπαντες του Trash Metal και παιζει μπροστα σε βια 1000 ατομα…ΕΛΕΟΣ…
Οσο αφορα την εμφανιση οι τυποι γαμησαν…Τρομερο show με πυροτεχνηματα και αλλα κολπα…Ο Khronos πραγματικος δαιμονας επι σκηνης και κιθαρα και ντραμς δεν πηγαιναν πισω…Εισαγωγη με Black Metal και δωσε headbanging και της μανας…
Βεβαια λιγο το περασμενο της ωρας λιγο οτι ξενερωσαν και αυτοι απο το λιγο κοσμο το σετ πετσοκοφτηκε και μετα απο 1 ωρα μας αφησαν με την υποσχεση ‘‘We Will Return’’ την οποια ο γραφοντας ελπιζει να κρατησουν για full set…GOING STRAIGHT TO HELL MOTHERFUCKERS…!!!
Στα αρνητικα της διοργανωσης η κακη διαχειρηση της ωρας που αφησε μονο τους οπαδους των Iced Earh ευχαρηστημενους και οι ελλειψεις νερου και κυριως παγωμενου νερου…
Για τους τζαμπατζηδες αδιαφορω γιατι τουλαχιστον αν δεν ηταν αυτοι θα ειμασταν στους Venom 200 ατομα και ο Κρονος ουτε που θα εβγαινε…Μπραβο Ελληνα που γουσταρεις και ξερεις μονο 5 μπαντες…Εχασες την ιστορια…Και μην μου πειτε για δουλεια και για μετρο γιατι και εγω δουλευα 7 η ωρα και ειχα ερθει και με συγκοινωνια…Η παραπανω φραση δεν αναφερεται σε οσους εχουν ακουσει Venom και απλα δεν τους αρεσαν…
Cult στιγμη της βραδιας: Στην αρχη του Melancholy ειναι μια κοπελια που ορμαει στο αγορι της και ουρλιαζει ‘‘Το παιξανε το παιξανε’’…Η ιδια κοπελια στο Violate ηταν μπροστα και ετρεχε εντρομη προς τα πισω προστατευομενη απο το αγορι της φωναζοντας ‘‘Δεν ξαναπαω σε συναυλια…Ποτε…’’
Τα συμπερασματα δικα σας…Αυτα απο μενα…