Μπασκετοφατσες του rocking

Ματσάρα ολκής, με τους Μαύρους να προηγούνται σταθερά, σχεδόν σε όλο το παιχνίδι, αλλά με την κόκκινη καρδιά να εξαπολύει μία μεγάλη αντεπίθεση στο τέλος και να παίρνει μία οριακή νίκη, με 62-58 (αν το συγκράτησα σωστά).

Η νίκη αφιερώνεται στους απόντες της καρδιάς μας (για ευνόητους λόγους οι κ.κ. @ChrisP και @RiderToUtopia προηγούνται, λόγω χρώματος).

Αν ήμουν σε διαφορετική κατάσταση, μπορεί να παρήγαγα το κείμενο και σήμερα, αλλά ειλικρινά νιώθω ότι ζυγίζω πάνω από 150 κιλά αυτήν τη στιγμή.

Επιφυλάσσεται ιδιαίτερη μνεία στον @plex27, ο οποίος ήδη εφαρμόζει πλάγιες τακτικές και καταστρώνει έμπειρο σχέδιο για να δηλώσει παρών και δεύτερη φορά.

Εις αύριον, λοιπόν…

8 Likes

Πιστεύω αν το διάγραμμα της αντοχής μου ήταν μπανιέρα, όπως θα ήταν το φυσιολογικό αν δεν τα είχα παρατήσει όλα τον τελευταίο 1,5 μήνα λόγω συναυλιών, και όχι …τσουλήθρα, θα είχαμε κερδίσει τους κόκκινους φαφλατάδες :stuck_out_tongue:. Αλλά στο τέλος δεν είχα κουράγιο ούτε να περπατήσω από τη μια μπασκέτα στην άλλη :joy:

5 Likes

Απορία: έχουν κερδίσει ποτέ στη σούμα της ημέρας οι Μαύροι; Κι αν όχι, πως δεν έχει τεθεί θέμα αλλαγής ηγεσίας στην ομάδα; Δεν ξέρω, ρωτάω… :stuck_out_tongue:

Προς το παρόν, θα αρκεστώ απλά στο να πω ότι απάντησα εμφατικά στο ερώτημα του παρακάτω άσματος:

Ραντεβού για σχολιασμό και «μικρά-μικρά» αύριο, μετά την ανάλυση του retro-90s bball guru @The_Black_League

6 Likes

σεγγνωμε που πεταγομαι, αλλα ειμαι πολυ ινβεστηντ σε αυτο, αληθεια περιμενω μια κυριακη να γινει η ανατροπη :smiling_face_with_tear:

4 Likes

Ίσως την Κυριακή εκείνη που θα έρθεις να τους εμψυχώσεις.

1 Like

Match day #5, λοιπόν, «χτυπημένη» από πολλές απουσίες, ελέω COVID κι έτερων λόγων.

Σημειώθηκαν, ωστόσο, δύο επιστροφές από τα παλιά, όπως και δύο νέες προσθήκες. Αναφέρομαι, αντιστοίχως, στους κ.κ. @pantelis79 και @dude από τη μία και @plex27, καθώς και φίλο Lupin #2 (aka The G-Force) από την άλλη.

Στα του παιχνιδιού, όπως προανέφερα, οι Μαύροι διατηρούσαν το προβάδισμα στα ¾ του παιχνιδιού, ξεπερνώντας, μάλιστα, κάποια στιγμή και τους δέκα πόντους σε διαφορά. Ωστόσο, στο τελευταίο κομμάτι του ματς οι Κόκκινοι προβήκαμε σε μία αντεπίθεση διαρκείας, η οποία έφερε αρχικά το σκορ στα ίσα κι εν συνεχεία μάς έδωσε διαφορά 5-6 πόντων. Ένα μεγάλο τρίποντο των Μαύρων έφερε τη διαφορά στο καλάθι, με 2-3 επιθέσεις να απομένουν μέχρι τη λήξη της ώρας, αλλά ένα κοντινό «πεταχτάρι» του dude έγραψε τον επίλογο. Εν ολίγοις, αν περιέγραφε ο Χατζηγεωργίου οι όροι «Γκρανκινιολικό» και «Χιτσκοκικό» φινάλε θα επαναλαμβάνονταν με χαρακτηριστική άνεση.

Στα μείον της χθεσινής ημέρας, το γεγονός ότι υπήρχε και άλλο διπλό στο πρώτο γήπεδο, το οποίο είχε μαζέψει έναν συρφετό από συγγενείς και φίλους στον εξώστη και στα πλάγια του γηπέδου, ο οποίος πανηγύριζε κάθε καλάθι σαν να επρόκειτο για τον τελικό της Euroleague, δημιουργώντας μία οχλαγωγία η οποία μας έπρηξε τα ούμπαλα και δεν μας επέτρεψε να συνεννοούμαστε εύκολα κατά τη διάρκεια των φάσεων.

Στα του αυτοκινήτου, μετάβαση στα «Άγια χώματα» χθες, για παραλαβή του plex 27. Αν και είχα μαζί το “Sigma” των MoM, δεν ακούσαμε νότα, καθότι υπήρξε έντονη συζήτηση, μιας και συντοπίτες και απόφοιτοι των ίδιων σχολείων. Να αναφέρω εδώ το εξωαγωνιστικό highlight που προσέφερε ο plex. Κατά την πορεία μας προς το Dome, μού ανέφερε ότι αυτή η φορά θα ήταν και η μοναδική συμμετοχή του, κατά την παραμονή του στη χώρα, καθώς το πρόγραμμα, όπως έχει διαμορφωθεί δεν επιτρέπει άλλη. Μετά το παιχνίδι, ενθουσιασμένος από την εμπειρία (όπως όλοι άλλωστε / δεν νομίζω να έχει έρθει ποτέ κάποιος που να έφυγε ξενερωμένος), προέβη σε στρατηγικές κινήσεις, επικοινωνώντας στο «αφεντικό» ότι θα επιθυμούσε την εκ νέου συμμετοχή του την προσεχή Κυριακή. Το αν το σχέδιο θα στεφθεί με επιτυχία, αναμένεται να διαπιστωθεί.

Σπεύδουμε για ατομική ανάλυση.

Red Team

Lupin: Μαγκιόρικη εμφάνιση, με νεύρο, πείσμα και συνεχή πίστη ότι μπορούμε να το «γυρίσουμε». Στο κομβικό time-out που πήραμε (κατόπιν πρωτοβουλίας του dude), είχε «διαβάσει» καλά το game κι έδωσε καίριες συμβουλές, κυρίως στον επιθετικό τομέα. Έβαλε τις φωνές όταν έπρεπε (στατικότητα στην επίθεση) και οδήγησε την αντεπίθεση, προσφέροντας συνεχή ψυχολογική ενθάρρυνση. Αν ψήνεται για κάνα έξτρα μεροκαματάκι αναλαμβάνοντας καθήκοντα προσωπικού Life-coach μου, εγώ πλερώνω (με έψιλον). Thanks, mate!

Dude: Πολύ κρίσιμη επιστροφή. Οι συνεχόμενες φωνές του για την άμυνά μας (εν τω συνόλω, όσο και ατομικά), αφύπνισε τους Κόκκινους, «έσφιξε τα γάλατα» για τους Μαύρους και αποτέλεσε το «κλειδί» για την επιστροφή μας. Του πιστώνεται η πρωτοβουλία για το κομβικό time-out που πήραμε όταν πελαγοδρομούσαμε και το ματς κόντευε να ξεφύγει υπέρ των Μαύρων, όπως και το τελευταίο καλάθι που «έκοψε» τις όποιες ελπίδες για νίκη των αντιπάλων. Πολλά τρεξίματα, πολλές αντοχές, όλα στα κόκκινα γενικά.

Plex 27: Επέμεινα πολύ στο να τον «ντύσουμε» στα Κόκκινα και δεν λάθεψα θεωρώ. Η ασκητική μορφή του έπιασε τρελά γκάζια στο τελευταίο μέρος του παιχνιδιού, μετατρέποντάς τον σε βασικό κρίκο της αλυσίδας της ολικής ανατροπής. Με αέρα Βορειοδυτικής Ευρώπης, αλλά καρδιά και πάθος Ανατολικών μορφών, όπως ενός εμβληματικού Rimas Kurtinaitis επί παραδείγματι, απέδειξε ότι όσο περισσότερο θα συνηθίζει και θα επανασυνδέεται με το τόπι, τόσο οι αντίπαλοι θα αποκτούν ένα πονοκέφαλο παραπάνω. Στα επιπλέον συν, το γεγονός ότι πρότεινε, κατόπιν γρήγορου «διαβάσματος» από μέρους του, να αλλάξουμε μαρκαρίσματα, γεγονός που οδήγησε και σ’ ένα πολύ δυνατό ματσάρισμά του με τον G-Force. Ο τύπος είναι μπασκετόφατσα «μαμίσια» και αυτό είναι ηλίου φαεινότερο (pun intended).

Hardaway (aka φίλος MrBeast): Ελέω Παντελή, κάπως έπρεπε κι εμείς να λάβουμε τα μέτρα μας. Η πιο λογική λύση ήταν ο Hardaway και προσωπικά φτιάχτηκα πολύ που μου δόθηκε η δυνατότητα να παίξω συμπαίκτης με τον παιχταρά. Προσέφερε πάρα πολύ στο σκοράρισμα (απ’ όλα τα σημεία μάλιστα), ενώ τα block out του στην άμυνα (όπου κατέβασε αμέτρητα ριμπάουντ) ήταν για σεμινάριο. Επίσης, βραβείο χωρίς περιστροφές για το γεγονός ότι τον ρίξαμε πάνω στον Παντελή.

Black Team

@apostolisza8: Χθες ήρθε φανερά χωρίς διάθεση για 3T τακτικές, έχοντας στο νου ν’ αφήσει μόνο το μπασκετάκι να «μιλήσει». Η αλήθεια, λοιπόν, είναι ότι στα ¾ του παιχνιδιού μάς πήγε κωλοφεράντζα, κάνοντας πάλι τα απίθανα που μας έχει συνηθίσει και σκοράροντας κατά ριπάς. Θεωρώ ότι στο τελευταίο κομμάτι τού βγήκε η κούραση, ενώ το γεγονός ότι «κλείναμε» αμυντικά επάνω του 2 ή και 3 σε κάθε του ενέργεια, τον αποσυντόνισε αρκετά, γεγονός που έδωσε και την ευκαιρία να γυρίσουμε οι Κόκκινοι το παιχνίδι. Τέλος, μέγιστος αμυντικός ο άτιμος που δύσκολα ξεγελιέται και κάπου εδώ να τον ευχαριστήσω, διότι με το half-court press της σχολής του Γιώργου Σιγάλα που επέλεξε να παίξει πάνω μου χθες, με ανάγκασε να καταλάβω ότι α) πρέπει να δουλέψω ΠΟΛΥ περισσότερο την τρίπλα μου, και β) δεν πρέπει να είμαι τόσο large στο να μη ζητάω foul που είναι*.

@Ktn: Κλασσικός Ktn, με μυαλωμένο μοίρασμα του παιχνιδιού επιθετικά και αδιάκοπο τρέξιμο σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου. Γενικά, βοήθησε πολύ σε όλους τους τομείς τους Μαύρους, ενώ θεωρώ ότι το πολύ γρήγορο «πέταγμά» του στην επίθεση θα μπορούσε να αξιοποιηθεί περισσότερους από τους Μαύρους, στοχεύοντας σε πρωτεύοντες αιφνιδιασμούς.

Pantelis 79: Επιστροφή του «όρους», του οποίου η παρουσία από μονή της εντός του court δημιουργεί ένα δέος, όπως και να ‘χει. Σκληρές μάχες με Hardaway στη ρακέτα, ενώ επιθετικά έδωσε πόντους, όπως και αρκετές δεύτερες επιθέσεις. Εμφάνισε και αυξημένη συχνότητα σουτ μέσης και μακρινής απόστασης, με αξιοσημείωτη επιτυχία. Επίσης, τον τιμά ότι είναι πάρα πολύ προσεκτικός (σίγουρα παραπάνω απ’ ό,τι χρειάζεται) σε ορισμένες φάσεις με πολλές επαφές, όπου και θεωρώ ότι κάνει ένα «βήμα πίσω», γνωρίζοντας ότι αν το δικό του κορμί συγκρουστεί με τους μικρότερους το δέμας υπολοίπους, οι συνέπειες ενδέχεται να είναι «καταστροφικές» για τον «άμαχο πληθυσμό»!

The X Factor (aka φίλος Lupin #1): Κατ’ αρχάς, πρέπει να σταματήσουμε να τον βαράμε!!! Είπαμε αντέχει ο «βράχος», αλλά όχι κι έτσι. Πέρα από την πλάκα, δεν σταματιέται ο X, με τα τόσα τρεξίματα και την απίστευτη φυσική κατάσταση. Αμυντικά μού φάνηκε πάλι «βδέλλας» (ευτυχώς, δεν είχα ίδια εμπειρία χθες), ενώ στέκομαι περισσότερο στο επιθετικό κομμάτι αυτήν τη φορά, καθώς ήταν ξεκάθαρο ότι ανέλαβε ρόλο οργανωτή, οδηγώντας τους Μαύρους σε «στρωτό», ωραίο μπάσκετ, με όμορφες συνεργασίες και αρκετό θέαμα. Πήρε προσπάθειες, ενώ φαίνεται ότι αρχίζει και δημιουργεί ένα πολύ δυνατό δίδυμο με τον Αποστόλη, με τον οποίον μοιάζουν σαν να έπαιζαν χρόνια μαζί (ταιριάζει πολύ το στυλ τους).

The G -Force (aka φίλος Lupin #2) : Άλλη μία καίρια προσθήκη στο project και στην ομάδα των Μαύρων. Χωρίς τρακ (αν και κάτι ακούστηκε περί του αντιθέτου πριν το παιχνίδι), μπήκε μέσα «σίφουνας», σκοράροντας πολύ, κερδίζοντας φάουλ και μαχόμενος σαν να ήταν «μπαρουτοκαπνισμένος» από καιρό. Έδωσε ωραίες μάχες με τον plex, ενώ και αυτός μου φάνηκε ότι κουράστηκε αρκετά στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού, γεγονός που κόστισε στην ομάδα του. Αν και η φυσιογνωμία του μου θύμισε λίγο Κώστα Παταβούκα, οι μπασκετικές αρετές με οδήγησαν στις μεστές εμφανίσεις του Mirko Milićević.

Φωτογραφικό τεκμήριο δεν υπάρχει, δυστυχώς, από χθες, καθώς ο καλλιτέχνης Lupin αποχώρησε σβέλτα από το χώρο, με τον Αποστόλη αλαμπρατσέτα, ώστε να μεταβούν σε live. Lupin, μήπως να τις βγάζουμε τις φωτογραφίες πριν το παιχνίδι και όχι μετά που μοιάζουμε με σκιάχτρα;

*Επί αυτού κι επειδή χθες διαπίστωσα ότι υπήρξαν αρκετές διαφωνίες (πολύ περισσότερες από άλλες φορές), κατ’ εμέ, ο πιο σωστός «κανόνας» λέει πως ό,τι ζητείται, δίνεται και δεν το συζητάμε παραπέρα. Αν αρχίζουν οι αμφισβητήσεις, «πέφτει» ο ρυθμός, δεν βγαίνει άκρη και χαλάει κάπως το παιχνίδι και η ατμόσφαιρα. Κι εγώ αμφισβήτησα χθες πράγματα που ζητήθηκαν (χωρίς challenge, ωστόσο), και άλλοι αμφισβήτησαν δικά μου call, και δεν ζητήθηκαν πράγματα, και, και, και… Ας συμφωνήσουμε πως ό,τι γίνεται call, δίνεται, ειδάλλως καλείται ο @St_Anger να αναλάβει χρέη διαιτητή, έως ότου ολοκληρωθεί η «αιώνια» προετοιμασία του!

9 Likes

Εμ, τόσοι βάζελοι που μαζευτήκατε, λογικό ήταν τα “σφυρίγματα” να προκαλέσουν εντάσεις :exclamation:

6 Likes

Καταρχάς συγγνώμη από συμπαίκτες μου χτες (και τους αντιπάλους εννοείται), δεν ήρθα κουρασμένος αλλά κουράστηκα πολύ σε κάποιο σημείο και σε συνδυασμό με έναν εκνευρισμό που μου βγήκε -και έμεινε σχεδόν μέχρι την λήξη-, δεν απόδωσα στο αμιγώς μπασκετικό κομμάτι όπως ήθελα + ήμουν λίγο παραπάνω κατσουφιασμένος από όσο έπρεπε (έφυγαν και 2-3 ‘‘επικλήσεις στα θεία’’, νομίζω κάμποσες φορές :stuck_out_tongue: )!

Μεγάλο ρόλο στην μετριότατη συνολικά εμφάνισή μας -παρά την ανατροπή του φινάλε-, ήταν η προφανέστατη απουσία 4αριού - 5αριού, που θα βοηθούσε στο επιθετικό rebound και θα ‘‘ξεκλείδωνε’’ και το παιχνίδι εντός ρακέτας -που ήταν σχεδόν ανύπαρκτο:
Με 5 ουσιαστικά περιφερειακούς παίκτες, ήταν αδύνατο σχεδόν να ‘‘δέσουμε’’ γρήγορα, όπως και να παίξουμε στρωτό μπάσκετ. Στο ζωγραφιστό, με Παντελή + X Factor + G Force μονίμως πάνω μου να κοπανιόμαστε και μικρή κίνηση από τους υπόλοιπους περιφερειακούς μέσα στη ρακέτα (αλλά και εκτός, υπήρχε όντως μια έντονη στατικότητα σε μεγάλο μέρος του ματς), κλάταρα πολύ νωρίς -και δυστυχώς μου βγήκε ένας αδικαιολόγητος εκνευρισμός που μου χάλασε το mentality-… ίσως θα έπρεπε να είχα πιέσει τον Hardaway (ο οποίος είχε και το πιο ‘‘χαλαρό’’ απόγευμα από όλους, μιας και ο Παντελής τον έπαιζε νομίζω αρκετά ‘‘ζώνη’’ άμυνας, κάτι που του έδινε τουλάχιστον την δυνατότητα να κάνει τα δικά του εκτός ρακέτας) να παίζει περισσότερο μέσα στη ρακέτα και αυτός, για να βγει καμιά φάση/να πάρουμε κανένα rebound/να μπορούσαν και οι 3 περιφερειακοί μας, με κάποιο σκρηνάκι να έχουν παραπάνω επιλογές από το ‘‘σουτ/μπάσιμο υπό μεγάλη πίεση’’.

Παρ’ όλο λοιπόν, που δεν θεωρώ ότι στα 3/4 του ματς ήμασταν καλοί, νομίζω ότι η παρουσία του X-Factor (ο οποίος είναι μηχανή, χτες έπαιξε μπάλα καπάκι μετά το μπάσκετ :stuck_out_tongue: ) γύρισε λιγάκι μπούμερανγκ στην Μαύρη ομάδα, σε έναν A βαθμό: Στρωτό μπάσκετ κατά κύριο λόγο, αλλά αρκετές φορές έτρεχε συνεχώς για αντεπίθεση + ‘‘επέβαλλε’’ ένα έντονο physical game σε κάποιες επιθέσεις, οπότε στο φινάλε παρατήρησα μια κόπωση στους περισσότερους συμπαίκτες του, αποτέλεσμα μάλλον του έντονου ρυθμού παιχνιδιού, που ακολούθησαν από την αρχή του αγώνα.

Αμυντικά νομίζω ήμασταν όλοι πολύ καλοί σε όλη τη διάρκεια του ματς (ειδικά @plex27 και @dude έδωσαν ρέστα), οπότε με δυνατή άμυνα στο τέλος και λίγο-πολύ τα πατήματα που μας βγήκαν, λόγω της κόπωσης των Μαύρων, ‘‘δέσαμε’’ καλύτερα στο τελευταίο τέταρτο και ήρθε η μεγάλη ανατροπή!

Εκεί θα δώσω ένα μεγάλο kudos σε @dude και το καθοριστικό καλάθι που πέτυχε με πλάτη, όμως το μεγαλύτερο το κρατάω για τον @The_Black_League, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τις στρωτές μας επιθέσεις στο τέλος, κινήθηκε σωστά και βγήκε πολλές φορές σε πλαiνές mid range αποστάσεις από το καλάθι, χωρίς έντονη άμυνα πάνω του, όπου και μίλησε το καλό του χέρι και η ψυχραιμία (πρέπει να έβαλε 6 καθοριστικά σουτ, για τα οποία ήμουν σίγουρος ότι θα έμπαιναν πριν καν σηκωθεί)

Στα του ματς να δώσω και εγώ ένα μεγάλο :love_you_gesture: σε μορφάρα @plex27, γνήσιο μπασκετόμουτρο και αμυντικός ογκόλιθος, κρίμα που έφυγα έτσι βιαστικά για να προλάβουμε το live και δεν τα είπαμε λίγο μετά… ελπίζω την Κυριακή να κάνει τα κουμάντα του και να μας ξαναέρθει, ώστε να τα πούμε με την ησυχία μας και να κάνουμε και τον χαβαλέ μας σωστά και όπως αρμόζει!
(βασικά να κρατάμε και καμιά 12άδα μπύρες, να αράξουμε έξω σαν τους ανθρώπους όλοι μαζί)

Αυτά, δεν θεωρώ επ’ ουδενί ότι ήταν το καλύτερό μας παιχνίδι ως τώρα, για τους Μαύρους συμφωνώ μέχρι τελείας σε όλα με το post match analysis παραπάνω, αλλά Κόκκινη ομάδα είσαι, 3-0 και πάμε για σκούπα.-

Αυτό.-

υγ. Φωτός θα μεριμνήσω από το επόμενο, πριν κάθε ματς μια ‘‘οικογενειακή’’ στο μέσο του γηπέδου, ψηλοί όρθιοι, κοντοί καθιστοί :stuck_out_tongue:

7 Likes

Τον Αποστόλη δε βλέπω να μιλάει, λογικά του έλειψαν τα “χάδια” μου και έχει πάθει στερητικό.

Λογικα παλι σε καποιο λαιβ θα ειναι!

1 Like

Θα έλεγε κανείς ότι δεν του παίρνεις λεξ σήμερα.

16 Likes

Ε αφού θέλετε δηλώσεις, ας τις κάνω :stuck_out_tongue: :

Ξεκινώντας από τα σημαντικά, πάλι χάσαμε. Αυτό.

Φανήκαμε ανήμποροι να ελέγξουμε την αντεπίθεση διαρκείας των Κόκκινων και τις επιθετικές τους προσαρμογές, σε συνδυασμό με μια στατικότητα στο τέλος στην επίθεση από πλευράς μας, λόγω κούρασης κατά βάση, γιατί ό,τι και να λέτε το διπλό είναι τέρμα κουραστικότατο. Καμία δικαιολογία όμως. Αυτά για τους φαφλατάδες όπως λέει και ο @pantelis79 :stuck_out_tongue:

Θεωρώ πως χθες παρουσιάσαμε την καλύτερη άμυνά μας έως τώρα, με μεταξύ μας χημεία και πλάνο φουλ πίεσης στην περιφέρεια και διατάραξης του playmaking των Κόκκινων (ομολογώ πως έπαιξα στα όρια του foul τον @The_Black_League - θένκς για το κοπλιμέντο εδώ - αλλά έτσι πρέπει, για να βλέπετε τι δεν ζητάω κιόλας…), που αναγκάζονταν να ξεκινάνε τις επιθέσεις από πολύ μακριά σταματώντας την κυκλοφορία. Αυτό μαζί με το κλειδαμπάρωμα ζωγραφιστού (Παντελής μηχανή double double) από επιλογή, μας επέτρεψε να πάρουμε εύκολα τον έλεγχο αφού στην άμυνα οι Κόκκινοι είχαν αποπροσανατολιστεί για πολλή ώρα, ό,τι και να λένε.

Παύση εδώ. Όχι όλοι οι Κόκκινοι, καθώς ο μεσιέ @dude μου έβγαλε το λάδι, δεν θυμάμαι από πότε είχαν να με παίξουν έτσι. Τέλειες τοποθετήσεις κορμιού, γερό πάτημα, σωστά χέρια, πάντα μπροστά μου, έκοψε πολλές αντεπιθέσεις, έδινε και βοήθειες. Νομίζω με εξαίρεση ένα fade away στο ποστ και ένα φαουλ του στο τρίποντο, όλα τα άλλα καλάθια μου ήταν όταν δεν με μάρκαρε. Respect. Εν τω μεταξύ ο θεός, σε κάποια φάση που γινόταν ο χαλασμός λόγω κόσμου (αν και εγώ λόγω παράδοσης σε τουρνουά 3on3 κλπ τα γουστάρω αυτά, φτιάχνουν κλίμα), έρχεται και μου λέει κάτι σε φάση, “καλά, γίνεται της μουρλής και εσύ τόσο χαλαρός, σαν να μην τρέχει τίποτα”, χαμογέλασα, η πραγματικότητα είναι βέβαια πως πραγματικά είχα lock-άρει. Ακόμα δεν ξέρω αν ήταν mind game, αλλά είναι λατρείας!

Και μετά, εκεί που το έχουν γυρίσει, και είναι 60-50 οι Κόκκινοι, φωνές να αντέξουν οι ψηλοί μας να παίξουν ζωγραφιστό και με δεύτερη ευκαιρία ο Παντελής 60-52, μετά παίρνουμε άμυνα, αποφασίζει ο Παντελής πάλι να δοκιμάσει για τρεις από την κορυφή, 60-55 (ΜΕ ΤΑΜΠΛΟ), φωνές μια άμυνα ακόμη, παίρνουμε ξανά ριμπάουντ, νέα επίθεση γυρίζουμε μπάλα, δικό μου τρίποντο 60-58, και εκεί που λες πως τους τσακίσαμε ψυχολογικά, ο τύπος τα κάνει όλα σωστά και ψυχραιμότατα στην επίθεση και βάζει το 62-58, που έγινε το τελικό 64-58.

M.V.P., αφού έμαθα πως ευθύνεται και για το time-out σας, ενώ σκόραρε και αθόρυβα μα σταθερά σε όλη τη διάρκεια.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφερθεί και το αγκωνίδι του @Lupin που με ξάπλωσε στο έδαφος, γιατί αυτοί είστε, αφού βλέπετε πως τα double team σας δεν πιάνουν :stuck_out_tongue:

Σε κάθε περίπτωση, δεν θα επικαλεστώ όσον αφορά το προσωπικό μου μερίδιο ευθύνης κρεπάλες και moshing στον Iggy Pop για την κούραση και την αφυδάτωση που όντως μου βγήκε στο τέλος, θα πω μόνο πως αυτή τη φορά παρακαλάω να είναι 5on5 ο αγώνας αυτής της Κυριακής.

Elimination game και έτσι.

Ο @plex27 και ο δεύτερος φίλος του Lupin έδεσαν αμέσως στις ομάδες μας και φιλοτιμήθηκαν κιόλας να βγουν μπροστά επιθετικά όταν έπρεπε, ενώ κατά τα άλλα συνεχίζει να διατηρείται το όμορφο κλίμα οπότε για να μαζευτούμε πάλι.

Όσον αφορά αυτό:

Διαφωνώ λιγάκι, αφού με αντεπιθέσεις και ατομικές ενέργειες αντέξαμε όσο αντέξαμε στην πίεση του comeback σας, στο σετ παιχνίδι βγήκε κάκιστο spacing στο φινάλε, οπότε αν ξανάρθει ο φίλος combo guard να περιμένετε να τρέξετε πάλι δεν πιάνουν εδώ αυτά :upside_down_face:

Για τέλος, το ζητάς, το παίρνεις, τελείωσε.

Αυτά από μένα, και sorry που φύγαμε έτσι βιαστικά, ανωτέρα βία…

5 Likes

Ιδού κι ο δικός μου απολογισμός:

Πρώτα όμως, καθότι έχουμε και καλοκαίρι και μεταγραφολογία, να ξεκινήσω με μια είδηση επι του πιεστηρίου: Έχω έρθει σε προφορική συμφωνία με τον ατζέντη μου, ώστε να κατέβω και στον αγώνα της επόμενης Κυριακής :basketball::basketball_man:

Να πω ότι το ευχαριστήθηκα πολύ, παρόλο που επιθετικά μόνο στο τέλος άρχισα λίγο να νιώθω πιο άνετα. Και μόνο που έτρεχα πάνω κάτω, κυνηγούσα (αρχικά) @Ktn και (μετά) G-Force στην άμυνα και έδινα σκριν σε τυχαίους (θυμίζοντάς μου ωραία φοιτητικά χρόνια στα αθηναϊκά hXc pits), μου ήταν αρκετό.

Στιγμές από το παιχνίδι περιέγραψαν επαρκώς οι προηγούμενοι και ειδικά ο @The_Black_League, ο keeper of the flame και ψυχή αυτού του τοπικ. Τα δευτεριάτικα κείμενά του, ξεπουλάνε πιο γρήγορα κι από αχνιστά μιλφέιγ της Αναστασίας (if you know, you know bro). Ήρεμη δύναμη, η μπάλα περνούσε πάντα από τα δικά του χέρια για να καταλήξει έπειτα είτε στο καλάθι, είτε σερβιρισμένη και έτοιμη για σκοράρισμα. War of the wor(l)ds με τον @apostolisza8 που ξεπερνούσε τα στενά όρια του μπάσκετ και επεκτείνονταν σε μουσικά χωράφια, μια άτυπη μάχη μεταξύ 2 διαφορετικών σχολών. Στα πάντα.

@Lupin και Hardaway, the sleeveless brothers, πολλά κιλά μπάλα, και leadership με την ούγια. Αρχοντικοί, βρίσκονται πλέον με κλειστά μάτια. Το μόνο που έμεινε να θυμίζει ότι είναι θνητοί, τα ελάχιστα δευτερόλεπτα που το ενδεχόμενο μιας ήττας (και το σπάσιμο του σερί των κόκκινων που - υπενθυμίζω - σηκώνουν τουλάχιστον μια κούπα από εγκαθιδρύσεως της RBA League), φάνταζε πιθανό. Η ρίψη μιας μπάλας στον τοίχο, μετά από ένα καλάθι των αντιπάλων, τα χέρια στη μέση μετά από ένα ετσιθελικό call των Μαύρων… Το σενάριο όμως ήταν γραμμένο διαφορετικά…

Το σκορ 60-58 και οι Μαύροι κοντά στην ανατροπή της ανατροπής… 1 λεπτό πριν τη λήξη της κανονικής διαρκείας… η επίθεση των Πρωταθλητών έχει κολλήσει, ο Αποστόλης φωνάζει «ψηλά η άμυνα». Η μπάλα ζυγίζει 200 κιλά. Ο ένας παίκτης πασάρει στον άλλον, αποφεύγοντας να πάρει την ευθύνη της τελευταίας επίθεσης. Μόνο ένας (κινηματογραφικά) άνιωθος θα μπορούσε να το σουτ, ένας αντί-ηρωας των Κοέν…

Ο @dude οσμίζεται αίμα (ή μήπως White Russian; ) και κάνει την μπούκα. Πέφτει πάνω σε ένα τείχος από παίκτες. Έχει κάνει ήδη το πρώτο βήμα, επομένως αναγκάζεται να γυρίσει το κορμί του και να κάνει ένα απονενοημένο step back. Το κορμί του απογειώνεται και…

… εγένετο “The Shot”. Μια στιγμή που θα τραγουδιέται για χρόνια από τους βάρδους του αναψυκτηρίου του Eurohoops Dome.

Και κάπως έτσι, έγινε το 62-58 και η κούπα κατέληξε και πάλι στα χέρια των δυναστών.

Ελπίζω την άλλη Κυριακή να μαζευτούμε ακόμα περισσότεροι από εδώ μέσα και να έχουμε και λίγο χρόνο να τα πούμε (αν και δυστυχώς εγώ θα είμαι λίγο με το ρολόι - ο ατζέντης που λέγαμε :stuck_out_tongue:). Μια μπίρα όμως, την έχω στα τραπεζάκια.

8 Likes

Δε βλέπω κίνηση όμως.

2 Likes

Επίσης, εμείς οι κορωνιαρηδες, πόσες μέρες πριν πρέπει να είμαστε αρνητικοί ώστε να είναι ασφαλες για τους υπόλοιπους το να έρθουμε ? (εννοείται ραπίντ ή μοριακό αρνητικό νωρίτερα συν σελφ τεστ επιπλέον την ίδια μέρα). Εκφραστειτε ελεύθερα είναι θέμα υγείας δεν παίζει παρεξήγηση :stuck_out_tongue:

Άμα έχουν περάσει αρκετές (καμιά βδομάδα) από τότε που νόσησες, νομίζω ότι ένα αρνητικό τεστ αρκεί.

Βγήκα θετικός την Παρασκευή, αν μέχρι Παρασκευή είμαι αρνητικός+ Κυριακή πρωί ένα αρνητικό σελφ τεστ πιστεύετε είναι οκ?

Αν πάει καπως έτσι, και είναι όλοι οκ με αυτό, είμαι μέσα

Αλλά έχω ακούσει και για περιπτώσεις που ήταν θετικοί 10+ μέρες, οπότε παίζεται.

4 Likes

Αν βγαινει το τεστ αρνητικο τοτε δεν το κολλας σε αλλους. Ακομα και ισχνα θετικο να βγει, παλι σχεδον αδυνατο να το δωσεις σε καποιον, στα τελειωματα της αρρωστιας δηλαδη.

3 Likes

Ναι ρε. Ρωτα και τον γιατρο σου. Πηγες φανταζομαι :grinning:

Μωρε θεωρητικα ετσι ειναι, απλως επειδη το μπασκετ ειναι και αθλημα επαφης, ας εχουμε ενα αρνητικο τεστ. Ασε που εγω θα τον μαρκαρω :joy:

1 Like

Παρασκευή αρνητικός κ τεστάκι πριν το ματς, είσαι οκ νομίζω και εγώ!!

Πως διάολο την έχω γλιτώσει 2,5 χρόνια τώρα και δεν έχω κολλήσει το χτικιό ούτε μισή φορά, δεν ξέρω πως να το εξηγήσω…

Btw, γύρισα πριν κάνα δίωρο από πολύ δυνατό 4on4 σε κλειστό Λεόντειου Λυκείου Νέας Σμύρνης, με αριστερό αστράγαλο πρησμένο σαν το κεφάλι μου… πλάκωσα όμως πάγο -συνεχίζω ακόμα- και νομίζω το έσωσα, λογικά τη Κυριακή -με αναγκαία, μπαρουτοκαπνισμένη και έμπειρη επιστραγαλίδα- θα είμαι σε μια ανεκτή κατάσταση για το 4-0 και το Κόκκινο reunion Τίτλού

3 Likes