ROCKSTADT extreme fest_Ρουμανια

του χρόνου να ειμαστε καλά λεμε για Rockstadt Ρουμανια, αφου το Release ειναι φυσικα μονο για Αθηναιους (πολλες μεμονωμενες ημερες ΔΕΝ ειναι φεστιβαλ και μαλισατ στα τσιμεντα!), το Hellfest ξεπουλησε κλασικα σε 20’ και μειναμε με την…π…ιστωτική στο χέρι, το αγαπημενο Graspop εχει ως επι των πλειστων αυτα που ειδαμε προπερσι. Εδω πανω στα βόρεια, τα γυφτοπανηγύρια με ομπρελες , πλαστικες καρέκλες και ψευτοτεντες δεν μας ψηνουν γιατι αυτα τα ζησαμε ως έφηβοι.

Το Lineup του Rockstadt 2026 ειναι τουμπανο , ειναι όντως τοσο οργανωμενο όσο φαινεται απο οσους εχετε παει?
Γελοιε Λωρη κ λοιποι, δειτε εδω πως παιζεται η μπαλίτσα και στα μεσαιου βεληνεκους ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ https://www.youtube.com/watch?v=2MFWsP13Wbk

1 Like

Rockstadt δεν έχω πάει αλλά βαράω 2 χρόνια τώρα (και θα σκιπαρω φέτος επειδή έχουν φύγει πολλά λεφτά σε standalone περιοδείες - τι να κάνουμε, όλοι φέτος αποφάσισαν reunion) Brutal Assault που είναι φεστιβάλ πολύ παρόμοιας λογικής, τιμής και lineup, και τα δυο σε υπέροχους χώρους και από ότι έχω ακούσει για το rockstaad, η οργάνωση είναι τρομερή όπως και στο BA μπορω να επιβεβαιώσω ότι είναι (5 μέρες για 187 αν αγοράσεις τέτοια εποχή, ευρώ και κάτι άλλα ψιλά για καμπινγκ ή και ξενοδοχεια με αμεση σύνδεση, δίπλα στο ποτάμι σε γραφικό κάστρο στην βόρεια Τσεχία - για το Rockstaad ξέρω πως είναι ειδυλλιακά πάνω στα βουνά).

Η μόνη διαφορά που έχω ακούσει να μου περιγράφουν, είναι πως στο rockstaad κυκλοφορούν και λίγο “περίεργοι τύποι κάπως καραφλοί” που μπορεί να γίνουν προκλητικοί, ενώ στο BA δεν υπάρχει ανοχή, έχω υπάρξει μπροστά σε περιστατικό που κάποιος εξυπνάκιας έκανε salute σε μπάντα από νότια αμερική, την ίδια στιγμή τον είχαν βγάλει έξι έξω σηκωτό. Αγκέν, όχι συμπεριφορές και περιστατικά που μπορεί να γίνουν ενοχλητικά στο rockstaad απόσο ξέρω, αλλά αναλόγως, μπορεί να σε ενοχλεί ή να σε κάνει να νιώσεις άβολα ή και να μη σε νοιάζει οπότε το αναφέρω.

To BA βέβαια έχει λίγο πιο εναλλακτικό lineup, αυτά τα μεγάλα κλάσικ μεταλ ονόματα δεν θα τα δεις. Μια καλή ιδέα για φεστιβάλ που σε ενδιαφέρουν είναι να πας να μπεις στο γκρουπ που έχει το εκάστοτε στο facebook - εγώ σε όσα είμαι (και είμαι πλεον σε έξι) ο κόσμος είναι πάρα πολύ ευγενικός και σου λύνει όλες τις απορίες - ειδικά οι ντόπιοι του εκάστοτε φεστιβάλ που μπορεί να πηγαίνουν όλες τις χρονιές.

Από χρηματική άποψη όχι απλά αξίζει, αν βάλεις εισιτήριο, βενζίνες / μεταφορικά και τις μπύρες σου (οι οποίες τσεχία και ρουμανία κοστίζουν τρία ευρώ και όχι έξι), είναι σαν να πηγαίνεις σε δύο λαηβ με τρεις μπάντες εδώ. για 150 μπάντες. Τρέχα γύρευε.

2 Likes

Πήγα φέτος στο Rockstadt, στις 2 πρώτες μέρες του. Όντως είναι πολύ οργανωμένο αλλά έχε υπόψη σου ότι φέτος δεν θα γίνει στο Rasnov αλλά θα μεταφερθεί σε μεγαλύτερο χώρο λίγο κοντύτερα στο Brasov, στην περιοχή Ghimbav, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι πλέον δεν επαρκεί ο υπάρχων χώρος για το φεστιβάλ. Οι headliners που είδα (Machine Head & Gojira) φέτος είχαν πάρα μα πάρα πολύ κόσμο, στους Gojira ειδικά πραγματικά δεν έπεφτε καρφίτσα. Αν ισχύει αυτό που βλέπω στο Google Maps τότε ο νέος χώρος είναι αυτός https://maps.app.goo.gl/uEShh4XcKiiurGpd7 και είναι περίπου διπλάσιος από τον φετινό.

Τουαλέτες είχε αρκετές πέρσι, δεν είχε ιδιαίτερες καθυστερήσεις, οι περισσότερες ήταν χημικές. Για να αγοράσεις οτιδήποτε από τον χώρο του φεστιβάλ μέχρι πέρσι υπήρχε κάρτα και για την απόκτηση της και την φόρτιση της υπήρχαν καθυστερήσεις, αν θυμάμαι καλά έφαγα μία ώρα για να περιμένω να αποκτήσω την δικιά μου κάρτα. Φέτος ανακοίνωσαν ότι από του χρόνου θα αλλάξουν το σύστημα αυτό για να μην υπάρχουν ουρές αλλά δεν θυμάμαι τι θα κάνουν. Ουρές υπήρχαν και στις καντίνες, ελπίζω ότι σε μεγαλύτερο χώρο αυτές θα εκλείψουν.

Για το πήγαινε-έλα στο φεστιβάλ πέρσι βόλευαν αστικά λεωφορεία και τοπικά τρένα, αυτά τα ανακοινώνουν σταδιακά. Στην επιστροφή το βράδυ υπήρχε λεωφορείο για το Brasov έως αυτό τον τερματικό σταθμό https://maps.app.goo.gl/SoSfpD7GxZX5fAW8A αλλά οι ώρες που περνούσε ήταν λίγο τυχαίες και ήταν πήχτρα :stuck_out_tongue: . Αν είστε πολλοί όμως μάλλον θα συμφέρει να νοικιάσετε αυτοκίνητο.

Πέρσι ήταν πενθήμερο το φεστιβάλ με 100 μπάντες περίπου να παίζουν. Αν θες την γνώμη μου αξίζει φουλ να πας. Η άποψη μου είναι να ακολουθήσεις την σελίδα του φεστιβάλ στα social media όπως γράφει και η Miss_Machine, θα έχει διάφορες ενημερώσεις και πρακτικές πληροφορίες όσο πλησιάζει το φεστιβάλ. Ωραία πόλη είναι το Brasov, η διαδρομή από το Βουκουρέστι με το τρένο μου άρεσε πολύ. Θα βρεις σίγουρα και Έλληνες, πέρσι είχα βρει τουλάχιστον 3 παρέες, γενικά το φεστιβάλ το έχουν μάθει αρκετοί συμπατριώτες μας.

1 Like

ειμαι οσο μπορω και γω συναυλιάκιας και λατρης ειδικά των φεστιβαλ. Εχω παει 2 φορες Graspop και 1 Download Αγγλία, ξερω πως ειναι. Θυμαμαι με νοσταλγία τα καλα Rockwave των 2-3 ημερων οπου δεν χρειαζοταν να ξενιτευτεις… Τελευταιο ΚΑΝΟΝΙΚΟ και αξιοπρεπες εγχωριο φεστιβαλ θεωρω το Rockwave του 2018, οπου μας πηραν τα μυαλα ολα τα ιερα τερατα… Μετα το χαος δυστυχως…
Πλεον εδω και χρόνια μονο εξω , ηθελα Hellfest φετος αλλα δεν προκαμα, εξαφανιστηκαν παλι σε 15’ τα εισιτηρια οπως πριν 2 χρονια που δοκιμασα ξανα, αει σιχτιρ και ημουν on time οταν ανοιξαν…
Ο χωρος παντως μετραει πολυ για μενα και το Rockstadt ειδα οτι ειναι εκπληκτικο , να δουμε το νεο χωρος φετος…