Συμφωνω με Majesty και στο κατω κατω κατσε να γινει κατι τετοιο πρωτα και μετα βλεπουμε αν θα εχει η δεν θα εχει ανταποκριση απο το κοινο της χωρας μας…Επισης εχω την εντυπωση οτι ηταν πολυ παραπανω απο 15.000 κοσμος στους Metallica…
Edit:Οσο για το φαρμακειοwave που ειπε και καποιος αλλος φετος ειναι σκετη κοροιδια κατα την γνωμη μου…
Ξερετε τπτ για Metallica/Machine Head?Πως μας προεκυψε αυτη η φημη?Εχει καποια βαση?
Αυτους που θελω να δω φετος ειναι οι LAMB OF GOD!
Αφήνω στην άκρη τα σχόλια για τα ξένα festivals και την σύγκριση με τα ελληνικά συναυλιακά δρώμενα γιατί θα γίνω “κακός” και θα αρκεστώ να αναφερθώ μόνο στο Rockwave!
Festival δεν είναι! [-X
Live με μεγάλο headliner και 3 support, μπορείς να το πείς…
Σχετικά ακριβό εισιτήριο… :roll:
Καθημερινή… #-o
Μαλακάσα… :?
3 ισχυροί λόγοι για να μην πάει κάποιος!
Οι μπάντες:
Οpeth:
Που να με πληρώνουν δεν τους ακούω / βλέπω! :?
Μακριά!
Cavalera Conspiracy:
Έχουμε δει στο παρελθόν τα 3 / 4 των Sepultura, έχουμε δεί και τον Μax, αυτό εδώ είναι κάτι στη μέση! Πιο κοντά στους Seps από τους Soulfly, αλλά και πάλι είναι μόνο τα 2 / 4 αυτών!
Όταν γίνει το reunion θα ανοίξουν κεφάλια, προς το παρόν, προσωπικά, το βλέπω ως αρπαχτή… :-k
Within Temptation:
Μπαντάρα! :yahoo:
Μεγάλη!
Έξω είναι τεράστιοι!
Και κάνουν καταπληκτικά lives!
Και είναι άκρως συναυλιακή μπάντα, όταν έχει κοινό που την εκτιμάει!
Αλλά φυσικά εδώ, το κοινό ούτε που θα πάρει χαμπάρι…
Η πλάκα είναι ότι κάποιοι νομίζαν ότι θα παίξουν κάτω από Opeth και Cavalera brothers!
Ξυπνήστε!
Judas Priest:
Οι Priest είναι (μαζί με 4 - 5 μπάντες ακόμα) το Heavy Μetal!
Δεν χρειάζονται σχολιασμό!
Τέλος!
Θέλω να ξαναδώ και τους Within (2η) και τους Priest (4η), αλλά θα το αποφασίσω μάλλον τελευταία στιγμή!
Μπορεί και αρχές Ιουλίου! :-k
Πάντως αυτό το “fest” θα πάει άπατο!
5000 - 7000 το πολύ!
1.Δεν κλαιγόμαστε όταν λέμε τη γνώμη μας.
2.Μαγκιά είναι να βάλεις όλους αυτούς μαζί σε 1 ημέρα όπως γίνεται στον πολιτισμό.
3.Τους Leppard τους φέρνει άλλη εταιρεία.
4.Μαγκιά δεν είναι να ξεπαραδιάζεις τον έλληνα φέρνοντας Sabbath στις 25 Ιουνίου και Slayer στις 9 Ιουλίου όπως το 2005.
5.Μαγκιά δεν είναι να βάζεις Guns N Roses και την άλλη μέρα Twisted Sister και να θες 3 μεροκάματα για να δεις 2 συναυλίες.
6.Αν ψάξεις θα δεις ότι τα προηγούμενα καλοκαίρια έχειν έρθει και πολύ καλύτερα ονόματα.
Και επειδή ως γνωστόν η καραμέλα καταλήγει πάντα στο ελληνικό κοινό,το ελληνικό κοινό έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι όταν δεν το κοροιδεύεις ή έστω όταν του φέρνεις ένα όνομα που θέλει πολύ να δει πχ Tool το 2006 θα τα σκάσει ακόμα και αν το βάλεις ως σαρδέλα σε υπόστεγο αεροπλάνου.Αλλά εδώ μιλάμε για τη μέγιστη κοροιδία.4 ονόματα εκ των οποίων τα 3 τα έχουμε ξαναδεί και ξαναδεί και σου λέει 55-75 ευρώ.
Στα έξω φεστιβάλ θα στήσω τη σκηνή μου στα δέντρα,τα μπουκαλάκια με το νερό δεν θα πάνε νταβατζηλίκι 2-2 σαν τους Χιώτες θα βρω σε ασφαλες μέρος να παρκάρω το αμάξι μου ή ακόμα και αν δεν έχω αυτοκίνητο το βράδυ θα βρω μέσο για να φύγω.Εδώ?Τι από όλα αυτά ισχύει?Τίποτα…
Ο non_serviam κάθεται και μου κάνει ολόκληρη οικονομική ανάλυση και μου συγκρίνει έναν στάβλο καθαρό έξω και μέσα με έναν στάβλο πεντακάθαρο έξω και με την κόπρο του Αυγεία μέσα…καλό το περιτύλιγμα αλλά άμα το σοκολατάκι είναι χαλασμένο δεν το τρως…
Δε με νοιάζει αν θα δώσω 50 ευρώ παραπάνω για να νιώσω άνθρωπος…εδω αν ίσχυε κάτι από όλα αυτά θα τα έδινα…έλα όμως που δεν ισχύει τίποτα…
Το να προσπαθείς να ωραιοποιήσεις μια κατάσταση απλά και μόνο για να πεις τη μαλακία σου ε σε βγαζει από τα ρούχα σου.Παλιότερα το ελληνικό κοινό ήταν διψασμένο μπορεί να ανέχονταν κάποια πράγματα.Όταν όμως βλέπει έξω σε 1 μέρα Metallica Guns N Roses Avenged Sevenfold,Korn κτλ κτλ που όλους αυτούς τους φέρνουν εδώ σε 10 ξεχωροστές μέρες και με συνθήκες της πλάκας ε ο κόσμος έχει κριτήριο και μέτρο σύγκρισης.
Από τη στιγμή που όλα γίνοντε εις το όνομα της φυγόπονης κονόμας πηγαίνεις έξω βλέπεις μια άλλη χώρα και βλέπεις και αυτό που γουστάρεις σε συνθήκες άριστες.
Δημητρη αμα το αποφασισεις την τελευταια στιγμη θα πληρωσεις ακριβοτερα το εισητηριο… :lol: #-o
Donington 2006, δεν ξεχνώ! :band:
Γενικά, πολύ καλά τα λες, συμφωνώ σε μεγάλο ποσοστό! :thumbup:
Είδες; Έχουμε και αυτό… #-o :lol:
Ναι ρε συ το ξερω,καθε μερα κοιταζω το site τους αλλα εγω λεω για εδω Ελλαδα αν υπαρχει περιπτωση να ερθουν μαζι με Machine Head… :-k
Δικαια τα λες ολα αυτα φιλε αλλα μη ξεχνας πως Ελλαδα δεν ειναι μονο Αθηνα και μεταλχεντσ δεν εχει μονο στην Αθηνα,αλλα και στα νησια και στη Μακεδονια,στη Θρακη και στη Κρητη…οποτε βαλε τα μεταφορικα εχοδα που χρειζεται ενα παιδι απο τι Ροδο για να παρακολουθησει ολες αυτες τις συναυλιες που θα πας να δεις και μετα χανασκεψου τι συμφερει…και για ποιο λογο να μη πας γερμανια οταν το εισιτηριο αεροπλανο)5 μηνες ποιο πριν εχει 15 ευρω.Εγω προσςπικα θα παω και ροκ αμ ρινγκ και Βακεν και εχς κλεισει τα εισιτιρια εδς και καιροκ.Φανταζεσαι το κεντρο της Ελλαδας(συναυλιακα να ηταν η Θεσσαλονικη και αν εισουνα αναγκασμενος να τα σκασ χοντρα και στα ειστηρια της συναυλιας και στα μεταφορικα?Οσα θε δωσεις εσυ για να πας σε ολες τισ συναυλιες θα δωωσς εγω μονο για μαιντεν και κισσ…οποτε μιζεροι μαλλον ειστε εσεισ που βαριεστε να κουνησετε το ποδαρακι σασ και να πατε μεχρι την μαλκασσα και τα εχετε ολα ετοιμα.Ελεος δλδ καθε χρονο τα ιδια…
Μωρε εχε χαρη που δεν εχω δει ποτε ουτε πρηστ ουτε οπεθ ουτε κανεναν απ τους καβαλερες, αλλιως σιγα που θα πηγαινα. ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΚΩΛΟΚΛΕΦΤΕΣ ΤΗΣ ΝΤΙΝΤΙ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΕΠΩΔΥΝΟ ΘΑΝΑΤΟ
Η φωνή της λογικής μίλησε…
Για ολα φταιει ο ΟΤΕ…
χαχα
να κανω και ενα λογοπαιγνιο εις την αγγλικη : η ολη κατασταση πια με το rock wave ειναι FOR THE FESTIVALS!!!
και εις υγειαν!!!
Και γιατι δεν βάζει η Ντιντι ένα ενιαίο εισητήριο στα 150 ευρώ πχ ωστε να μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει όλες τις συναυλίες που θα διοργανώσει? Ανεξάρτητα απο την μετονομασία της συναυλίας σε φεστιβάλ, πραγμα που όντως ηχεί αστείο όταν πρόκειται να παρακολουθήσει κάποιος 3 ονόματα και ένα headliner.
Πάντως είναι δύσκολο να μπορέσει να μαζεψει πολλά ονόματα σε μια μέρα γιατί κοιτάει να δεί πότε έχουν κενό οι headliners. 9 Ιουλίου μπορούν οι Priest? τότε θα το κάνουμε και ας πέφτει Τετάρτη και ας μαζέψουμε όποιον άλλο μπορούμε που να έχει κενό και δεν θα μας εκτοξέυσει και το μπατζετ στα ύψη. Στο εξωτερικό είναι γνωστες απο πριν οι ημερομηνίες, και τα γκρουπ κάνουν το σχεδιασμό τους υπολογίζοντας ότι ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ σε κάποια απο αυτά τα μεγάλα φεστιβάλ. Εδω αντίθετα προσθέτουν μέρες στο "φερόμενο ως φεστιβαλ" τους αν τυχον προκύψει ελέυθερη ημερομηνία, όπως είχε γίνει στους Guns, ή μειώνουν των αριθμό των συγκροτημάτων χωρις να τους αντικαθιστούν και χωρις να επιστρέφουν μέρος του αντιτίμου όπως είχε γίνει με τους Wasp. Αυτά δείχνουν λίγο αρπακολλατζίδικα
Αφου λοιπόν είναι πρακτικά δύσκολο να προσφέρουν υπηρεσίες και ποιότητα (μεταφορές, παρκινκ, καμπινγκ, βολικες ημερομηνίες, ευκολα προσβάσιμος χώρος και όλα αυτά που έχουμε ξαναπεί δεκάδες φορές), είναι επισης δύσκολο να υπάρχει φτηνό εισητήριο (επίσης έχουν αναφερθεί οι λόγοι), ΑΣ ΔΩΣΟΥΝ τουλαχιστον ποσότητα. Φετος όντως φέρνουν πολλά ονόματα, κάποια από αυτά δεν έχουν ξανέρθει, κάποια αλλά έχουν ξαναπαιξει απο ελάχιστες εως λίγες φορες, και κάποιοι αλλοι τακτικοί θαμόνες. Μπαίνεις λοιπόν στο δίλλημα να επιλέξεις και έτσι σπάει το ήδη μικρό κοινό. Ας βάλουν λοιπόν από δίπλα και ένα ενιαίο εισητήριο, κάτι σαν διαρκείας για όλο το καλοκαίρι, ας το ονομάσουν Summer nights live at Terravibe ή καμια τέτοια μαλακία και ας αφήσουν τα φεστιβαλ κατα μέρος και βλέπουμε πως θα πάει. Πάντως δεν θα αισθανόμουν και πολύ κορόιδο αν έβλεπα με 150 ευρώ λ.χ Kiss, Knopfler, Maiden, Priest, Kravitz, Bon Jovi και ότι άλλο παίξει, έστω και αν δεν εμφανίζονταν την ίδια μέρα ....
έχετε παλαβώσει όλοι σας μωρέ???
γιατί δεν κάνει η Didi το ένα, γιατί δεν κάνει το άλλο και πάει λέγοντας.
γιατί να το κάνει?
εταιρεία είναι και κάνει ότι τη συμφέρει, όχι ότι συμφέρει εμάς. Πουλάει ένα προϊόν. Αν ο κόσμος το αγοράζει ποσώς την απασχολεί εγώ, εσύ ή ο καθένας.
αν το προϊόν δεν πουλήσει τότε θα σκεφτεί ενναλακτικές.
αν νομίζετε ότι θα τα καταφέρετε καλύτερα ανοίχτε ένα γραφείο και φέρτε μόνοι σας συγκροτήματα.
Ποτε ειχαν ερθει oi Opeth?8O Θα ανακοινωθουν και αλλες μέρες συντομα? Παντως για τα μεγαλα ονοματα που θελουμε να ερθουν γινονται προοδοι. Αλλα μαλλον πρεπει να μπορουμε να τους φιλοξενησουμε. Αλλο να παιζουν σε 40000 κοσμο και αλλο στο terra vibe. Υπαρχουν απαιτησεις και φυσικα δεν συμφερει και τους promoters.:-k
Μήπως να της πούμε και ευχαριστώ για τη καλή δουλειά που κάνει; #-o
Σαφώς και η DiDi είναι εταιρεία και ο στόχος κάθε εταιρείας είναι το κέρδος - αυτό όμως δεν εμποδίζει κανέναν από εμάς, που στην τελική είμαστε οι πελάτες της αγοράζοντας εισιτήρια για τις συναυλίες που διοργανώνει, να κρίνουμε αν η εξυπηρέτηση που έχουμε και οι υπηρεσίες που παρέχει είναι καλές ή όχι.
Τα δείγματα γραφής της DiDi δυστυχώς μόνο θετικά δεν είναι, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Οι αρπαχτές, η έλλειψη ουσιαστικών μέτρων ασφαλείας στο ωραιότατο “χωράφι”, το γεγονός ότι υπονοεί τη νοημοσύνη του κόσμου με τις φοβερές ανακοινώσεις της κάθε χρόνο, φέρνοντας τα ίδια ξαναζεσταμένα φαγητά (τις περισσότερες φορές), οι υπέρογκες τιμές, ακόμη και διάφορες ύποπτες συμπεριφορές (ξεχάσαμε τους Stones το '03 και τα λεφτά των εισιτηρίων που είχαν μείνει στα ταμεία τους για δυο μήνες; [-X ) με κάνουν να αισθάνομαι σίγουρη πως και ο χειρότερος πρωτάρης στον χώρο του promotion θα έκανε καλύτερη δουλειά ανοίγοντας μια δική του εταιρεία.
Έχει και ο κόσμος μερίδιο ευθύνης, σαφώς. Αλλά μη βγάλουμε τώρα και τη DiDi αγία, γιατί σε καμία περίπτωση δεν είναι. Και δεν έχω οποιοδήποτε συμφέρον για να πω κάτι τέτοιο, απλώς έχω αγανακτήσει με τον ερασιτεχνισμό τους και την φιλοσοφία του ελληνάρα που προωθούν.
Δεν λέω ότι είναι αγία. Απλά δεν έχει νόημα να γκρινιάζουμε. Αν δεν μας αρέσει δεν αγοράζουμε, απλά πράγματα.
Και σε ότι αφορά τις ανακοινώσεις, δηλαδή τι περίμενες? να βγει να πει “παιδιά χάλια είναι το rockwave, μην πάτε, τα ίδια και τα ίδια συγκροτήματα και σας πιάνουμε και τον κόλο”.
marketing κάνει και πουλάει τα προϊόντα της. Επιμένω αν δεν μας αρέσει δεν αγοράζουμε, απλά πράγματα. Βαρέθηκα όμως τι γκρίνια. Στην τελική με την γκρίνια δεν αλλάζει τίποτα. Αν θέλετε να αλλάξει κάτι, ας κάνει Rockwave με 3.000 κόσμο. να μπει χοντρά μέσα, να δεις πως αλλάζει. Τα λοιπά με τη γκρίνια τα βλέπουν και γελάνε, μετρώντας τα έσοδα από τα εισητήρια…
και μην περάσει από το μυαλό κανενός ότι είναι εύκολη δουλει η διοργάνωση συναυλιών…
Αυτό που λέει ο Άγγελος, αν θες αγοράζεις, αν δεν θες κάθεσαι σπίτι και κοιτάς τα άστρα ή πας για μπύρες…ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο και μας αφήνεις εμάς στα όποια χωράφια. Δεν λέω ότι είναι όλα τέλεια, πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Π.χ. η πρώτη συναυλία των TOOL ήταν σε χάλια χώρο, η δεύτερη όμως στο “χωράφι” όπως το λέτε κάποιοι, ήταν άψογη σε όλα. Το ίδιο και με τους Muse. Τα αναφέρω αυτά γιατί ήταν οι 2 τελευταίες συναυλίες που έγιναν στο “χωράφι”, αν θυμάμαι καλά, στο οποίο φέτος θα έχει πολύ πολύ καλύτερες συνθήκες.
Για άντε να διοργανώσεις μία συναυλία, απλή σου λέω εγώ, στο ΑΝ για παράδειγμα…
…να δεις πώς θα γίνουν κάποιες σούφρες και τι τσεκούρι είναι πάνω από το κεφάλι σου.
Πρόσφατο παράδειγμα, η SOLD OUT που πριν κανά μήνα έβαλε λουκέτο, δυστυχώς.
Όσον αφορά τους STONES, δεν έφταιγε μόνο η didi αλλά και το management της μπάντας. Οι Stones έχουν ένα πολύ ειδικό καθεστώς με τα εισιτήρια.
Κανείς δεν είπε ότι είναι ευκολή η διοργάνωση συναυλιών. Και προσωπικά εγω είπα ότι δεν είναι ευκολό όυτε να ρίξει σημαντικά τις τιμές ούτε και να προσφέρει στοιχειώδως παρόμοιες υπηρεσίες με αυτές του εξωτερικού. Απλά αυτό που “προσφέρει” να προσπαθήσει να το πουλήσει πιο μαζικά. Ετσι και αλλιώς όποιοι είναι οπάδοί θα πάνε, αλλά μάλλον θα αγνοήσουν κάποια αλλά συγκροτήματα τα οποία τους ψιλοαρέσουν μεν, δεν δίνουν όμως 50άρια και 60άρια ευρώ τουλάχιστον για φέτος που έχουν να δώσουν και για αυτούς που τους γουστάρουν περισσότερο. Νομίζω ότι έτσι χανει κόσμο η Ντιντι και αυτό την νοιάζει.
Επίσης έχει κάνει ψιλοαποτυχημένα Ροκγουέηβ με 3-4000 κόσμο μόνο, χωρίς αυτό να διαφοροποιήσει την κατάσταση…
6 Δεκεμβρίου 2002,27 Μαρτίου 2006 θυμάμαι σίγουρα δεν θυμάμαι αν ήρθαν και άλλη φορά.
Πρωτάpα στο χώρο Marianna?
Εδώ είμαστε. Σίγουρα δεν θα έχει πάνω από 10000. Υπάρχουν άλλα τόσα λάιβς να πάει ο κόσμος, που δε νομίζω να προτιμήσει την 9ατη ιουλίου.
Αναμένουμε και τις άλλες μέρες.